Weekoverzicht: Treat yourself week!

Halloooo, daar ben ik weer na een korte radiostilte hier! Overigens ben ik wel altijd te vinden op Twitter en Instagram, mocht je me nou héél erg missen. Het gaat gelukkig alweer wat beter met me sinds vorige week. Het doel is om de aankomende week hier weer wat actiever te worden, pinky promise!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Ik hoorde beneden wat gestommel, maar ik dacht dat Ollie vast een katje in de tuin had gezien en daarom een beetje hyper aan het doen was. Toen ik toch maar even ben gaan kijken, trof ik het bovenstaande tafereel aan. Blijkbaar houdt Ollie zo erg van edelgistvlokken dat hij de complete pot heeft leeggevreten. Werkelijk álles zat onder. Inclusief Ollie zelf. Ik moest heel hard lachen, kijk zijn hoofd! De onschuld zelve.

Maandag

late lunchgrasmaaien

Ik had zin in een uitgebreide late lunch en wou Instagram-waardige pannenkoekjes. Inclusief vers fruit en een klontje smeltende roomboter. O em djie. Ik was door medebloggers ge-influenced en kocht ook een kuipje van de nieuwe smaken van Becel, die met kokos is superlekker. Vooral in combinatie met hagelslag: tip van Iris (die deze tip weer heeft van een vegan vriendin die helaas geen blog heeft). Ik heb trouwens weleens een mailtje gehad over hoe margarine nog net niet is gemaakt door Satan zelf, dat het slechts 1 molecuul verschilt van plastic en dat het werkelijk verschrikkelijk is. Ik leef nog steeds, dus ik denk dat het allemaal wel meevalt.

Verder maaide ik het gras, wat wel eens tijd werd. Zat ik in de zon met Ollie en maakte ik ’s avonds vegaburgers. En ik voelde me er niet eens rot om dat ik eigenlijk maar weinig productiefs had gedaan, hopsakee.

Dinsdag

Jaaa mijn tasje van Matt & Nat werd bezorgd! Ik liet in het vorige weekoverzicht al zien dat ik hier een mosterdgeel schoudertasje van had gekocht. Ik had precies nul mooie tasjes voor dagelijks gebruik, dus als ik deze nu om heb voel ik me uiterst fashionable. Hij is klein genoeg om makkelijk mee te nemen en groot genoeg voor mijn portemonnee, sleutels, telefoon, blikje met hondenkoekjes, biologisch afbreekbare poepzakjes (ja echt) en een opgepropt canvas tasje. Helemaal blij mee. Normaal voel ik me altijd schuldig als ik iets ‘moois’ voor mezelf koop, met iets moois bedoel ik iets dat niet per se een praktisch nut heeft. Maar deze week was #treatyoself-week dus ik deed niet aan schuldgevoel en dat beviel me goed.

Ik bracht ook weer wat spulletjes naar mijn kraampje bij Jouw Marktkraam Enschede. Die had even een dip, maar nadat ik alles wat anders neer had gezet en nieuwe dingen bij had gelegd, kreeg de verkoop weer een boost. Ik heb inmiddels al 65 spullen verkocht! Gaat lekker.

Woensdag

Whoeoe, eindelijk was het tijd om naar de kapper te gaan! Ik was helemaal HYPED. Vroeger had ik altijd verschillende kapsels en haarkleuren, maar de laatste jaren heb ik mijn haar laten verslonzen. De laatste paar weken als ik in de spiegel keek, voelde ik me zó saai. Ik weet dat ik niet saai ben, hoor. Even voor de goede orde. Maar mijn sprankelende niet-saaie persoonlijkheid kwam gewoonweg niet goed naar voren met mijn huidige kapsel, vond ik. Tijd voor een metamorfose. Op Pinterest maakte ik een bord aan met plaatjes van mijn toekomstige stijl qua kapsel en kleding. En vorige week maakte ik een afspraak bij een luxe kapper in plaats van mijn gebruikelijke naar sigarettenrook stinkende kapsalon hier om de hoek. Ik denk niet dat ik ooit zo veel geld heb uitgegeven aan een kappersbezoek, maar het was elke cent waard. Ik voel me nu zo zielsgelukkig met hoe ik eruit zie, joepie!

