Weekoverzicht: Jarig, eten in het Paradijs en Ollie loopt los!

Halloooo, welkom bij het nieuwste weekoverzicht! 

Lievelingsliedje van de week

Zondag

pompoensoep

Ik typte het weekoverzicht. We wandelden met Ollie. Gewoon een standaard zondag. Als avondeten maakte ik soep. Oké, verwarmde ik soep uit een pot. Maar wel biologische soep van Ekoplaza! We aten het met stokbrood uit de oven. Ik heb uiteraard niet goed rekening gehouden met de paasdagen en dat de winkels dicht zouden zijn. Geen creatief avondeten dus.

Maandag

paasontbijt

We begonnen de dag met een paasontbijt met lekkere broodjes en sinaasappelsap. En daarna LIEP OLLIE VOOR HET EERST LOS. Whaaa, ik vond het zó spannend en leuk tegelijk. Hij was samen met twee dalmatiërs die goed luisterden naar hun baas. Daardoor durfden we het wel aan om te proberen, omdat Ollie bij de andere honden in de buurt zou blijven. Hij kon lekker spelen en hij was zóóó gelukkig. Echt leuk om te zien! En het ging zo goed! Ik krijg vaak berichtjes op de interwebs met iets als ‘waarom laat je Ollie niet lekker loslopen?’. Maar zo makkelijk is dat niet bij een stronteigenwijze beagle die zijn neus graag achterna gaat. Sowieso is het ook nog maar van de laatste maanden dat hij ons redelijk vertrouwt en (voor zijn doen) goed luistert. Maar het ging zo goed dat we er wel het vertrouwen in hebben om dit wat vaker te oefenen op plekken waar het kan en veilig is. Leuheuk!

Dinsdag

whiteboard

Normaal maak ik elke maandag een nieuwe planning op mijn whiteboard. Door de paasdagen voelde de maandag als een zondag, dus dat werd vandaag. Op de één of andere manier voelt het zo lekker om aan het begin van een nieuwe week de oude week uit te vegen. Er is niet zo veel plek op het whiteboard dus ik schrijf er alleen de belangrijkste dingen op, zoals afspraken, deadlines en dingen die ik écht niet mag vergeten of gewoon graag wil doen. Een goede oefening om prioriteiten te stellen is dat, trouwens.

Woensdag

verrassing

Ik voelde me nog nooit zo op en top blogger als op deze dag. Er kwamen drie (!!!) pakketten binnen. Voor de winweek die maandag van start zal gaan! Het zijn echt mooie producten allemaal, ik hoop dat jullie het ook leuk gaan vinden. Ik heb het pixelig gemaakt zodat het nog een verrassing blijft, muhaha.

’s Avonds maakte ik vegan pizza met Wilmersburger kaas. En kreeg gelijk spijt, ik vergeet altijd hoe erg dat níet naar de real deal smaakt. Al is het ook zeker niet vies, hoor. Daarna maakte ik nog een lange avondwandeling met Ollie. Terwijl de zon onder ging zag ik baby-eendjes zwemmen in de vijver waar we altijd een rondje omheen lopen. Echt mooi. Ik ben blij dat we een hond hebben, uit mijzelf zou ik nooit dagelijkse wandelingen maken. En dan zou ik al dat moois niet zien! Hashtag blessed.

Donderdag

spinaziesalade met bosbessen

Wat was het lekker weer! Vandaag gingen we met Ollie naar het hondenparkje waar hij los mocht lopen. Het is een losloopgebied voor honden zonder drukke wegen in de buurt dus dat durfden we wel aan. Hij bleef de hele tijd bij ons in de buurt, zo leuk! Ik heb er een kort filmpje van gemaakt voor twitter, hier kan je hem bekijken. Zo goed luistert hij overigens niet de hele tijd, hoor. Hij is snel afgeleid door alles wat hij ruikt. Maar Steve en ik waren beide echt verrast met hoe goed hij ons in de gaten bleef houden. Als hij ons niet meer zag kwam hij er gelijk aan gehobbeld. Was leuk! Steve zit nu middenin zijn afstudeeronderzoek en is hier behoorlijk druk mee. En ook ik ben de laatste tijd behoorlijk productief. Dus dan is zo’n wandeling ’s middags echt fijn om even te doen tussen het werken door.

’s Avonds hadden we niet zo veel honger dus ik maakte de simpele spinaziesalade met blauwe bessen, walnoten en feta. En serveerde dit met brood en hummus, jummm.

Vrijdag

Vrijdag was een drukke dag! Ik had nog veel productfoto’s om te maken en blogposts te schrijven voor de winweek. Deze dag kwam trouwens ook de theepot voor het Rode Kruis online te staan. Ik had in mijn vorige weekoverzicht beloofd dat ik daar nog een linkje van zou delen. Dus als je graag een mooie theepot en theelicht wil – of mij awkward wil zien poseren met een theepot – kijk dan even hierrr. Oja en ik at vega-worstjes, en dat was ook het enige waar ik een foto had gemaakt. Waren erg lekker trouwens! Steve vond dat ook. Ik wou zeggen ‘Steve de carnivoor’, maar een paar weken terug besloot hij alleen nog maar vegetarisch te eten. Goed he? Ik heb daar overigens nooit op aangedrongen, het maakt me eerlijk gezegd ook niet veel uit. Maar toch maakte het me blij!

Zaterdag

 

verjaardagcadeautjes

Joepie, het was mijn verjaardag! Mijn verjaardag vier ik nooit uitgebreid, maar we gaan meestal wel uit eten met mijn moeder en zusje. Daar keek ik de hele week al naar uit! We gingen naar Het Paradijs, mijn favoriete restaurant. Alles op de menukaart is volledig vegetarisch en het restaurant is waanzinnig mooi van binnen. Ik vind de sfeer er altijd fijn. Ik had de preisoep vooraf en als hoofdgerecht de bietenburger, mmm. Voor een toetje was geen plek meer want ik zat propvol.

En ik kreeg ook nog allemaal cadeautjes! Van Steve een mooi theeglas en een superdeluxe thermosfles die een leven schijnt mee te gaan. Ik vind het extreem gezellig om thee mee te nemen als we een lange wandeling met Ollie maken. Dan voelt het net alsof we gaan hiken en tijdens onze bergwandeling even picknicken. Ook al verlaten we Enschede niet eens, maar het gaat om het idee. Er is niet veel nodig om mij gelukkig te maken. Dat vindt Steve grappig. Van mijn moeder kreeg ik twee plantjes en een cadeaubon om een pannenkoekenplantje van te kopen. En van mijn zusje en haar vriend het boek Leave Your Mark dat op mijn verlanglijstje stond. Blij mee! Ik vond het een zeer geslaagde verjaardag 

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: een leuke hotspot in Enschede
 Dinsdag: review van een vacuümblender
 Woensdag: recept voor one pot gnocchi
 Zaterdag: aankondiging van de winactieweek!

Fijne zondag!

Back to Top