Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips

Hallo, daar ben ik weer! Vanonder het hete platte dak. Houden jullie de hitte nog een beetje vol?

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Met veel pijn en moeite was ik bijna de hele dag bezig met het schrijven van het weekoverzicht. Internet viel steeds weg en er is maar weinig slechter voor mijn humeur dan dat. Internet is mijn primaire levensbehoefte. (Ja ik ben echt zo’n verwende millennial, jakkes.) Later in de middag kwam Steve thuis, zijn motor was onderweg kapot gegaan. Dus we waren allebei sip omdat onze lievelingsdingen niet goed werkten. Tijd voor comfort food! Ik maakte een one pot gnocchi met oesterzwammen, venkel, citroen, kaas en witte saus. Héél lekker. Het was een beetje een geïmproviseerd gerecht dus ik heb niet echt een recept, helaas. In mijn receptenindex vind je wél een recept voor een one pot gnocchi met tomatensaus. Je kan er goed mee variëren, het gerecht kan namelijk niet zo makkelijk mislukken.

Maandag

Noooo, na anderhalf jaar trouw dag en nacht dragen, was het bandje van mijn Fitbit Alta kapot gegaan. Het rubberstukje liet steeds los waardoor de Fitbit steeds van mijn pols viel. Maar ik kon hem gelukkig fixen met een drupje secondelijm. Ik voel me altijd een zeer onafhankelijke vrouw als ik iets repareer.

Het hoogtepunt van de dag was dat ik mijn high score in Subway Surfers verbeterde. Ik was daar een paar jaar geleden enorm verslaafd aan. Dat is ineens weer aangewakkerd. Je kan het zo lekker met je hoofd op nul spelen. Het tweede hoogtepunt van de dag was dat we (alweer) vegetarische kapsalon aten. Ik vrees dat het mijn nieuwe favoriete gerecht is geworden. Wat fantastisch om te zien dat al zo veel lezers het ook hebben gemaakt trouwens! Ik kreeg de afgelopen week veel foto’s van vega kapsalons via social media toegestuurd, yay!

Dinsdag

Nog weer even mijn kraam aanvullen en dingen anders neerzetten. Dat helpt altijd enorm voor een piek in de verkoop! Ik heb de kraam nu een maand en per week verkoop ik voor ongeveer vijftig euro aan spullen. En zo kom ik ook nog eens mooi van mijn meuk af, echt fijn! In de winkel vroeg ik nog wat rond naar verkooptips voor mijn blogpost; die blogpost staat inmiddels online.

Een vriend tipte me dat er een boek over honden bij ‘de boekenkraam’ (een kraam die alleen boeken voor 1 euro per stuk verkoopt) lag dus die kocht ik! Sinds wij Ollie hebben geadopteerd vind ik het superleuk om mij te verdiepen in positieve opvoeding en training voor honden. Dat wil zeggen: zonder te straffen en met de focus op positieve bekrachtiging. Zo doen we dat vanaf het begin ook bij Ollie en dat werkt echt heel goed. Ik heb deze week zelfs één nageltje van hem weten te knippen en ik heb al mijn ledematen nog!!! (Dat klinkt misschien niet zo bijzonder, maar voor diva Olliebol, die al panisch wordt als je alleen zijn pootje vasthoudt, is dat best wel bijzonder.) Het maakt me zo zo zo zó gelukkig om te zien dat het goed met hem gaat en hij steeds weer bijleert. Mensen zeggen weleens tegen mij dat ik ‘niet weet wat ik mis’ omdat ik geen kinderen wil. Nah, uit een hond haal je net zo veel liefde en voldoening, vind ik.

