Weekoverzicht: heel goed nieuws, verdwaald & konijnenoren

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

We liepen naar één van mijn favoriete plekken om Ollie los te laten lopen. Het is een grasveldje ergens bij ons toekomstige huis (in een villawijk, een mens moet blijven dromen) waar het altijd lekker rustig is. Het is een behoorlijke wandeling vanaf ons huis, maar als we dan eenmaal richting het veldje lopen, wordt Ollie súperblij omdat hij weet dat hij dan even los mag. Ik vroeg aan Steve, de Instagram Husband, of hij een outfit-foto van mij wilde maken. En volgens mij was Ollie heel benieuwd wat wij aan het doen waren, want *flapperdeflapper* daar kwam hij als een olliefant aangehobbeld. Ik moest zo lachen om de foto. Wat een timing.

Maandag

Maandag voelde als een zondag door Pinksteren. Mijn moeder kwam langs om ergens met de auto naar toe te gaan om met ons en Ollie te wandelen in een natuurgebied. We kozen een niet al te groot rondje. Alles was heel mooi en het weer was perfect! Ergens tijdens het wandelen toen we alle drie niet echt aan het opletten waren, werd het paadje alleen steeds minder zichtbaar. Tot we ineens ergens in de rimboe stonden, compleet verdwaald. Ik was ondertussen bijna aan het hyperventileren. Ik heb namelijk lichte pleinvrees (ik overdrijf graag, maar dit is helaas geen grapje) en aangezien ik al bijna in paniek raak als ik mijn voordeur uitstap, was verdwalen in the middle of nowhere helemaal een rampscenario. Gelukkig kwamen we uiteindelijk een boze Duitser tegen (“SIE MUSTEN AUF DEM WEGE BLEIBEN” – Joh, nee, we lopen voor de lol in de fucking rimboe) en kwam alles goed. De 10.000 stappen waren binnen en Ollie kon zijn geluk niet op door ons avontuur in de wildernis. Eenmaal thuis stouwde ik me vol met pizza en wijn terwijl ik me voornam nooit meer mijn huis te verlaten en was ik weer helemaal zen.

Dinsdag

Ik realiseerde me dat ik helaas niet voor altijd in mijn huis kon blijven en was gelukkig snel over het trauma heen. De psycholoog in me vond het ook wel een goede exposure-therapie aangezien het zelfs na een doemscenario goed kwam. Dus binnenkort gezellig op persreis naar Ibiza. (Ha-ha NEVERNOOITNIET.) Van mijn moeder had ik nog wat extra spullen gekregen om in mijn kraam te zetten. Ik was al begonnen aan de leegverkoop omdat mijn eigen spullen opraakten, maar nu staat mijn kraampje toch weer mooi vol!

Bij Ekoplaza had ik laatst vegetarische tonijn gekocht, daar maakte ik een tonijnsalade mee. Hij smaakte net echt, zo lekker. Ik zal snel een Veggietest online zetten met visvervanger waar de vega tonijn ook in zal staan. Ik wacht nog even tot de visburger van SoFine in de winkels ligt zodat die er ook bij kan!

Woensdag

Oh jongens, ik kreeg zulk mooi nieuws in mijn inbox! Ik werd er zo blij en gemotiveerd van dat ik gelijk mijn werkplek netjes maakte ter bevordering van de productiviteit. Ongeveer een jaar geleden stelden mijn scriptie-begeleiders voor om mijn onderzoek als artikel te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Hoe en wat mocht ik zelf uitzoeken, dus eh, ja met mijn uitstelgedrag gebeurde er niet zo héél veel. Wel maakte ik een lijstje met tijdschriften die mij het meest interessant leken. Ik begon met het mailen van het tijdschrift van mijn eerste keus. Wat me eerlijk gezegd iets te hoog gegrepen leek, maar waarom ook niet. Ik hoorde er een tijdje niets meer van en was het zelf ook alweer een beetje vergeten doordat ik druk was met andere dingen.

En deze dag kreeg ik mail of ik mijn artikel voor een eventuele publicatie in het volgende nummer wilde insturen. Zo cool! Nu is het probleem alleen dat ik exact en precies nul letters in wetenschappelijkartikel.docx heb staan en de deadline ergens om de hoek ligt. Gelukkig werk ik goed onder druk. De quote in het voorwoord van mijn scriptie luidt niet voor niks: “I have never tried that before, so I think I should definitely be able to do that”, aldus Pippi. Ik hoop echt dat het gaat lukken, ik ben zo benieuwd. Maar mocht ik dus een beetje afwezig zijn op het internet, dan is dat niet omdat ik blogmoe ben, maar omdat ik met mijn hoofd begraven in Word zit.

Donderdag

Tijdens de wandeling naar mijn favoriete zen-plek maakte ik bovenstaande schattige foto van Ollie, n’aww. Kijk nou wat een droppie. Verder ruimde ik het huis een beetje op, kwam de moeder van Steve op visite en deed ik wat saaie achter-de-computer-dingen. Én ik probeerde eindelijk de nieuwe vegetarische vissticks. Er komen echt veel nieuwe vleesvervangers bij de afgelopen tijd, leuk! Genoeg om te testen voor de Veggietest-categorie dus. Deze vissticks zul je ook snel voorbij zien komen.

Vrijdag

Ik kreeg niet zo heel veel voor elkaar deze dag, dus ik schreef ‘meer nietsdoen’ in hoofdletters op mijn to do list en kon zo zonder schuldgevoel lekker rustig aan doen. Lifehack! Als avondeten maakte ik noodlesoep, één van mijn favoriete comfortfood-gerechten.

’s Avonds stond er ineens een postbode aan de deur met een verrassingspakketje. En er zaten konijnenoren in, ahhh. Het perspakket kreeg ik ter gelegenheid van de nieuwe #foreveragainstanimaltesting campagne van The Body Shop, hier kan je er alles over lezen en een petitie ondertekenen. Ik krijg soms kritische berichtjes van lezers dat The Body Shop onderdeel is van L’Oreal die wél op dieren testen, maar ik kan het wel waarderen dat ze ondanks dat toch bij hun principes blijven en geen gebruik maken van dierproeven. (Edit: The Body Shop is sinds kort geen onderdeel meer van L’Oreal, maar wordt verkocht aan Natura.)

Zaterdag

Het was een uiterst productieve dag! Al zou je dat met bovenstaande foto niet zo zeggen. Maar als ik echt productief ben, maak ik geen foto’s dus daarom deze schattige Olliefoto. Ik schreef een recept uit voor een blogpost, maakte een begin aan dit weekoverzicht, wandelde lang met Ollie, nam een video op voor op Patreon die ik ook gelijk maar ging editen, draaide drie wasjes, at vegaburgers, luisterde mijn luisterboek uit en speelde overmatig Subway Surfers. Bam! Ik wilde alle dingen die in mijn hoofd bleven hangen gedaan hebben, zodat ik me de volgende paar dagen goed kan focussen op mijn artikel. Dus ik hoop dat je in mijn volgende weekoverzicht kan lezen dat ik daar heeel veel slimme woorden voor typte.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Woensdag: de vijf leukste films die ik in de maand mei zag
 Donderdag: Groene Tip voor een awesome uitwisbaar notitieboek
 Zaterdag: makkelijk recept voor pizza van pitabroodjes

Een fijne zondag gewenst!

Back to Top