Weekoverzicht: speurhond vindt opengebroken kluis?!

Ja, u leest het goed, voor het eerst heb ik iets spannends te vertellen in het weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik typte het weekoverzicht, deed boodschappen met Annemiek bij Lidl en maakte een superlekkere zoeteaardappelschotel uit de maaltijdbox. Toen we het op hadden sprong er ineens een beagle op de tafel. Gewoon zo vanaf de grond hè! Blijkbaar is dat een beagle-dingetje. Hij moest zeker weten dat er niet nog kruimeltjes op de tafel lagen. Ollie is erg tegen voedselverspilling, ik heb ‘m goed opgevoed.

Maandag

Ik begon de maandag lekker rustig met een boek in bed. Er zijn heel vaak momenten dat ik denk: FUCK IT ik stop met ondernemen en ga wel in loondienst. Maar dat ik ’s ochtends zelf kan bepalen hoe laat ik begin, weegt eigenlijk ook wel weer tegen alle nadelen op. Dus komt allemaal goed, voorlopig vind je me nog niet ergens achter de kassa in een supermarkt.

’s Avonds at ik voor het eerst kimchi en dat was zó lekker! Het lijkt een beetje op zuurkool, dus dan ben ik natuurlijk sowieso fan, maar dan is wat pittiger en met meer smaak. Een potje kimchi zat in de maaltijdbox voor het bibimbap-gerecht. Bibimbap had ik overigens ook nog nooit gegeten en romanesco en rode rijst wat erbij zat óók niet. Dus dat is ook weer leuk aan zo’n maaltijdbox, dat je nieuwe dingen ontdekt!

Dinsdag

Met Ollie waren we nietsvermoedend aan het wandelen tot we ineens iets zagen liggen in een beekje. Ollie De Speurhond ging direct op onderzoek uit: wat is het, kan ik het eten, heb ik een schat koekjes gevonden?! Ollie De Speurhond concludeerde dat het niets bijzonders was want het was niet eetbaar, het was een opengebroken kluis: SAAI. Terwijl Ollie zich de pleuris verveelde en maar in eendenpoep ging liggen rollen, je moet toch wat als je hondenouders naar een saai on-eetbaar object aan het kijken zijn, maakte ik een foto van de kluis. Want ik ben een betrokken burger en maakte er natuurlijk een melding van bij de politie. Misschien zat er wel zes miljoen euro in en zouden we een vindersloon krijgen. (Ik durfde niet te kijken want straks kwamen mijn vingerafdrukken op de kluis en zouden ze denken dat ik een inbreker ben.) (Ik heb te veel CSI gekeken.) Of zat er iets súperspannends in en mocht ik getuige zijn bij een intens onderzoek. En komen we in de krant met Ollie De Speurhond. Spanning en sensatie dus.

’s Middags fietsten Steve en ik naar de universiteit tegelijkertijd met alle studenten die naar college moesten. We hadden afgesproken om dit te doen als Steve afgestudeerd zou zijn omdat ik zei dat het zoooooo fijn is om op de campus rond te lopen als je weet dat je er zelf niets meer hoeft. We dronken koffie bij de Starbucks (-100 milieukarmapunten voor de wegwerpbekers, sorry!!) en lasten een momentje van dankbaarheid in dat we nooit meer hoefden te studeren.

Eenmaal weer thuis werd ik gebeld door de politie hoe het ervoor stond met de kluis en of deze nog op dezelfde plek lag, want dan zouden ze er wat mensen naar toe sturen. Oeh… Ik hield mijn telefoon paraat voor als er eventueel een persconferentie zou plaats vinden die ik bij zou mogen wonen. Maar helaas. Ik vrees dat we nooit gaan horen of er iets in de kluis zat.

Het avondeten werd een risotto met paddestoelen (cantharellen en kastanjechampignons), mm.. Risotto is toch wel het allerlekkerste eten óóit. Het zat in de maaltijdbox als vierde gerecht, maar dan met rode bietjes en komkommer (?). Steve lust geen rode bieten en ik vond eerlijk gezegd de combinatie met komkommer een beetje gek, dus maakte ik er iets anders van.

