Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los!

Halloooo, welkom bij het nieuwste weekoverzicht! 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

pompoensoep

Ik typte het weekoverzicht. We wandelden met Ollie. Gewoon een standaard zondag. Als avondeten maakte ik soep. Oké, verwarmde ik soep uit een pot. Maar wel biologische soep van Ekoplaza! We aten het met stokbrood uit de oven. Ik heb uiteraard niet goed rekening gehouden met de paasdagen en dat de winkels dicht zouden zijn. Geen creatief avondeten dus.

Maandag

paasontbijt

We begonnen de dag met een paasontbijt met lekkere broodjes en sinaasappelsap. En daarna LIEP OLLIE VOOR HET EERST LOS. Whaaa, ik vond het zó spannend en leuk tegelijk. Hij was samen met twee dalmatiërs die goed luisterden naar hun baas. Daardoor durfden we het wel aan om te proberen, omdat Ollie bij de andere honden in de buurt zou blijven. Hij kon lekker spelen en hij was zóóó gelukkig. Echt leuk om te zien! En het ging zo goed! Ik krijg vaak berichtjes op de interwebs met iets als ‘waarom laat je Ollie niet lekker loslopen?’. Maar zo makkelijk is dat niet bij een stronteigenwijze beagle die zijn neus graag achterna gaat. Sowieso is het ook nog maar van de laatste maanden dat hij ons redelijk vertrouwt en (voor zijn doen) goed luistert. Maar het ging zo goed dat we er wel het vertrouwen in hebben om dit wat vaker te oefenen op plekken waar het kan en veilig is. Leuheuk!

Dinsdag

whiteboard

Normaal maak ik elke maandag een nieuwe planning op mijn whiteboard. Door de paasdagen voelde de maandag als een zondag, dus dat werd vandaag. Op de één of andere manier voelt het zo lekker om aan het begin van een nieuwe week de oude week uit te vegen. Er is niet zo veel plek op het whiteboard dus ik schrijf er alleen de belangrijkste dingen op, zoals afspraken, deadlines en dingen die ik écht niet mag vergeten of gewoon graag wil doen. Een goede oefening om prioriteiten te stellen is dat, trouwens.

Woensdag

verrassing

Ik voelde me nog nooit zo op en top blogger als op deze dag. Er kwamen drie (!!!) pakketten binnen. Voor de winweek die maandag van start zal gaan! Het zijn echt mooie producten allemaal, ik hoop dat jullie het ook leuk gaan vinden. Ik heb het pixelig gemaakt zodat het nog een verrassing blijft, muhaha.

’s Avonds maakte ik vegan pizza met Wilmersburger kaas. En kreeg gelijk spijt, ik vergeet altijd hoe erg dat níet naar de real deal smaakt. Al is het ook zeker niet vies, hoor. Daarna maakte ik nog een lange avondwandeling met Ollie. Terwijl de zon onder ging zag ik baby-eendjes zwemmen in de vijver waar we altijd een rondje omheen lopen. Echt mooi. Ik ben blij dat we een hond hebben, uit mijzelf zou ik nooit dagelijkse wandelingen maken. En dan zou ik al dat moois niet zien! Hashtag blessed.

Donderdag

spinaziesalade met bosbessen

Wat was het lekker weer! Vandaag gingen we met Ollie naar het hondenparkje waar hij los mocht lopen. Het is een losloopgebied voor honden zonder drukke wegen in de buurt dus dat durfden we wel aan. Hij bleef de hele tijd bij ons in de buurt, zo leuk! Ik heb er een kort filmpje van gemaakt voor twitter, hier kan je hem bekijken. Zo goed luistert hij overigens niet de hele tijd, hoor. Hij is snel afgeleid door alles wat hij ruikt. Maar Steve en ik waren beide echt verrast met hoe goed hij ons in de gaten bleef houden. Als hij ons niet meer zag kwam hij er gelijk aan gehobbeld. Was leuk! Steve zit nu middenin zijn afstudeeronderzoek en is hier behoorlijk druk mee. En ook ik ben de laatste tijd behoorlijk productief. Dus dan is zo’n wandeling ’s middags echt fijn om even te doen tussen het werken door.

