Weekoverzicht: Trots, stift met vies smaakje & een spelende Ollie

Hallóóóó, ik ben er weer met een weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:


Zondag

Zondag zag ik ineens het licht en besloot ik PER DIRECT te stoppen met nagelbijten. Dat licht heb ik al zo ongeveer 637482 keer gezien, maar na een paar dagen dooft het ook weer net zo snel. Nu mijn motivatie-level nog hoog was, fietste ik gelijk naar de stad om zo’n stift met een vies smaakje te kopen. Ik heb weleens nagellak met een vies smaakje geprobeerd, maar uiteindelijk bijt ik dat er gewoon af en werkt het niet. De stift trekt echt in de nagel en huid, dus dat werkt beter, merk ik tot nu toe. Die zag ik voorbij komen bij Suzanne op Instagram. En glitternagellak ter motivatie ging ook in mijn winkelmandje mee. Ik maakte er maar gelijk een ‘spa at home’ middag van met een maskertje en een zeer toepasselijk luisterboek voor mij. Het gaat trouwens supergoed, nu ik dit schrijf is het zaterdag en ik heb nog steeds niet nagels gebeten! Ik hoop dat ik het deze keer echt volhoud. Dan hoef ik producten niet meer krampachtig vast te houden voor blog/Instagram-foto’s zodat je m’n nagelstompjes niet ziet. En dan kan Steve me ten huwelijk vragen met een ring zonder dat het stom staat bij mijn afgekloofde nagels. Dat zijn mijn grootste twee motivaties om het stoppen vol te blijven houden. (Ja echt, geen grapje.)

Maandag

Jiiehhaaahoeee, groene taart, want Steve heeft groen licht! Zoals je al vaker las in mijn weekoverzichten, was/is Steve de afgelopen maanden erg druk met zijn afstudeeronderzoek. Vorige week moest hij zijn conceptverslag inleveren en hiervoor kreeg hij groen licht, yay! Groen licht betekent dat je scriptie goed genoeg (= minstens een 6) is om in te leveren. Dan kan je vervolgens nog de puntjes op de i zetten, lever je het officieel in en doe je je presentatie. En dan ben je klaarrr! Dus ‘groen licht’ betekent eigenlijk al semi-afgestudeerd, want veel kan er dan niet meer misgaan. (Of je moet de deadline van je definitieve scriptie vergeten, oooohh, ik klop snel even af!) Ik was heelheelheel trots want niemand verdient het harder om dit hoofdstuk eindelijk af te sluiten dan Steve. Echt heel fijn!

Dinsdag

Mama stuurde me een toepasselijk kaartje vanuit Duitsland. Ze kent me zo goed. Ik heb ook een bordje in de keuken hangen met de tekst “A clean kitchen is a sign of a wasted life” die we ooit kregen van de moeder van Steve. Zouden ze me iets proberen duidelijk te maken? Ha, nee hoor. Ik heb weer andere talenten. Zo stond ik deze dag met mijn bakkes op indebuurt.nl als Enschedeër van de week! Het interview kan je hier lezen, ik vind het een heel leuk stuk geworden.

Oh en ’s avonds maakte ik het beste eten ooit. Een vega burger met onder andere guacamole, gegrilde portobello en ui, heel veel saus, gesmolten mozzarella, oh my. Mijn nieuwe lievelingseten vrees ik.

Woensdag

Welk hondje wilde het allerliefst een koekje? Hondenkind naar mijn hart, hoor. Deze dag was echt leuk, het was mooi weer en we liepen met Ollie een lang stuk naar het veldje waar hij altijd even los mag lopen. Want daar zijn geen drukke wegen in de buurt of konijntjes waar hij achteraan wil gaan. Daar kwamen we allemaal andere hondjes tegen waar Ollie heel blij mee ging spelen. Normaal is hij na vijf seconden wel klaar met spelen, als hij überhaupt al begint met spelen. Maar nu bleef hij maar door gaan, echt leuk om te zien. Op Instagram heb ik een filmpje geplaatst (even swipen/doorklikken om hem te zien), n’awww.. Als een ware hondenmama wisselde ik telefoonnummers uit met de andere hondenmama zodat ze vaker met elkaar kunnen spelen.

