Weekoverzicht: Feest, vegan maaltijdbox & nieuwe bril

Hallóóó, ik leef nog, hoor! Welkom bij een nieuw weekoverzicht.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik typte het weekoverzicht, wandelde lang met Ollie en ruimde daarna heel het huis op. Wederom gefaald in mijn werkschema (lees: zondag = vrij), dus daar moet ik toch nog eens even naar kijken, ha. Daarna heb ik wel met uiterst veel voldoening in de zon kunnen luieren met een boek en een glas wijn, dat is ook wat waard. Na het avondeten ging ik met Ollie (fotomodel) en Steve (assistent) op pad om mijn nieuwe groothoeklens uit testen. Ik ben echt blij over de kwaliteit van de foto’s! Je zult er snel foto’s van voorbij zien komen in aankomende blogposts. Die ik nog moet schrijven. Je weet hoe ik ben met plannen.

Maandag

Nieuwe week, nieuwe kansen. Ik houd van maandagen. Ik nam de tijd om tussen het werken door een gezonde lunch te eten: tosti’s met geprakte avocado en o.a. edelgist voor een kaas-achtig sausje en een kurkuma latte. ’s Avonds maakte ik een simpele, maar gezonde maaltijdsalade. Dit is De Salade van Iooon, ik heb hem al ontelbaar keren gemaakt.

Dinsdag

Mijn nieuwe bril werd geleverd! Ik had een dure bril van de opticien waarop de zijkant in opzichtige letters een designer-merk stond die ook veel met bont doen. Niet echt iets waar ik graag reclame voor maak. Ik heb nu een lekker simpel model en eerlijk gezegd vind ik dat doorzichtige ook een stuk leuker staan dan mijn vorige zwarte montuur. Deze heb ik nu.

Het avondeten was weer helemaal fantastisch. Vegaburgers + gesmolten mozzarella + gegrilde portobello + guacamole (en nog veel andere toppings) zijn mijn nieuwe favoriet, jum.

Woensdag

De dag was dan eindelijk aangebroken: Steve’s afstuderen. Met familie gingen we naar de universiteit om Steve’s afstudeerpresentatie bij te wonen. Hij deed het súpergoed en ik was súpertrots. Hij heeft z’n masterthese afgerond met een 7, hoera! Daarna mocht hij zijn diploma ondertekenen, dus nu zijn we officieel allebei MSc’s in psychologie. Ik in de klinische richting en Steve in de technische richting (human factors engineering), dus zo zijn we van alle markten thuis. Thuis hebben we nog tot ’s avonds met familie champagne gedronken en pizza’s gegeten, het was een heel fijne dag.

Nu zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen over wat hij gaat doen. Maar ook Steve heeft (nog) niet de ambitie om direct te beginnen aan een serieuze fulltime kantoorbaan. De afgelopen twee jaren waren behoorlijk zwaar, waar de trouwe lezers zo nu en dan wel wat van hebben meegekregen. Dus het is nu eerst tijd om even bij te komen. Hij kan gewoon verder met zijn bijbaantje en wellicht daar wat meer uren erbij krijgen, dus dat komt allemaalll goed.

Donderdag

pasta met harissa

Ook wel: De Eerste Dag Van Ons Volwassen Leven. Man, wat fijn. Ik kan me dat nog van vorig jaar herinneren, die eerste dag na mijn afstuderen. Het voelde zo gek! Je hebt jaren geleefd met deadlines, tentamens en to-do’s in het vooruitzicht, en dat is dan zo ineens *poef* van je afgevallen. Steve was net zo’n eeuwige student als ik (we zijn even oud), dus hij ervaart het ook als een enorme opluchting. Volgende week, als we allebei wat fitter zijn hopelijk, willen we het nog samen vieren met uit eten en leuke dingen doen. Vrijheid! Voor nu maakten we brownies, jummm. En kwam een vriendin langs voor kopjes thee met een cadeautje voor Steve, zo lief.

’s Avonds maakte ik tagliatelle met onder andere harissa, kalamata-olijven, cherrytomaat, feta en yoghurt. Ik zag iets soortgelijks voorbij komen op het Instagram-account van Ottolenghi en kreeg gelijk zin om het na te maken. Ik heb er helaas geen recept van omdat ik maar wat dingen bij elkaar gooide in een pan, sorry!

