Weekoverzicht: leuke boeken, met de trein naar Zeist & een feestbeest

Hallooo, daar ben ik weer!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik maakte het weekoverzicht, wandelde met Ollie, las een boek uit en deed een tevergeefse poging om door mijn inbox te ploeteren en alle mail te beantwoorden. Bij Cynthia zag ik iets voorbij komen over We Quit Mail en dat lijkt me wel wat. Het is echt bizar hoeveel van mijn tijd en energie wordt opgeslokt door e-mail, zelfs nu ik er probeer op te letten dat ik alleen focus op de belangrijkste mailtjes. Dat moet toch anders kunnen. Al met al was het een slome, rustige zondag, het beviel me wel.

Maandag

Een frisse start! Ik houd van maandagen. Alles is nog mogelijk en ik heb zin om met honderd dingen aan de slag te gaan. Ondertussen begon ik ook met het luisteren van het boek Weird In a World That’s Not en ik vind het werkelijk fantastisch. Het is precies het boek dat ik op dit moment nodig heb. Op de planning staat trouwens nog een blogpost met leestips met boeken die ik de laatste tijd las en luisterde. Deze komt daar ook sowieso in te staan! Verder ging ik vandaag aan de slag met het artikel dat ik schrijf over mijn masterthese van vorig jaar. Ik vind het nog best moeilijk omdat ik me weer helemaal in moet lezen in mijn onderzoek, omdat ik er zo lang niet mee bezig ben geweest. Maar misschien is dat uiteindelijk ook juist een voordeel, dat ik er met een wat frissere blik naar kan kijken. Qua getypte woorden ben ik nog niet echt opgeschoten, maar ik grote lijnen heb ik nu wel duidelijk hoe ik het wil gaan doen. Denk ik.

Dinsdag

Ik reisde het halve land af met de trein richting Zeist om een bezoekje te brengen aan het hoofdkwartier van de webshop SoloBioMooi. Het was heel leuk om kennis te maken met de eigenaar en een kijkje achter de schermen te krijgen. Ik heb advies gekregen over mijn niet-al-te-makkelijke-huid en kreeg producten mee om te testen voor een samenwerking binnenkort. De producten en mooie merken zul je snel voorbij zien komen als ik alles uitgebreid heb getest!

Toen ik laat in de middag weer in Het Mooie Twente arriveerde, stond mijn bestelling van Plantaardigheidjes klaar. Ik had vorige week allemaal gekke vegan dingen besteld. Het plan is om daar vandaag (zondag) nog een shoplog-video over op te nemen voor Patreon, dus ik ga hier nog niet verklappen wat ik kocht. Al kon je in de blogpost van afgelopen week al zien dat ik onder andere zout met eismaak (!) had besteld en ook al heb geprobeerd op een scrambled tofu.

Woensdag

Ik werd geïnterviewd voor Jouw Marktkraam Nederland over mijn kraampje dat ik bij de vestiging in Enschede heb. Ik ben er superenthousiast over dus vond het leuk om hierover te vertellen. Na de tijd sprong ik op mijn fiets om een snelle foto met mijn telefoon te laten maken dat ik naast mijn kraampje sta, zodat ze die op de Facebookpagina konden plaatsen. Ik kan zo mee doen aan Holland’s Next Topmodel zoals je ziet. Ik was van plan om mijn kraam deze week leeg te halen, omdat de verkoop nu langzaamaan minder wordt. Maar ineens kreeg de verkoop weer een boost dus heb ik er toch nog wat spullen bijgelegd. (Zoals het reismandje van Bunny von D, waar ik met heel veel moeite nu toch maar eens afstand van moet doen. Ook al is het nu al heel lang geleden dat ze is overleden, ik kan er nog steeds verdrietig om zijn soms.) Volgende week haal ik de kraam overigens écht leeg.

Donderdag

Ik denk niet dat ik iets noemenswaardigs over deze dag kan vertellen. Ik werd wakker, deed saaie dingen achter mijn computer, wandelde met Ollie, maakte een scrambled tofu recept voor mijn blog en eh ja, dat was het wel. Moet wellicht toch wat vaker iets spraakmakends ondernemen zodat dit weekoverzicht niet saai wordt. Ik ben gewoon een zeer tevreden anti-sociale huismus en erg gelukkig als ik gewoon thuis ben en mijn ding kan doen. Maar dat maakt het wekelijks schrijven van deze overzichten wel tot een uitdaging. Ik hoor bloggers trouwens vaak zeggen dat ze geen week/maand-overzichten bijhouden omdat ze niks spannends doen in het dagelijkse leven, zie hier het bewijs dat dat dus wel mogelijk is! Sowieso zou ik wel graag meer saaie/normale weekoverzichten willen lezen van mensen zonder spannend of extreem productief leven. Alle vlogs/blogs/socialmediaupdates over noemenswaardige dingen geven nu eenmaal geen realistisch beeld van wat normaal is en ik kan me best voorstellen dat mensen hier onzeker door kunnen worden.

