Weekoverzicht: officiele hondenmoeder, bagels & spannende thrillers

Hallooo, daar ben ik weer met een versvandepers weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Een slome zondag die begon met uitslapen en in bed hangen met een Ollie die zo lief keek. Verder maakte ik het laatste stukje van mijn weekoverzicht. Wat eigenlijk niet helemaal volgens mijn nieuwe werkrooster mocht (zondag = een vrije dag!), maar dat haalde ik dan wel op een andere dag in was mijn voornemen (maar deed ik niet, bedenk ik me nu tijdens het schrijven). Als avondeten maakte ik eindelijk weer eens knoflookspaghetti, jummm. Met gegrilde oesterzwammen, heel lekker! Op de foto lijkt het wel een beetje op draadjesvlees, maar zo smaakte het gelukkig niet.

Maandag

Met Steve en een fiets wandelde ik naar de dierenwinkel voor een XXXXL-zak nieuwe hypoallergene graanvrije overpriced superfood-hondenbrokjes voor Ollie. Alleen het allerbeste voor ons hondenkind, snap je natuurlijk wel. Zonder auto moet je creatief zijn, dus we zetten de zak achterop de fiets en liepen zo weer naar huis. Ik heb nu officiele hondenmoeder-status want ik kocht ook gelijk een klein tasje voor aan mijn broek waar ik hondenkoekjes voor Ollie in kan doen als beloning tijdens het wandelen. Ik draag hem met veel trots.

Als avondeten maakte ik een simpele Chinese tomatensoep. Het lijkt een beetje op dit recept dat ik héél lang geleden op mijn blog plaatste. In mijn vernieuwde versie maakte ik hem onder andere met gezeefde tomaten (zodat je niet hoef te pureren), mie, stukjes tofu als vleesvervanger en cassave-chips. Ja, die eetstokjes heb ik er alleen bijgelegd voor de foto en verdwenen na de foto gelijk weer in de besteklade.

Dinsdag

Haha, kijk nou hoe Ollie erbij lag. Charmant! Ik weet eigenlijk niet zo goed meer wat ik deze dag deed, maar het zullen wel saaie computerdingen zijn geweest. Wat wel noemenswaardig is, is dat ik ’s avonds zuurkoolpizza maakte. LEKKER. Het is één van de populairste recepten op mijn blog geworden en krijg regelmatig foodfoto’s van de pizza van lezers toegestuurd, heel leuk! Ik had nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Dat zijn de beste recepten, denk ik.

Woensdag

Tijd voor yoga! Ik ben nog steeds bezig met de Revolution playlist van Adriene die uit 31 dagen yoga bestaat. Ik doe het niet netjes elke dag, maar alleen wanneer ik er behoefte aan heb (een paar keer per week) dus vandaar. Deze playlist is overigens wel echt een aanrader, het zijn hele fijne afwisselende video’s. Daarna zag ik een blogpost over smoothiebowls voorbij komen bij Marlous en ik kreeg gelijk zin om gezond ontbijt (ok, lunch) te maken met vers fruit en yoghurt. Lekker!

’s Avonds maakte ik geroosterde bloemkool uit de oven met bulgur en granaatappelpitjes, mmm.. We aten het buiten op in de zon. Verder luisterde ik deze avond een spannend boek: Achter gesloten deuren. Ik had hem binnen no time uit omdat ik het boek zó spannend vond. Inmiddels heb ik het tweede boek van dezelfde auteur (Gebroken) ook uit. Beide vind ik aanraders!