Woensdag

Ik ben helemaal enthousiast over de nieuwe Veggietest categorie op mijn blog! Ik ben al steeds aan het rondkijken welke vleesvervangers ik nog meer kan testen. Normaal ben ik altijd een béétje huiverig voor het beginnen aan een rubriek op mijn blog, want dan heb ik één blogje geschreven en dan ben ik er wel weer klaar mee. Maar dit gaat een succes worden, jongens. Ik voel het. ’s Middags aten we dus groenteburgers want dat moest voor mijn nieuwe rubriek (vervelend hoor) dus ’s avonds aten we een simpel groentesoepje. Men neme een pan met water, groentebouillonblokjes, soepgroente en lettervermicelli en tadaaa, klaar is je groentesoep! Daar kan geen soep uit een zakje of blik tegen op.

Donderdag

Hemelvaartsdag! We wandelden lang in stukjes natuur. Overal kwamen we groepjes babyboomers op bankjes tegen met lunchpakketjes. Ollie rook de witte bolletjes met plakjes kaas al van een afstandje en kwispelde er op los. ’s Middags zat ik in de tuin met het boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ dat een vriendin aan mij had uitgeleend. Ik las het boek in één keer helemaal uit, aanrader!

Steve was bijna de hele dag bij vrienden en dat vond Ollie op een gegeven moment helemaal niet meer leuk. Hij liep steeds naar de deur om te kijken of Steve al bijna thuiskwam, n’aww. Kijk dat hoofdje nou: “onze roedel is zo niet compleet, dit klopt niet!!1”.

Vrijdag

Ohhh, er kwam een hartstikke leuk pakketje binnen en ik kan niet wachten om het jullie te laten zien! Het gaat om een duurzaam product dat ik binnenkort zal tippen in de Groene Tips categorie. Ik denk dat jullie het ook wel kunnen waarderen. Verder werkte ik wat achter de computer. En toen de zon niet meer zo heet was in de avond, ging ik in de tuin zitten met Ollie. Ollie geniet intens van het warme weer. En ik luisterde in de schaduw het luisterboek ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ en die kan ik echt aanraden. Ik heb hem nu bijna uit!

Ons avondeten bestond deze dag trouwens uit kaastosti’s. Ik eet dus niet elke avond uitgebreide maaltijden, dat lijkt misschien soms wel zo in mijn weekoverzichten. #keepingitreal O ja en de ketchup die je op de tosti-foto ziet is echt heel lekker! Lekker zuur, op een goede manier, houd ik wel van. Ik had het flesje ooit gekregen in een pakket met suikervrije producten van Ekoplaza, maar vanaf nu ga ik hem zelf ook kopen. Jum!

Zaterdag

Holy guacamole, wat een hitte. IK HAAT HITTE. Ik ging al vroeg de deur uit met Ollie, in de hoop dat we de warmte voor zouden zijn. Maar ik zweette me alsnog de pleuris. Gelukkig kreeg ik het voor elkaar om nog een filmpje om te nemen (die moet ik nog editen dus ik weet niet zeker wanneer deze op Patreon komt te staan, als alles volgens de planning gaat wordt het vandaag ergens!). En daarna typte ik dit weekoverzicht terwijl onze metal fan (de ventilator) op me stond gericht. Ik hoop echt dat het snel weer afkoelt.

Eenmalige bonusrubriek: Anti-zomertips voor mede-wintermeisjes

 • Douche met Dr. Bronner’s pepermuntzeep en smeer jezelf daarna in met de bodylotion uit dezelfde pepermunt-lijn, superfris!
 • Zet de ventilator op de hoogste stand en luister naar Rainymood voor herfst-vibes
 • En steek je voeten in een koud/lauw voetenbadje
 • Bewaar meloenen in de koelkast zodat je altijd fris eten binnen handbereik hebt
 • Luister walgelijk blije zomermuziek met tropical house deuntjes zodat je de zomer meer gaat waarderen (dit helpt echt bij mij)
 • Uit empirisch onderzoek (n=1) kan ik bevestigen dat je minstens drie waterijsjes per dag moet eten
 • En doe rustig aan *ommmmm*
 • Leestip: in 2013 schreef ik over hoe de zomer te overleven als wintermeisje

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Maandag: recept voor vegetarische kapsalon voor luie mensen
 Donderdag: spullen verkopen bij Jouw Marktkraam
 Vrijdag: ik test drie groenteburgers voor de nieuwe categorie Veggietest!

