Weekoverzicht: nog steeds warm, eyetracker-bril & chubby bunny

Hallóóó, leuk dat je er weer bent!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

tapas

Jemig, wat was het héét. Mijn humeur zakte ergens tot onder het nulpunt. Omdat ik toch niks productiefs kon doen met een bonkend hoofd doordat de lucht zo dik als stroop voelde, besloot ik om een tafel vol lekker eten en wijn te maken. Later als ik rijk ben ga ik elke dag lunchen op deze manier (oké misschien niet altijd met de wijn dan) (ach, waarom ook niet, dan ben ik toch rijk). Op de foto zie je spinaziesalade met aardbei, feta en citroendressing, salade caprese, tomatentapenade, knoflookolijven en zongedroogde tomaatjes. En witte wijn met ijsblokjes zodat er van die condensdruppeltjes op het glas komen. De biologische Airén & Sauvignon Blanc van Jumbo huismerk (deze) is één van mijn favorieten voor in de zomer.

Maandag

Bij geitenwollenshirts had ik laatst een paar basic tops gekocht. Fijn merk is dat, al het katoen is biologisch en de kledingstukken zijn eerlijk gemaakt. En heel betaalbaar! Tijd voor een Outfit Of The Day (OOTD) met mijn nieuwe grijze hempie. Op Instagram (@ikbenirisniet) plaats ik de laatste tijd wat vaker eerlijke/duurzame OOTD’s, misschien leuk om op die manier nieuwe eerlijke merken te leren kennen! Overigens is mijn kledingkast niet 100% duurzaam, al is dat wel mijn streven voor op de lange termijn, maar dan zet ik dat er ook bij in de beschrijving. Dat je niet bij alles denkt ‘oh Iris draagt het, dan zal het wel goed zijn’.

’s Avonds maakte ik van-alles-wat-gnocchi. Ik denk dat gnocchi mijn favo pastasoort is. Het lijkt een beetje op dit recept (uit 2012, vandaar de wat ehhh mindere kwaliteit van de foto’s), alleen maakte ik het deze keer vooral met dingen die ik nog in huis had. Het is met artisjokharten ook súperlekker!

Dinsdag

Een volle dag! Steve liet Ollie uit zodat ik nog even wat werk achter de computer kon verrichten. Daarna vertrokken we op de fiets naar de UT campus. Daar was ik al lang niet meer geweest. Steve is nu bezig met het uitvoeren van zijn experiment voor zijn masterthese en ik mocht zijn eerste proefpersoon zijn. Ik moest met een eyetracker-bril op naar een scherm kijken, fietsen over de campus én fietsen met een motorhelm op. Zo’n eyetracker-bril is echt gaaf, op het scherm kon je precies zien waar ik naar kijk! Toen we klaar waren met het experiment, dronken we sojalatte’s bij de Starbucks die op de campus zit.

’s Middags ging ik nog even langs bij Jouw Marktkraam om te kijken hoe mijn kraampje erbij stond. Ik had zelfs nog wat spullen gevonden om erbij te zetten (je zou bijna denken dat mijn huis inmiddels wel leeg is). Bij de andere kraampjes kocht ik een leuk stofje waar ik een etui van wil maken, een geel blikje en kledingrollers. Kledingrollers zijn essentieel met een beagle in huis. Vooral met dit warme weer verhaart hij zó erg.

Woensdag

Aangezien ik niet veel meer heb in huis om nog in mijn kraampje te leggen, wordt de verkoop ook wat minder. Dus ik maakte een ‘20% korting’ bordje om de aankomende tijd van zo veel mogelijk van mijn spullen af te komen. Zodat ik niet straks alsnog met veel spullen weer thuis zit. Met Annemiek deed ik de weekboodschappen bij Lidl. Toen we naar haar auto liepen zag ik dat een stoffenwinkel fidget spinners verkocht, ik móest zo’n ding gewoon kopen. I lof it. Ik ben een friemelmens slash nagelbijter en kan nooit stilzitten, dus dit ding is ideaal. Ik hoop ook dat het gaat helpen om iets minder op mijn telefoon te kijken.

