Recept: Summer Rolls met tempeh & regenboogkleuren

Vanmiddag at ik deze summer rolls met tempeh als lunch, mm.. Summer rolls gaan me nooit vervelen! Ik vind het zo lekker. Vooral met sojasaus. Of een bakje pindasaus, mocht je zin hebben om dat er nog bij te maken. Ook ontdekte ik een freaky kleureffect door de rijstnoedels te mengen met rode kool en vervolgens met limoensap. En zo werden deze summer rolls met regenboogkleuren geboren.

Dit heb je nodig voor 10 summer rolls:

  • 1/2 blok tempeh
  • veel zonnebloemolie
  • flinke scheut ketjap manis
  • 100 gram dunne rijstnoedels / rijstvermicelli
  • 150 gram rode kool, gesneden
  • 1/2 winterpeen, geraspt
  • 3 lenteuitjes, gesneden
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 limoen (voor het sap)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • knoflookpoeder
  • peper & zout
  • ongeveer 10 grote rijstvellen
  • voor erbij: sojasaus
Recept voor Summer Rolls met regenboogkleuren
Gefrituurde tempeh voor in de summer rolls <3
Recept voor Summer Rolls met regenboogkleuren
Regenboogkleuren! De rijstnoodles worden paars door de rode kool. Het roze kleureffect krijg je door het vervolgens te besprenkelen met limoensap.

En zo maak je de summer rolls:

  1. Snij de tempeh in dunne reepjes, verhit een dikke laag zonnebloemolie in een pan en bak de tempeh tot het knapperig is en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Zie het recept voor gefrituurde tempeh op mijn blog voor een uitgebreidere uitleg.
  2. Doe de tempeh in een schaaltje en giet er wat ketjap over, hussel voorzichtig zodat de ketjap goed over de tempeh verdeeld zit. En laat even staan.
  3. Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat uitlekken en snij of knip in kleine stukjes, dit maakt het straks makkelijker om de summer rolls strak te vouwen en rollen en eet ook makkelijker.
  4. Meng de rijstnoedels met de rode kool (dan krijgt het een mooi paars kleurtje), winterpeen, ringetjes lenteui en granaatappelpitjes. Breng op smaak met limoensap, sesamolie, knoflookpoeder en peper & zout.
  5. Vul de rijstvellen één voor één met de regenboogvulling en een paar stukjes gemarineerde tempeh en rol ze zo strak mogelijk. Zie hieronder een stappenplan. En serveer met sojasaus. 

Hoe je summer rolls vouwt:

Summer Rolls vouwen stappenplan

1. Week het rijstpapier ongeveer 10 seconden in lauw water

Summer Rolls vouwen stappenplan

2. Leg het zacht geworden rijstvel voor je neer en leg er de vulling op. Niet te veel, maar ook niet te weinig.

Summer Rolls vouwen stappenplan

3. Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen over de vulling heen.

Summer Rolls vouwen stappenplan

4. Vouw de onderste flap helemaal over de vulling heen en houd dit goed aangedrukt terwijl je de summer roll dicht rolt.

Summer Rolls vouwen stappenplan

5. Tadaa! En klaar is je summer roll.

Ik hoop dat jullie summer rolls ook net zo lekker vinden als ik. Het weer is er deze week in ieder geval perfect voor. Heb je dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Deel je het op Instagram met de enige echte #ikbenirisniet hashtag? Ik vind het héél leuk om jullie creaties te zien. 

Summer Rolls met tempeh

Op zoek naar meer vegetarische recepten? Zie de receptenindex!

Back to Top