Weekoverzicht: publicatie, alweer kroketten & een nieuwe lens!

Hallooooo, welkom terug bij een nieuw weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

roti

Tijd om de tuin netjes te maken! Dat was inmiddels een jungle geworden. Hoewel ik honderd procent #teamverwilderdetuin ben. Want: goed voor de beestjes en hoezo is het ene plantje mooi en het andere plantje onkruid? Maar eigenlijk is het netjes houden van de tuin het enige dat van ons wordt verwacht om goedkoop antikraak te kunnen wonen (dat is het hele idee van antikraak immers, dat het er netjes uit blijft zien tot het daadwerkelijk wordt gesloopt) dus het moest dan maar. Toch was ik zeer tevreden met het eindresultaat en was het ook heel zen om te doen. Ik was aan het onkruid wieden terwijl ik naar een luisterboek luisterde. Luisterboeken maken alles beter. Nu alleen de achtertuin nog!

Omdat we de hele middag in de tuin hadden gewerkt, waren we van mening dat dit een goed excuus was om roti te laten bezorgen. In Enschede kan je niet veel spannends wat betreft vegetarisch eten laten bezorgen. In ieder geval in vergelijking met grotere steden in de randstad, daar kan ik soms echt jaloers op zijn! Maar gelukkig is het eten van de Roti Corner áltijd goed. En ze hebben best wat vega opties (en ik geloof ook zelfs vegan, maar dat zou je even moeten navragen!).

Maandag

Ik begon de dag slomer dan sloom. Ik voel me eerlijk gezegd niet zo denderend goed de laatste tijd wat concentreren betreft dus ik probeer het wat rustiger aan te doen. Het boek Self compassion is daar wel toepasselijk voor, dus daar begon ik de dag mee! ’s Middags maakte ik een lunch met lekkere broodjes met vega boterhamworst van De Vegetarische Slager. En ik keek wat afleveringen van Het is hier autistisch terug. Inmiddels heb ik ze allemaal gezien en ik vond het een erg goede serie.

Het avondeten bestond (alweer) uit dat lekkere gerecht van Sorted Food. Halloumi-aubergine stapeltjes met bulgur en spinazie. Zo lekker!

Dinsdag

Jaaa dinsdag was leuk! Ik maakte met Steve een lange wandeling met Ollie en daarna gingen we naar Bagels & Beans. (Zonder Ollie, al zijn honden daar wel welkom, maar met zijn eetobsessie gaat dat niet goed, denk ik.) Die kroketjes waren zó lekker dat ik Steve enthousiast had gemaakt om ze ook te proberen. En ik nam ze ook weer ook al had ik me minder dan een week geleden nog helemaal volgepropt daar. Steve vond ook dat de kroketjes ‘net echt’ waren qua structuur van de vulling en de knapperige buitenkant. Het enige verschil is dat je echt de bospaddestoelen proeft in de vulling, maar dat maakt ze nóg lekkerder dan normale kroketten.

Woensdag

Van mij mag het best snel herfst worden, maar tot die tijd geniet ik wel extra van de wandelingen met Ollie. Als er een briesje staat is dat toch wel heel fijn in de zomer. ’s Avonds maakte ik een recept uit mijn lievelingskookboek Plenty: de quesadillas met zwartebonenpasta en tomatensalsa. Het is eigenlijk een recept voor op de barbecue, maar uit de grillpan wordt het ook erg lekker. Het recept is ook hierr te vinden.

Donderdag

Jaaaaa, mijn artikel is gepubliceerd in Tijdschrift Positieve Psychologie en deze dag kreeg ik een paar exemplaren opgestuurd! Zo leuk om het ‘echt’ te zien staan op papier. Het publiceren van mijn onderzoek was één van mijn voornemens voor 2017 dus ik ben heel blij en trots dat ik dit heb kunnen afstrepen. Voor de Patreon-supporters maakte ik er een filmpje van!

’s Avonds maakte ik een recept dat ik vond op Jamie Magazine. Cannelloni met vulling van ricotta en spinazie, verdronken in tomatensaus. Het was best makkelijk om te maken en werd heel lekker. Aanrader!