’s Avonds hadden we niet zo veel honger dus ik maakte de simpele spinaziesalade met blauwe bessen, walnoten en feta. En serveerde dit met brood en hummus, jummm.

Vrijdag

Vrijdag was een drukke dag! Ik had nog veel productfoto’s om te maken en blogposts te schrijven voor de winweek. Deze dag kwam trouwens ook de theepot voor het Rode Kruis online te staan. Ik had in mijn vorige weekoverzicht beloofd dat ik daar nog een linkje van zou delen. Dus als je graag een mooie theepot en theelicht wil – of mij awkward wil zien poseren met een theepot – kijk dan even hierrr. Oja en ik at vega-worstjes, en dat was ook het enige waar ik een foto had gemaakt. Waren erg lekker trouwens! Steve vond dat ook. Ik wou zeggen ‘Steve de carnivoor’, maar een paar weken terug besloot hij alleen nog maar vegetarisch te eten. Goed he? Ik heb daar overigens nooit op aangedrongen, het maakt me eerlijk gezegd ook niet veel uit. Maar toch maakte het me blij!

Zaterdag

 

verjaardagcadeautjes

Joepie, het was mijn verjaardag! Mijn verjaardag vier ik nooit uitgebreid, maar we gaan meestal wel uit eten met mijn moeder en zusje. Daar keek ik de hele week al naar uit! We gingen naar Het Paradijs, mijn favoriete restaurant. Alles op de menukaart is volledig vegetarisch en het restaurant is waanzinnig mooi van binnen. Ik vind de sfeer er altijd fijn. Ik had de preisoep vooraf en als hoofdgerecht de bietenburger, mmm. Voor een toetje was geen plek meer want ik zat propvol.

En ik kreeg ook nog allemaal cadeautjes! Van Steve een mooi theeglas en een superdeluxe thermosfles die een leven schijnt mee te gaan. Ik vind het extreem gezellig om thee mee te nemen als we een lange wandeling met Ollie maken. Dan voelt het net alsof we gaan hiken en tijdens onze bergwandeling even picknicken. Ook al verlaten we Enschede niet eens, maar het gaat om het idee. Er is niet veel nodig om mij gelukkig te maken. Dat vindt Steve grappig. Van mijn moeder kreeg ik twee plantjes en een cadeaubon om een pannenkoekenplantje van te kopen. En van mijn zusje en haar vriend het boek Leave Your Mark dat op mijn verlanglijstje stond. Blij mee! Ik vond het een zeer geslaagde verjaardag 

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een leuke hotspot in Enschede
 Dinsdag: review van een vacuümblender
 Woensdag: recept voor one pot gnocchi
 Zaterdag: aankondiging van de winactieweek!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 reacties op “Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los!

 1. chucky1012 schreef:

  Mooie song!
  Leuk dat Ollie los gewandeld had 😉
  Foxy laten we fijn los rennen…..
  Zorg dat je snoepjes bij je hebt en speeldgoed.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Marjolijn schreef:

  Nog(maals) gefeliciteerd met je verjaardag! Wat cool dat Ollie veilig los kon lopen. Leuke foto’s met die dalmatiërs ^^

  En Het Paradijs ziet er mooi uit, zeg! Weer een extra reden om toch eens een bezoekje aan Enschede te brengen =)

  | Reageer op deze reactie
 3. Demi schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd! Wat ’n leuk liedje heb je uitgekozen trouwens, goed en vrolijk begin van m’n zondag 😀

  | Reageer op deze reactie
 4. Danique schreef:

  Wat fijn dat Ollie eindelijk los mag/kan lopen! Die pakketten zien er veelbelovend uit! Fijne zondag <3

  | Reageer op deze reactie
 5. Paul schreef:

  Het Paradijs is prachtig! Ik ben er getrouwd en ga geregeld nog terug voor een lekkere lunch. En laatst toen mijn vriend en ik ons vijfjarig jubileum vierden met een high tea, wisten ze zelfs de datum nog te herinneren en kregen we een glas prosecco. Hoe bijzonder is dat?! Je merkt bij het Paradijs gewoon altijd dat er tijd en aandacht aan de gerechten is besteed.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wow wat bijzonder! Precies wat jij zegt, er wordt zo veel liefde en tijd ingestoken. En de mensen zijn er altijd zo aardig!

   | Reageer op deze reactie
 6. Romy schreef:

  Dat klinkt als een fijne week! Wat leuk dat je een geslaade verjaardag hebt gehad. Een pannenkoekenplant? Wauw, die ga ik even googlen. Ik ben benieuwd 🙂 En wat gaaf en goed dat Steve nu ook vegetariër is!

  | Reageer op deze reactie
 7. EmilyLotus schreef:

  Wat fijn dat Ollie los laten goed ging! Ik weet hoe spannend het kan zijn met sommige honden, haha.
  En waauuuw, dat restaurant lijkt me ZO tof!

  Nog gefeliciteerd trouwens! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Lenneke schreef:

  Jaaaa, ik vind het zo tof dat Ollie nu lekker losloopt. Echt heel knap hoe hij jullie vertrouwt. Mooi om te zien dat jullie zo’n band hebben opgebouwd. Wens Steve succes met zijn afstuderen!

  | Reageer op deze reactie
 9. Jascha schreef:

  Hi leuk, ik heb precies dezelfde thermosfles. Alleen heb ik hem nog nooit gebruikt… Ik vind hem zo mooi ik heb hem zelf gekocht maar ik vind hem toch een beetje raar staan op mijn aanrecht. Ik doe al ruim twintig jaar met een zwarte waarvan het handvat kapot is. Maar nu heb ik toch wel een beetje spijt dat ik hem nog nooit gebruikt heb. Zal ik het toch maar doen binnenkort?
  En dat boek, daar ga je nog wel een blog overschrijven toch? Ik ben wel benieuwd.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat zonde, het is zo’n mooie fles! Gewoon doen inderdaad 😀 Ik ga het boek snel lezen en er over schrijven! Ik kan alleen nog niet beloven wanneer, want ik heb nog een heeeele grote stapel boeken naast mij liggen, haha 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. shirah schreef:

  Ik word blij van je weekoverzicht! Als ik weer een keer in de buurt van Enschede ben ga ik sowieso bij Het Paradijs eten. En zo’n leuk cadeau een thermosfles. Ik krijg meteen een vakantiegevoel als ik die van mij gebruik.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa doen, het hippie-gehalte is heel hoog (maar wel met de Twentse nuchterheid natuurlijk) en dat maakt het echt een fijne plek! <3

   | Reageer op deze reactie
 11. Claire schreef:

  Yay deze weekoverzichtjes maken me zo blij. Wat leuk dat Steve nu ook vega eet, of nouja volgens mij maakt het niet veel verschil want hij at al veel vega toch? Ik wil ook naar het Paradijs want het lijkt me echt zó mooi!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt! Hij at eigenlijk alleen vlees als we bijvoorbeeld pizza’s bestelden of als we uit eten gingen. Meer uit gemak dus. Dus het was voor hem ook maar een kleine moeite om het dan helemaal niet meer te doen. Al ben ik wel benieuwd hoe dat dan gaat als hij bijvoorbeeld zou gaan barbecuen met z’n vrienden. Als hij dan zijn eigen tofu-hamburgers meeneemt, vraag ik hem gelijk ten huwelijk hoor. Hahahah.

   | Reageer op deze reactie
 12. Iris schreef:

  Gefeliciteerd! Fijn dat Ollie los kan spelen, dat is leuk voor jullie allemaal.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat is echt zo! Zó leuk om gewoon even ergens te zitten en hem te zien spelen en snuffelen. In het begin toen ze bij het asiel zeiden dat het niet werd aangeraden om hem los te laten lopen dacht ik ‘ach, dat maakt mij ook niet uit’. Maar nu merk ik dat het toch wel heel leuk is als hij op sommige plekken even lekker kan rennen 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Gek dat ze dat bij het asiel afraadden! Ondanks dat Ollie een eigenwijze beagle is, is loslopen nog steeds het proberen waard lijkt me.

