Weekoverzicht: frisse start, pannenkoeken & boeken

Hallooo, daar ben ik weer met het oude vertrouwde weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Mijn laatste vakantiedag! Ik had súperveel zin om weer te bloggen en werkdingen te doen. De laatste weken zat ik echt in een blugh-moe-nergens-zin-in-sleur. Ik had niet verwacht dat een vakantie en semi-internetpauze me zo veel goed zouden doen, maar het heeft me echt goed opgeladen! Ik maakte een werkrooster (incl. vrije dagen) waar ik me aan wil houden. Dat heeft me deze week al heel goed geholpen om meer gefocust te werken.

’s Avonds aten we de bulgursalade die nooit gaat vervelen. Ik maakte er bacon van zeewier bij voor mezelf (Steve vindt alles dat uit de zee komt vies). Ik wil dit nog Veggietesten als ik nog twee andere bacon-vervangers kan vinden om erbij mee te nemen. Dus als jullie nog andere vega-bacon kennen, het liefst iets dat bij een ‘gewone’ supermarkt te koop is, laat het me vooral weten! En later op de avond haalde Steve mijn moeder op van het station die terug kwam van vakantie. We hebben buiten thee gedronken zodat we alles over haar vakantie-avonturen konden horen.

Maandag

Langzaam opstarten met een kop koffie, de krant en een slaperige Ollie die gekke bekken trok. Ik voelde me zo ouderwets met m’n krant, alsof je naar muziek uit een platenspeler luistert. Bijna nostalgisch, hoor. Mijn moeder had haar abonnement op de krant tijdelijk overgedragen naar mijn adres als vakantieregeling. Vooral het regionale komkommernieuws was mijn favoriet om te lezen. Zo las ik over toeristen die in Zutphen vroegen waarom er geen toeristenfolders van Deventer bij het VVV lagen, om er toen achter te komen dat ze dus helemaal niet in Deventer waren. Joh.

Met een fris hoofd ging ik lekker bloggen en foto’s maken en bewerken (maandag, dinsdag en zaterdag zijn mijn blog-dagen volgens mijn vers samengestelde werkrooster). ’s Avonds maakte ik gnocchi-soep. Vooral Steve vond het heel lekker, maar ik vond de soep een beetje te dik en kreeg er het gevoel van alsof een baksteen in mijn maag zat. Al was de smaak wel heel goed! Hier vind je het recept dat ik via Pinterest vond, ik maakte het met sojamelk en vega-kip. En toen ik ’s avonds nog een wandeling maakte met Ollie bij zonsondergang was de lucht magisch mooi <3

Dinsdag

En weer een blogdag! Ik ben lekker aan het vooruit schrijven, iets dat ik normaal nooit kon, en dat voelt heel fijn. Ik werk nu veel gerichter omdat ik weet dat mijn volgende blog-dag pas zaterdag weer is. Dan kan ik dus niet denken ‘ah, dat doe ik morgen wel’ waardoor ik me beter kan concentreren. Ik hoop dat ik deze flow goed vast kan blijven houden!

Ik maakte onder andere bananenbrood van Rens Kroes, het recept hiervan deel ik a.s. woensdag. Steve vroeg ik om yoga-foto’s te maken van mij voor een outfit-blogpost. Dus ik heb nu vooral veel foto’s van mijn ingezoomde kont op mijn camera staan. Die komt morgen online (de yoga-post, niet de ingezoomde foto’s van mijn kont, sorry.) Oeh, en zo lief, ik kreeg een boek opgestuurd van Louisette! We zijn vriendjes op Goodreads en ze had net een boek gelezen waar ik heel benieuwd naar was, toen stuurde ze hem naar mij op als cadeautje, n’aww. 

Woensdag

’s Ochtends had ik een afspraak bij STOET voor een interview dat binnenkort op indebuurt.nl komt te staan als het goed is, leuk! Daarna deed ik weekboodschappen met mijn boodschappen-buddy Annemiek. Ik deed de beste aankoop uit mijn leven, namelijk een langwerpig kussen dat ook wel eens een zwangerschapskussen wordt genoemd. Ja jongens, ik moet jullie iets vertellen.. Nee, grapje. Ik houd gewoon van comfortabel luieren en slapen. (En dat lukt toch echt het beste zonder huilende baby’s in mijn nabije omgeving.) Het kussen was bij Lidl te koop als tijdelijk actie, dus ik weet niet of ze hem nog hebben. Oh, wat ligt het lekker! Ik had hem eigenlijk gekocht voor yoga, maar nu slaap ik er ook gewoon mee.