Ook ontving ik een leuk pakketje van Bagels & Beans ter gelegenheid van hun nieuwe menukaart! Er zat ook een chocoladereep bij, maar die had ik misschien al opgegeten voordat ik de foto maakte. Volgende week mag ik met een vriendin de nieuwe menukaart proeven en vastleggen en daar heb ik heel-heel-heeel veel zin in. Het is op het moment nog strikt geheim wat op de nieuwe menukaart komt te staan, maar ik kan al wel vast verklappen dat er ontzettend lekkere en bijzondere gerechten op staan. Vanaf morgen (maandag) gaat de nieuwe menukaart in! Donderdag ga ik met Annemiek bij ze langs om alles (!) te proeven, ik zal het vastleggen op Instagram Stories zodat je mee kan kijken. Maar er verschijnt ook sowieso nog een blogpost over. Whoee spannend!

Donderdag

Een beetje raar avondeten, maar ik had geen zin om boodschappen te doen dus ik flanste iets in elkaar met dingen die we nog in huis hadden. Die gedroogde vleesvervangers (zag je al voorbij komen in de Veggietest met shoarma!) zijn dan echt ideaal. Die kan je altijd in de kast hebben liggen, zijn lang houdbaar en kan je makkelijk bereiden en zelf op smaak brengen. Tip van Iris. Ollie was zo lief om alvast de bordjes af te wassen toen we klaar waren met eten. (“OLLIE NEE.. oh wacht eerst een foto maken voor m’n weekoverzicht… OLLIE NIET DOEN!”) Steve zei laatst dat Ollie misschien wel denkt dat zijn naam ‘Ollienietdoen’ is, dus tegenwoordig zeg ik “Ollienietdoen niet doen!”.

Wat was de lucht ’s avonds trouwens móói. Alsof ‘ie in brand stond.

Vrijdag

Oooh wat was ik moemoemoemoe. Heel de week ging een groot deel van mijn energie naar mailtjes en andere dingen die niet lekker liepen en teleurstellingen en gedoe. Het zal wel bij het ondernemen horen, maar ik besteed mijn tijd toch liever aan mooie dingen creëren. Vandaar ook het beknopte weekoverzicht, over dat soort werkdingen valt maar weinig interessants te schrijven. (“Ik zat op mijn bureaustoel en ontving een mail van X over Y die Z wilde.. bladiebla” zit niemand op te wachten, neem ik aan.) Gelukkig heb ik een schattige hond die me altijd blij maakt. Toen we ’s avonds een film keken (jaaa onder een dekentje, het leek wel herfst! <3) verstopte hij zijn hoofd in mijn arm, ik vond het zo lief.

Zaterdag

Steve vertrok om 6 uur ’s ochtends naar zijn werk zoals elke zaterdag. Normaal val ik dan gelijk weer in slaap, maar vandaag was ik klaarwakker. Ik maakte maar alvast koffie en luisterde nog wat van mijn luisterboek. Maar het boek vond ik zo goed dat ik uiteindelijk tot 11 uur in bed bleef liggen luisteren omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen. Aanrader dus! Al is het Young Adult-niveau wel vrij hoog, daar moet je maar net van houden natuurlijk. Verder ben ik erg blij met het weer van de laatste dagen, deze dag was ook weer zo’n echte herfst-dag. Ik weet dat ik nog niet te vroeg moet juichen. Vorig jaar was het geloof ik ook zo dat ik dacht dat de herfst was begonnen en toen volgde er nog een hittegolf. Maar voor nu waardeer ik het in ieder geval enorm! Gelijk zin in stamppot zuurkool.

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: een heuse OOTD met duurzame yogakleding
 Woensdag: easypeasy recept voor chocolade-banenbrood (zonder ei)
 Vrijdag: de vijf beste films die ik in juli keek

Fijne zondag! 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

18 reacties op “Weekoverzicht: Trots, stift met vies smaakje & een spelende Ollie

 1. Jeej voor Steve! Benieuwd wanneer hij nu écht zal afstuderen, wordt vast groot feest! Leuk weekoverzicht is het weer geworden, lief hoe je dit altijd weer in elkaar zet 😊

  • Iris

   Jaaa zo leuk, ik heb er nu al zin in. Eind augustus wordt dat, bijna dus al! En dankjewel, ik vind het echt superlief dat je dat zegt 😀 <3