Nu moet ik alleen nog een stijltang hebben zodat ik ook zulke mooie krullen kan maken, ben alleen echt een leek op dat gebied, dus als jullie tips hebben?

Donderdag

ijsjes

Op Youtube zie ik weleens videos voorbij komen van hippe minimalistische meisjes die op een hip deuntje de inhoud van hun capsule wardrobe laten zien (zoals deze). Dat wilde ik ook! Ik was sowieso al een week bezig met de voorbereidingen, want alles moest natuurlijk uitgewassen zijn. Gelukkig gaat dat een stuk sneller als je maar een stuk of dertig kledingstukken in totaal hebt. Ik was volgens mij de hele dag bezig met filmen en bewerken, en precies om vijf uur was ik helemaal klaar en had ik afgesproken om met Steve een ijsje te gaan eten. Het was een goede dag. Het filmpje komt trouwens vandaag op mijn Patreon te staan, misschien dat ik ook nog een aparte blogpost maak waarin ik mijn hele herfst/winter capsule wardrobe laat zien met foto’s. Of dat ik gelijk over ga op mijn lente/zomer garderobe en die laat zien, dat is wellicht wat relevanter nu het mooier weer wordt. Nou goed, je ziet het wel verschijnen!

Vrijdag

Overdag was weer een gewone werkdag. Vooral veel mailen en bellen. Ooit als ik rijk ben, huur ik daar iemand voor in. Ik houd al mijn uren netjes bij met Toggl en daarin kan ik zien dat ik in totaal maar 25% van mijn tijd besteed aan daadwerkelijk bloggen. Terwijl ik dat juist het leukst vindt! Ik ben misschien-wellicht-eventueel héél voorzichtig aan het overwegen om niet toch weer eens te kijken naar een eventueel mediabureau. Ik word doodmoe van het aquisitie-gebeuren; alleen dat woord al, zo zakelijk blagh, laat me gewoon mooie dingen maken. Maar je kent mijn vorige niet-zo-positieve ervaring met mediabureaus dus ik weet het allemaal nog niet zo. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte van alllesss.

Met Annemiek en Sebas vierde ik (ietwat verlaat) ’s avonds mijn verjaardag, hoera! We zaten op het terras en misschien dronk ik één (of wellicht twee) gintonics te veel waar ik de dag erna een beetje spijt van had. Maar het was supergezellig! Als cadeau kreeg ik een fles gin en flesjes tonic, alleen moet ik daar op het moment van schrijven echt nog effe niet aan denken.

Zaterdag

kikkervisjes

Oh kijk nou wat ik tegenkwam tijdens een wandeling met Ollie afgelopen week: kikkervisjes in heel helder water! Zo leuk om te zien.

Ik zocht op Google (Ecosia is uit) wat het beste anti-kater-voer was en sloeg van alles in. Veel te duur kokoswater, pepermuntthee, yoghurt, dat soort dingen. En een moederdagcadeau! Wat ik pas in het volgende weekoverzicht kan laten zien, anders weet mijn moeder al wat ze krijgt. Ik wandelde wat met Ollie en schreef dit weekoverzicht.

’s Avonds wilde ik héél graag het songfestival kijken. Maar dat kon Steve helaas niet verdragen (hij vindt dat iedereen vals zingt, maar dat is juist wat het songfestival zo leuk maakt!) dus het werd een horrorfilm, ieh. Elke keer als ik schrok, schrok Ollie ook heel erg. Het deed me denken aan die keer dat ik niet thuis was, dus Steve een vrij heftige horrorfilm kon kijken. Bunny von D zat zoals gewoonlijk naast hem op de bank, maar van elk schrikmoment in de film schrok ze. Dus toen kon Steve alsnog geen horrorfilm kijken want hij vond het zielig voor haar. Awwww.

Iets gemist?

