Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips

Hallo, daar ben ik weer! Vanonder het hete platte dak. Houden jullie de hitte nog een beetje vol?

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Met veel pijn en moeite was ik bijna de hele dag bezig met het schrijven van het weekoverzicht. Internet viel steeds weg en er is maar weinig slechter voor mijn humeur dan dat. Internet is mijn primaire levensbehoefte. (Ja ik ben echt zo’n verwende millennial, jakkes.) Later in de middag kwam Steve thuis, zijn motor was onderweg kapot gegaan. Dus we waren allebei sip omdat onze lievelingsdingen niet goed werkten. Tijd voor comfort food! Ik maakte een one pot gnocchi met oesterzwammen, venkel, citroen, kaas en witte saus. Héél lekker. Het was een beetje een geïmproviseerd gerecht dus ik heb niet echt een recept, helaas. In mijn receptenindex vind je wél een recept voor een one pot gnocchi met tomatensaus. Je kan er goed mee variëren, het gerecht kan namelijk niet zo makkelijk mislukken.

Maandag

Noooo, na anderhalf jaar trouw dag en nacht dragen, was het bandje van mijn Fitbit Alta kapot gegaan. Het rubberstukje liet steeds los waardoor de Fitbit steeds van mijn pols viel. Maar ik kon hem gelukkig fixen met een drupje secondelijm. Ik voel me altijd een zeer onafhankelijke vrouw als ik iets repareer.

Het hoogtepunt van de dag was dat ik mijn high score in Subway Surfers verbeterde. Ik was daar een paar jaar geleden enorm verslaafd aan. Dat is ineens weer aangewakkerd. Je kan het zo lekker met je hoofd op nul spelen. Het tweede hoogtepunt van de dag was dat we (alweer) vegetarische kapsalon aten. Ik vrees dat het mijn nieuwe favoriete gerecht is geworden. Wat fantastisch om te zien dat al zo veel lezers het ook hebben gemaakt trouwens! Ik kreeg de afgelopen week veel foto’s van vega kapsalons via social media toegestuurd, yay!

Dinsdag

Nog weer even mijn kraam aanvullen en dingen anders neerzetten. Dat helpt altijd enorm voor een piek in de verkoop! Ik heb de kraam nu een maand en per week verkoop ik voor ongeveer vijftig euro aan spullen. En zo kom ik ook nog eens mooi van mijn meuk af, echt fijn! In de winkel vroeg ik nog wat rond naar verkooptips voor mijn blogpost; die blogpost staat inmiddels online.

Een vriend tipte me dat er een boek over honden bij ‘de boekenkraam’ (een kraam die alleen boeken voor 1 euro per stuk verkoopt) lag dus die kocht ik! Sinds wij Ollie hebben geadopteerd vind ik het superleuk om mij te verdiepen in positieve opvoeding en training voor honden. Dat wil zeggen: zonder te straffen en met de focus op positieve bekrachtiging. Zo doen we dat vanaf het begin ook bij Ollie en dat werkt echt heel goed. Ik heb deze week zelfs één nageltje van hem weten te knippen en ik heb al mijn ledematen nog!!! (Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar voor diva Olliebol, die al panisch wordt als je alleen zijn pootje vasthoudt, is dat best wel bijzonder.) Het maakt me zo zo zo zó gelukkig om te zien dat het goed met hem gaat en hij steeds weer bijleert. Mensen zeggen weleens tegen mij dat ik ‘niet weet wat ik mis’ omdat ik geen kinderen wil. Nah, uit een hond haal je net zo veel liefde en voldoening, vind ik.

Woensdag

Ik ben helemaal enthousiast over de nieuwe Veggietest categorie op mijn blog! Ik ben al steeds aan het rondkijken welke vleesvervangers ik nog meer kan testen. Normaal ben ik altijd een béétje huiverig voor het beginnen aan een rubriek op mijn blog, want dan heb ik één blogje geschreven en dan ben ik er wel weer klaar mee. Maar dit gaat een succes worden, jongens. Ik voel het. ’s Middags aten we dus groenteburgers want dat moest voor mijn nieuwe rubriek (vervelend hoor) dus ’s avonds aten we een simpel groentesoepje. Men neme een pan met water, groentebouillonblokjes, soepgroente en lettervermicelli en tadaaa, klaar is je groentesoep! Daar kan geen soep uit een zakje of blik tegen op.