 2. hanne

  bekentenis: Ik lees dit overzicht met 2 vingers in een chloorbad omdat ze zo ontstoken zijn van het neurotisch nagelbijten dat zelfs de dokter er van schrok. hum, misschien moet ik je voorbeeld maar eens volgen! of dienen als afschrikvoorbeeld voor andere bijters 😀 toch maar eens op zoek naar zo’n pen, het is alweer lang geleden dat ik een serieuze poging ondernam. mijn andere hand prikt trouwens in een salade met baby kale, zilvervliesrijst, avocado en bosbessen, losjes geïnspireerd op jouw salade én ik maakte deze week een vegan versie van de aubergines met Harissa-bulgur als onderdeel van kraamkost voor een vriendin. zo zie je maar, zelfs in weken van gedoe en teleurstelling ben je een inspiratie 🙂

  • Iris

   Ohhh auw auw, zo herkenbaar. Toevallig was dat voor mij het laatste duwtje in de rug, een paar weken geleden was mijn wijsvinger ontstoken en het deed zo veel pijn en ik ergerde me er mateloos aan dat ik het zelf had veroorzaakt. Het niet bijten gaat hier nog steeds goed, al wordt het wel moeilijker nu ze steeds langer worden haha. Vaak heb ik het ook niet eens door dat ik het doe dus dan is dat vieze smaakje wel een goede uitkomst. En dankjewel, wat lief dat je dat zegt, vind ik heel leuk om te horen! Beterschap met je vingers, hopelijk kan dit voor jou ook als extra motivatie dienen om een succesvolle stoppoging te ondernemen 😀

 3. Iris

  Wat leuk dat Steve zo goed als klaar is met school en dat Ollie hondenvrienden heeft gemaakt! Met een superproeverij in het vooruitzicht (jaloers, 🙂 ), is het zeker geen verkeerde week!

 4. Romy

  Wat goed dat je het al een paar dagen zonder nagelbijten doet! Vooral die ring om je vinger is toch wel echt een mooie motivatie! Zet hem op! Wat goed dat Steve groen licht heeft gekregen. Zo’n opluchting waarschijnlijk dat het einde nu echt in zicht komt van de scriptie 🙂 En ik moest wel lachen om dat je eerst een foto maakte voordat je Ollie met zijn tong uit het bord haalde. Haha, de confessions van een blogger/Instagrammer 😉 Veel plezier bij Bagels & Beans deze week!

  • Iris

   Hahahaha erg is het hè, ik vind gewoon alles zo grappig wat Ollie doet, dan kan ik moeilijk boos worden en wil ik het eerst vastleggen 😛 Dankjewel voor je lieve reactie! <3

 5. Kim

  Ah zo tof dat hij het gefikst heeft! Dat is zeker een of misschien wel twee of drie taartjes waard 😉

 6. Het duurde echt drie minuten of zo, voordat ik doordat dat wat op je burger lag gewoon zo’n stokje is :’)
  Leuk stukje op indebuurt! En veel plezier bij Bagels & Beans natuurlijk 🙂

 7. Claire

  Ahh wat een super leuk overzichtje weer! Gefeliciteerd met Steve, super fijn dat het einde nu ein-de-lijk in zicht is. Ik word er nu alleen wel aan herinnert dat ik nu echt eens met mijn scriptie moet beginnen, oeps!

 8. Hanne

  Die raylex is echt supervies! Heeft mij ook geholpen, ben nu een jaar nagelbijter-af.
  Qua motivatie begrijp ik je volledig!Mijn motivatie was letterlijk dat ik ging trouwen en ik dan de hele dag mijn ring ging moeten laten zien en dus mooie nagels wou. Soms is dat genoeg 😂 Succes ermee!

  • Iris

   Oeh dit vind ik zo fijn om te horen! Een jaar is echt heel lang, zo knap! Ik snap jouw motivatie ook helemaal, hahaha. Dankje!

 9. Mascha

  Ik vind het elke keer zo grappig om te lezen hor blij jij wordt van dit weer. Ik baal alleen maar, want regen. En een baan buiten. Maar ik snap wel dat je er blij van wordt als je niet goed tegen hitte kan. Ik vind droog en niet te warm ook perfect. Maar regen, daar wordt ik mega treurig van. (Winerdepressie)

 10. Hihi ik luister sinds gisteren ook luisterboeken weer, wat is dat heerlijk!!! Deed het vroeger ook altijd. en vind wel heel stoer dat je het nagelbijten probeert aan te pakken! Super lastig lijkt mij (al heb ik geen ervaring)

 11. Pingback: Weekoverzicht: officiele hondenmoeder, bagels & spannende thrillers | IKBENIRISNIET