Ik wens je een fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips

 1. chucky1012 schreef:

  Vervelend als het internet steeds uitvalt 🙁
  Heerlijk eten om je mee getroost te hebben.
  Ja, honden zijn erg slim 😉

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Bente schreef:

  Volgens mij wordt het vandaag al een stuk minder warm dan gisteren (voor mij helaas, voor jou gelukkig). Ik heb nog nooit in mijn leven een kapsalon gegeten. Misschien toch maar eens aan wagen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Marianne schreef:

  Hahaha, n=1! Je hebt echt een leuke schrijfstijl, word ik heel vrolijk van <3 Keep it going, hoop dat dit weekoverzicht je minder moeite heeft gekost!

  | Reageer op deze reactie
 4. Romy schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je als wintermeisje niet echt fan bent van deze hitte. Zelf vind ik het ook net iets te heet, dus ik ben blij dat het deze week weer iets frisser wordt. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe groene tip! Wat balen trouwens dat je internet even wegviel. Als het op internet aankomt, ben ik ook wel een beetje een verwende millenial 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Nooooo, geen walgelijk blije muziek! Als ik ergens chagrijnig van word… 😛

   En ja, rustig aan… Gisteren wilde ik duizend dingen doen, maar ik heb de krant niet eens uitgekregen. Volgens mij heb ik alleen maar toegekeken hoe mijn vriend ijsjes in huis haalde, mijn computer fixte en eten kookte. Serieus, wat deed ik al die tijd? Oh ja, online kijken naar mensen die wel allemaal (na 11 uur) naar buiten durfden. Freaks!

   | Reageer op deze reactie
 5. Gerlinde schreef:

  Sterkte met de zomer! Buena Vista Social Club enzo helpen mij ook om de heetste dagen door te komen. Waar we gelukkig hier in het Hoge Noorden minder last van hebben. Een fles water invriezen en voor je ventilator zetten zou ook helpen om het wat koeler te maken. Hij is wel gaaf trouwens, die van jullie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Mille Pagine schreef:

  Haaa, dat zinnetje over Ollie die staat te wachten bij de deur! Heerlijk! Ik heb het voorgelezen aan mijn vriend want ik moest hardop lachen.
  Succes deze week! Mijn tip: lekker vroeg opstaan, alle deuren & ramen open voor verkoeling, wat klusjes doen en als het warm wordt tijd maken voor een dutje 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Marlieke schreef:

  Jeeeeh! Leuk overzicht. Zelf ben ik ook niet echt gebouwd op de zomer. Hartstikke lekker hoor ( voor 7 mintuen). Dan kruip ik weer weg onder de parasol of naar de keukentafel. Wat mijn hond Shailo heel leuk vindt, is hersenspelletjes. Ik vond het eerst heel achterlijk, maar hij vindt het helemaal leuk. Ik heb zo’n houten bord met schuifjes waar hij snoepjes uit moet schuiven. Mja, als Beagle vindt hij alles wat met eten te maken heeft reuze interessant. Lekker liedje wel! Zelf heb ik de laatste dagen vaak ‘ Going to California’ aanstaan; gecoverd door Amy Lee . Belachelijk goede stem heeft die vrouw. Bah.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat schattig, ik heb ook precies zo’n puzzelbord met schuifjes! Maar verveelt hem dat niet snel? Ollie’s beagleneus is namelijk zo goed dat hij er ongeveer een halve seconde plezier aan heeft omdat hij dan alle snoepjes al heeft gevonden, hahaha. Ik doe wel vaak zoekspelletjes in huis. Dan zet ik hem in de hal, doe ik de deur dicht, en zeg ik “wachten!”. Dan zie je hem heel nieuwsgierig door het raampje kijken terwijl ik koekjes verstop in de woonkamer op allemaal ingewikkelde plekken. En daarna gooi ik de deur open en roep ik ‘zoek!!’. Dan gaat ‘ie gelijk superhard snuffelen, hahaha. Net een stofzuigen, zo leuk.

