Weekoverzicht: introvertenpizza, chillpants & vakantievoorbereidingen

Halloooo! Ik ben er weer met een weekoverzicht, deze keer zelfs heel netjes op tijd. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

introvertenpizza

Oh man, ik was kapot. Het leek alsof ik mezelf door modder moest bewegen. Voor mijn gevoel deed ik zes uur over het schrijven van mijn weekoverzicht en ben toen in bed gaan liggen met een luisterboek. ’s Avonds verstopte ik me boven met Netflix en een pizza omdat er bezoek was. Ken je dit plaatje? Nou, daar heb ik nu dus de oplossing voor gevonden. Gewoon een pizza laten bezorgen! (P.S. Ik ben niet verlegen en ik haat je ook niet, soms staat mijn hoofd gewoon niet naar sociale interactie en dan is dit de beste oplossing voor iedereen.)

Maandag

Ik doe nog steeds elke ochtend yoga, tot nu toe heb ik maar één dag overgeslagen! In plaats van dat ik ’s ochtends door social media scroll terwijl ik wakker word met koffie, luister ik nu een stukje van een luisterboek. Vervolgens rol ik mijn matje uit en doe ik 20 minuten yoga met Adriene, daarna douchen, ontbijten en dan aan het werk achter de computer en loop ik een rondje met Diva Ollie als hij een keer wakker is (hij slaapt altijd uit, wat een hondenleven). Het is supermoeilijk om nieuwe ‘habits’ aan te leren vol te blijven houden, maar dit is een routine waarvan ik hoop dat ik hem er in blijf houden. Zo begin ik mijn dag veel rustiger en meer gefocust.

Het was dan ook een behoorlijke productieve dag waarbij ik me goed kon concentreren en dat maakte me blij. Vooral na de bluh-week van vorige week. ’s Avonds maakte ik pasta, deed ik pakketjes voor de Patreoners op de post, keken we een film en maakte ik een lange avondwandeling met Ollie. Het was een goede dag, hoera!

Dinsdag

ollie op opblaasding

Dinsdag was een beetje een van-alles-en-nog-wat-door-elkaar-dag. Mijn brein zal wel hebben gedacht “hallooo, gisteren was véél te gefocust, effe compenseren!”. Ook kreeg ik een perspakket met twee blikjes Fanta en een opblaasding, waarvan ik niet zo begreep waarom ik dat had gekregen, maar oké, het was verder wel lekker. Het opblaasding doneerde ik aan Ollie. Nu maar hopen dat het ding niet ontploft.

Woensdag

zonsondergang

Wat een regen! Er kwam geen einde aan. Ik kreeg Ollie dus nauwelijks de voordeur uit. Ik weet niet hoe lang hij zijn lichamelijke behoeften op kan houden, maar als het regent zet hij echt alles op alles om maar niet naar buiten te hoeven. Ik denk dat ik hem maar gewoon moet leren om op een mensen-wc zijn behoefte te doen voor dit soort dagen. Met alle tegenzin in de wereld lukte het eindelijk, ik had er bijna een dagtaak aan. Ik zei toch dat Ollie een diva is.

’s Avonds klaarde het gelukkig op en was het weer per-fect! De lucht was zo lekker fris. Ik zat ontspannen op een bankje te kijken naar de zonsondergang terwijl Ollie aan het rondsnuffelen was. Ommmm.

Donderdag

Ik had een stapeltje boeken besteld bij bol.com om de aankomende tijd te lezen. Het Come as you are boek zag je in deze blogpost al voorbij komen, ik vind het zo’n goed boek dat ik hem ook als ‘echt’ boek wilde. Als recensie-exemplaar ontving ik Meer met minder, over minimaliseren, waar ik ook erg benieuwd naar ben. Verder was ik heel de dag bezig met het artikel dat schrijf over mijn masterthese van vorig jaar.

