Weekoverzicht: frisse start, pannenkoeken & boeken

Hallooo, daar ben ik weer met het oude vertrouwde weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Mijn laatste vakantiedag! Ik had súperveel zin om weer te bloggen en werkdingen te doen. De laatste weken zat ik echt in een blugh-moe-nergens-zin-in-sleur. Ik had niet verwacht dat een vakantie en semi-internetpauze me zo veel goed zouden doen, maar het heeft me echt goed opgeladen! Ik maakte een werkrooster (incl. vrije dagen) waar ik me aan wil houden. Dat heeft me deze week al heel goed geholpen om meer gefocust te werken.

’s Avonds aten we de bulgursalade die nooit gaat vervelen. Ik maakte er bacon van zeewier bij voor mezelf (Steve vindt alles dat uit de zee komt vies). Ik wil dit nog Veggietesten als ik nog twee andere bacon-vervangers kan vinden om erbij mee te nemen. Dus als jullie nog andere vega-bacon kennen, het liefst iets dat bij een ‘gewone’ supermarkt te koop is, laat het me vooral weten! En later op de avond haalde Steve mijn moeder op van het station die terug kwam van vakantie. We hebben buiten thee gedronken zodat we alles over haar vakantie-avonturen konden horen.

Maandag

Langzaam opstarten met een kop koffie, de krant en een slaperige Ollie die gekke bekken trok. Ik voelde me zo ouderwets met m’n krant, alsof je naar muziek uit een platenspeler luistert. Bijna nostalgisch, hoor. Mijn moeder had haar abonnement op de krant tijdelijk overgedragen naar mijn adres als vakantieregeling. Vooral het regionale komkommernieuws was mijn favoriet om te lezen. Zo las ik over toeristen die in Zutphen vroegen waarom er geen toeristenfolders van Deventer bij het VVV lagen, om er toen achter te komen dat ze dus helemaal niet in Deventer waren. Joh.

Met een fris hoofd ging ik lekker bloggen en foto’s maken en bewerken (maandag, dinsdag en zaterdag zijn mijn blog-dagen volgens mijn vers samengestelde werkrooster). ’s Avonds maakte ik gnocchi-soep. Vooral Steve vond het heel lekker, maar ik vond de soep een beetje te dik en kreeg er het gevoel van alsof een baksteen in mijn maag zat. Al was de smaak wel heel goed! Hier vind je het recept dat ik via Pinterest vond, ik maakte het met sojamelk en vega-kip. En toen ik ’s avonds nog een wandeling maakte met Ollie bij zonsondergang was de lucht magisch mooi <3

Dinsdag

En weer een blogdag! Ik ben lekker aan het vooruit schrijven, iets dat ik normaal nooit kon, en dat voelt heel fijn. Ik werk nu veel gerichter omdat ik weet dat mijn volgende blog-dag pas zaterdag weer is. Dan kan ik dus niet denken ‘ah, dat doe ik morgen wel’ waardoor ik me beter kan concentreren. Ik hoop dat ik deze flow goed vast kan blijven houden!

Ik maakte onder andere bananenbrood van Rens Kroes, het recept hiervan deel ik a.s. woensdag. Steve vroeg ik om yoga-foto’s te maken van mij voor een outfit-blogpost. Dus ik heb nu vooral veel foto’s van mijn ingezoomde kont op mijn camera staan. Die komt morgen online (de yoga-post, niet de ingezoomde foto’s van mijn kont, sorry.) Oeh, en zo lief, ik kreeg een boek opgestuurd van Louisette! We zijn vriendjes op Goodreads en ze had net een boek gelezen waar ik heel benieuwd naar was, toen stuurde ze hem naar mij op als cadeautje, n’aww. 

Woensdag

’s Ochtends had ik een afspraak bij STOET voor een interview dat binnenkort op indebuurt.nl komt te staan als het goed is, leuk! Daarna deed ik weekboodschappen met mijn boodschappen-buddy Annemiek. Ik deed de beste aankoop uit mijn leven, namelijk een langwerpig kussen dat ook wel eens een zwangerschapskussen wordt genoemd. Ja jongens, ik moet jullie iets vertellen.. Nee, grapje. Ik houd gewoon van comfortabel luieren en slapen. (En dat lukt toch echt het beste zonder huilende baby’s in mijn nabije omgeving.) Het kussen was bij Lidl te koop als tijdelijk actie, dus ik weet niet of ze hem nog hebben. Oh, wat ligt het lekker! Ik had hem eigenlijk gekocht voor yoga, maar nu slaap ik er ook gewoon mee.

