Weekoverzicht: heel veel roti, een uiterst luie Ollie & #plasticdieet

Hallooo, ik ben er weer. Excuses voor de vertraging!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik schreef het weekoverzicht. Deed van alles en nog wat. En bestelde per ongeluk voor een heel weeshuis aan aardappel en kousenband. Dat ging ongeveer zo: ik klikte op Thuisbezorgd een paar keer op een gerecht om de beschrijving te lezen, maar dacht dat de browser was vastgelopen. Blijkbaar voegde ik toen meerdere keren het gerecht toe aan mijn winkelmandje, oeps! Dat het totaalbedrag best hoog uitviel, dacht ik niet eens bij na. Ik ben er echt niet helemaal met mijn hoofd bij de laatste tijd. Het voordeel was wel dat ik nu zonder er moeite voor had gedaan had ‘gefoodprept’ en we de volgende dag wéér roti konden eten. Vervelend, hoor.

Maandag

Woop woop, er kwam een cadeautje van TOMS binnen! Zo lief. En heel mooi ingepakt! Als je me op Instagram volgt dan je kon je mijn nieuwe schoenen daar al zien. Ik vind ze heel mooi. Ik vind TOMS sowieso de fijnste zomerschoenen. Ik houd het meest van de classics met de leren binnenzool. Maar de hebben ook vegan varianten. Ik ontving deze uit de vegan collectie en ze lopen superlekker. De zool van dit model is wat dikker en biedt wat meer steun, dat vind ik wel fijn.

’s Avonds was het weer tijd voor roti. Eigenlijk zou ik elke dag wel roti kunnen eten. Of risotto. Roti en risotto zijn mijn lievelingseten <333

Dinsdag

Dinsdag bestond uit mailen en computerdingen doen tot mijn ogen vierkant waren. ’s Avonds maakte ik een makkelijke spinaziesalade die ik at met de nieuwe visburger van SoFine. En dat waren de enige twee noemenswaardige dingen die ik over deze dag kan vertellen.

Woensdag

linzenburger lassie

Steve en ik deden net alsof het zondag was en bleven lekker lang luieren in bed met Ollie. We waren allebei zo moe van onze volle hoofden. Steve’s deadline voor zijn afstudeeronderzoek komt steeds dichterbij wat behoorlijk veel stress geeft. En ik ben sowieso chronisch gestrest zonder aanwijsbare reden, geloof ik. Dus luieren is belangrijk!

’s Middags ging ik aan de slag voor de Veggietest, ik at de laatste te testen visvervanger als lunch en maakte daar foto’s van. Ik begon trouwens ook gelijk aan een ander product om te testen: de Lassie linzenburger die ik al eerder liet zien in een vorig weekoverzicht. Ik kan alvast verklappen dat het géén succes was. De smaak was prima, maar de structuur leek meer op warme linzenspread. Ter illustratie: toen ik mijn broodje optilde om te beginnen met eten, vielen er allemaal klodders ‘burger’ uit het broodje. Bummer.

Donderdag

Een regenachtige dag, Ollie wordt daar serieus sip van. Dan wil hij alleen maar luieren. Snap ik wel. Ik word in mijn volgende leven ook een hond. Toch moest er echt even gewandeld worden. Steve mocht weer spelen voor Instagram Husband omdat ik een OOTD (Outfit Of The Day) op Instagram wilde plaatsen. Ik beloof hem steeds dat dit allemaal gaat bijdragen aan mijn toekomstige internetsucces waardoor ik miljonair word en dan koop ik een dure auto voor hem. Wel een milieuvriendelijke elektrische maar dat zeg ik er dan natuurlijk niet bij.

’s Avonds maakte ik pizza’s op een bodem van een door midden gesneden Turks brood. Die met zes kilo kaas is van Steve. Op mijn pizza zat: tomatensaus, aubergine, oesterzwammen, ui en mozzarella. Zo’n goed en makkelijk idee om een Turks brood als bodem te gebruiken! Ik kan me herinneren dat een lezer het ooit aanraadde in de comments, ik ben helaas vergeten wie het was, maar mocht je jezelf hierin herkennen: dank je wel voor de tip!

Vrijdag

’s Ochtends werd geïnterviewd voor ELLE. Als het goed is komt er een stukje over in de editie van september, ik ben benieuwd! Daarna maakte ik een fijne lange wandeling met Ollie, de lucht was zo lekker fris. Het leek bijna herfst, met een beetje fantasie. Terwijl we een heel stuk van huis waren, werd de lucht wel erg donker. Toen ik de app Buienalarm opende, zag ik een grote piek, o jee. Ollie speelde nog even met een hondje, hij was net zo oud als Ollie en was ook een herplaatser. Hij was helemaal vanuit Hongarije naar Nederland gekomen. Daar was hij een straathond geweest en zat in een ‘dodenasiel’, brr.. Gelukkig is er een organisatie die zich daarmee bezig houdt en zo heeft hij nu een fijn leven hier! Toen renden we snel naar huis en waren we nét op tijd binnen voor de regen.

