Weekoverzicht: moederdag, zomergarderobe & en een nieuw hoedje

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Het was moederdag dus ik ging met een bloemetje richting mijn geboortedorp in de Achterhoek nadat ik mijn weekoverzicht had geschreven. Toen ik in de bus ging zitten naast een meisje zei ze ‘hee ik volg je blog!’. Dat vond ik ZO LEUK. Op de één of andere manier vergeet ik altijd dat de nummertjes in mijn blogstatistieken ook échte mensen in het echte leven zijn. Misschien maar goed ook, anders durf ik niks meer te schrijven, ieh. Het was heel gezellig bij mijn moeder. Ik kreeg nog wat oud spul mee om in mijn kraampje te verkopen, zoals veel ouderwetse blikken en een schattig emaille theepotje. Katjing.

Maandag

Yay, een nieuwe week, nieuwe kansen! Na op adem te zijn gekomen de afgelopen week zat ik vol positieve energie en optimisme om flink aan de bak te gaan. Hopsakeee. Ik maakte een lekker receptje en was de rest van de dag bezig met het beantwoorden van mailtjes.

Een kijkje in mijn inbox:

 • Een e-mail met als onderwerp ‘Anusblekerij’ (ik verzin het echt niet)
 • “Waarom je maar X euro hebt ontvangen? O, er ging nog een deel commissie voor ons af, goh, wist je dat niet? Tja, nu niks meer aan te doen”
 • “Ik zie dat je canvas tassen verkoopt, wij willen er graag een aantal kopen en o ja, kan je een introductie geven op onze school aan de andere kant van het land over je website ‘ikbennietiris’?”
 • “Via Google vond ik je review over [product] en daar heb ik deze vragen over die ik ook gewoon aan de desbetreffende webshop zou kunnen stellen” (soms voel ik me net een universele klantenservice van honderd webshops tegelijk)
 • “Hoi je kent me verder niet maar zullen we eens gezellie koffie drinken zodat jij me kan helpen met dit en dat?”
 • “Hoi ja leuk jouw tarief en mediakit maar daar hebben we geen boodschap aan want we willen het gewoon leuk houden, we kunnen je een cadeaubon van een tientje aanbieden in ruil voor een blogpost die voldoet aan deze honderd eisen die wij hebben.”

En toen gooide ik mijn computer door het raam en solliciteerde ik voor een krantenwijk. In mijn hoofd. Daag positieve energie. Niet alleen door die paar mailtjes, hoor. Maar het was gewoon weer even de druppel. Máár nadat ik een uur tegen Steve had gerateld, kwamen we tot de conclusie dat het goed is om voor nu te focussen op de dingen waar ik energie van krijg (leuke dingen maken voor mijn blog & Patreon!) en minder op de dingen die alle levensenergie uit me zuigen. Want ik had (alweer) een nieuw inzicht: het is niet alleen dat ik zo dood- en doodmoe en op raakte omdat ik te veel deed, maar ook omdat ik mijn tijd niet goed indeel. De meeste tijd besteed ik aan dingen die ik helemaal niet leuk vind (zoals mailen met PR-mensen die tien loze Engelse termen per zin uitbraken en ‘helaas’ geen budget hebben maar wel honderdmiljoen eisen hebben en chronisch teleurgesteld in je zijn). Ik wil gewoon weer dat het mijn hoofdtaak wordt om met plezier te bloggen en leuke ideeën uit te werken. Met een béétje zakelijk gedoe ernaast dat vooral bestaat uit samenwerken met mensen die me op waarde schatten. In plaats van andersom zoals het de laatste tijd ging. Dan kan ik de minder leuke dingen ook beter tolereren. Dus dat ga ik doen.

En toen overviel me een gevoel van zennnn-ommmmm-rust en kwam alles goed.

P.S. Ik krijg ook heel leuke mailtjes voordat jullie denken dat ik een ondankbaar kreng ben, maar op deze dag had ik een donker donderwolkje boven mijn hoofd en zag ik alleen de stomme dingen. Zo gaat dat soms.