   | Reageer op deze reactie
   1. Marlieke schreef:

    Ja hij had het spelletje inderdaad al snel door haha. Maar hij blijft enthousiast omdat hij weet dat er dan snoepjes aan zitten te komen. Dat is eigenlijk wel een goed idee! Dat kan ik ook eens doen. Zo’n komisch gezicht lijkt me. Shailo is ook net een stofzuiger als hij wat ruikt; hij maakt dezelfde bewegingen.

    | Reageer op deze reactie
 8. Michelle schreef:

  Fijn die zomertips voor winterkinderen, zeg 🙂 Ik ben ook echt dol op de winter en heb normaal een hekel aan de zomer. Dit is het eerste jaar dat ik wél zin had in zon en warmte. Maar na de eerste zweetdruppels ben ik er ook alweer klaar mee :’) Schuilen in huis dus, blub. Ik werk maar een shitload aan ijsjes naar binnen, als troost, of zo. En watermeloen, mjam. Voor Bo vind ik dit weer ook verschrikkelijk, maar hij loopt gewoon soms de tuin in om daar te gaan liggen? I don’t get it, ik denk dat wij per ongeluk een zomerhond hebben.

  Je schrijft trouwens ergens pepermunt-lijm, maar denk dat je pepermuntlijn bedoelt 😉
  (En ‘Waar en wiel is, is een weg’ moet denk ik ‘Waar een wiel is, is een weg’ zijn.
  Groetjes, taalnerd.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Gelukkig is het vandaag alweer een beetje afgekoeld, pfiewww.. Ollie is ook een echte zomerhond, ik moet hem elke keer uit de zon halen als het zo heet is, weirdo :’) En nog bedankt voor het opmerken, ik heb het direct aangepast toen je reactie binnenkwam!

   | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Haha, ik vond het ook veels te warm afgelopen week. De zon is vast voor sommigen leuk om in te bakken, maar ik genoot ervan vanachter het raam in de koele keuken. Heerlijk. Ook lekker voor de zomer: ijskoude yoghurt (uit koelkast/vriezer) met geraspte kokos en wat zoetstof.

  | Reageer op deze reactie
 10. Danique schreef:

  Ugh, verschrikkelijk als het internet niet mee werkt. Ik heb er ook een gruwelijke hekel aan.

  | Reageer op deze reactie
 11. LIeke schreef:

  Leuk weekoverzicht weer! Je hebt gelijk over je nieuwe rubriek volgens mij, ik en vele andere lezers zijn erg enthousiast! Je bent echt een influenzer want ik wil nu die dingen ook kopen haha. Leuke toevoeging, de tips aan het einde van je overzicht 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Miranda schreef:

  Leuk overzicht! Wat balen dat je fitbit bandje kapot was gegaan. Zit er geen garantie meer op? Ik heb een paar maanden terug een nieuw bandje gekregen omdat het op precies dezelfde plek los begon te laten. Bij mij was het wel aan allebei de kanten.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik weet eigenlijk niet of er nog garantie op zit. Maar ik heb het bandje al gemaakt met een dropje secondelijm, zit nu supervast 😀 Ga aan de andere kant ook nog een drupje doen want die zit ook wat losser. Maar fijn dat hun service zo goed is!

   | Reageer op deze reactie
 13. De bijzondere kinderen van mevrouw peregrine is echt een van mijn lievelingsboeken! Wat leuk dat jij het ook waardeert haha en niet getreurd er zijn nog meer delen 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa zo fijn! Kwam ik later pas achter. Ik ben nu bezig met deel twee 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Weekoverzicht: nog steeds warm, eyetracker-bril & chubby bunny | IKBENIRISNIET
Back to Top