Na de weekboodschappen, ging ik verder met mijn experiment in de keuken. Een vriendin had laatst namelijk vegan feta gemaakt van amandelmelk en het leek net een wetenschapsproject met chemische reacties. Dat wilde ik ook proberen! Je hebt er o.a. een kaasdoek en tofupers bij nodig. Dat laatste heb ik niet, dus ik flanste maar wat in elkaar met plastic bakjes. Vervolgens moest het een nachtje in de koelkast staan. Dus de koelkast moest ik eerst helemaal opruimen omdat het anders niet paste. Volgens mijn werkrooster zijn woensdag en zondag nu mijn vrije dagen om uit te rusten, maar eigenlijk deed ik dus best veel. Maar zonder te internetten, en dat helpt toch wel goed bij het opladen van mijn hoofd. Dus ik keur het goed!

’s Avonds aten we een simpele pasta omdat ik geen zin meer had om te koken na het feta-experiment. Ik flanste wat in elkaar van groenten die ik nog in huis had (tomaat, zwarte bonen, spinazie) en edelgistvlokken. Niet heel bijzonder, maar wel lekker.

Donderdag

Jaaa, de vegan feta was goed gelukt! Ik zal er binnenkort een blogpost over plaatsen zodat je kan zien hoe ik het heb gemaakt. ’s Middags maakte ik er een lekkere venkelsalade bij met granaatappelpitjes zodat ik er mooie foto’s van kon maken. Je zult het snel zien verschijnen! Verder maakte ik een video voor Patreon en maakte ik ’s avonds zuurkoolpizza, mmm.

Vrijdag

’s Middags sprak ik af met Michelle, we dronken wat bij mijn geliefde Bagel & Beans (waar ik binnenkort de nieuwe menukaart mag komen proeven, aahhh zo veel zin in!). En aten pannenkoeken bij De Pannenkoek, een leuk pannenkoekenrestaurant in Enschede. Normaal houd ik eigenlijk helemaal niet zo van pannenkoeken, ik eet het bijna nooit. Maar deze waren echt lekker. Ik had de spinaziepannenkoek met zongedroogde tomaat en feta. (Non-vegan feta inderdaad, voor nieuwe lezers die nu verward zijn: ik eet niet vegan, maar vegetarisch, en soms maak en eet ik vegan alternatieven omdat ik dat leuk en lekker vind, geen reden tot paniek!) Toen ik ’s avonds thuis kwam was Ollie door het dolle heen, alsof ik zes jaar weg was geweest, zo lief. Dat is echt leuk aan een hond, iemand is altijd heel-heel-héél blij om je te zien als je weer thuis bent.

Zaterdag

Oefff, knallende hoofdpijn. Ik begon de dag rustig met het luisteren van het laatste stukje van het boek dat ik nu al een weekje aan het luisteren ben: The Book Thief. Jemig, wat mooi. In mijn review op Goodreads gaf ik het verhaal 5/5 sterren. Aanrader om te lezen (of luisteren als audioboek)! Ondertussen verdwaalde ik in mijn zoektocht naar de perfecte tattoo-artist voor mijn toekomstige tattoo (ja, nog steeds). En ik wandelde met Ollie en deed wat andere blog-klusjes, zoals het vooruit schrijven van een recept. Terwijl ik het typen van dit weekoverzicht lekker aan het uitstellen was. Ok, m’n werkrooster werkt nog niet helemaal perfect, maar dat hoeft ook niet. Hoe noemen ze dat ook alweer? Structured procrastination, geloof ik. Daar ben ik een held in.

’s Avonds maakte superlekkere soep! Met groenten en ravioli. Ik deed maar wat, maar mocht je het ook willen maken, het lijkt een beetje op dit recept. Het is echt heel simpel, zelfs als je een kookkluns bent, kan je het maken. Kan niet mislukken!

Iets gemist?

 Zondag: week twee van het vakantieoverzicht
 Maandag: mijn tien favoriete zero plastic beauty producten
 Woensdag: een nieuwe Veggietest! Deze keer testte ik vegetarische filet americain
 Vrijdag: een review van het kookboek On the go, staan leuke meeneemgerechten in!

Een heel fijne zondag gewenst!

Back to Top