Weekoverzicht: Ollie’s verjaardag, Jouw Marktkraam & winweek

Hoi, daar ben ik weer! Met een beetje vertraging, want Ollie en ik zaten zo lekker in de zon. Ik hoop dat het bij jullie ook mooi weer is.

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Vandaag was een verlengstuk van mijn verjaardag. Ik had besloten dat het gewoon een verjaardagsweekend was, ha. Steve haalde chocolademuffins (met witte chocoladevulling, zó lekker) om het te vieren. De thee op de foto is de Dutch Harvest hennepthee van Babongo, hij is echt heel lekker!

Maandag

Van mijn moeder had ik een cadeaubon gekregen om een pannenkoekenplantje van te kopen, superlief! Een pannenkoekenplantje, of een pilea peppero-nogwattes zoals het Instagramwaardige plantje eigenlijk heet, stond hoog op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag. Met Steve fietste ik naar de Intratuin in de hoop dat ze daar de plantjes zouden verkopen. Missie geslaagd! Ik kon het niet laten om nog even bij de konijntjes en andere knaagdieren te kijken terwijl we naar de uitgang liepen. Ook al word ik altijd heel sip als ik ze in die glazen bakken zie zitten. (En de zeurende kinderen erbij zie staan ‘IK WIL ER OOK EEN PLIESSS MAMAAA’). Tot mijn verrassing zag ik het bovenstaande blaadje op het glas geplakt. Dat vond ik erg goed!

Dinsdag

’s Middags had ik een leuke afspraak met Corine, de eigenaresse van Jouw Marktkraam Enschede. Misschien kan je je nog herinneren dat ik twee jaar geleden hier een kraam had voor een aantal weken, hier en hier schreef ik erover. Ik mag weer een kraampje inrichten en ga weer veel verkopen! En via mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden. De vorige keer leverde het in totaal rond de 650 euro op, whoa. Maar toen verkocht ik ook een paar dure spullen, zoals mijn oude spiegelreflex. Dus ik verwacht niet dat het weer zo veel wordt. Maar ben wel heel benieuwd! In het kader van minimalisme kreeg ik al helemaal zin om al mijn zooi uit te zoeken en te verkopen. Ik kreeg alvast de barcodestickers (gepersonaliseerd met mijn bloglink, oeh yeah) mee zodat ik thuis de spullen alvast prijsjes kon geven. Ik haalde het hele huis overhoop waardoor alles uiteindelijk alleen maar rommeliger werd in plaats van opgeruimd, je kent het wel.

Woensdag

Hiep hiep hoera, Ollie was jarig! Het was zo’n leuke dag, het voelde bijna alsof ik zelf jarig was. Op social media kreeg ik letterlijk honderden schattige dierenfoto’s toegestuurd voor de winactie die deze dag online kwam. En Ollie deed alle dingen waar hij van houdt: uitslapen, koekjes eten, luieren in de zon, loslopen in het hondenparkje en spelen met andere honden, nog meer eten en weer slapen. Tijdens het wandelen vertelde ik tegen alle andere hondenbaasjes waarmee we aan de praat raakten dat het Ollie’s verjaardag was (ja ik ben er zo één). Dus iedereen praatte in vrolijke babystemmen tegen hem terwijl ze hem aaiden, Ollie kwispelde erop los. Van de buurvrouw kreeg hij een botje cadeau. En de postbode bracht zelfs een heus verjaardagskaartje dat geadresseerd was aan hem! Volgens mij vond Ollie het een zeer geslaagde verjaardag.

Donderdag

Het was koningsdag! Ik had het gevoel dat ik het als enige in heel Nederland niet vierde, ik zag er wat dingen op Twitter over voorbij komen, maar verder ging de feestdag compleet langs me heen. Mijn plannen voor deze week waren trouwens om een lekker vakantieweekje te houden waarbij ik veel zou lezen en buiten zou zijn. En vooral heel weinig achter mijn computer zou zitten. Ik had alles van de winweek vooruit gewerkt dus ik had al helemaal zin in een weekje helemaal niks. Realiteit: ik zat bijna alleen maar achter mijn computer, zo ook deze dag. Afgezien van de wandelingen met Ollie uiteraard, het is maar goed dat ik een hond heb. Ik had er even niet bij stilgestaan dat ik overspoeld zou raken met honderden – nee duizenden (!) – berichten en vragen en mailtjes en opmerkingen en contact met pr-mensen en en en. Het was dus meer een weekje klantenservice spelen. Wat ik niet erg vond, hoor! Ik werd juist heel blij van alle vrolijke en enthousiaste berichtjes. Maar dat vakantieweekje wordt dus even uitgesteld.

Vrijdag

Joepie, er was een kraampje voor me beschikbaar! Ik legde de eerste spullen er alvast in. Gelijk even reclame maken voor mijn blog uiteraard. Ik hoop dat mijn kleding goed gaat verkopen, want ik had nog heel veel in vuilniszakken opgeslagen liggen. Toen ik bezig ging met het samenstellen van een minimalistische garderobe heb ik vééél weggedaan. Of dat was het plan althans. Ik legde het allemaal apart, maar het wegbrengen naar de kringloop kwam er steeds niet van. Ik verkoop het allemaal voor kleine prijsjes (1 – 3 euro), zelfs de supermooie merkbroeken die ik nog had van Levi’s. Die waren uiteraard gelijk weg, oeps. Ik moet er weer even inkomen om mijn spullen goede prijzen te geven. Dat is best lastig!

Zaterdag

En weer met een nieuwe lading spullen naar mijn kraampje! Ik doe alles op de fiets omdat we geen auto hebben dus ik fiets meerdere keren heen en weer. Gelukkig woon ik dichtbij. En ach, gelijk een goede workout. Sebas was er ook om te helpen. Hij heeft daar ook een kraampje met zijn vriend en dat is echt #goals zoals je op de foto kan zien. Zo mooi ingericht!

Oeh, en mijn bestelling met Paula’s Choice exfoliant kwam binnen. Kan je het je voorstellen dat ik meer dan zestig euro heb betaald voor die twee pietluttige flesjes? Het is het enige dat echt goed helpt tegen m’n hormonale acne (kijk maar!) dus ik heb het er voor over. Maar het doet toch elke keer weer een beetje pijn als het op is en ik het weer moet bestellen. Laten we hopen dat mijn kraampje héél goed gaat lopen!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: Babongo winactie – Gesloten! De winnaar is Anne G.
 Dinsdag: Ecotools winactie – Gesloten! De winnaar is Anouk D.
 Woensdag: EKO4Petz winactie – Gesloten! De winnaar is Wendy V.
 Donderdag: Dr. Bronner’s winactie – Gesloten! De winnaar is Daphne A.
 Vrijdag: PRETTY&FAIR winactie – je kan nog tot 23:59 uur vandaag meedoen!

Alle winnaars hebben een mailtje van me gehad! 

Fijne zondag!

Back to Top