Vrijdag

’s Ochtends ruimde ik een beetje op, daarna kwam mijn moeder langs. We hadden afgesproken om naar Den Ham te gaan, hier zit een grote camerawinkel (Foto Konijnenberg) waar we vorig jaar ook mijn camera hebben gekocht. Dat is een eindje rijden vanuit Enschede, maar dat is het écht meer dan waard. De mensen hebben daar heel veel verstand van fotografie, je kan van alles uitproberen en je krijgt oprecht advies zonder verkooppraatjes. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld een behoorlijk dure camera op het oog, maar door het advies van de verkoper kwam ik uiteindelijk op een veel goedkoper model uit. Want met de dingen die ik graag wilde was die camera ook gewoon goed. Heel fijn dus! Deze keer liet ik de sensor van mijn camera schoonmaken want er zat een mini-pluisje op, en vroeg ik om advies voor een groothoeklens. De lens die ik van te voren had uitgezocht bleek helemaal geen groothoeklens te zijn (oeps, toch maar goed dat ik even om advies vroeg) en ging uiteindelijk naar huis met een superdeluxe Sigma 10-20mm lens. Ietsje duurder dan éigenlijk mijn bedoeling was, maar ehh.. is een zakelijke investering en zo hè. Ik kan niet wachten om er veel foto’s mee te maken!

Op de terugweg zijn we nog even op een terrasje gaan zitten voor ijsthee en appelgebak. We maakten er maar gewoon gelijk een gezellig uitje van. Toen we eenmaal weer thuis waren bestelden we pizza’s en hebben we die buiten in de tuin opgegeten. Een goede dag!

Zaterdag

Ik deed vandaag he-le-maal niks productiefs. Ik voel altijd een béétje de sociale druk dat ik hier in mijn weekoverzicht moet vertellen dat ik allemaal productieve dingen deed. Want ik vind het echt verschrikkelijk als mensen denken dat ik lui ben*. Maar dat is grote onzin, alsof productiviteit het enige is dat er toe doet in een mensenleven. Vandaar dat ik mijn lievelingsquote uit Essentialism plaatste op Instagram deze dag.

Wat ik wel deed: nog steeds niet nagelbijten (dag 20!), kijken door spullen van vroeger die mijn moeder voor me had meegenomen en herinneringen ophalen, wandelen met Ollie, een nieuwe bril bestellen (ik erger me aan het opzichtige designermerk op de zijkant van mijn huidige bril), in de avondzon in de tuin zitten met Steve en gazpacho eten als voorgerecht, vegetarische hotdogs met zuurkool maken en die opeten terwijl we aan een nieuwe serie op Netflix begonnen, heel vroeg naar bed gaan en meer dan 9 uur slapen. Hartstikke saai, maar ook hartstikke fijn.

*Ik weet wel dat jullie niet denken dat ik lui ben**, het zit gewoon tussen mijn oren.
** En als sommigen dat wel denken: nou en!

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht
 Dinsdag: recept voor frisse venkelsalade met granaatappelpitjes
 Woensdag: een terugblik op mijn eerste jaar als fulltime ondernemer

Fijne zondag!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

38 reacties op “Weekoverzicht: publicatie, alweer kroketten & een nieuwe lens!

 1. Shirah

  Herkenbaar het gevoel dat je productief moet zijn. De quote die je op Instagram plaatste, ga ik daarom boven mijn bureau hangen!

 2. Jeej, gefeliciteerd met de publicatie!
  Soms maak ik een soort quesedilla’s als ultieme luie maaltijd of lunch: Staafmixer in een blikje chilibonen zetten (zitten al kruiden bij, haha), op een wrap smeren, kaas erover, dubbel vouwen en dan 10 minuten in de oven. En ik vind het nog lekker ook!
  Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s met je nieuwe lens! Heb je er speciale plannen mee? Ik wil om de dag weer een groothoeklens en dan juist weer een lichtgevoelige of een zoom en dus heb ik nog steeds alleen maar een kitlens :’)
  Ook leuk , die kinderfoto’s! Mijn moeder heeft er honderden zitten inscannen een paar jaar geleden, dus nu heb ik mijn jeugd ook digitaal 😉