Na de weekboodschappen, ging ik verder met mijn experiment in de keuken. Een vriendin had laatst namelijk vegan feta gemaakt van amandelmelk en het leek net een wetenschapsproject met chemische reacties. Dat wilde ik ook proberen! Je hebt er o.a. een kaasdoek en tofupers bij nodig. Dat laatste heb ik niet, dus ik flanste maar wat in elkaar met plastic bakjes. Vervolgens moest het een nachtje in de koelkast staan. Dus de koelkast moest ik eerst helemaal opruimen omdat het anders niet paste. Volgens mijn werkrooster zijn woensdag en zondag nu mijn vrije dagen om uit te rusten, maar eigenlijk deed ik dus best veel. Maar zonder te internetten, en dat helpt toch wel goed bij het opladen van mijn hoofd. Dus ik keur het goed!

’s Avonds aten we een simpele pasta omdat ik geen zin meer had om te koken na het feta-experiment. Ik flanste wat in elkaar van groenten die ik nog in huis had (tomaat, zwarte bonen, spinazie) en edelgistvlokken. Niet heel bijzonder, maar wel lekker.

Donderdag

Jaaa, de vegan feta was goed gelukt! Ik zal er binnenkort een blogpost over plaatsen zodat je kan zien hoe ik het heb gemaakt. ’s Middags maakte ik er een lekkere venkelsalade bij met granaatappelpitjes zodat ik er mooie foto’s van kon maken. Je zult het snel zien verschijnen! Verder maakte ik een video voor Patreon en maakte ik ’s avonds zuurkoolpizza, mmm.

Vrijdag

’s Middags sprak ik af met Michelle, we dronken wat bij mijn geliefde Bagel & Beans (waar ik binnenkort de nieuwe menukaart mag komen proeven, aahhh zo veel zin in!). En aten pannenkoeken bij De Pannenkoek, een leuk pannenkoekenrestaurant in Enschede. Normaal houd ik eigenlijk helemaal niet zo van pannenkoeken, ik eet het bijna nooit. Maar deze waren echt lekker. Ik had de spinaziepannenkoek met zongedroogde tomaat en feta. (Non-vegan feta inderdaad, voor nieuwe lezers die nu verward zijn: ik eet niet vegan, maar vegetarisch, en soms maak en eet ik vegan alternatieven omdat ik dat leuk en lekker vind, geen reden tot paniek!) Toen ik ’s avonds thuis kwam was Ollie door het dolle heen, alsof ik zes jaar weg was geweest, zo lief. Dat is echt leuk aan een hond, iemand is altijd heel-heel-héél blij om je te zien als je weer thuis bent.

Zaterdag

Oefff, knallende hoofdpijn. Ik begon de dag rustig met het luisteren van het laatste stukje van het boek dat ik nu al een weekje aan het luisteren ben: The Book Thief. Jemig, wat mooi. In mijn review op Goodreads gaf ik het verhaal 5/5 sterren. Aanrader om te lezen (of luisteren als audioboek)! Ondertussen verdwaalde ik in mijn zoektocht naar de perfecte tattoo-artist voor mijn toekomstige tattoo (ja, nog steeds). En ik wandelde met Ollie en deed wat andere blog-klusjes, zoals het vooruit schrijven van een recept. Terwijl ik het typen van dit weekoverzicht lekker aan het uitstellen was. Ok, m’n werkrooster werkt nog niet helemaal perfect, maar dat hoeft ook niet. Hoe noemen ze dat ook alweer? Structured procrastination, geloof ik. Daar ben ik een held in.

’s Avonds maakte superlekkere soep! Met groenten en ravioli. Ik deed maar wat, maar mocht je het ook willen maken, het lijkt een beetje op dit recept. Het is echt heel simpel, zelfs als je een kookkluns bent, kan je het maken. Kan niet mislukken!

Iets gemist?