Donderdag

Whoeoe, de Bagels & Beans tasting was deze dag! Ik fietste naar de stad en pikte mede-B&B-fan Annemiek op. Voor de proeverij mocht ik een +1 meenemen en ik dacht gelijk aan Annemiek omdat ik altijd met haar mee mag carpoolen voor de weekboodschappen. Dus zo kon ik iets terug doen! Om 1 uur ’s middags namen we plaats aan een tafeltje en mochten zelf aangeven welke gerechten we van de nieuwe kaart geserveerd wilden hebben. Wat een weelde! Het was heel erg leuk en gezellig. We bleven tot bijna sluitingstijd om alles te kunnen proeven, nom. Eén van de leukste samenwerkingen die ik ooit voor mijn blog heb gedaan. De blogpost van dit avontuur staat inmiddels online en kan je hier lezen, mocht je hem hebben gemist.

Daarna gingen we door naar de piercingshop, een navelpiercing die ik tien jaar geleden had laten zetten was ineens ontstoken geraakt en werd alleen maar erger dus daar wilde ik advies voor. Ik dacht dat er misschien een groter staafje in moest. Maar dat was niet nodig, ik kreeg een zalfje mee en inmiddels ziet het er al stúkken beter uit gelukkig, pfiew. Echt raar dat het na al die jaren ineens ontstoken raakte, maar mijn lichaam vertoont sowieso allemaal mankementen ineens. Deze week sliep ik zelfs één nacht langer dan elf uur (!), oeps. Tijd om weer wat beter naar mijn lijf te luisteren. (Ik had dit al voorspeld na mijn vakantie hè, dat ik weer veel te enthousiast zou beginnen en dat alles dan weer in de soep zou vallen, en zie hier het resultaat.)

Vrijdag

Even wat uitrusten na de vorige dag (TE VEEL PRIKKELS), maar er was bezoek en televisiegeluiden dus ik veranderde in een soort passief-agressieve hulk die alleen nog kon nors kon grommen. Hebben jullie ook weleens zo’n dag? Ollie voelde zich ook al niet zo lekker, hij had last van zijn buik, dat vond ik ook zielig. Inmiddels is hij alweer helemaal de oude trouwens, no worries! 

Dus ik wilde extra lekker en gezond avondeten om mijn ziel weer op te laden. Bij Jumbo dwaalde ik wat rond en kwam bovenstaande doosjes kort kokende peulvruchten tegen. Deze hoef je niet te weken en zijn met een kwartier klaar. Ideaal! Ik geloof dat het nieuw is want ik had het nog niet eerder gezien. Ik ging voor de mungbonen omdat ik dat nog nooit had gehad en maakte er een lekkere curry mee. Ik gebruikte het recept dat op de achterkant van het doosje stond, die ook hierr te vinden is. Dat ga ik zeker vaker maken, de mungbonen lijken wel iets op linzen, maar dan vind ik het nóg lekkerder.

Zaterdag

Mijn hoofd was veel te overprikkeld en leek uit elkaar te barsten, auw auw. Ik probeerde nog eigenwijs achter mijn computer te hangen, maar kreeg uiteraard niets voor elkaar. Dus ik besloot, na een goede lunch, braaf om in bed te gaan liggen met een kopje thee en een boek. Ik gooide de thee over mijn boek en koptelefoon, alles kletsnat, ik schreeuwde een paar godslasterende termen uit en Ollie schoot in de stress omdat hij dacht dat het zijn schuld was en ik boos op hem was. Dus die probeerde ik weer lief te aaien terwijl ik de boel droog probeerde te krijgen met een handdoek. Het was weer een mooie toestand. Gelukkig kwam Steve al snel thuis, maakte een nieuwe kop thee voor mij en aten we muffins in bed terwijl we naar een griezelverhaal van Edgar Allan Poe luisterden. Toen was alles weer goed. We aten snackbarvoer, ploften op de bank voor een film en ’s avonds toen het buiten lekker fris was maakte ik nog een wandelingetje met Ollie  Eind goed, al goed.

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Maandag: een recept/experiment voor vegan feta van amandelmelk!
 Vrijdag: lievelingsgerechten van de nieuwe Bagels & Beans menukaart + filmpje

Ik wens je een heeel fijne zondag!

Back to Top