Donderdag

Ojeee, we waren te laat met het netjes maken van de voortuin. Omdat we anti-kraak wonen, wordt om de zoveel tijd gecheckt of we alles wel netjes houden (dus geen zooi in de tuin of rare dingen voor de ramen). Door het warme weer hadden we er helemaal niet mee aan gedacht om in de tuin onkruid te wieden. Dus dat moest nu alsnog. Ik had eigenlijk een voor- en na-foto moeten maken, de tuin is zó netjes nu. Voor de mensen die me volgens op Instagram konden het als het goed is zien in mijn Stories. Kijk trouwens op de foto hierboven wat een troep ik op dagelijkse basis in onze voortuin vind, meh. 

Tussendoor bracht de postbode een perspakketje met een Biowashball, om de was te doen zonder wasmiddel. Kennen jullie dat? Ik ga hem de aankomende tijd testen en als het goed werkt zal ik er een Groene Tip over schrijven! ’s Avonds maakte ik halloumi-burgers met geprakte avocado (EXTREEM lekker) en maakte ik zelf Hugo! Met prosecco, water met prik, vlierbloesemsiroop, munt en limoen. Het recept vond ik op Uit Pauline’s Keuken.

Vrijdag

Deze week kreeg ik een suuuuperrrmooie Dopper. Dit huishouden is groot fan van Dopper: Steve heeft een Dopper Steel voor in huis en een groene Dopper om mee te nemen als hij met de motor weggaat. En ik doe al jaren met een roze Dopper. Ik heb al veel verschillende merken flessen geprobeerd, maar ik blijf de Dopper toch altijd het meest gebruiken omdat ik die het meest gebruiksvriendelijk vind. De Steel variant (die is extra groot met een inhoud van 800ml) hebben ze nu ook uitgebracht in het normale formaat, superfijn want ik vind de Steel het mooist, maar ik vond dat grote formaat niet praktisch voor onderweg.

’s Middags ging ik even de stad in op zoek naar leuke vlees- en visvervangers voor de Veggietest-categorie. Vooral bij Ekoplaza vond ik zoveel leuke soorten die ik nog niet kende. Als ik bij Ekoplaza ben, moet ik ook altijd even een doosje thee meenemen. Voor de theeleuten hier, kennen jullie het merk Numi? Die thee is zó lekker! Ik kocht een doosje met allemaal verschillende smaakjes, dat maakt me altijd heel gelukkig. Och, ik ben zo makkelijk gelukkig te maken.

Zaterdag

Hopsa, beetje werken, een boek lezen, Ollie tussendoor uitlaten. Gewoon een dag zoals elke dag. Het hoogtepunt van de dag was dat er post van Anne van Pony People op de deurmat viel. Anne volg ik al hééél lang. Ze maakt allemaal mooie dingen. En sinds kort ook lieve bolle konijntjes! Ik moet nog even een geschikt shirt zoeken, want die lieve chubby bunny patch op de bovenstaande foto ga ik met heel veel trots dragen als crazy bunny lady. Ze maakt trouwens vooral veel kattenspulletjes (kattenbeeldjes, pins, stickers, alles!) dus als je een crazy cat lady bent, zou je ook zeker even tussen haar mooie creaties moeten neuzen.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Dinsdag: 11 x vegetarische zomerrecepten
 Vrijdag: tip voor een lekker drankje met gin-tonic en vlierbloesem
 Zaterdag: een nieuwe Veggietest! Deze keer met vegetarische shoarma

Ik wens jullie een fijne, zonnige zondag!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

19 reacties op “Weekoverzicht: nog steeds warm, eyetracker-bril & chubby bunny

 1. Wat een heerlijke week hadden jullie 😉
  Leuk dat jij de proefpersoon mocht zijn.
  Op dit moment verhaard onze hond gelukkig niet zo erg.
  Maar ik begrjjp goed dat zo een speciale borstel dan erg handig is.
  Ik hoop dat je snel alles bij je kraampje zult verkopen met die fikse korting.

  Xoxo

 2. Oeh haha, over die wasbal hoor ik dat het totaal niet werkt, dus ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Ik vroeg me laatst ook al af of het voor de meeste niet-zo-vieze wasje misschien überhaupt niet nodig is om iets anders toe te voegen dan water. Maar goed, let us know!

  DIe halloumi-burger lijkt me zó lekker, maar in mijn supermarkt kan ik geen halloumi vinden. Waar haal jij het?

