Weekoverzicht: moederdag, zomergarderobe & en een nieuw hoedje

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week

Zondag

Het was moederdag dus ik ging met een bloemetje richting mijn geboortedorp in de Achterhoek nadat ik mijn weekoverzicht had geschreven. Toen ik in de bus ging zitten naast een meisje zei ze ‘hee ik volg je blog!’. Dat vond ik ZO LEUK. Op de één of andere manier vergeet ik altijd dat de nummertjes in mijn blogstatistieken ook échte mensen in het echte leven zijn. Misschien maar goed ook, anders durf ik niks meer te schrijven, ieh. Het was heel gezellig bij mijn moeder. Ik kreeg nog wat oud spul mee om in mijn kraampje te verkopen, zoals veel ouderwetse blikken en een schattig emaille theepotje. Katjing.

Maandag

Yay, een nieuwe week, nieuwe kansen! Na op adem te zijn gekomen de afgelopen week zat ik vol positieve energie en optimisme om flink aan de bak te gaan. Hopsakeee. Ik maakte een lekker receptje en was de rest van de dag bezig met het beantwoorden van mailtjes.

Een kijkje in mijn inbox:

  • Een e-mail met als onderwerp ‘Anusblekerij’ (ik verzin het echt niet)
  • “Waarom je maar X euro hebt ontvangen? O, er ging nog een deel commissie voor ons af, goh, wist je dat niet? Tja, nu niks meer aan te doen”
  • “Ik zie dat je canvas tassen verkoopt, wij willen er graag een aantal kopen en o ja, kan je een introductie geven op onze school aan de andere kant van het land over je website ‘ikbennietiris’?”
  • “Via Google vond ik je review over [product] en daar heb ik deze vragen over die ik ook gewoon aan de desbetreffende webshop zou kunnen stellen” (soms voel ik me net een universele klantenservice van honderd webshops tegelijk)
  • “Hoi je kent me verder niet maar zullen we eens gezellie koffie drinken zodat jij me kan helpen met dit en dat?”
  • “Hoi ja leuk jouw tarief en mediakit maar daar hebben we geen boodschap aan want we willen het gewoon leuk houden, we kunnen je een cadeaubon van een tientje aanbieden in ruil voor een blogpost die voldoet aan deze honderd eisen die wij hebben.”

En toen gooide ik mijn computer door het raam en solliciteerde ik voor een krantenwijk. In mijn hoofd. Daag positieve energie. Niet alleen door die paar mailtjes, hoor. Maar het was gewoon weer even de druppel. Máár nadat ik een uur tegen Steve had gerateld, kwamen we tot de conclusie dat het goed is om voor nu te focussen op de dingen waar ik energie van krijg (leuke dingen maken voor mijn blog & Patreon!) en minder op de dingen die alle levensenergie uit me zuigen. Want ik had (alweer) een nieuw inzicht: het is niet alleen dat ik zo dood- en doodmoe en op raakte omdat ik te veel deed, maar ook omdat ik mijn tijd niet goed indeel. De meeste tijd besteed ik aan dingen die ik helemaal niet leuk vind (zoals mailen met PR-mensen die tien loze Engelse termen per zin uitbraken en ‘helaas’ geen budget hebben maar wel honderdmiljoen eisen hebben en chronisch teleurgesteld in je zijn). Ik wil gewoon weer dat het mijn hoofdtaak wordt om met plezier te bloggen en leuke ideeën uit te werken. Met een béétje zakelijk gedoe ernaast dat vooral bestaat uit samenwerken met mensen die me op waarde schatten. In plaats van andersom zoals het de laatste tijd ging. Dan kan ik de minder leuke dingen ook beter tolereren. Dus dat ga ik doen.

En toen overviel me een gevoel van zennnn-ommmmm-rust en kwam alles goed.

P.S. Ik krijg ook heel leuke mailtjes voordat jullie denken dat ik een ondankbaar kreng ben, maar op deze dag had ik een donker donderwolkje boven mijn hoofd en zag ik alleen de stomme dingen. Zo gaat dat soms.

Dinsdag

Het donderwolkje boven mijn hoofd had plaats gemaakt voor een stralend zonnetje. Écht, ik voel me zo veel beter! Gek is dat, wat een verschil het kan maken door alleen je focus te verleggen. Mijn moodtracker-app laat sinds deze dag alleen nog maar blije hoofdjes zien. Ik ruimde mijn werkplek op en het voelde als een frisse start, yay! Ook ging ik nog even langs mijn kraampje bij Jouw Marktkraam om foto’s te maken, wat nieuwe spullen erbij te zetten en om mijn kraam weer te reorganiseren. Ik kocht er voor maar 1 euro een ouderwetse douchetimer met een zandloper (mijn schattige badeendje is helaas kapot gegaan). Ennn ’s avonds maakte ik een súperlekkere vega kapsalon. Morgen komt hier een recept van online. Ik krijg gelijk weer trek als ik naar de foto’s kijk.

Woensdag

Jaaa, de hele dag bloggen, foto’s maken en in de keuken staan. Ik heb nul keer naar mail/social media gekeken en aan het eind van de dag voelde ik me juist energiek in plaats van gesloopt. Ik heb mijn ‘lifehack’ gevonden om weer helemaal blij te worden. Tussendoor hebben we nog een stukje gewandeld met Ollie en in de schaduw gezeten. En de kapsalon van de dag ervoor was zo’n succes dat we het deze avond weer aten. Jummm. Ik vond het een zeer succesvolle dag.

Donderdag

Een herhaling van de vorige dag. Exclusief de kapsalon, want deze avond aten we spaghetti met knoflookolie, tomaat, basilicum en mozzarella. Mm.. Hier vind je een soortgelijk recept. (Alleen doe ik er zelf altijd veel meer knoflook in.)

Vrijdag

’s Ochtends at ik taartjes en dronk ik sojalatte’s met Michelle bij Stoet in Enschede. We zouden alleen ’s ochtends even afspreken, maar ineens was het alweer vier uur ’s middags. De tijd gaat altijd ineens snel als je het leuk hebt! We keken rond bij een leuke vintage kledingwinkel (aan de Zuiderhagen) en ik ging helemaal los bij Appel & Ei. Dat vind ik een superleuke tweedehands kledingwinkel, ze zijn wel wat duurder dan een standaard kringloopwinkel maar ik ben altijd erg te spreken over het assortiment en de kwaliteit. Ik kocht een zomerhoedje tegen de zon (die lelijke strik moet er nog af), een rok van het merk King Louie en een superzacht lichtblauw vest.

Zaterdag

Tijd om mijn ‘capsule wardrobe’ zomerklaar te maken! Dat werd ook weleens tijd.. Officieel ‘moet’ je een capsule garderobe om de drie maanden weer aanpassen voor het nieuwe seizoen. Maar ik ben niet zo goed met regeltjes, dus ik doe het lekker op mijn eigen manier. Ik maakte er een filmpje van die ik hopelijk vandaag nog kan uploaden voor op Patreon. Ik moet hem nog knippen en plakken, dus dat wordt dan aan het eind van de dag of anders morgenochtend! Mijn internet werkt niet echt mee vandaag.

Oh en bij de supermarkt vond ik ‘zwartebonenworst’ van Hak. Ik vond het er zo onsmakelijk uit zien dat ik het wel móest kopen. Maar het bleek superlekker te zijn!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige week
 Maandag: recept voor unicorn summer rolls met tempeh
 Woensdag: uitgebreide blogpost over mijn huidverzorgingsroutine tegen acne
 Vrijdag: shoptips voor vaste zepen met verschillende toepassingen

Fijne zondag!

Back to Top