Omdat ik zelf niet veel heb geblogd, deze keer een lijstje met interessante posts die leuke collegabloggers de afgelopen week publiceerden:

 Marlous schreef over het boek Digital Detox, die kan ik ook wel gebruiken!
 Via Tessa ontdekte ik de streekmarkt in Enschede, wil ik snel naar toe.
 Linda legt alles uit over hoe je kleding (niet meer) bijdraagt aan de plastic soep.
 En een herkenbaar stuk van Marin over groene ups & downs.

Vanmiddag drink ik kopjes thee met mijn moeder en zusje. Ik hoop dat jullie ook een fijne zondag hebben! Virtuele knuffels voor iedereen die ze kan gebruiken op deze moederdag.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

36 reacties op “Weekoverzicht: Treat yourself week!

 1. Hahahaha…. een hond doet vaak net alsof die nooit genoeg te eten krijgt.
  Hier is er ook zo één 😉
  Mmmmm dat ijsje.
  De spullen die jij gekocht had in de speciale shop klinken erg goed.

  Xoxo

 2. Chantal

  Haha die Ollie. Mijn puppy sprong vorige op de salon tafel om nootjes te stelen.
  Heel goed dat je een weekje rustig aan doet, treat yoself us heel belangrijk

 3. Oeh ziet er uit als een hele fijne treat yourself week! Ik vind je tasje zo mooi, en je haar! en nou ja, jij bent gewoon helemaal mooi (dat je het even weet). Fijne zondag! X

 4. Linda

  Virtuele knuffel voor jou en Ollie terug <3 (ja hoi ik kan even geen originele reactie bedenken op dit weekoverzicht, maar ik wilde toch reageren want ik vind jou en je weekoverzichten fantastisch leuk – echt! (want dit klinkt slijmerig) – maar ben niet zo goed meer in goede reacties)

  • Iris

   Awww, nou ik vind echt ál jouw reacties superleuk en ze maken me altijd heel erg blij! <3

   • Linda

    Aw en dat is dan weer superlief! <3
    Ik vind het altijd vervelend als mensen alleen maar zeggen 'leuk artikel' of 'leuk geschreven', dus vandaar haha.

 5. Romy

  Goed om even wat rustiger aan te doen deze week! Haha, die blik van Ollie na het opeten van de vlokken…geniaal! En je haar zit zó mooi! Oh, en wat staat dat tasje leuk! Ik vind de kleur echt heel tof.

  • Iris

   Thanks!! Ik vind de kleur ook zó mooi. Ik wilde in eerste instantie voor ‘veilig’ zwart gaan, maar ben toch wel heel blij dat ik deze kleur heb gekozen. Ik draag sowieso al veel donkere kleuren, dus met dit tasje erbij maakt dat een saaie, donkere outfit ineens veel leuker 😀

 6. Claire

  Ahh wat een super leuk overzichtje. Ik heb je wel gemist deze week maar zo te zien ben je weer helemaal opgeladen! Fijne hondenmoederdag 😀

  • Iris

   Dankjewel! Ik was heel benieuwd wat Ollie voor me had gemaakt of gekocht maar volgens mij is hij vergeten dat het moederdag is. Of hij heeft een macaroni-ketting gemaakt en daarna zelf opgegeten 😛

 7. Kim

  Super leuk dat je een capsule wardrobe video gaat maken! Ik heb vandaag ook een video geupload over minimalisme. Hoop dat ik ook in het fancy lijstje pas haha.

  • Iris

   Jaaa sowieso! Ik wou dat ik ook zulke mooie outfitfoto’s en filmpjes kon maken 😀

 8. Even over die stijltang.. Ik had precies hetzelfde en had even aan mijn kapper gevraagd welke stijltang zij daarvoor gebruiken! Mijn kapper zei: chi is het beste en ze gebruikte zelf een CHI Nano Digital. Daar had ze ook mijn krullen mee gemaakt (die op m’n een-na-laatste Instagram foto).