Verder had ik het fantastische en impulsieve idee om ‘zalm’ te maken van wortel. Dit doe je door wortel te marineren met onder andere vloeibare rook. Er zijn hier veel verschillende recepten voor, ik koos de meest makkelijke variant uit. Nou, dat was geen succes zoals je op de foto kon zien. Al was de smaak niet heel verkeerd. Maar ik geef nog niet op! De volgende keer probeer ik een ander recept. Het lijkt me zo leuk als het echt gaat lukken, want gerookte zalm mis ik best wel. Vooral in sushi. Mocht iemand trouwens een linkje hebben voor een succesvol recept voor ‘vegan lox’, laat het me vooral weten!

Zaterdag

Het regende veel, dus Meneer Bol (zo noemen we hem als Ollie, ook wel Olliebol genaamd, zich als een diva gedraagt) had geen zin om te wandelen. Alleen al om de voortuin te verlaten duurde ongeveer tien minuten. De rest van de wandeling verliep ook niet erg voorspoedig. Het is wat. Als hij nou gewoon even snel doorloopt, effe plast en poept, kunnen we snel weer naar binnen. Maar nee hoor, alles gaat dan ineens tien keer zo sloom waardoor we extra nat worden. Ik denk dat ik deze hondenparaplu maar moet aanschaffen.

Verder had ik een veel te lang todolijstje gemaakt voor deze dag waardoor ik uiteindelijk alleen maar aan het uitstellen was en bijna niks kon afstrepen, oeps. Ik vind lange todolists zó demotiverend. Dan wil ik me begraven onder duizend dekens terwijl ik het echte leven vermijd. Dat deed ik trouwens niet. Ik besloot om een Goodreads account aan te maken en alle boeken die ik ooit in mijn leven heb gelezen hieraan toe te voegen. En zo vlogen de uren voorbij zonder dat ik ook maar één letter had getypt. Als je vriendjes wil worden, kan je me hier vinden!

’s Avonds flanste ik snel iets van avondeten in elkaar met gewokte groente, een sausje, vega-rundvlees en rijst. Vandaag was ook de eerste dag van het plasticdieet waar ik aan mee doe! Dus toen ik ’s avonds met een vriend gintonic’s dronk in de stad, kon ik er gelijk actief mee aan de slag door te vragen of ik mijn gintonic zonder rietje kon krijgen. Hopsa! Thuis gebruik ik nooit plastic rietjes, ik heb tegenwoordig van die mooie roestvrijstalen rietjes in de bestekla liggen. Maar over het gebruik van plastic rietjes buiten de deur had ik nog nooit nagedacht. Dus het plasticdieet vind ik nu al leerzaam. Oeh en ik droeg mijn “nieuwe” tweedehands glitterjasje!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: een paar interessante zelfhulpboeken die ik onlangs las
 Woensdag: een nieuwe Veggietest! Deze keer testte ik visvervangers

P.S. Mocht je me heel erg missen, dan kan je me ook vinden op Instagram (@ikbenirisniet). Ik deel hier foto’s van de dingen die ik eet, eerlijke mode, updates over het #plasticdieet en natuurlijk lieve foto’s van Ollie de beagle 

Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 reacties op “Weekoverzicht: heel veel roti, een uiterst luie Ollie & #plasticdieet

 1. chucky1012 schreef:

  Hier wil de hond ook niet graag in de regen naar buiten.
  Ik zou het niet erg vinden als ik teveel roti besteld had.
  Daar hiu ik van dus is het heerlijk om er 2 dagen van te kunnen eten.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Linda schreef:

  Dat glitterjasje staat je echt fantastisch! Toen ik ‘m op de foto zag vorige week (was het vorige week? Ik denk het) dacht ik ‘oké, bijzonder’ en ‘niks voor mij, maar hoera want Iris is er blij mee!’ (en daar gaat het om), maar hij is echt leuk bij jou!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah dankjewel, superlief! Ik houd heel erg van basic kleding, maar voor glitterjasjes heb ik een zwak haha. Ik denk als je zoiets combineert met simpele kleding dat het ook altijd wel kan 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  Vegazalm van wortel? Dat klinkt interessant. Dat is misschien óók leuk voor de veggietest: zulk soort recepten.

  | Reageer op deze reactie
 4. Mieke schreef:

  Mooi liedje weer deze week! Een van mn lievelings! (Komen heel vaak liedjes voorbij die ik ook in mn playlist heb staan😄

  | Reageer op deze reactie
 5. Romy schreef:

  Wat een leuke foto met dat nieuwe jasje! Hij staat je echt zo mooi! Maar wat een bummer van die linzenburgers. Klinkt niet echt als een succes! Ik moest lachen om de te veel bestelde roti. Haha, lekker enthousiast 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Tessa schreef:

  Sarah’s Vegan Kitchen heeft een goed recept voor vegan lox! Zij is zoooo leuk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Audrey schreef:

  Ik Ik ben echt benieuwd naar je verdere experimenten met vegan zalm. Ik vraag me altijd af hoe mensen daarop komen ook! Leek het er dan per ongeluk op en zijn ze toen verder gegaan?

