Weekoverzicht: Treat yourself week!

Halloooo, daar ben ik weer na een korte radiostilte hier! Overigens ben ik wel altijd te vinden op Twitter en Instagram, mocht je me nou héél erg missen. Het gaat gelukkig alweer wat beter met me sinds vorige week. Het doel is om de aankomende week hier weer wat actiever te worden, pinky promise!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Ik hoorde beneden wat gestommel, maar ik dacht dat Ollie vast een katje in de tuin had gezien en daarom een beetje hyper aan het doen was. Toen ik toch maar even ben gaan kijken, trof ik het bovenstaande tafereel aan. Blijkbaar houdt Ollie zo erg van edelgistvlokken dat hij de complete pot heeft leeggevreten. Werkelijk álles zat onder. Inclusief Ollie zelf. Ik moest heel hard lachen, kijk zijn hoofd! De onschuld zelve.

Maandag

late lunchgrasmaaien

Ik had zin in een uitgebreide late lunch en wou Instagram-waardige pannenkoekjes. Inclusief vers fruit en een klontje smeltende roomboter. O em djie. Ik was door medebloggers ge-influenced en kocht ook een kuipje van de nieuwe smaken van Becel, die met kokos is superlekker. Vooral in combinatie met hagelslag: tip van Iris (die deze tip weer heeft van een vegan vriendin die helaas geen blog heeft). Ik heb trouwens weleens een mailtje gehad over hoe margarine nog net niet is gemaakt door Satan zelf, dat het slechts 1 molecuul verschilt van plastic en dat het werkelijk verschrikkelijk is. Ik leef nog steeds, dus ik denk dat het allemaal wel meevalt.

Verder maaide ik het gras, wat wel eens tijd werd. Zat ik in de zon met Ollie en maakte ik ’s avonds vegaburgers. En ik voelde me er niet eens rot om dat ik eigenlijk maar weinig productiefs had gedaan, hopsakee.

Dinsdag

Jaaa mijn tasje van Matt & Nat werd bezorgd! Ik liet in het vorige weekoverzicht al zien dat ik hier een mosterdgeel schoudertasje van had gekocht. Ik had precies nul mooie tasjes voor dagelijks gebruik, dus als ik deze nu om heb voel ik me uiterst fashionable. Hij is klein genoeg om makkelijk mee te nemen en groot genoeg voor mijn portemonnee, sleutels, telefoon, blikje met hondenkoekjes, biologisch afbreekbare poepzakjes (ja echt) en een opgepropt canvas tasje. Helemaal blij mee. Normaal voel ik me altijd schuldig als ik iets ‘moois’ voor mezelf koop, met iets moois bedoel ik iets dat niet per se een praktisch nut heeft. Maar deze week was #treatyoself-week dus ik deed niet aan schuldgevoel en dat beviel me goed.

Ik bracht ook weer wat spulletjes naar mijn kraampje bij Jouw Marktkraam Enschede. Die had even een dip, maar nadat ik alles wat anders neer had gezet en nieuwe dingen bij had gelegd, kreeg de verkoop weer een boost. Ik heb inmiddels al 65 spullen verkocht! Gaat lekker.

Woensdag

Whoeoe, eindelijk was het tijd om naar de kapper te gaan! Ik was helemaal HYPED. Vroeger had ik altijd verschillende kapsels en haarkleuren, maar de laatste jaren heb ik mijn haar laten verslonzen. De laatste paar weken als ik in de spiegel keek, voelde ik me zó saai. Ik weet dat ik niet saai ben, hoor. Even voor de goede orde. Maar mijn sprankelende niet-saaie persoonlijkheid kwam gewoonweg niet goed naar voren met mijn huidige kapsel, vond ik. Tijd voor een metamorfose. Op Pinterest maakte ik een bord aan met plaatjes van mijn toekomstige stijl qua kapsel en kleding. En vorige week maakte ik een afspraak bij een luxe kapper in plaats van mijn gebruikelijke naar sigarettenrook stinkende kapsalon hier om de hoek. Ik denk niet dat ik ooit zo veel geld heb uitgegeven aan een kappersbezoek, maar het was elke cent waard. Ik voel me nu zo zielsgelukkig met hoe ik eruit zie, joepie!

Nu moet ik alleen nog een stijltang hebben zodat ik ook zulke mooie krullen kan maken, ben alleen echt een leek op dat gebied, dus als jullie tips hebben?