 9. Anne

  Die capsule wardrobes kom je inderdaad overal tegen. Vind het stiekem ook erg leuk om bij andermans garderobes te snuffelen, haha! Klinkt als een hele fijne week! Fijne Moederdag 🙂

 10. Bente

  Hahah dat is inderdaad de charme van het songfestival, dat ze vals zingen en het ene nummer nog tenenkrommender dan het andere is. Mijn vriend kon het ook niet zo waarderen maar heeft het heldhaftig mee gekeken 😉

 11. Ayla

  Ik vind je haar zo mooi!! Is een klein tasje nou handig? Ik ben al 2 jaar onafscheidelijk van mijn hele mooie grote Cowboysbags, maar soms is dat hele grote een tikkie onhandig. Maar ik ben het zo gewend dat ik me niet kan voorstellen hoe het is om met een klein(er) tasje rond te lopen!

  • Iris

   Ik heb niet zo veel vergelijkingsmateriaal, maar ik vind een klein tasje wel veel handiger! Ik heb een grote tas van O My Bag voor als ik ergens naar toe ga en veel dingen mee moet nemen. Maar gewoon voor dagelijks gebruik (als ik wandel met Ollie, of zoals gisteren langs ga bij mijn moeder, de stad in ga, etc.) dan vind ik een klein, licht tasje veel fijner. Normaal gebruikte ik dan een canvastasje, maar dit schoudertasje staat natuurlijk veeel sjieker 😛

 12. Linda

  Hey, je leuke shirtje blijkt gewoon een jurkje te zijn! Zo’n leukerd en hij matcht ook bij je nieuwe tas 🙂

  Met dat hele fair fashion- en capsule wardrobe-gedoe zat ik laatst ook te denken dat ik eigenlijk een soort moodboard moest gaan maken. Totaal buiten mijn comfort zone, maar zo kan ik misschien eindelijk eens ontdekken wat ik echt tof vind in plaats van hopen dat ik in de stad iets tegenkom wat dan wel oké is. Misschien heb je me nu overtuigd 🙂

  Dank voor de linkjes weer! Dat vind ik heel lief <3

  • Iris

   Jaaa dat helpt echt hoor! Want ik heb dus een hékel aan winkelen. Ik vind (of vond) het ook helemaal niet leuk om bezig te zijn met mode, meestal koop ik gewoon wat basic dingen die comfortabel zitten en draag ik die veel te lang omdat ik dan geen zin heb om geld uit te geven aan kleding (want ik heb toch genoeg, blabla). En nu met de capsule wardrobe is alles zoveel overzichtelijker en vind ik winkelen ook ineens veel leuker! Omdat je dan inderdaad meer gericht op zoek naar iets kan gaan.

 13. Dat Strepsils blikje, wat gaaf! Ik hou van die ouderwetse verpakkingen en reclamesignings. Die becel kokos is bij mij trouwens echt een hit, maar zorgt er wel voor, dat ik veel meer zoetigheid op brood ben gaan eten.

  • Iris

   Oeps ja herkenbaar, haha! Ik eet normaal eigenlijk alleen maar hartige dingen op brood zoals hummus, avocado en huttenkase enzo. Maar die kokossmaak met hagelsslag is ZO LEKKER. Met wat voor een zoete dingen combineer je het nog meer?

 14. Hihi nu maar hopen dat die niet gaat gisten, (flauw ik weet het) Ik heb hier een kat die het liefste de gekste dingen opeet…

 15. Ellen

  Ik vind het wel een beetje vreemd om zo bewust met voeding om te gaan en dan zomaar margarine te eten.
  Gewoon een bedenking. 🙂

  Dat handtasje is supermooi!

  • Iris

   Het enige ‘bewuste’ aan mijn voeding is dat ik vegetarisch eet, dus ik snap eerlijk gezegd niet zo goed wat daar vreemd aan zou moeten zijn. En dankjewel! Ik ben ook erg blij met het tasje 🙂

 16. Haha wat is Ollie een boef! Onze kat probeert ook altijd vanalles te jatten. En wat is je nieuwe haar mooi 😀

 17. Pingback: Weekoverzicht: moederdag, zomergarderobe & en een nieuw hoedje | IKBENIRISNIET