Vrijdag

Ik weet niet wat het is, maar ik voel me echt weer niet zo goed. Na mijn vakantie ging het een weekje goed, en daarna kakte ik weer volledig in. Ik voel me wel blij en gelukkig, fysiek gaat het ook prima, maar mijn hooooofd. Ugh. Vandaar dat het hier ook wat rustiger was. Ik heb gelezen in het toepasselijke boek Self Compassion waar ik erg veel aan heb. En heb me meer gericht op achterdeschermen-dingen en overzichtelijke lijstjes gemaakt, dat hielp ook! Deze avond maakte ik ultiem comfort food, een soort van vega saoto soep. Of: soep met chips! Google op ‘vegetarische saoto soep’ om een soortgelijk recept te vinden, ik maakte een mix van verschillende recepten die ik vond. In die van mij zat: rijst, vegetarische kipstuckjes, gekookt ei, boontjes, gefrituurde rijstnoedels, friet-chippies, taugé, peterselie en bouillon.

Daarnaast heb ik ons afgelopen week geabonneerd op een maaltijdbox om het mezelf een beetje makkelijker te maken. Dit werd deze dag bezorgd, net een kerstpakket, zó leuk. Ik heb gekozen voor het vegan menu (2 personen, 4 gerechten) van Ekomenu. Alles is biologisch en de recepten zagen er gezond en simpel uit, dat sprak me wel aan. Natuurlijk ben je met zo’n maaltijdbox wel wat duurder uit dan wanneer je zelf boodschappen doet. Maar dat het mentale energie scheelt, is het me op het moment meer dan waard. Nu moet ik alleen nog een schoonmaker en een personal assistent hebben en dan ben ik helemaal tevreden. Misschien dat ik Steve voor beide functies kan laten solliciteren nu hij toch is afgestudeerd. (Grapje, Steve is superlief en hij helpt heel goed met alles!)

Zaterdag

Mijn Miracle Morning bestond uit in bed liggen tot 12 uur en diepzinnige quotes arceren met een markeerstift in m’n boek. En ’s avonds kon ik voor het eerst een makkelijk gerechtje maken zónder dat ik er over hoefde na te denken, een boodschappenlijstje moest maken, het boodschappenlijstje vergat, drie keer opnieuw naar de supermarkt moest omdat ik essentiële ingrediënten vergat, een bende ervan maken op het aanrecht en uiteindelijk pas rond acht uur ’s avonds eten. (Welkom in mijn leven.) Dat was ideaal. Het gerecht was helaas niet echt een persoonlijke favoriet: spaghetti bolognese met vegan kaas, een mini-beetje saus en een grote zak voorgesneden groente. Maar het was makkelijk, gezond en prima, dus ik ben tevreden. Al hoop ik wel dat de andere gerechten lekkerder zullen zijn.

Niets missen?

Ik ben ook actief op:

 Instagram – ik zet regelmatig filmpjes van mijn bolle beagle in mijn Stories!
 Twitter – voor RT’s van grappige hondenplaatjes
 Goodreads – voor de boekenliefhebbers
 Patreon – voor de VIP’s. Ik doe mijn best om wekelijks een video te plaatsen, maar het lukt niet altijd. Een nieuwe video komt er snel weer aan!

Ik wens je een heel fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Weekoverzicht: Feest, vegan maaltijdbox & nieuwe bril

 1. Lenneke schreef:

  Je bril! Heel mooi. En driewerf hoera voor Steve! En ik mis Ollie. Nou, houdoe. Hoop dat je je aankomende week weer stukken beter voelt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   OMG!!! Ik zie nu pas dat ik helemaal geen foto van Ollie erin heb gezet! Ik ga snel een leuke foto zoeken van afgelopen week en alsnog erin zetten hahaha.

   | Reageer op deze reactie
 2. Gefeliciteerd met Steve’s afstuderen! Woohoo! Ik weet dat nog wel, die eerste dag daarna. Voelde inderdaad zo volwassen, en tegelijkertijd zo leeg 😂 Terwijl ik al wel een fulltime baan in het vooruitzicht had… Dus zo leeg was het nou ook weer niet. Lekker even van genieten hoor, die rust! Als je het financieel allemaal redt, is er echt geen haast bij! Daar zou je alleen maar spijt van krijgen denk ik 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dank je wel! Jaaa, echt gek dat gevoel! Alsof je begint aan een nieuw hoofdstuk. Of in ieder geval een vorig hoofdstuk heb kunnen afsluiten. Gek en fijn tegelijk 😀 En nee precies, dat komt helemaal goed, we kunnen nog even in dit anti-kraakhuisje wonen omdat de sloop is uitgesteld dus wat dat betreft is de timing met alles hartstikke handig 🙂

   | Reageer op deze reactie
 3. Marianne schreef:

  Ik heb je nieuwe bril op instagram voorbij zien komen, staat je heel goed! Balen dat het in je hoofd niet gaat zoals je zou willen. Herkenbaar. Ik heb net bij AH maar een paar bakken maaltijdsalades ingeslagen om het mezelf makkelijk te maken. Ik voel me daar altijd slecht over, maar ja, soms is ’t niet anders. Dat koken komt wel weer een keer. Fijn voor Steve dat hij is afgestudeerd, ik hoop dat hij geniet van de rust die het brengt nu hij niet meer over z’n studie hoeft na te denken.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik vind het juist héél goed dat je op die manier toch goed voor jezelf probeert te zorgen en het makkelijker maakt. Ik moest ook even over die drempel hoor, zo’n maaltijdbox voelde in eerste instantie een beetje onnodig of zo. Maar het helpt me nu op dit moment, dus dat is alleen maar goed! 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Maud schreef:

  De bril staat je super leuk!
  Goed dat je wat voor jezelf zorgt met goede boeken en maaltijdboxen. Hopelijk wordt het gauw weer wat rustiger in je hoofd. Dat het oo de blog wat rustiger is maakt niet uit! Wij lezers blijven waar we zijn 😉
  En gefeliciteerd voor Steve!

  | Reageer op deze reactie
 5. Kim schreef:

  Die bril staat je zo verdraaid goed. Echt ik wou dat zoiets mij stond!
  Over ekomenu: toevallig heb ik vorige week op een huis gepast waar ze ook deze box hadden. Men wat is dat fijn zeg. Ik ben ook een enorme chaoot als het op koken aan komt.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat is inderdaad toevallig! Ja tot nu toe vind ik het echt ideaal. Want ik vind koken wel heel leuk om te doen, maar het nadenken/boodschappen/etcetc wat er allemaal bij komt kijken niet, vooral als ik me een beetje bluh voel. Dus zo hebben we toch lekker gezond eten, kan ik gewoon blijven koken, maar zonder gedoe! 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. shirah schreef:

  Hele mooie bril, staat je super! Ik heb net ook dat ook (eindelijk) boek besteld, ben heel benieuwd. En wat ziet je woonkamer er gezellig uit!

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Gefeliciteerd met Steve zijn afstuderen! Ik ben trouwens wel benieuwd naar de porties uit die maaltijdbox: is het ook genoeg voor grote eters of moet je dan bij elkaar het eten van het bord af kijken?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Daar was ik ook een beetje bang voor, omdat wij ’s avonds best veel eten. Maar voor ons zijn de porties precies goed, dus grote-eter-proof! Ik hoorde van veel mensen dat je vaak wel 4 porties uit de maaltijden voor 2 personen kan halen, of dat je elke keer iets overhoudt voor de lunch, maar dat hebben wij nog niet gehad haha.

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Ah, top! Ik zou me zo’n asociale eter voelen als ik zo’n hele box in m’n uppie opeet 🙂 Volgens mij hebben de meeste andere boxen namelijk wel mini-porties.

    | Reageer op deze reactie
 8. Josianne schreef:

  Oooohh, al die plantjes van de eerste foto! <3 <3 En gefeliciteerd met Steve, supergoed dat 'ie is afgestudeerd!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha jaaa ik ben mijn plantenfamilie steeds meer aan het uitbreiden. En ze blijven nog allemaal leven ook, ha! Dank je wel 😀 <3

   | Reageer op deze reactie
 9. Joyce schreef:

  WOW ik ben gelijk die brillen website gaan bekijken en het is ZOVEEL goedkoper dan bij de opticien, daar moest ik vorig jaar een beetje huilen toen ik de prijs hoorde van mijn bril. Helemaal toe het daarna was; “oh en je moet volgend jaar een nieuwe bril want dan neem je er eentje die daadwerkelijk de juiste sterkte heeft, we moeten het opbouwen” – dus ik ga lekker dit jaar bij die site bestellen, heb hem direct opgeslagen, helemaal tof 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja het scheelt echt veel! Het is ook stom want ik wil gewoon een simpel model zonder allemaal glinsters en andere details, en de monturen die ik dan vaak mooi vind bij de opticien zijn gelijk van die dure designer-dingen. Dus de vorige keer was ik ook al 200 euro kwijt, boeee. Dus dit is ideaal, want ik hoef helemaal geen merkbril, als ‘ie maar gewoon simpel is 😀 Het enige nadeel is wel dat je je sterkte/etc moet weten, dus ik hoop dat ik nog even met deze sterkte kan.