  • Iris

   Ik kan een goede groothoeklens wel echt aanraden, vind het superfijn dat ik nu alles heb om in alle omstandigheden (voor mij dan) mooie foto’s te kunnen maken! De kitlens gebruik ik vooral voor videos omdat die een stille motor heeft, dus dan hoor je niet steeds *bzzzt bzzzt* bij het automatisch scherpstellen. En dan heb ik een 50mm lens die ik het meest gebruik voor product- en eetfoto’s. Ik wilde heel graag iets met de kwaliteit van de 50mm lens maar dan wel dat ik alles op de foto kan krijgen, dus nu met die groothoeklens erbij is m’n collectie compleet 😀

   • Ah, ik dacht met een 35 mm lens een soort van compromis te kunnen maken, maar ik zie dat ik met mijn kitlens bijna alleen maar 18 en 55 mm gebruik en dan wordt het misschien juist net niks voor mij. Misschien toch eerst beginnen met die 50 mm en dan sparen voor een groothoek, want volgens mij mis ik dat vaker dan extra zoom. Eerst eens kijken of jouw foto’s er wel op vooruit gaan 😛

    • Iris

     Hmm ja en 35 is ook wel heel anders dan een groothoeklens. Dan zou ik het inderdaad gelijk goed doen en voor een 50mm gaan, dat is wel echt mijn lievelingslens! Maar niet handig als je bijvoorbeeld in een lunchtentje bent en je wil ook wat meer op de foto krijgen dan alleen het gerecht of de menukaart. En ja heel slim hoor, hahaha! Nu moet ik extra mijn best doen ieeeh.

     • Haha, yes pressure! De 50 mm lijkt me vooral heel tof voor blogfoto’s binnenshuis. Die groothoek mis ik vooral op vakantie. In de veel te hoge bergen enzo. Maar dan wil ik eigenlijk ook niet veel van lens wisselen, dus dat pleit weer extra voor toch gewoon m’n prima kitlens voor mee op reis en 50 mm voor erbij. Nu even nog een goed excuus verzinnen, want ik ben nog lang niet jarig 😉
      O en eerst op fotoexpeditie met een vriend die meeegatoffe foto’s maakt met enkel en alleen maar een kitlens (18-105mm). Even vragen waar hij zijn talent gekocht heeft.

 3. Wat een weekje, ik word van je wandelfoto’s wel altijd heel erg vrolijk en ben het volledig met je eens!!! Wandelen in de herfst is toch lekkerder dan in de zomer hoor.

 4. Iris

  Wat gaaf dat je artikel nu op papier staat voor het grote publiek! Misschien toch even inlijsten 😉

 5. S

  Je bent mijn lievelingsblogger! En ik volg er echt veel. Gewoon rustig zo doorgaan:)

 6. Linda

  Wat super, dat je artikel is gepubliceerd, gefeliciteerd!, vind het zo knap. Ik krijg altijd trek als ik je foto’s zie van jullie eten, het ziet er zo ontzettend lekker uit allemaal.

 7. Annika

  Burger Friends in Enschede heeft lekkere vegaburgers, vind ik dan. 🙂

  Productief zijn is op sommige dagen gewoon overrated, en gefeliciteerd met je publicatie!

  • Iris

   Oeh ja die ken ik, al heb ik er nog nooit gegeten maar ik loop er wel vaak langs, en bezorgen die ook? Ik kijk meestal via Thuisbezorgd.nl als ik geen zin heb om te koken, maar ik geloof niet dat ik ze daar tussen heb zien staan.

 8. Mini-Iris! Veel te schattig, haha!
  Liefde voor halloumi! ♥ Stop ‘ns met al die food photos, joh. Ik krijg er zo’n honger van! 😀
  Gefeliciteerd met je publicatie! Dat moet zo’n geweldig gevoel zijn!