Donderdag

ijsjes

Op Youtube zie ik weleens videos voorbij komen van hippe minimalistische meisjes die op een hip deuntje de inhoud van hun capsule wardrobe laten zien (zoals deze). Dat wilde ik ook! Ik was sowieso al een week bezig met de voorbereidingen, want alles moest natuurlijk uitgewassen zijn. Gelukkig gaat dat een stuk sneller als je maar een stuk of dertig kledingstukken in totaal hebt. Ik was volgens mij de hele dag bezig met filmen en bewerken, en precies om vijf uur was ik helemaal klaar en had ik afgesproken om met Steve een ijsje te gaan eten. Het was een goede dag. Het filmpje komt trouwens vandaag op mijn Patreon te staan, misschien dat ik ook nog een aparte blogpost maak waarin ik mijn hele herfst/winter capsule wardrobe laat zien met foto’s. Of dat ik gelijk over ga op mijn lente/zomer garderobe en die laat zien, dat is wellicht wat relevanter nu het mooier weer wordt. Nou goed, je ziet het wel verschijnen!

Vrijdag

Overdag was weer een gewone werkdag. Vooral veel mailen en bellen. Ooit als ik rijk ben, huur ik daar iemand voor in. Ik houd al mijn uren netjes bij met Toggl en daarin kan ik zien dat ik in totaal maar 25% van mijn tijd besteed aan daadwerkelijk bloggen. Terwijl ik dat juist het leukst vindt! Ik ben misschien-wellicht-eventueel héél voorzichtig aan het overwegen om niet toch weer eens te kijken naar een eventueel mediabureau. Ik word doodmoe van het aquisitie-gebeuren; alleen dat woord al, zo zakelijk blagh, laat me gewoon mooie dingen maken. Maar je kent mijn vorige niet-zo-positieve ervaring met mediabureaus dus ik weet het allemaal nog niet zo. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van alllesss.

Met Annemiek en Sebas vierde ik (ietwat verlaat) ’s avonds mijn verjaardag, hoera! We zaten op het terras en misschien dronk ik één (of wellicht twee) gintonics te veel waar ik de dag erna een beetje spijt van had. Maar het was supergezellig! Als cadeau kreeg ik een fles gin en flesjes tonic, alleen moet ik daar op het moment van schrijven echt nog effe niet aan denken.

Zaterdag

kikkervisjes

Oh kijk nou wat ik tegenkwam tijdens een wandeling met Ollie afgelopen week: kikkervisjes in heel helder water! Zo leuk om te zien.

Ik zocht op Google (Ecosia is uit) wat het beste anti-kater-voer was en sloeg van alles in. Veel te duur kokoswater, pepermuntthee, yoghurt, dat soort dingen. En een moederdagcadeau! Wat ik pas in het volgende weekoverzicht kan laten zien, anders weet mijn moeder al wat ze krijgt. Ik wandelde wat met Ollie en schreef dit weekoverzicht.

’s Avonds wilde ik héél graag het songfestival kijken. Maar dat kon Steve helaas niet verdragen (hij vindt dat iedereen vals zingt, maar dat is juist wat het songfestival zo leuk maakt!) dus het werd een horrorfilm, ieh. Elke keer als ik schrok, schrok Ollie ook heel erg. Het deed me denken aan die keer dat ik niet thuis was, dus Steve een vrij heftige horrorfilm kon kijken. Bunny von D zat zoals gewoonlijk naast hem op de bank, maar van elk schrikmoment in de film schrok ze. Dus toen kon Steve alsnog geen horrorfilm kijken want hij vond het zielig voor haar. Awwww.

Iets gemist?

Omdat ik zelf niet veel heb geblogd, deze keer een lijstje met interessante posts die leuke collegabloggers de afgelopen week publiceerden:

 Marlous schreef over het boek Digital Detox, die kan ik ook wel gebruiken!
 Via Tessa ontdekte ik de streekmarkt in Enschede, wil ik snel naar toe.
 Linda legt alles uit over hoe je kleding (niet meer) bijdraagt aan de plastic soep.
 En een herkenbaar stuk van Marin over groene ups & downs.

Vanmiddag drink ik kopjes thee met mijn moeder en zusje. Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag hebben! Virtuele knuffels voor iedereen die ze kan gebruiken op deze moederdag.

Back to Top