   | Reageer op deze reactie
   1. Joyce schreef:

    Ik dacht dus voordelig uit te zijn door naar Hans Anders te gaan voor mijn bril. Toen was het; “Oh met +6 en +4 en een cilinder van blablabla komt het totaal uit op €279,- en dat is als je een montuur van ons neemt. Als je een andere wil dan ga je boven de €300,- uitkomen” – dikke doei :’) Ik laat binnenkort voor de vorm dan even mijn ogen meten ergens en dan kan ik een bril kopen die me maximaal €100 kost. Kan nu al niet wachten :’)

    | Reageer op deze reactie
 10. Angélica schreef:

  Ohh ik vind jouw bril heel leuk en ben ook al een tijdje aan het denken over een doorzichtig model, heel leuk! Misschien dat ik em ook wel bestel… mmmm…
  Wat betreft dat dipje, daar heb ik de afgelopen maand ook last van gehad. Wat is dat toch? Hoop dat je je snel weer beter voelt! En Steve, nog gefeliciteerd 😀

  | Reageer op deze reactie
 11. Simone schreef:

  Wat een hoop heerlijk eten en ik vind je nieuwe bril heel erg mooi! Ik heb even gekeken, en wat een koopjes! Kende de site nog niet maar ga zeker even kijken voor een extra exemplaar.

  | Reageer op deze reactie
 12. Sabine schreef:

  Gefeliciteerd met het afstuderen van je vriend!
  Je inspireert me, vooral qua recepten haha! Ik noteer vaak gerechten van je op een lijstje en als ik dan in de supermarkt sta kan ik altijd iets lekkers kiezen van het lijstje:)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dat vind ik heel erg leuk om te horen! 😀 En dank je wel!

   | Reageer op deze reactie
 13. Esther V. schreef:

  Deze bril staat je echt heel erg goed! Daarnaast gefeliciteerd met het afstuderen van Steve! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Romy schreef:

  Oh wauw, die bril! Hij staat je echt geweldig. Door jouw foto ben ik nu dus ook aan het zoeken naar een lichter montuur dan de donkere bril die ik nu heb. Ik heb een montuur op het oog met een subtiel roze randje. Eens kijken of ik de ‘guts’ heb om hem te bestellen en echt uit te proberen 😉 Zo fijn dat Steve nu echt is afgestudeerd! Heerlijk om nu van alle deadlines, tentamens en studiestress af te zijn. Wat naar om te horen dat je wat last hebt van onrust in je hoofd. Hopelijk helpt het om het wat sommige dingen betreft iets rustiger te maken. Pas goed op jezelf, hè?!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat klinkt al een hele mooie bril, ik zou het gewoon doen! 😀

   | Reageer op deze reactie
 15. Priscilla schreef:

  Je nieuwe bril staat je heel erg tof! Oh, en die maaltijdbox klinkt trouwens best heel goed… Ik heb ook een hele tijd niet lekker in m’n vel gezeten en ben daarbij ook heel erg ziek geweest (darmdingen enzo)… ik wou dat er toen een FODMAP-box was die me iedere week werd bezorgd. Man, wat heb ik het afgelopen half jaar een stress gehad van eten (en eten koken)… ik snap je gevoel daarin heel goed (helaas.)

  | Reageer op deze reactie
 16. Rianne schreef:

  Gefeliciteerd met Steve’s afstuderen! Lijkt me inderdaad dat er zo’n last van je afvalt dan. En je nieuwe bril staat je super goed!

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Weekoverzicht: speurhond vindt opengebroken kluis?! | IKBENIRISNIET
 18. Thelea schreef:

  Heey Iris! Ik doe op mijn vrije dag altijd al je artikelen lezen met een kopje thee (vandaar een reactie op een ouder artikel), maar ik ben ook degene verantwoordelijk voor het eten in huis en hikte ook tegen een soort kook burn-out aan. Na werk wil ik absoluut 0% na gaan denken over wat ik moet koken. Wat bij mij hielp was elke zaterdag een eet-lijstje maken voor de week en zondag (& woensdag als ik niet alles op zondag kan kopen ivm versheid) boodschappen doen. Jouw carnivoor-friendly gerechten staan er wekelijks op fyi (zuurkool pizzaaaa, DIY rotiiii 💥).

  Je bent een zeer intelligent meisje, dus wellicht heb je dit ooit geprobeerd haha, maar dacht dat het je in de long run wel geld zou kunnen besparen als het voor jou ook werkt. Wat een onnodige lange reactie. Je bent en schrijft heel leuk ok doeiii!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top