Woensdag

Tijdens de ochtendwandeling met Ollie zag ik dat de kluis er niet meer lag, dus als je nog wilde kijken of je zes miljoen euro zou kunnen vinden dan is dat helaas niet meer mogelijk. Vervolgens werd het tijd om gewoon weer aan het werk te gaan. Ik ben bezig met een leuke samenwerking voor een leuke webshop met eerlijke & duurzame kleding, en ik denk dat jullie het ook wel leuk gaan vinden, deze komt volgende week online!

Als lunch maakte ik een linzensalade met de rode bieten, komkommer en walnoten die eigenlijk waren bedoeld voor de risotto van gisteren. ’s Avonds ging ik met Steve uit eten bij De Pannenkoek, dit is een leuk restaurant in Enschede waar je lekker budgetvriendelijk kunt eten. Na het eten ging ik door naar de Oude Markt om wijntjes te drinken op het terras met mijn besties. Maar na twee wijn ging ik al over op kopjes thee, blijkbaar ben ik echt volwassen aan het worden. Tip van Iris: neem de dropshot-thee bij Central Park!

Donderdag

Nog tot en met ergens eind oktober vind je het Rijksmuseum Twenthe de expositie ‘Ik speel dus ik ben‘. Ik had hier wat dingen van voorbij zien komen en was zó benieuwd naar de bewegende zeepbellen (reflecting HOLONS heten ze officieel). Ik wilde ze graag in het echt zien en had zo een culturele date met Steve! Ik geloof niet dat we al eens eerder samen naar een museum waren geweest. Ik vond het allemaal supermooi en kan het zeker aanraden om de expositie te bezoeken. Omdat ons officiele volwassen leven nu is begonnen (allebei geen student meer!) willen we vaker naar musea gaan. Maar alleen als er leuke, moderne kunstwerken zijn en niet alleen maar saaie, oude schilderijen (ja sorry, zo volwassen ben ik nu blijkbaar ook weer niet). Dus als je leuke tips hebt voor musea/exposities, laat het vooral weten!

Vrijdag

Vrijdag was blijkbaar pakketjesdag want ik ontving allemaal leuke dingen. Zoals de fantastische boekjes van De Groene Meisjes in samenwerking met Paper on the Rocks. Hartstikke leuk want ik vind Merel fantastisch en Rockbook óók. De boekjes zijn in het echt nog mooier dan op de foto. (En in de agenda wordt mijn blog genoemd als groene tip, zo’n leuke verrassing! ) Verder ontving ik een shirt van een duurzaam merk waar ik snel een outfitfoto mee zal maken en kreeg ik Ollie op canvas opgestuurd door deze tweet. Liefff.

Er werd ’s avonds ook weer een nieuwe maaltijdbox geleverd. Ik laat het abonnement nog wel even aanstaan, het bevalt tot nu toe erg goed! Het is maar voor vier maaltijden in de week, maar toch geeft het me veel rust. En ook iets meer structuur omdat we op een normaal tijdstip kunnen eten omdat alles al in huis is en ik niet hoef te bedenken wat ik wil gaan koken. O ja en het is altijd leuk om te kijken wat er allemaal in zit. Net een kerstpakket.

Zaterdag

Zaterdag was een productieve dag en dat maakte me blij! Ik wilde beginnen met het opruimen van mijn kast en hier een video van maken, maar besloot eerst een reflectie-filmpje op te nemen. Deze staat inmiddels online voor de Patreon-supporters. Ik hoop volgende week mijn zomer capsule wardrobe om te toveren naar een herfst-proof garderobe. ’s Avonds kookte ik een dahl met rode linzen, zilvervliesrijst, paddestoelen en rucola, mmmm.. Lekker makkelijker met maar weinig ingrediënten, maar toch heel smaakvol en vullend! Hier vind je het recept (kwam wederom uit de maaltijdbox) mocht je het ook willen maken.

Iets gemist?

 Zondag: het vorige weekoverzicht met veel inspiratie voor vegetarisch avondeten
 Maandag: een nieuwe editie van mijn maandelijkse filmtips
 Woensdag: mijn 10 favoriete outfits uit mijn zomer capsule wardrobe
 Vrijdag: een simpel recept voor chilisoep met DJ BBQ’s cornbread

Een heel fijne zondag gewenst!

Back to Top