 9. Romy

  Woohooo, gefeliciteerd met je publicatie! Wat goed!! En superleuk dat je een nieuwe cameralens hebt gekocht. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met die lens 🙂 Verder klinkt het als een leuke week en volgens mij ook hartstikke productief, hoor 🙂 Ik word juist blij van het feit dat jij niet altijd promoot dat je dagen propvol en megaproductief moeten zijn, juist omdat ik die neiging nog weleens heb en hard mijn best probeer te doen om wat vaker me-time te nemen 😉

  • Iris

   Oeps late reactie, ik wilde je nog even laten weten dat ik je reactie zo lief vindt. Echt superfijn om te horen! <3

 10. Simone

  Wat een heerlijke maaltijd allemaal! ik heb een aantal recepten opgeslagen. Daarnaast heb ik ook een tripje naar Bagels & Beans in mijn agenda gezet!

 11. Paul

  Iris, waar in Enschede koop jij de halloumi? Ik kan het nergens vinden (heb er al eerder naar gezocht), en dat gerecht ziet er heerlijk uit.

  • Iris

   De Jumbo bij mij in de buurt verkoopt het in ieder geval (Boswinkel), de Lidl heeft het nu ook, maar wel met kruiden erin, en ik heb het ook al eens bij dat kaaswinkeltje gekocht onderin de Zuidmolen 🙂

 12. Saar

  Oh, dat boek van Kristin Neff is zo goed. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd (net als van de boeken van Brené Brown). En lui zijn, dat moet ook eens kunnen!

  • Iris

   Oh wat goed! Hierna wil ik verder met een boek van Brené Brown, staat al in mijn boekenkast klaar 😀 Ik heb er ook enorm veel aan, zo fijn!

 13. Nora

  Yessss je hebt gepubliceerd! Gefeliciteerd!!
  Volgens mij schreef je in je vorige weekoverzicht over het luisterboek ‘achter gesloten deuren’: daar ben ik vandaag mee begonnen. En mennn, heftig: ik word er bijna paranoide van 😉
  Ook een aanrader op Storytel: de serie van Nicci French over Frieda Klein. Heerlijk omdat het 7 boeken zijn, dus als je er dan eentje uit hebt (dat is altijd een jammer-moment) dan staat er alweer een volgende klaar! En natuurlijk: de Hongerspelen (of heb je die al geluisterd?): vet spannend!!
  xx Nora

  • Iris

   Jaaa dat klopt inderdaad, ik vond dat zo’n goed en spannend boek! Het andere boek van dezelfde auteur is ook goed vond ik. En bedankt voor de tips, ik vind het inderdaad superjammer als een boek uit is, dus series vind ik ook handig. Ik heb nog nooit iets gelezen van Nicci French dus daar ben ik wel heel benieuwd naar 😀 Die schrijft ook thrillers, toch?

 14. Silke

  Wauw, ik weet niet van wat ik meer onder de indruk ben: je publicatie of het niet-nagelbijten 😀 ik ben zelf een die hard nagelbijter dus ik weet hoe moeilijk het is. YOU GO, GIRL!!!

  • Iris

   Oh dank je wel, wat lief!! Het is echt moeilijk he? Nu ze wat langer zijn lukt het me al wel beter, want ik vind ze nu zo mooi en lang (voor mijn doen) dat ik niet wil bijten, haha. Soms doe ik het nog wel onbewust als ik me verveel of zenuwachtig ben, maar door dat vieze smaakje word ik dan gelijk weer wakkergeschud gelukkig 😉

 15. Marjolijn

  Supergaaf dat je onderzoek is gepubliceerd! Kun je dat tijdschrift gewoon bij de boekhandel krijgen? (Sorry als iemand dat al eerder gevraagd heeft)

  En die kroketjes bij Bagels & Beans zijn idd heerlijk! Ik was afgelopen week in Hoorn en ik heb het daar bij de B&B gegeten 🙂

  • Iris

   Ik geloof niet dat het bij boekhandels te koop is omdat het meer een vakblad is. Je kan online wel een digitaal los nummer kopen op hun website 🙂 Oeh en die kroketjes zijn écht heel lekker he? Ik heb er nu al weer zin in, haha!

 16. Pingback: Weekoverzicht: Feest, vegan maaltijdbox & nieuwe bril | IKBENIRISNIET