Donderdag

Hemelvaartsdag! We wandelden lang in stukjes natuur. Overal kwamen we groepjes babyboomers op bankjes tegen met lunchpakketjes. Ollie rook de witte bolletjes met plakjes kaas al van een afstandje en kwispelde er op los. ’s Middags zat ik in de tuin met het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ dat een vriendin aan mij had uitgeleend. Ik las het boek in één keer helemaal uit, aanrader!

Steve was bijna de hele dag bij vrienden en dat vond Ollie op een gegeven moment helemaal niet meer leuk. Hij liep steeds naar de deur om te kijken of Steve al bijna thuiskwam, n’aww. Kijk dat hoofdje nou: “onze roedel is zo niet compleet, dit klopt niet!!1”.

Vrijdag

Ohhh, er kwam een hartstikke leuk pakketje binnen en ik kan niet wachten om het jullie te laten zien! Het gaat om een duurzaam product dat ik binnenkort zal tippen in de Groene Tips categorie. Ik denk dat jullie het ook wel kunnen waarderen. Verder werkte ik wat achter de computer. En toen de zon niet meer zo heet was in de avond, ging ik in de tuin zitten met Ollie. Ollie geniet intens van het warme weer. En ik luisterde in de schaduw het luisterboek ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ en die kan ik echt aanraden. Ik heb hem nu bijna uit!

Ons avondeten bestond deze dag trouwens uit kaastosti’s. Ik eet dus niet elke avond uitgebreide maaltijden, dat lijkt misschien soms wel zo in mijn weekoverzichten. #keepingitreal O ja en de ketchup die je op de tosti-foto ziet is echt heel lekker! Lekker zuur, op een goede manier, houd ik wel van. Ik had het flesje ooit gekregen in een pakket met suikervrije producten van Ekoplaza, maar vanaf nu ga ik hem zelf ook kopen. Jum!

Zaterdag

Holy guacamole, wat een hitte. IK HAAT HITTE. Ik ging al vroeg de deur uit met Ollie, in de hoop dat we de warmte voor zouden zijn. Maar ik zweette me alsnog de pleuris. Gelukkig kreeg ik het voor elkaar om nog een filmpje om te nemen (die moet ik nog editen dus ik weet niet zeker wanneer deze op Patreon komt te staan, als alles volgens de planning gaat wordt het vandaag ergens!). En daarna typte ik dit weekoverzicht terwijl onze metal fan (de ventilator) op me stond gericht. Ik hoop echt dat het snel weer afkoelt.

Eenmalige bonusrubriek: Anti-zomertips voor mede-wintermeisjes

  • Douche met Dr. Bronner’s pepermuntzeep en smeer jezelf daarna in met de bodylotion uit dezelfde pepermunt-lijn, superfris!
  • Zet de ventilator op de hoogste stand en luister naar Rainymood voor herfst-vibes
  • En steek je voeten in een koud/lauw voetenbadje
  • Bewaar meloenen in de koelkast zodat je altijd fris eten binnen handbereik hebt
  • Luister walgelijk blije zomermuziek met tropical house deuntjes zodat je de zomer meer gaat waarderen (dit helpt echt bij mij)
  • Uit empirisch onderzoek (n=1) kan ik bevestigen dat je minstens drie waterijsjes per dag moet eten
  • En doe rustig aan *ommmmm*
  • Leestip: in 2013 schreef ik over hoe de zomer te overleven als wintermeisje

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: recept voor vegetarische kapsalon voor luie mensen
 Donderdag: spullen verkopen bij Jouw Marktkraam
 Vrijdag: ik test drie groenteburgers voor de nieuwe categorie Veggietest!

Ik wens je een fijne zondag!

Back to Top