Weekoverzicht: heel goed nieuws, verdwaald & konijnenoren

Hoi, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

We liepen naar één van mijn favoriete plekken om Ollie los te laten lopen. Het is een grasveldje ergens bij ons toekomstige huis (in een villawijk, een mens moet blijven dromen) waar het altijd lekker rustig is. Het is een behoorlijke wandeling vanaf ons huis, maar als we dan eenmaal richting het veldje lopen, wordt Ollie súperblij omdat hij weet dat hij dan even los mag. Ik vroeg aan Steve, de Instagram Husband, of hij een outfit-foto van mij wilde maken. En volgens mij was Ollie heel benieuwd wat wij aan het doen waren, want *flapperdeflapper* daar kwam hij als een olliefant aangehobbeld. Ik moest zo lachen om de foto. Wat een timing.

Maandag

Maandag voelde als een zondag door Pinksteren. Mijn moeder kwam langs om ergens met de auto naar toe te gaan om met ons en Ollie te wandelen in een natuurgebied. We kozen een niet al te groot rondje. Alles was heel mooi en het weer was perfect! Ergens tijdens het wandelen toen we alle drie niet echt aan het opletten waren, werd het paadje alleen steeds minder zichtbaar. Tot we ineens ergens in de rimboe stonden, compleet verdwaald. Ik was ondertussen bijna aan het hyperventileren. Ik heb namelijk lichte pleinvrees (ik overdrijf graag, maar dit is helaas geen grapje) en aangezien ik al bijna in paniek raak als ik mijn voordeur uitstap, was verdwalen in the middle of nowhere helemaal een rampscenario. Gelukkig kwamen we uiteindelijk een boze Duitser tegen (“SIE MUSTEN AUF DEM WEGE BLEIBEN” – Joh, nee, we lopen voor de lol in de fucking rimboe) en kwam alles goed. De 10.000 stappen waren binnen en Ollie kon zijn geluk niet op door ons avontuur in de wildernis. Eenmaal thuis stouwde ik me vol met pizza en wijn terwijl ik me voornam nooit meer mijn huis te verlaten en was ik weer helemaal zen.

Dinsdag

Ik realiseerde me dat ik helaas niet voor altijd in mijn huis kon blijven en was gelukkig snel over het trauma heen. De psycholoog in me vond het ook wel een goede exposure-therapie aangezien het zelfs na een doemscenario goed kwam. Dus binnenkort gezellig op persreis naar Ibiza. (Ha-ha NEVERNOOITNIET.) Van mijn moeder had ik nog wat extra spullen gekregen om in mijn kraam te zetten. Ik was al begonnen aan de leegverkoop omdat mijn eigen spullen opraakten, maar nu staat mijn kraampje toch weer mooi vol!

Bij Ekoplaza had ik laatst vegetarische tonijn gekocht, daar maakte ik een tonijnsalade mee. Hij smaakte net echt, zo lekker. Ik zal snel een Veggietest online zetten met visvervanger waar de vega tonijn ook in zal staan. Ik wacht nog even tot de visburger van SoFine in de winkels ligt zodat die er ook bij kan!

Woensdag

Oh jongens, ik kreeg zulk mooi nieuws in mijn inbox! Ik werd er zo blij en gemotiveerd van dat ik gelijk mijn werkplek netjes maakte ter bevordering van de productiviteit. Ongeveer een jaar geleden stelden mijn scriptie-begeleiders voor om mijn onderzoek als artikel te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Hoe en wat mocht ik zelf uitzoeken, dus eh, ja met mijn uitstelgedrag gebeurde er niet zo héél veel. Wel maakte ik een lijstje met tijdschriften die mij het meest interessant leken. Ik begon met het mailen van het tijdschrift van mijn eerste keus. Wat me eerlijk gezegd iets te hoog gegrepen leek, maar waarom ook niet. Ik hoorde er een tijdje niets meer van en was het zelf ook alweer een beetje vergeten doordat ik druk was met andere dingen.

En deze dag kreeg ik mail of ik mijn artikel voor een eventuele publicatie in het volgende nummer wilde insturen. Zo cool! Nu is het probleem alleen dat ik exact en precies nul letters in wetenschappelijkartikel.docx heb staan en de deadline ergens om de hoek ligt. Gelukkig werk ik goed onder druk. De quote in het voorwoord van mijn scriptie luidt niet voor niks: “I have never tried that before, so I think I should definitely be able to do that”, aldus Pippi. Ik hoop echt dat het gaat lukken, ik ben zo benieuwd. Maar mocht ik dus een beetje afwezig zijn op het internet, dan is dat niet omdat ik blogmoe ben, maar omdat ik met mijn hoofd begraven in Word zit.