  Het glitterjasje staat je super!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat vraag ik mij nou ook altijd af! Bij wortel denk ik nu niet direct aan zalm. Grappig dat mensen dan op zulke recepten uitkomen 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Marianne schreef:

  Hahaha, ik zei het toch van die burgers! Ben blij dat het blijkbaar niet aan mijn kookskills lag, ze zijn inderdaad net spread 😉 Ik vond zelf de smaak ook niet goed trouwens… Ben benieuwd naar de uiteindelijke veggietest!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik had er wel van alles aan toegevoegd (zag al ‘zoutarm’ op de verpakking staan, dus gelijk een lading zout bij gedaan, haha!), anders smaakt het alleen naar linzen en groenten dat leek me ook saai. Ik had het gemaakt zoals het variatie-recept op de achterkant van het doosje, met een zelfgemaakt mosterdsausje en augurk, dat was wel heel lekker in combinatie met de linzen! Maar ik ga het niet nog eens kopen.

   | Reageer op deze reactie
 9. Hanneke schreef:

  Dat glitterjasje staat jou echt TE GEK!
  Wauw….je ziet er echt heel mooi en classy uit. Ik had dat, zoals eerder ook al iemand opmerkte, niet verwacht op basis van je eerdere foto.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Het ligt er ook maar net aan hoe je het draagt, glitters kunnen áltijd vind ik 😛

   | Reageer op deze reactie
 10. Hanneke schreef:

  Grappig trouwens dat je lievelingsliedje afgelopen week van Soko was. Dat draaide ik de afgelopen dagen ook heel veel. Ook tof van haar ‘no one else in mind’

  | Reageer op deze reactie
 11. Karlijn schreef:

  Turks brood is echt de beste pizza bodem ever! Wij deden dat vroeger altijd thuis, ugh nu klink ik oud. Ik moet het ook echt weer eens maken, want ik krijg heimwee naar turks brood pizza. Wat stom is want ik heb geen oven. Fuck my life. Nee okee, mijn leven is best okee, het is alleen mijn dag niet 😉 Maar ik werd blij van je outfits foto’s deze week, op naar een groene auto voor Steve! Fijne nieuwe week 🙂 X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ahhh stom dat je je dag niet hebt! Maar die heb je er soms tussen zitten. Als ik in de buurt woonde kwam ik een turks brood pizza brengen!

   | Reageer op deze reactie
 12. Lotte schreef:

  Wauwwww, je glitterjasje staat echt SUPER!! <33
  Vraagje… Wat zijn dat voor 'dekseltjes' op de aubergine? Ik gebruik nu altijd folie (stom) of laat het gewoon bruin worden en snijd er daarna een stukje af (ook stom). Die dekseltjes zien er handig uit!

  | Reageer op deze reactie
 13. Kaylin schreef:

  Oooh dat liedje van Soko! Zo lang geleden dat ik dat nog eens hoorde 😀 En net zoals vele anderen vind ik ook dat je erg mooi staat met het glitterjasje!

  | Reageer op deze reactie
   1. Mille Pagine schreef:

    Hihi, true. Heb wel m’n hele kindertijd ook toegevoegd 😉 Doe er je voordeel mee! Het enige wat ik mis is de optie een halve ster. Want niet alle boeken met twee/drie sterren vond ik even slecht/goed…

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Ik zat al tussen je boeken te bladeren haha, superhandig! Ja die halve ster mag er van mij ook wel komen, ik merkte dat ik daar ook al moeite mee had om goede ratings te kunnen geven! Maar vind het echt een leuk platform verder 😀

     | Reageer op deze reactie
     1. Mille Pagine schreef:

      Van de boeken die ik pas nog heb gelezen denk ik dat je The Circle en Gefeliciteerd, Leonard Peacock wel boeiend zult vinden!

      | Reageer op deze reactie
 14. Avi schreef:

  Wat staat dat jasje je goed! Je sparkelt helemaal! En je weekoverzicht al net zo 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. Marjoleine schreef:

  Omg die hondenparaplu! Need that!! Haha. Ik vind je weekoverzicht echt heel leuk om te lezen elke week 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top