 Zondag: week twee van het vakantieoverzicht
 Maandag: mijn tien favoriete zero plastic beauty producten
 Woensdag: een nieuwe Veggietest! Deze keer testte ik vegetarische filet americain
 Vrijdag: een review van het kookboek On the go, staan leuke meeneemgerechten in!

Een heel fijne zondag gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties op “Weekoverzicht: frisse start, pannenkoeken & boeken

 1. Romy schreef:

  Wat fijn dat je na de korte break weer helemaal zin had om te gaan bloggen! Ik kan me voorstellen dat zo’n rooster ook wel heel fijn werkt. Die vegan feta ziet er goed uit, zeg! En structured procrastination? Goede term, die ga ik onthouden als ik weer een keer last heb van uitstelgedrag 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja het is echt leuk, ik luister er nu een boek over (The Art of Procrastination). Over dat je heel veel dingen doet als uitstelgedrag om dat ene ding dat helemaal bovenaan je to-do-list staat maar niet te hoeven doen, zo herkenbaar haha.

   | Reageer op deze reactie
 2. Malu schreef:

  Wat klink je vrolijk in deze post! Fijn! Ook goed dat je weer in een Flow zit. Dat lees ik ook van je post af!
  Ik moet even zeggen dat ik het liedje van de week écht prachtig vind, is al jaren mijn favoriet! Ben met haar opgegroeid door mijn ouders die van zwarte muziek houden.

  | Reageer op deze reactie
 3. Mariëlle schreef:

  Wat leuk dat je zoveel food deelt! Heel goed dat je een schema voor jezelf hebt gemaakt mét vrije dagen 🙂 Fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
 4. Lea schreef:

  De vega bacon van Quorn vind ik heeeel lekker – maar ik heb geen idee of ie echt naar bacon smaakt. Wel lekker. Ik denk dat je alles von Quorn gewoon bij de AH kunt kopen.

  Oh ja, en ik ben blij da je van je vakatie weer terug online bent! Hoera! Ik heb je blogjes en Ollies kop gemist.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wow ik wist helemaal niet dat Quorn ook bacon had, ik ga er naar op zoek, thanks! En wat lief dat je dat zegt, dat maakt mij heel blij 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Merel schreef:

  Ik vind jou weekoverzichten altijd zo leuk om te lezen! Gewoon lekker normale weken maar dan echt op z’n Iris. Ik ben benieuwd naar het boek the book thief! Gelijk maar even op mijn verlanglijstje gezet op bol.com.

  | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Je bent in ieder geval op culinair gebied helemaal op dreef! Het ziet er allemaal echt veel te lekker uit en ik ben nu ook wel heel nieuwsgierig naar de vegan feta.

  | Reageer op deze reactie
 7. Judith schreef:

  Oeehh een tattoo, wat heb je in gedachten? En wat zoek je in een artiest qua stijl?
  Ik vind echt de bacon die je bij biologische winkels kunt kopen (ik weet niet of het ook bij de Ekoplaza is, meer van die traditionele) echt te.lekker.voor.woorden. Maar niet van een gewone supermarkt dus. Het is een vacuum verpakt blok waar je plakjes van af schaaft en die bak je dan.
  http://vantastic-foods.com/en/produkt/273/veggie_raeucherspeck_am_stueck/

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah bedankt voor de tip, ik zal eens kijken of ik die kan vinden. Ziet er in ieder geval goed uit!

   Qua stijl wil ik zoiets als mijn Pinterest-board (deze) en dan op mijn bovenarm. Mijn nr. 1 artiest die qua stijl een perfecte match is, zit helaas in Stockholm (deze). En een andere die ik heb gevonden zit in Amsterdam (deze) maar ik voel me echt helemaal niet op mijn gemak in Amsterdam, dus hoop nog iets dichter bij huis te vinden haha.

   | Reageer op deze reactie
 8. chucky1012 schreef:

  Fijn dat je nu ook zonder internet kan en op die dagen dat je dit niet doet goed je rust vindt en diverse andere dingen doet 😉

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 9. Ise schreef:

  Wat ben je weer goed bezig! Fijn dat je vakantie zo’n goede invloed heeft gehad 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Pingback: Weekoverzicht: Trots, stift met vies smaakje & een spelende Ollie | IKBENIRISNIET
Back to Top