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Heel veel mensen laten hun beagle niet loslopen, want als ze achter een spoor gaan kan je roepen wat je wil. Dus dat is heel gevaarlijk als een beagle bijvoorbeeld achter een konijn aan gaat die de weg oversteekt, brrr.. Maar bij dat hondenparkje weet ik dat er geen drukke wegen in de buurt zijn dus dat stelt me wel gerust!

     | Reageer op deze reactie
 13. Audrey schreef:

  Een pannenkoekenplantje? Nooit van gehoord 😉 Wat fijn dat Ollie zo toch af en toe – en hopelijk in de toekomst vaker – los kan lopen. Mijn Sproet is een kruising border collie/Engelse springer spaniel, dus als haar jachthond-helft aan het werk is, knijpt ze er ook wel eens tussenuit in het bos. Stress! Dus ik lijn haar de laatste tijd ook vaker aan als ik zie dat ze wat ruikt.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohh eng is dat! Gelukkig valt het goed op als ze een spoor te pakken hebben. Alleen kan ik hier dan roepen wat ik wil, maar dan zit hij zó in dat jagen/speuren dat hij niks meer van zijn omgeving meekrijgt. Dat merkte ik toen hij hier de voordeur uit was gevlogen omdat hij een katje rook. Wat een toestand haha. Luistert jouw hond dan nog wel?

   | Reageer op deze reactie
   1. Audrey schreef:

    Soms ben ik te laat, maar meestal kan ik haar nog wel terugroepen. Het stomme is dat ze de hele wandeling lang superdicht bij me kan blijven (ze is ook best wel klef en aanhankelijk, haha) en dan opeens verdwenen kan zijn. Gespleten persoonlijkheid 😉

    | Reageer op deze reactie
 14. wendy schreef:

  Wat een leuke week heb je gehad.
  En zo veel leuks gekregen met je verjaardag en uit eten bij zo een leuk restaurant lijkt mij tof, en wat at je lekkere dingen.
  Nog een fijn weekend gewenst en tot je volgende blog.

  | Reageer op deze reactie
 15. Nora schreef:

  Ik kijk altijd uit naar jouw weekoverzicht! Leuk!
  Die pannenkoekenplant: huh?! Nooit van gehoord! Ik wist niet dat pannenkoeken aan een plant groeiden (hahahaha grapje. Hoewel: ananassen groeien ook aan een plant en dat wist ik ook niet. Ik dacht aan een boom namelijk).
  Hopelijk heb je een hele leuke verjaardag gehad? Ik ben benieuwd naar de winacties!!
  Fijne zondagavond! xxx

  | Reageer op deze reactie
  1. Sandy schreef:

   Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
   Leuk fotoverslag, ik vind spelende honden altijd zo leuk om te zien. Die van mij kan ook echt helemaal leip worden als ie los mag, haha <3 Fijne dag!

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Dankjewel! Ja leuk he, ik word er zooo vrolijk van. Vooral als ‘ie gaat spelen met andere honden. Echt lief!

    | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Jaaa superfijne verjaardag gehad, lief dat je dat vraagt 😀 Ik mag het ook geen pannenkoekenplant meer noemen want telkens als ik dat hardop zeg, krijgt Steve heel veel zin in pannenkoeken hahaha.

   | Reageer op deze reactie
 16. kelly schreef:

  Volgens een vrij bekende foodblogger 🙂 smaken de vegaworstjes met mayo/curry en ui naar frikadel speciaal. Ik moet ze nog steeds testen!!!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   WHOA en laat ik dat nu net op sommige momenten toch best missen. Ga ik snel proberen, wat een goede tip 😀

   | Reageer op deze reactie
 17. Anneke schreef:

  Ollie weet wel hoe hij moet poseren, seg! 😀 Zijn inderdaad eigenwijze beestjes, die beagles. M’n moeder heeft er zo een en ze kan er echt niks mee aanvangen. Staat ie plots boven op een kast ofzo. Niet normaal, dat beest 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top