Weekoverzicht: heel veel roti, een uiterst luie Ollie & #plasticdieet

Hallooo, ik ben er weer. Excuses voor de vertraging!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik schreef het weekoverzicht. Deed van alles en nog wat. En bestelde per ongeluk voor een heel weeshuis aan aardappel en kousenband. Dat ging ongeveer zo: ik klikte op Thuisbezorgd een paar keer op een gerecht om de beschrijving te lezen, maar dacht dat de browser was vastgelopen. Blijkbaar voegde ik toen meerdere keren het gerecht toe aan mijn winkelmandje, oeps! Dat het totaalbedrag best hoog uitviel, dacht ik niet eens bij na. Ik ben er echt niet helemaal met mijn hoofd bij de laatste tijd. Het voordeel was wel dat ik nu zonder er moeite voor had gedaan had ‘gefoodprept’ en we de volgende dag wéér roti konden eten. Vervelend, hoor.

Maandag

Woop woop, er kwam een cadeautje van TOMS binnen! Zo lief. En heel mooi ingepakt! Als je me op Instagram volgt dan je kon je mijn nieuwe schoenen daar al zien. Ik vind ze heel mooi. Ik vind TOMS sowieso de fijnste zomerschoenen. Ik houd het meest van de classics met de leren binnenzool. Maar de hebben ook vegan varianten. Ik ontving deze uit de vegan collectie en ze lopen superlekker. De zool van dit model is wat dikker en biedt wat meer steun, dat vind ik wel fijn.

’s Avonds was het weer tijd voor roti. Eigenlijk zou ik elke dag wel roti kunnen eten. Of risotto. Roti en risotto zijn mijn lievelingseten <333

Dinsdag

Dinsdag bestond uit mailen en computerdingen doen tot mijn ogen vierkant waren. ’s Avonds maakte ik een makkelijke spinaziesalade die ik at met de nieuwe visburger van SoFine. En dat waren de enige twee noemenswaardige dingen die ik over deze dag kan vertellen.

Woensdag

linzenburger lassie

Steve en ik deden net alsof het zondag was en bleven lekker lang luieren in bed met Ollie. We waren allebei zo moe van onze volle hoofden. Steve’s deadline voor zijn afstudeeronderzoek komt steeds dichterbij wat behoorlijk veel stress geeft. En ik ben sowieso chronisch gestrest zonder aanwijsbare reden, geloof ik. Dus luieren is belangrijk!

’s Middags ging ik aan de slag voor de Veggietest, ik at de laatste te testen visvervanger als lunch en maakte daar foto’s van. Ik begon trouwens ook gelijk aan een ander product om te testen: de Lassie linzenburger die ik al eerder liet zien in een vorig weekoverzicht. Ik kan alvast verklappen dat het géén succes was. De smaak was prima, maar de structuur leek meer op warme linzenspread. Ter illustratie: toen ik mijn broodje optilde om te beginnen met eten, vielen er allemaal klodders ‘burger’ uit het broodje. Bummer.

Donderdag

Een regenachtige dag, Ollie wordt daar serieus sip van. Dan wil hij alleen maar luieren. Snap ik wel. Ik word in mijn volgende leven ook een hond. Toch moest er echt even gewandeld worden. Steve mocht weer spelen voor Instagram Husband omdat ik een OOTD (Outfit Of The Day) op Instagram wilde plaatsen. Ik beloof hem steeds dat dit allemaal gaat bijdragen aan mijn toekomstige internetsucces waardoor ik miljonair word en dan koop ik een dure auto voor hem. Wel een milieuvriendelijke elektrische maar dat zeg ik er dan natuurlijk niet bij.

’s Avonds maakte ik pizza’s op een bodem van een door midden gesneden Turks brood. Die met zes kilo kaas is van Steve. Op mijn pizza zat: tomatensaus, aubergine, oesterzwammen, ui en mozzarella. Zo’n goed en makkelijk idee om een Turks brood als bodem te gebruiken! Ik kan me herinneren dat een lezer het ooit aanraadde in de comments, ik ben helaas vergeten wie het was, maar mocht je jezelf hierin herkennen: dank je wel voor de tip!