Vrijdag

Mama kwam langs zodat ik haar kon helpen met haar verslag voor de opleiding die ze doet. Ik ben nooit goed in studie-dingen geweest, maar als ik ergens wél een ster in ben, dan is dat het schrijven van werkstukken, verslagen en essays. Al zeg ik het zelf. Nee, dat is gewoon zo. Dus ik vond het heel leuk om hierbij te helpen. We waren er de hele dag mee bezig.

Tussendoor werd het beste perspakket uit mijn leven bezorgd. Het was voor Ollie! Het zat vol met hondenvoer van A-merken die binnenkort bij de AH worden verkocht, een schattig sjaaltje met de tekst #AHfeestbeest, vlaggetjes en een heuse hondentaart van onder andere havermout en pindakaas. Ollie kon zijn geluk niet op toen ik het pakket opende, hij rook natuurlijk direct de pindakaastaart. Heel leuk! Ik voelde me net een mommy blogger die spulletjes voor haar kind kreeg.

Zaterdag

Ik had hééél veel om te doen. Zoals staren naar een half-leeg Worddocument en denken: “ooohhh ik kan dit helemaal niet hellup”. Waardoor ik uit ellende maar de badkamer ging schrobben, extra lang met Ollie wandelde en de rest van de dag en avond op de bank luierde en luisterboeken luisterde. ’s Ochtends heb ik Huidpijn van Saskia Noord uitgeluisterd, tijdens het poetsen van de badkamer luisterde ik We Should All Be Feminists van Chimamanda Ngozi Adichie en toen ik die uit had begon ik met Toen ik je zag van Isa Hoes. Die laatste heb ik nu ook al bijna uit, whoa.

Als avondeten maakte ik een spinaziesalade met vega-worstjes. Steve ging nog even motorrijden en kwam later in de avond terug. Toen hebben we nog even buiten gezeten met kaarsjes aan en whisky & wijn. Ondanks dat ik niet de dingen deed die op mijn todolijst stonden, vond ik het toch een geslaagde dag. Zo veel van mijn eigenwaarde laat ik afhangen van mijn productiviteit. Het is helemaal niet gezond om zo te denken, en dus probeer ik om van deze stomme gedachtenkronkel af te komen. Oefening baart kunst. *schrijft op eindeloos lijstje met blogpost-ideeën om hier eens over te schrijven*

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht (incl. goed nieuws waardoor ik minder actief blog op het moment)
 Donderdag: recept voor scrambled tofu met kala namak

Fijne zondag!

De linkjes naar boeken op bol.com zijn affiliatelinks. Thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 reacties op “Weekoverzicht: leuke boeken, met de trein naar Zeist & een feestbeest

 1. Chantal schreef:

  Yeej nieuw weekoverzicht! Juist omdat je een vrij normaal leven hebt vind ik het leuk om je te volgen. Ik zit al de hele dag Bloglovin te refreshen totdat ik op Twitter zag dat je had uitgeslapen​ vandaag. Groot gelijk met de hitte, ik doe de hele dag niks anders dan voor de ventilator hangen:)

  | Reageer op deze reactie
 2. Romy schreef:

  Wat tof dat je met SoloBioMooi gaat samenwerken! Ik ben heel benieuwd naar je artikelen daarvoor 🙂 En weet je, stiekem lucht het me enorm op dat jij eerlijke weekoverzichten plaatst zonder talloze uitjes, vakanties en blogevents. Mijn leven bestaat vooral uit werken en ’s avonds bijkomen en bloggen en that’s it, dus ik ben blij dat ik niet de enige ben die doordeweeks niet van het ene noemenswaardige naar het andere noemenswaardige sjeest 😉 Die foto van Ollie als feestbeest is trouwens zo leuk, net als de pindakaastaart!

  | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  Succes met het schrijven van je artikel én sterkte voor tijdens dit plakweer 😉

  | Reageer op deze reactie
 4. Eline schreef:

  Ik vind het ook heerlijk om jouw weekoverzichten te lezen waar lekker weinig in gebeurd. Ik ben zelf een echte huismus en kan heel blij worden van een dag thuis waarop vrij weinig gebeurd, behalve misschien dat ik een kopje thee dronk op het balkon. Zoals je zegt zie je vaak op social media dat iedereen “gezellig” allemaal dingen onderneemt, dus over jouw rustige week lezen is een heerlijke bevestiging dat je niet raar bent als je fijn thuis blijft 🙂 .