Dinsdag

Het donderwolkje boven mijn hoofd had plaats gemaakt voor een stralend zonnetje. Écht, ik voel me zo veel beter! Gek is dat, wat een verschil het kan maken door alleen je focus te verleggen. Mijn moodtracker-app laat sinds deze dag alleen nog maar blije hoofdjes zien. Ik ruimde mijn werkplek op en het voelde als een frisse start, yay! Ook ging ik nog even langs mijn kraampje bij Jouw Marktkraam om foto’s te maken, wat nieuwe spullen erbij te zetten en om mijn kraam weer te reorganiseren. Ik kocht er voor maar 1 euro een ouderwetse douchetimer met een zandloper (mijn schattige badeendje is helaas kapot gegaan). Ennn ’s avonds maakte ik een súperlekkere vega kapsalon. Morgen komt hier een recept van online. Ik krijg gelijk weer trek als ik naar de foto’s kijk.

Woensdag

Jaaa, de hele dag bloggen, foto’s maken en in de keuken staan. Ik heb nul keer naar mail/social media gekeken en aan het eind van de dag voelde ik me juist energiek in plaats van gesloopt. Ik heb mijn ‘lifehack’ gevonden om weer helemaal blij te worden. Tussendoor hebben we nog een stukje gewandeld met Ollie en in de schaduw gezeten. En de kapsalon van de dag ervoor was zo’n succes dat we het deze avond weer aten. Jummm. Ik vond het een zeer succesvolle dag.

Donderdag

Een herhaling van de vorige dag. Exclusief de kapsalon, want deze avond aten we spaghetti met knoflookolie, tomaat, basilicum en mozzarella. Mm.. Hier vind je een soortgelijk recept. (Alleen doe ik er zelf altijd veel meer knoflook in.)

Vrijdag

’s Ochtends at ik taartjes en dronk ik sojalatte’s met Michelle bij Stoet in Enschede. We zouden alleen ’s ochtends even afspreken, maar ineens was het alweer vier uur ’s middags. De tijd gaat altijd ineens snel als je het leuk hebt! We keken rond bij een leuke vintage kledingwinkel (aan de Zuiderhagen) en ik ging helemaal los bij Appel & Ei. Dat vind ik een superleuke tweedehands kledingwinkel, ze zijn wel wat duurder dan een standaard kringloopwinkel maar ik ben altijd erg te spreken over het assortiment en de kwaliteit. Ik kocht een zomerhoedje tegen de zon (die lelijke strik moet er nog af), een rok van het merk King Louie en een superzacht lichtblauw vest.

Zaterdag

Tijd om mijn ‘capsule wardrobe’ zomerklaar te maken! Dat werd ook weleens tijd.. Officieel ‘moet’ je een capsule garderobe om de drie maanden weer aanpassen voor het nieuwe seizoen. Maar ik ben niet zo goed met regeltjes, dus ik doe het lekker op mijn eigen manier. Ik maakte er een filmpje van die ik hopelijk vandaag nog kan uploaden voor op Patreon. Ik moet hem nog knippen en plakken, dus dat wordt dan aan het eind van de dag of anders morgenochtend! Mijn internet werkt niet echt mee vandaag.

Oh en bij de supermarkt vond ik ‘zwartebonenworst’ van Hak. Ik vond het er zo onsmakelijk uit zien dat ik het wel móest kopen. Maar het bleek superlekker te zijn!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige week
 Maandag: recept voor unicorn summer rolls met tempeh
 Woensdag: uitgebreide blogpost over mijn huidverzorgingsroutine tegen acne
 Vrijdag: shoptips voor vaste zepen met verschillende toepassingen

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 reacties op “Weekoverzicht: moederdag, zomergarderobe & en een nieuw hoedje

 1. Demi schreef:

  Ik zag de zwartebonenworst al op twitter voorbij komen. Het ziet er werkelijk niet uit, maar ik ben nu wel ontzettend benieuwd geworden :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha ja het is écht geen smakelijk gezicht. Maar zo lekker! Ik ben toevallig sinds vandaag een nieuwe categorie op mijn blog begonnen waarin ik vleesvervangers test, dus ik zal de zwartebonenworst ook nog wel weer voorbij laten komen 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Iris schreef:

  Die bonenworst ziet er inderdaad niet uit, net nat hondenvoer in een langwerpige vorm. Gelukkig ben ik qua naar uitziende vleesvervangers wel wat gewend (groen/grijze nepshoarma…).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jouw versie klinkt al wel wat smakelijker dan het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Ik vond het op een hondendrol lijken van een hond die stiekem een blik bonen leeg had gegeten hahahaha, oeps.

   | Reageer op deze reactie
 3. Lenneke schreef:

  Ohhh ik wil die worst! Om precies dezelfde reden die jij noemt. En ik wil Ollie. Maar dat zal je niet toestaan, gok ik zo. Maarre, zullen we effe koffie drinken, zodat je mij kan helpen met mijn blog? En ik wilde trouwens iets bestellen bij Bol, heb jij dat wel eens gedaan? Hoe zit het met retourneren en zo? En heb jij ervaring met je anus bleken? Nou, groetjes xx

  | Reageer op deze reactie
 4. Bente schreef:

  Hhahah ja, die worst ziet er inderdaad niet heel erg smakelijk uit… Blij dat ie toch lekker was :).
  En irritant zeg, dat soort mailtjes. Gewoon allemaal lekker deleten 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Romy schreef:

  Jeetje, ik kan me voorstellen dat je van zoveel mails over domme vragen of slechte aanbiedingen ook beetje gek wordt. Ik krijg nu bijna de neiging om je een heel leuk mailtje te sturen over hoe leuk je blog is (vind ik echt!), alleen maar zodat je iets vrolijks tussen die stomme mails hebt staan 😉 Je hoed en je andere koopjes bij Appel & Ei klinken dan weer wel heel tof! En ik moest ook hard lachen om die bonenworst op Twitter. Grappig hoe iets dat er zo vies uitziet toch heel goed kan smaken!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhhh nou ik word al superblij van jouw reacties hoor, dat compenseert voor een hele boel stomme mailtjes 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Benthe schreef:

  Wat een lef hebben sommige mailers zeg! Stond een beetje perplex van de dingen die je opnoemde, goed dat je daar afstand van neemt als het je niet helpt om blij te zijn. En zo fijn dat het ook meteen z’n effect had! Die spaghetti ziet er trouwens verrukkeluk uit, die komt hier op het weekmenu😍!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik zou er een boek over kunnen schrijven, haha! Maar ik kan er nu gelukkig makkelijker afstand van nemen. Dan heeft het ook minder invloed op je gemoedstoestand, pfiew 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Marianne schreef:

  Mijn hemel, ik had geen idee dat het er werkelijk zo aan toegaat in blogland… Wat een verschrikkelijke e-mails zeg. Daar doe je het toch inderdaad niet voor? Goed van je dat je dat links gaat laten liggen en lekker gaat bloggen, daar worden je lezers ook heel blij van 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Linda schreef:

  ‘Maar ik ben niet zo goed met regeltjes, dus ik doe het lekker op mijn eigen manier’ – om dit soort dingen vind ik jou zo leuk haha!

  Nou ik wilde je net gaan mailen met ‘hoi je kent me verder niet maar we moeten echt eens koffie drinken zodat je me niet kan helpen met dit en dit maar gewoon je leuke zelf kan zijn’ – maar dat zijn geen leuke mailtjes natuurlijk haha! Heerlijk weekoverzicht weer!

  | Reageer op deze reactie
 9. Margriet schreef:

  Leuk om te lezen, ik ben het meisje in de bus 🙂 Wat ik eigenlijk helemaal ben vergeten te vertellen is dat ik je blog met heel veel plezier volg! Je hebt een leuke schrijfstijl en inspireert mij, en ik denk veel andere lezers, om milieubewust te leven, zonder dit op te dringen. En waar ik nog wel benieuwd naar was: vond je het niet gek om aangesproken te worden door mij en dat ik allerlei dingen over je wist, maar jij eigenlijk geen idee had wie je tegenover je had?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh zo leuk dat je een reactie achterlaat! 😀 Superlief, dankjewel voor het grote compliment. Nee hoor ik vond het niet gek, ik ben al helemaal gewend aan mijn BN’er status (grapje, valt wel mee haha), ik vond het vooral heel gezellig 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Iris schreef:

  Boehhh zo’n bui en dan ook nog stomme mailtjes, ik moest er toch wel even om lachen wat voor mailtjes te binnen krijgt, maar ik snap dat dat niet heel motiverend werkt. Dat van je dag goed indelen is inderdaad heel belangrijk. Dat doe ik ook nog regelmatig verkeerd en later denk ik pas hmmm..dat was misschien minder slim. Maar goed, we zien het maar als een leertraject, haha. Ooh en die taartjes met Michelle, zo gezellig en lekker <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha nou zeg dat. Het is soms wel een beetje vermoeiend al die leermomenten achter elkaar. Maar uiteindelijk worden we er alleen maar beter van, om er maar een cliché in te gooien 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Lekker late reactie van mij, maar ik vond het zo leuk dat je dit zei! Dankjewel 😀 <3

   | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips | IKBENIRISNIET
Back to Top