Weekoverzicht: publicatie, alweer kroketten & een nieuwe lens!

Hallooooo, welkom terug bij een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

roti

Tijd om de tuin netjes te maken! Dat was inmiddels een jungle geworden. Hoewel ik honderd procent #teamverwilderdetuin ben. Want: goed voor de beestjes en hoezo is het ene plantje mooi en het andere plantje onkruid? Maar eigenlijk is het netjes houden van de tuin het enige dat van ons wordt verwacht om goedkoop antikraak te kunnen wonen (dat is het hele idee van antikraak immers, dat het er netjes uit blijft zien tot het daadwerkelijk wordt gesloopt) dus het moest dan maar. Toch was ik zeer tevreden met het eindresultaat en was het ook heel zen om te doen. Ik was aan het onkruid wieden terwijl ik naar een luisterboek luisterde. Luisterboeken maken alles beter. Nu alleen de achtertuin nog!

Omdat we de hele middag in de tuin hadden gewerkt, waren we van mening dat dit een goed excuus was om roti te laten bezorgen. In Enschede kan je niet veel spannends wat betreft vegetarisch eten laten bezorgen. In ieder geval in vergelijking met grotere steden in de randstad, daar kan ik soms echt jaloers op zijn! Maar gelukkig is het eten van de Roti Corner áltijd goed. En ze hebben best wat vega opties (en ik geloof ook zelfs vegan, maar dat zou je even moeten navragen!).

Maandag

Ik begon de dag slomer dan sloom. Ik voel me eerlijk gezegd niet zo denderend goed de laatste tijd wat concentreren betreft dus ik probeer het wat rustiger aan te doen. Het boek Self compassion is daar wel toepasselijk voor, dus daar begon ik de dag mee! ’s Middags maakte ik een lunch met lekkere broodjes met vega boterhamworst van De Vegetarische Slager. En ik keek wat afleveringen van Het is hier autistisch terug. Inmiddels heb ik ze allemaal gezien en ik vond het een erg goede serie.

Het avondeten bestond (alweer) uit dat lekkere gerecht van Sorted Food. Halloumi-aubergine stapeltjes met bulgur en spinazie. Zo lekker!

Dinsdag

Jaaa dinsdag was leuk! Ik maakte met Steve een lange wandeling met Ollie en daarna gingen we naar Bagels & Beans. (Zonder Ollie, al zijn honden daar wel welkom, maar met zijn eetobsessie gaat dat niet goed, denk ik.) Die kroketjes waren zó lekker dat ik Steve enthousiast had gemaakt om ze ook te proberen. En ik nam ze ook weer ook al had ik me minder dan een week geleden nog helemaal volgepropt daar. Steve vond ook dat de kroketjes ‘net echt’ waren qua structuur van de vulling en de knapperige buitenkant. Het enige verschil is dat je echt de bospaddestoelen proeft in de vulling, maar dat maakt ze nóg lekkerder dan normale kroketten.

Woensdag

Van mij mag het best snel herfst worden, maar tot die tijd geniet ik wel extra van de wandelingen met Ollie. Als er een briesje staat is dat toch wel heel fijn in de zomer. ’s Avonds maakte ik een recept uit mijn lievelingskookboek Plenty: de quesadillas met zwartebonenpasta en tomatensalsa. Het is eigenlijk een recept voor op de barbecue, maar uit de grillpan wordt het ook erg lekker. Het recept is ook hierr te vinden.

Donderdag

Jaaaaa, mijn artikel is gepubliceerd in Tijdschrift Positieve Psychologie en deze dag kreeg ik een paar exemplaren opgestuurd! Zo leuk om het ‘echt’ te zien staan op papier. Het publiceren van mijn onderzoek was één van mijn voornemens voor 2017 dus ik ben heel blij en trots dat ik dit heb kunnen afstrepen. Voor de Patreon-supporters maakte ik er een filmpje van!

’s Avonds maakte ik een recept dat ik vond op Jamie Magazine. Cannelloni met vulling van ricotta en spinazie, verdronken in tomatensaus. Het was best makkelijk om te maken en werd heel lekker. Aanrader!

Vrijdag

’s Ochtends ruimde ik een beetje op, daarna kwam mijn moeder langs. We hadden afgesproken om naar Den Ham te gaan, hier zit een grote camerawinkel (Foto Konijnenberg) waar we vorig jaar ook mijn camera hebben gekocht. Dat is een eindje rijden vanuit Enschede, maar dat is het écht meer dan waard. De mensen hebben daar heel veel verstand van fotografie, je kan van alles uitproberen en je krijgt oprecht advies zonder verkooppraatjes. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld een behoorlijk dure camera op het oog, maar door het advies van de verkoper kwam ik uiteindelijk op een veel goedkoper model uit. Want met de dingen die ik graag wilde was die camera ook gewoon goed. Heel fijn dus! Deze keer liet ik de sensor van mijn camera schoonmaken want er zat een mini-pluisje op, en vroeg ik om advies voor een groothoeklens. De lens die ik van te voren had uitgezocht bleek helemaal geen groothoeklens te zijn (oeps, toch maar goed dat ik even om advies vroeg) en ging uiteindelijk naar huis met een superdeluxe Sigma 10-20mm lens. Ietsje duurder dan éigenlijk mijn bedoeling was, maar ehh.. is een zakelijke investering en zo hè. Ik kan niet wachten om er veel foto’s mee te maken!

Op de terugweg zijn we nog even op een terrasje gaan zitten voor ijsthee en appelgebak. We maakten er maar gewoon gelijk een gezellig uitje van. Toen we eenmaal weer thuis waren bestelden we pizza’s en hebben we die buiten in de tuin opgegeten. Een goede dag!

Zaterdag

Ik deed vandaag he-le-maal niks productiefs. Ik voel altijd een béétje de sociale druk dat ik hier in mijn weekoverzicht moet vertellen dat ik allemaal productieve dingen deed. Want ik vind het echt verschrikkelijk als mensen denken dat ik lui ben*. Maar dat is grote onzin, alsof productiviteit het enige is dat er toe doet in een mensenleven. Vandaar dat ik mijn lievelingsquote uit Essentialism plaatste op Instagram deze dag.

Wat ik wel deed: nog steeds niet nagelbijten (dag 20!), kijken door spullen van vroeger die mijn moeder voor me had meegenomen en herinneringen ophalen, wandelen met Ollie, een nieuwe bril bestellen (ik erger me aan het opzichtige designermerk op de zijkant van mijn huidige bril), in de avondzon in de tuin zitten met Steve en gazpacho eten als voorgerecht, vegetarische hotdogs met zuurkool maken en die opeten terwijl we aan een nieuwe serie op Netflix begonnen, heel vroeg naar bed gaan en meer dan 9 uur slapen. Hartstikke saai, maar ook hartstikke fijn.

*Ik weet wel dat jullie niet denken dat ik lui ben**, het zit gewoon tussen mijn oren.
** En als sommigen dat wel denken: nou en!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Dinsdag: recept voor frisse venkelsalade met granaatappelpitjes
 Woensdag: een terugblik op mijn eerste jaar als fulltime ondernemer

Fijne zondag!

Back to Top