  | Reageer op deze reactie
 5. Marloes schreef:

  Mijn weken zijn de laatste tijd ook echt niet bijzonder. Ik vind het wel fijn om te lezen dat jouw activiteiten ook maar gewoon normaal zijn, in plaats van allemaal reisjes, events en etentjes. Dan voel ik me altijd zo’n saaierd :p. Dat pakket voor Ollie is trouwens echt superleuk! Hij kijkt er ook zo lief bij haha.

  | Reageer op deze reactie
 6. Rianca schreef:

  \Wat een heerlijk weekoverzicht. Is dat boek nou echt een aanrader. Ik zag het van de week ook al bij iemand op het nachtkastje liggen en heb er ook al een aantal keer mee in mijn handen gestaan. Nou ja ik kijk dus uit naar je boekentips blog haha.

  En Ollie is leuk. Moest van de week ook zo lachen op je Ollie B instagram post.

  | Reageer op deze reactie
 7. Jenn schreef:

  Mooi overzicht! Logisch dat je nog steeds verdrietig kan zijn om Bunny, het slijt wel maar verdwijnt denk ik nooit ♥ Heerlijk perspakket voor Ollie! Ik ga eens kijken bij we quit mail.

  | Reageer op deze reactie
 8. Nadia schreef:

  Je laatste zinnetjes zijn wel heel erg herkenbaar… Als ik niet veel of soms niets heb gedaan van ‘to do’s’ voelt dat inderdaad niet als een productieve dag en voel ik me zelfs schuldig, vanwaar komt dat toch? En als ik al enkele dingen kan afvinken, komen er weer 2 of 3 nieuwe ideeën bij. Hoe stel je prioriteiten, ik zie dat niet altijd en hoe maak je een productieve planning? Dat moet ik echt uitzoeken, heb het zojuist in mijn lijst gezet… Fijne week!

  | Reageer op deze reactie
 9. Oef, ik heb vandaag vrij genomen om uit te slapen na een festivalweekend en daarna superproductief een (of twee) blogs te schrijven. Nu zit ik al de hele dag andere blogs te lezen en durf ik nauwelijks een vinger te bewegen in deze hitte. Dan baal ik wel dat ik wéér niks gepresteerd heb, maar eigenlijk kon ik ook niet anders. Ben benieuwd wat jij daarover te schrijven hebt als je ooit toekomst aan die blogpost 😉

  Ik kijk uit naar de boekenpost! Eigenlijk lees ik nooit, maar komende zomer moet ik verplicht een week chillen (help), dus kan ik wel wat leesvoer gebruiken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Danique schreef:

  Het klopt wel wat je zegt. Ik houd geen weekoverzichten bij met foto’s, puur omdat ik denk dat er te weinig afwisseling in zit. Wel plaats ik elke zondag een artikel met alle positieve dingen die week. Daar blijkt ook uit wat ik die week heb uitgespookt, maar de drempel ligt toch iets lager ofzo.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja 🙂 Volgende week plaats ik een lijstje met zelfhulp/non-fictie leestips op m’n blog waar ‘ie ook tussen komt te staan.

   | Reageer op deze reactie
 11. LIeke schreef:

  ik denk dat je echt niet de enige bent die met die rare gedachtekronkel zit, ik zelf heb dat ook heel vaak! een dagje niets doen ‘mag’ niet en ik maak me dan heel veel zorgen om alle to do’s die ik heb staan. het voelt altijd als een verspilling, en dat bederft de pret behoorlijk. lijkt me leuk om te lezen wat je daarover wilt schrijven 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ik herken précies wat je zegt! Ik vind het heel vervelend omdat ik weet dat het niet goed is om zo te denken en dat je er ook juist niet productiever van wordt, ontspannen is net zo belangrijk, maar is toch lastig om zo’n patroon te doorbreken. (En dat ik het dan weer vervelend van mezelf vindt dat ik zo denk, maakt het dubbel-vervelend, haha hallo vicieuze cirkel.) Ik ga eens goed nadenken over een blogpost hier over 🙂

   | Reageer op deze reactie
 12. Marijn schreef:

  Hee Iris! Ik vind jouw weekoverzichten altijd lekker verfrissend tussen alle “kijk-eens-hoe-exciting-mijn-leven-is!!!1!” overzichten. Kan me er helemaal in vinden. Als je het leuk vindt, ik plaats elke dag een foto van iets waar ik blij van word uit mijn niet-extreem-spannende-of productieve-dagelijks-leven op Instagram (@dreamershide)

  | Reageer op deze reactie
 13. Pingback: Weekoverzicht: Kraampje leeggehaald, veel te heet & seksboek | IKBENIRISNIET
Back to Top