  Oh en bedankt voor de onbedoelde reminder dat ik nog steeds ooit afval wil rapen op straat maar niet zo goed durf :’)

  • Iris

   Ojee, nou ik ben benieuwd! Ik was ook heel vaak met alleen een scheutje azijn, dat werkt supergoed! Of een schep soda als het witte was is. Alleen water heb ik ook weleens gedaan maar meer omdat ik dan gewoon ben vergeten wasmiddel erbij te doen hahaha. Maar dan ruikt het toch een beetje muf ofzo, met azijn ruikt het in ieder geval lekker schoon en fris.

   De halloumi ligt hier in de supermarkt bij de internationale producten, ik heb het ook weleens bij zo’n klein kaaswinkeltje hier in de buurt gekocht!

  • Iris

   Die is van People Tree! Maar al van 2 jaar geleden zo uit mijn hoofd, dus denk niet dat ze ‘em nog ergens hebben 🙁

 3. Iris

  Ooh, die lunch ziet er jaloersmakend goed uit! Op die zondag moest ik even snel in de auto boterhammen wegwerken, maar ik hoop in de verre toekomst op een upgrade (hoewel ik nu standaard komkommerschijfjes op brood doe, dat voelt lekker fancy).

 4. Linda

  Die konijnen-patch! I love it! Oh en ik word héél blij van jouw heerlijke – en mooie! – eetfoto’s en natuurlijk van Ollie!
  (ja hallo het is moeilijk om iedere week een originele reactie achter te laten, maar je weekoverzicht is nog steeds heel leuk) Ik vind het trouwens superleuk dat je nu zoveel OOTD’s plaatst op je Instagram! 🙂

 5. Romy

  Supergaaf, fietsen met een helm en een hippe eyetracker! Ik vind het ook altijd leuk om aan dat soort onderzoekjes mee te doen (oké, nu klinkt het alsof ik wekelijks met een eyetracker fiets, maar ik bedoel onderzoekjes in het algemeen ;)). Wat een leuke dingen heb je verder gedaan! Die bunny patches zijn geweldig! En ik vind het hartstikke leuk om op Instagram je outfits voorbij te zien komen 🙂

 6. Susan

  Oooh wat leuk dat je op de UT was! Ik was er ook toen, hadden we bijna kunnen meeten haha 😉 Leuke foto’s!

 7. Die top van geitenwollensokken wil ik ook bestellen, in het grijs en wit 🙂 ik denk dat ik het maar gewoon ga doen, haha. Ik heb al 2 truien van ze, die waren erg fijn in de winter.
  Die halloumi burger ziet er echt superlekker uit! Ik heb dat nog in de vriezer liggen, al een hele tijd, maar ik vergeet steeds er iets mee te doen. Van de week maar eens eten!

 8. Sannah

  Jaaaa elke dag lunchen met wijn! Heeeerlijk 🙂 Echt leuk om ook zelf prosecco te maken, love it!

 9. Sinds je recept voor one pot gnocchi ben ik ook team gnocchi geworden! Maar alleen als het verdronken is een sausje waardoor het lekker zompig wordt 🙂

 10. Wat tof dat de verkoop van je spulletjes zo goed gaat! En jeetje wat een zooi allemaal in jullie tuin, ik vind het echt niet kunnen dat mensen zoveel gewoon op straat gooien.

 11. Leuk weekoverzicht weer! Wist je trouwens dat de meeste gnocchi gemaakt is van aardappel? Maakt het niet minder lekker hoor, maar wel grappig dat het een pastasoort is waar meestal aardappel aan te pas komt 🙂

 12. Ik ben benieuwd wat je van de visvrije tonijn vond! Hij staat samen met de visvrije Gamba’s al tijden op mijn lijstje. Waar haalde je het vandaan?

 13. Ben je gezwicht voor de fidget spinner, ja? 😛
  Ohh, liefde voor halloumi! Mijn vriend was ook op slag verliefd. Gauw nog eens halloumiburgers maken, want er ligt er nog eentje in de koelkast. Dankje, AH-Bonus!
  Tof weekje heb je weer gehad! Ik vind jouw weekoverzichten altijd zo fijn om te lezen!

 14. Pingback: Weekoverzicht: heel goed nieuws, verdwaald & konijnenoren | IKBENIRISNIET