Weekoverzicht: Kraampje leeggehaald, veel te heet & seksboek

Hallooo, daar ben ik weer met een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

soja sunderfilet

Ik luisterde het laatste stukje van Toen ik je zag, huilde alle tranen uit mijn hoofd en maakte ondertussen avondeten. Ik zat zo in hyperfocus in al mijn dingen, zoals het schrijven van mijn weekoverzicht, dat ik deze dag compleet was vergeten hoe laat het was en dat ik überhaupt nog boodschappen moest doen. Toen ik me dat bedacht, was de supermarkt al dicht. Gelukkig kon ik een noodlesoepje maken van dingen die ik nog in huis had. Het werd soep met onder andere algennoodles (gewoon van de supermarkt, ligt bij de Aziatische producten), gedroogde paddestoelen (van de toko) en gedroogde soja-runderfilets (die ik onlangs had besteld bij Plantaardigheidjes). Toch wel handig die gedroogde producten, dan heb je altijd iets in huis om eten van te maken!

Maandag

risotto

Wat was het weer lekker heet, ugh. Het inspireerde me wel om mijn allereerste smoothiebowl ooit te maken! Ik vergeet vaak te eten overdag en met dit hete weer had ik helemaal geen zin om te eten. Maar daar functioneer ik niet goed op, dus bedacht ik me om een half-bevroren smoothiebowl te maken. Superlekker! Verder deed ik alles zo sloom als een slak. Ik ben al niet zo snel met, nouja, alles. Maar met warm weer gaat alles helemaaaaal honderd keer zo sloom. Hebben jullie dat ook?

’s Avonds had ik behoefte aan comfort food en maakte ik risotto met tuinbonen, doperwten, babyspinazie en kaas. Ook begon ik in een nieuw luisterboek. Merel tipte op Twitter het boek Come as you are (met als subtitel: ‘The surprising new science that will transform your sex life’) en dat intrigeerde mij enorm zoals je vast snapt. Inmiddels heb ik het boek al uit en ik raad íedereen en z’n moeder aan om het boek ook te lezen. Echt. Waar. Het gaat overigens meer over biologie, zelfcompassie, communiceren, stress, enzovoort, dan dat het echt over seks gaat. Dus niet een heel spannend boek verwachten, hoor. Op de planning staat om aanstaande week een blogje te plaatsen met (non-fictie) leestips, dan zal ik er nog iets uitgebreider over vertellen.

Dinsdag

Steve had even een vrije dag tussen de afstudeerstress door. We maakten een wandeling naar het losloopveldje en zaten daar in de schaduw. ’s Avonds maakte ik een superlekker gerecht van Sortedfood. Het was bulgur gekookt met tomatenpuree, harissa en spinazie. En daar bovenop een stapeltje van gebakken aubergine en halloumi gemarineerd met honing en harissa. Holy guacamole, wat lekker. Mega aanrader om te maken! Hier vind je het recept. (Het originele recept is met freekeh, die verving ik door bulgur.)

Woensdag

Bij de supermarkt vond ik een DIY-pakket voor een groenteburger van Lassie! Het staat bij de rijstproducten. Het is de bedoeling dat je het kookt en daarna zelf burgers van vormt. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het leek me leuk om te testen voor de Veggietest-categorie. Sinds ik ben begonnen met die categorie valt me op hoe veel vleesvervangers er wel niet bestaan. En hoeveel nieuwe soorten er de laatste tijd bij komen. Heel leuk!

Oh, en kijk hoe mooi het er ’s avonds buiten uitzag. Nu moet ik toch toegeven dat de zomer ook wel een fijn voordeel heeft, dat zijn de avondwandelingen met zonsondergang. Kijk nou hoe mooi! Daar kan ik helemaal zen en ontspannen van worden.

Donderdag

glitterjasjewij zijn moe

In de afgelopen weken dat ik steeds bij Jouw Marktkraam kwam, zag ik een heeeel mooi glitterjasje op een paspop. Elke keer als ik er langsliep stond ik even stil, twijfelde ik een paar seconden, en liep ik weer verder. Deze keer kwam ik vrienden tegen in de winkel en toen ik bij het jasje stond zeiden ze dat het ééécht een jasje voor mij was. Ik paste hem, keek in de spiegel, EN JA HOOR, een match made in heaven. Toen ik thuiskwam met het jasje zei Steve ook gelijk ‘Dat is echt een Iris-jasje!’. En dat voor maar vijf euro. Tweedehands koopjes zijn mijn lievelings.

Verder was het deze dag veel en veel en vééél te heet. Ik zakte nog wat verder in mijn zomerdip en naast mijn bezoek aan Jouw Marktkraam en twee mini-wandelrondjes met Ollie (die had er ook weinig zin in) deed ik helemaal niks. Oja, en avondeten maken. Het werd wederom het gerecht van Sorted met aubergine & halloumi. Zo lekker is het dus: dat je het twee keer in dezelfde week wil eten.

Vrijdag

Gelukkig was het niet meer zo superduperwarm als de vorige dag, dat maakte mij blij. Het werd een productieve dag waarbij ik mijn gehele todolist weggestreept kreeg en ik was heel trots op mijzelf. Vandaag was ook de laatste dag van mijn kraampje. *Pinkt traantje weg* Ik haalde de hele kraam leeg. Wegens gebrek aan rijbewijs en auto fietste ik twee keer op en neer met zware tassen, dus de workout van de dag was ook gelijk weer binnen. ’s Avonds had ik geen puf meer om te koken dus stond er een uiterst culinaire diepvriespizza op het menu.

Zaterdag

Gisteren, toen ik zo trots was dat ik zo veel deed, had ik blijkbaar toch te veel gedaan want zaterdag had ik de hele dag exploderende hoofdpijn en voelde me intens moe. Dat balans-gebeuren gaat me nog steeds niet goed af. Ik ben of in hyperfocus en zit er helemaal in terwijl mijn concentratie op 200% zit óf mijn concentratie zit ergens onder het nulpunt en doe een hele dag over het schrijven van een blogpost. Het schrijven van mijn weekoverzicht en het maken van een video (deze twee dingen probeer ik altijd op zaterdag te doen) stelde ik even uit. Wat ik wél deed: Steve helpen met zijn afstudeeronderzoek door mee te gaan naar de UT, iets in elkaar flansen met gerookte tofu (voor een Veggietest!), gek worden van de 36 muggenbulten op mijn benen, naar de supermarkt, nog een keer naar de supermarkt*, een bietjessalade maken, een film kijken en héél vroeg naar bed. *In de categorie: hoe een ADHD’er te herkennen: één keer op een dag naar de supermarkt gaan voor boodschappen is vrijwel onmogelijk want het meest essentiële ingrediënt wordt hoe dan ook vergeten te kopen.

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: mooie boeken die ik de laatste tijd las
 Woensdag: recept voor een superlekkere smoothiebowl
 Vrijdag: een overzicht van merken in verschillende prijsklassen voor duurzaam ondergoed

Hele fijne zondag!

Back to Top