Vrijdag

’s Ochtends werd geïnterviewd voor ELLE. Als het goed is komt er een stukje over in de editie van september, ik ben benieuwd! Daarna maakte ik een fijne lange wandeling met Ollie, de lucht was zo lekker fris. Het leek bijna herfst, met een beetje fantasie. Terwijl we een heel stuk van huis waren, werd de lucht wel erg donker. Toen ik de app Buienalarm opende, zag ik een grote piek, o jee. Ollie speelde nog even met een hondje, hij was net zo oud als Ollie en was ook een herplaatser. Hij was helemaal vanuit Hongarije naar Nederland gekomen. Daar was hij een straathond geweest en zat in een ‘dodenasiel’, brr.. Gelukkig is er een organisatie die zich daarmee bezig houdt en zo heeft hij nu een fijn leven hier! Toen renden we snel naar huis en waren we nét op tijd binnen voor de regen.

Verder had ik het fantastische en impulsieve idee om ‘zalm’ te maken van wortel. Dit doe je door wortel te marineren met onder andere vloeibare rook. Er zijn hier veel verschillende recepten voor, ik koos de meest makkelijke variant uit. Nou, dat was geen succes zoals je op de foto kon zien. Al was de smaak niet heel verkeerd. Maar ik geef nog niet op! De volgende keer probeer ik een ander recept. Het lijkt me zo leuk als het echt gaat lukken, want gerookte zalm mis ik best wel. Vooral in sushi. Mocht iemand trouwens een linkje hebben voor een succesvol recept voor ‘vegan lox’, laat het me vooral weten!

Zaterdag

Het regende veel, dus Meneer Bol (zo noemen we hem als Ollie, ook wel Olliebol genaamd, zich als een diva gedraagt) had geen zin om te wandelen. Alleen al om de voortuin te verlaten duurde ongeveer tien minuten. De rest van de wandeling verliep ook niet erg voorspoedig. Het is wat. Als hij nou gewoon even snel doorloopt, effe plast en poept, kunnen we snel weer naar binnen. Maar nee hoor, alles gaat dan ineens tien keer zo sloom waardoor we extra nat worden. Ik denk dat ik deze hondenparaplu maar moet aanschaffen.

Verder had ik een veel te lang todolijstje gemaakt voor deze dag waardoor ik uiteindelijk alleen maar aan het uitstellen was en bijna niks kon afstrepen, oeps. Ik vind lange todolists zó demotiverend. Dan wil ik me begraven onder duizend dekens terwijl ik het echte leven vermijd. Dat deed ik trouwens niet. Ik besloot om een Goodreads account aan te maken en alle boeken die ik ooit in mijn leven heb gelezen hieraan toe te voegen. En zo vlogen de uren voorbij zonder dat ik ook maar één letter had getypt. Als je vriendjes wil worden, kan je me hier vinden!

’s Avonds flanste ik snel iets van avondeten in elkaar met gewokte groente, een sausje, vega-rundvlees en rijst. Vandaag was ook de eerste dag van het plasticdieet waar ik aan mee doe! Dus toen ik ’s avonds met een vriend gintonic’s dronk in de stad, kon ik er gelijk actief mee aan de slag door te vragen of ik mijn gintonic zonder rietje kon krijgen. Hopsa! Thuis gebruik ik nooit plastic rietjes, ik heb tegenwoordig van die mooie roestvrijstalen rietjes in de bestekla liggen. Maar over het gebruik van plastic rietjes buiten de deur had ik nog nooit nagedacht. Dus het plasticdieet vind ik nu al leerzaam. Oeh en ik droeg mijn “nieuwe” tweedehands glitterjasje!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: een paar interessante zelfhulpboeken die ik onlangs las
 Woensdag: een nieuwe Veggietest! Deze keer testte ik visvervangers

P.S. Mocht je me heel erg missen, dan kan je me ook vinden op Instagram (@ikbenirisniet). Ik deel hier foto’s van de dingen die ik eet, eerlijke mode, updates over het #plasticdieet en natuurlijk lieve foto’s van Ollie de beagle 

Ik hoop dat jullie een fijne zondag hebben!

Back to Top