Donderdag

Tijdens de wandeling naar mijn favoriete zen-plek maakte ik bovenstaande schattige foto van Ollie, n’aww. Kijk nou wat een droppie. Verder ruimde ik het huis een beetje op, kwam de moeder van Steve op visite en deed ik wat saaie achter-de-computer-dingen. Én ik probeerde eindelijk de nieuwe vegetarische vissticks. Er komen echt veel nieuwe vleesvervangers bij de afgelopen tijd, leuk! Genoeg om te testen voor de Veggietest-categorie dus. Deze vissticks zul je ook snel voorbij zien komen.

Vrijdag

Ik kreeg niet zo heel veel voor elkaar deze dag, dus ik schreef ‘meer nietsdoen’ in hoofdletters op mijn to do list en kon zo zonder schuldgevoel lekker rustig aan doen. Lifehack! Als avondeten maakte ik noodlesoep, één van mijn favoriete comfortfood-gerechten.

’s Avonds stond er ineens een postbode aan de deur met een verrassingspakketje. En er zaten konijnenoren in, ahhh. Het perspakket kreeg ik ter gelegenheid van de nieuwe #foreveragainstanimaltesting campagne van The Body Shop, hier kan je er alles over lezen en een petitie ondertekenen. Ik krijg soms kritische berichtjes van lezers dat The Body Shop onderdeel is van L’Oreal die wél op dieren testen, maar ik kan het wel waarderen dat ze ondanks dat toch bij hun principes blijven en geen gebruik maken van dierproeven. (Edit: The Body Shop is sinds kort geen onderdeel meer van L’Oreal, maar wordt verkocht aan Natura.)

Zaterdag

Het was een uiterst productieve dag! Al zou je dat met bovenstaande foto niet zo zeggen. Maar als ik echt productief ben, maak ik geen foto’s dus daarom deze schattige Olliefoto. Ik schreef een recept uit voor een blogpost, maakte een begin aan dit weekoverzicht, wandelde lang met Ollie, nam een video op voor op Patreon die ik ook gelijk maar ging editen, draaide drie wasjes, at vegaburgers, luisterde mijn luisterboek uit en speelde overmatig Subway Surfers. Bam! Ik wilde alle dingen die in mijn hoofd bleven hangen gedaan hebben, zodat ik me de volgende paar dagen goed kan focussen op mijn artikel. Dus ik hoop dat je in mijn volgende weekoverzicht kan lezen dat ik daar heeel veel slimme woorden voor typte.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Woensdag: de vijf leukste films die ik in de maand mei zag
 Donderdag: Groene Tip voor een awesome uitwisbaar notitieboek
 Zaterdag: makkelijk recept voor pizza van pitabroodjes

Een fijne zondag gewenst!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

35 reacties op “Weekoverzicht: heel goed nieuws, verdwaald & konijnenoren

 1. Carina

  Oeh welkom in de wereld van published authors, haha, stoer hoor!

  • Iris

   Whoeoe! Nou, nog niet hè, even afwachten of het ook écht gepubliceerd gaat worden en dan hang ik de vlaggen uit 😀

 2. Jaaaaa, zo vet van je scriptie en je wetenschappelijke artikel. Ik ben zo trots als een pauw. Maar echt.

 3. Hahahaha leuk die mooie dromen 😉
  Fijn dat jij zo een prachtig stuk mag publiceren.
  Het was genieten met die mooie dagen.

  Xoxo

 4. Woehoeeeeee gefeliciteerd! Wat ontzettend tof en mega gaaf en en en gewoon super! Holy moly je gaat gewoon in een wetenschappelijk tijdschrift publiceren, plaatsvervangende mega trotsheid hier! En ook fijn dat je dat nog kunt meemaken na jullie bijna dood in de rimboe 😉 X

  • Iris

   Ahhh ik word zo blij van jouw reactie, echt heel lief! Ik vind het superspannend en hoop dat het allemaal gaat lukken, maar ik zie het positief in 😀

 5. yvonne

  Spannond je publicatie! Ben benieuwd welk blad het gaat worden.

