Weekoverzicht: Feest, vegan maaltijdbox & nieuwe bril

Hallóóó, ik leef nog, hoor! Welkom bij een nieuw weekoverzicht.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik typte het weekoverzicht, wandelde lang met Ollie en ruimde daarna heel het huis op. Wederom gefaald in mijn werkschema (lees: zondag = vrij), dus daar moet ik toch nog eens even naar kijken, ha. Daarna heb ik wel met uiterst veel voldoening in de zon kunnen luieren met een boek en een glas wijn, dat is ook wat waard. Na het avondeten ging ik met Ollie (fotomodel) en Steve (assistent) op pad om mijn nieuwe groothoeklens uit testen. Ik ben echt blij over de kwaliteit van de foto’s! Je zult er snel foto’s van voorbij zien komen in aankomende blogposts. Die ik nog moet schrijven. Je weet hoe ik ben met plannen.

Maandag

Nieuwe week, nieuwe kansen. Ik houd van maandagen. Ik nam de tijd om tussen het werken door een gezonde lunch te eten: tosti’s met geprakte avocado en o.a. edelgist voor een kaas-achtig sausje en een kurkuma latte. ’s Avonds maakte ik een simpele, maar gezonde maaltijdsalade. Dit is De Salade van Iooon, ik heb hem al ontelbaar keren gemaakt.

Dinsdag

Mijn nieuwe bril werd geleverd! Ik had een dure bril van de opticien waarop de zijkant in opzichtige letters een designer-merk stond die ook veel met bont doen. Niet echt iets waar ik graag reclame voor maak. Ik heb nu een lekker simpel model en eerlijk gezegd vind ik dat doorzichtige ook een stuk leuker staan dan mijn vorige zwarte montuur. Deze heb ik nu.

Het avondeten was weer helemaal fantastisch. Vegaburgers + gesmolten mozzarella + gegrilde portobello + guacamole (en nog veel andere toppings) zijn mijn nieuwe favoriet, jum.

Woensdag

De dag was dan eindelijk aangebroken: Steve’s afstuderen. Met familie gingen we naar de universiteit om Steve’s afstudeerpresentatie bij te wonen. Hij deed het súpergoed en ik was súpertrots. Hij heeft z’n masterthese afgerond met een 7, hoera! Daarna mocht hij zijn diploma ondertekenen, dus nu zijn we officieel allebei MSc’s in psychologie. Ik in de klinische richting en Steve in de technische richting (human factors engineering), dus zo zijn we van alle markten thuis. Thuis hebben we nog tot ’s avonds met familie champagne gedronken en pizza’s gegeten, het was een heel fijne dag.

Nu zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen over wat hij gaat doen. Maar ook Steve heeft (nog) niet de ambitie om direct te beginnen aan een serieuze fulltime kantoorbaan. De afgelopen twee jaren waren behoorlijk zwaar, waar de trouwe lezers zo nu en dan wel wat van hebben meegekregen. Dus het is nu eerst tijd om even bij te komen. Hij kan gewoon verder met zijn bijbaantje en wellicht daar wat meer uren erbij krijgen, dus dat komt allemaalll goed.

Donderdag

pasta met harissa

Ook wel: De Eerste Dag Van Ons Volwassen Leven. Man, wat fijn. Ik kan me dat nog van vorig jaar herinneren, die eerste dag na mijn afstuderen. Het voelde zo gek! Je hebt jaren geleefd met deadlines, tentamens en to-do’s in het vooruitzicht, en dat is dan zo ineens *poef* van je afgevallen. Steve was net zo’n eeuwige student als ik (we zijn even oud), dus hij ervaart het ook als een enorme opluchting. Volgende week, als we allebei wat fitter zijn hopelijk, willen we het nog samen vieren met uit eten en leuke dingen doen. Vrijheid! Voor nu maakten we brownies, jummm. En kwam een vriendin langs voor kopjes thee met een cadeautje voor Steve, zo lief.

’s Avonds maakte ik tagliatelle met onder andere harissa, kalamata-olijven, cherrytomaat, feta en yoghurt. Ik zag iets soortgelijks voorbij komen op het Instagram-account van Ottolenghi en kreeg gelijk zin om het na te maken. Ik heb er helaas geen recept van omdat ik maar wat dingen bij elkaar gooide in een pan, sorry!

Vrijdag

Ik weet niet wat het is, maar ik voel me echt weer niet zo goed. Na mijn vakantie ging het een weekje goed, en daarna kakte ik weer volledig in. Ik voel me wel blij en gelukkig, fysiek gaat het ook prima, maar mijn hooooofd. Ugh. Vandaar dat het hier ook wat rustiger was. Ik heb gelezen in het toepasselijke boek Self Compassion waar ik erg veel aan heb. En heb me meer gericht op achterdeschermen-dingen en overzichtelijke lijstjes gemaakt, dat hielp ook! Deze avond maakte ik ultiem comfort food, een soort van vega saoto soep. Of: soep met chips! Google op ‘vegetarische saoto soep’ om een soortgelijk recept te vinden, ik maakte een mix van verschillende recepten die ik vond. In die van mij zat: rijst, vegetarische kipstuckjes, gekookt ei, boontjes, gefrituurde rijstnoedels, friet-chippies, taugé, peterselie en bouillon.

Daarnaast heb ik ons afgelopen week geabonneerd op een maaltijdbox om het mezelf een beetje makkelijker te maken. Dit werd deze dag bezorgd, net een kerstpakket, zó leuk. Ik heb gekozen voor het vegan menu (2 personen, 4 gerechten) van Ekomenu. Alles is biologisch en de recepten zagen er gezond en simpel uit, dat sprak me wel aan. Natuurlijk ben je met zo’n maaltijdbox wel wat duurder uit dan wanneer je zelf boodschappen doet. Maar dat het mentale energie scheelt, is het me op het moment meer dan waard. Nu moet ik alleen nog een schoonmaker en een personal assistent hebben en dan ben ik helemaal tevreden. Misschien dat ik Steve voor beide functies kan laten solliciteren nu hij toch is afgestudeerd. (Grapje, Steve is superlief en hij helpt heel goed met alles!)

Zaterdag

Mijn Miracle Morning bestond uit in bed liggen tot 12 uur en diepzinnige quotes arceren met een markeerstift in m’n boek. En ’s avonds kon ik voor het eerst een makkelijk gerechtje maken zónder dat ik er over hoefde na te denken, een boodschappenlijstje moest maken, het boodschappenlijstje vergat, drie keer opnieuw naar de supermarkt moest omdat ik essentiële ingrediënten vergat, een bende ervan maken op het aanrecht en uiteindelijk pas rond acht uur ’s avonds eten. (Welkom in mijn leven.) Dat was ideaal. Het gerecht was helaas niet echt een persoonlijke favoriet: spaghetti bolognese met vegan kaas, een mini-beetje saus en een grote zak voorgesneden groente. Maar het was makkelijk, gezond en prima, dus ik ben tevreden. Al hoop ik wel dat de andere gerechten lekkerder zullen zijn.

Niets missen?

Ik ben ook actief op:

 Instagram – ik zet regelmatig filmpjes van mijn bolle beagle in mijn Stories!
 Twitter – voor RT’s van grappige hondenplaatjes
 Goodreads – voor de boekenliefhebbers
 Patreon – voor de VIP’s. Ik doe mijn best om wekelijks een video te plaatsen, maar het lukt niet altijd. Een nieuwe video komt er snel weer aan!

Ik wens je een heel fijne zondag!

Back to Top