Een tijdje terug plaatste ik een lijst met merken voor duurzaam ondergoed. Eén van die mooie merken is het Nederlandse Saint Basics en hun ‘ultieme lounge pant‘ stond hoog op mijn verlanglijstje. Ik was súperblij toen ik deze vandaag op mijn deurmat vond. Ik heb er in geyogaat (is dit een woord?), op de bank gehangen, in gewandeld met Ollie én per ongeluk mee in slaap gevallen. Ik was bloedserieus toen ik op Instagram zei dat ik hem nooit meer uit wilde doen, zo lekker zit ‘ie echt!

Oh, en kijk hoe mooi de lucht er ’s avonds uit zag <3

Vrijdag

De halve dag was ik bezig met de laatste loodjes van mijn artikel! Eindelijk. Ik ben er eigenlijk wel heel tevreden over en ben héél benieuwd of het echt gepubliceerd gaat worden. Maar ben vooral blij dat het nu af is. Die deadline bleef maar in mijn nek hijgen en ik ga nu toch twijfelen aan mijn eventuele potentiële toekomstdromen om wetenschapsjournalist te worden. Gelukkig staan er ook nog honderd andere carrières op mijn droombaanlijst dus ik zal sowieso niet in de goot eindigen mocht bloggen ooit echt dood gaan zoals sommige bloggers beweren. (Geloof ze maar niet, hoor.)

Daarna was het tijd voor het doen van de omzetbelasting wat ook altijd feest als je verstrooid bent aangelegd. De vorige keer was ik te laat en als je dan nog eens te laat bent krijg je een boete, ieh. Dus nu deed ik het twee weken te vroeg, yesss, ik voelde me heel volwassen. Ook met het oog op mijn aankomende vakantie uiteraard, ik wilde daar alle belangrijke dingen die steeds maar in mijn hoofd blijven hangen afgerond hebben.

En toen was het alweer avond: tijd voor burrito’s! Mijn nieuwe favoriete makkelijke avondmaaltijd als ik eigenlijk geen zin heb om te koken, maar eten laten bezorgen zonde van mijn geld vind. Het recept dat ik gebruik, komt uit dit oude filmpje van SORTEDfood, echt een aanrader. Het is eigenlijk een volledige avondmaaltijd gerold in een wrap, het vult supergoed en is reuze simpel om te maken. Als ik de comments onder de video mag geloven, is het alles behalve een authentiek Mexicaans gerecht, maar who cares, als het maar lekker is, toch?

Zaterdag

yogastudio a la iris
De yoga-video die je op mijn laptop ziet, vind je hierrr.

Ook één van de vakantievoorbereidingen: een lege mailbox. Hoera! Daarna begon ik met het typen van dit weekoverzicht. Morgen wil ik graag vrij hebben om de ergste zooi in huis op te ruimen zodat ik niet op dag één van mijn vakantie constant aan het puinruimen ben. (Ja, ik neem mijn vakantievoorbereidingen heel serieus, ik heb volgens mij nog nooit een echte vrije vakantie-vakantie gehad omdat ik altijd wel tentamens of deadlines had, dus ik hoop dat het een groot succes wordt!)

De aankomende twee weken ben ik (hopelijk) minder bereikbaar op de interwebs. Mocht ik toch wel heel actief zijn op social media, spreek me dan even streng toe dat ik niet zo veel op mijn telefoon moet kijken. Op zondag kan je nog wel steeds het weekoverzicht verwachten! Dus zo heel rigoreus is het allemaal ook niet. Ik moet gewoon even afstand nemen van het internetgebeuren. En daarna ben ik hopelijk weer met een fris hoofd terug!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van vorige week
 Dinsdag: in samenwerking met SoloBioMooi mocht ik een paar van hun producten proberen, mijn favorieten vind je in deze blogpost inclusief een kortingscode voor de webshop!

Ik wens jullie een superfijne zondag!

Back to Top