 6. Linda

  Wat ontzettend tof dat je scriptie gepubliceerd gaat worden in een tijdschrift! 😀 Als het zover is wel laten weten welke hoor, dan wil ik ‘m natuurlijk hebben! Echt teveel schattige Ollie-foto’s deze week zeg, vooral die met die konijnenoren, aaw <333

 7. Oh, wat bijzonder! Hoop dat dat mij ook ooit gaat gebeuren 🙂 Geeft je toch ook het gevoel dat jouw onderzoek niet helemaal kansloos is geweest, maar wat toevoegt aan de wetenschappelijke wereld 😉

 8. Johanneke

  De Bodyshop is sinds kort geen onderdeel meer van L’Oréal. Ze hebben de Bodyshop verkocht aan het Braziliaanse Natura.

 9. Romy

  Wauw, zo gaaf van dat wetenschappelijke artikel! Veel succes met de deadline, maar dat gaat je vast lukken! Die outfitfoto met Ollie erbij is zo leuk! En wat schrikken van dat verdwalen in de middle of nowhere. Gelukkig was je niet alleen, maar toch…

  • Wim

   moest weer erg lachen om je weekoverzicht:-) Je noodlesoep ga ik morgen maken. Super!

 10. Ohhh die vegetarische tonijn heb ik nog steeds niet geprobeerd. Hij gaat nú op het boodschappenlijstje! Tonijn mis ik stiekem nog meer dan gebakken spekjes, dus ik hoop zo dat het in de buurt komt van the real deal 🙂

  Succes met schrijven! Die deadline klinkt wel echt eng dichtbij, dus ik hoop dat je je scriptie een beetje makkelijk kan omgooien tot een artikel (en sneller schrijft dan ik :’)). Komt vast goed!

 11. Esmee

  Wat supergaaf van je publicatie! Spannend! Olliefoto’s zijn altijd leuk en… die pizza ziet er echt heeeeel lekker uit!

 12. Bente

  Super cool! Welk tijdschrift is het :)?

  Haha (soory want het is eigenlijk niet grappig), maar dat verdwaald zijn verhaal.. Lijkt mij ook vreselijk! En dat terwijl ik niks geen last van pleinvrees heb. Goed van je dat je toch na een kalmerend wijntje weer naar buiten bent gegaan om je kraampje aan te vullen 🙂

 13. Wat tof dat je scriptie waarschijnlijk in een tijdschrift komt te staan! #lifegoals haha. Die vissticks zien er lekker uit!

 14. Iris

  Wat super dat je je stuk gaat publiceren, aaaah zo spannend! Ik ben echt mega blij voor je 😀

 15. Ollie met die oortjes op! Zo veel te schattig! Oh, die vegetarische vissticks zien er goed uit. En veeeeeel succes met je artikel! Wat ontzettend vet dat je dat mag doen! Zet ‘m op, bikkel!

 16. Audrey

  Ollie met konijnenoren just made my day! En echt heel tof met dat artikel ook! You got this!

 17. Wow wat gaaf van je scriptie! Veel succes met je deadline! En die pizza ziet er echt vet lekker uit, haha. Het liefst zou ik elke dag pizza eten :’) Mag ik vragen welke maat jij hebt van het Geitenwollensokken shirt? Ik twijfel. Ik vond dat bij hun truien ook zo lastig te bepalen, maar daar vond ik het wat minder erg als die wat losser zaten, haha.

  • Iris

   Van hun shirt heb ik maat S (en van hun hemdjes XS want die vallen heeeel ruim). De T-shirts vind ik gewoon normaal vallen 😄 En dankjewel!

 18. elcke

  Wat leuk dat je onderzoek als artikel wordt gepubliceerd!
  Gefeliciteerd 😀
  Ollie is echt een schatje en zit ook zo mooi met zijn bunny oortjes op, hihi.

  Liefs, Elcke

 19. Ineke

  Gaaf van het artikel & leuke (Ecco) schoenen op de eerste foto!

  Ben benieuwd naar de review van de vegetarische vis, want mijn vlees- en visliefhebbende vriendje eet wel eens vissticks op brood maar ik word al misselijk bij de gedachte. Dus misschien is dit een keer een leuk alternatief 🙂 Succes deze week!

  • Iris

   Dankje! Zijn alleen geen Ecco schoenen, maar van Pretty&Fair 😄 De vega vissticks zijn echt een aanrader, ik hoor van iedereen dat ze goede lookalikes zijn, ik heb zelf al te lang geen vissticks meer gehad om het zo te kunnen vergelijken, maar lekker zijn ze in ieder geval wel!

 20. Saar

  Ik ben zo gek van die quote van Pipi Langkous! Hier wordt hij ook veel gebruikt. En wat een schattige Ollie foto’s weer!

 21. Pingback: Weekoverzicht: leuke boeken, met de trein naar Zeist & een feestbeest | IKBENIRISNIET