Weekoverzicht: vooral heel veel eten

Hallooo, daar ben er weer met een nieuw weekoverzicht! En met een snotneus en griepbacillen in mijn lijf, maar dat mag de pret niet drukken.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Ik had heel de week last van terror-PMS en een beginnende griep en dat is géén goede combinatie. Vraag maar aan Steve, ik werd er geen leuk mens van. Ik deed dan ook niet bijzonder veel spannends, dus ik vrees dat dit meer een eetdagboek gaat worden. Nou ja, eten is altijd goed, toch? Vooral deze stamppot uit de maaltijdbox, jum! Het is een simpele stamppot met rode kool, appel en mosterd. Ik houd niet zo heel erg van rode kool en Steve ook niet, dus ik was bang dat we het niet zo lekker zouden vinden. Maar het was juist superlekker! De rode kool was maar kort gebakken, blijkbaar vind ik het dan wel lekker. Dit ga ik zeker vaker maken. Maar dan wel met jus, want stamppot zonder jus is als risotto zonder boter. Dat klopt gewoon niet.

Maandag

Maandag was het culinair gezien een minder goede dag, ik had dit gerecht uit de maaltijdbox ook tot het laatst bewaard. Een koolhydraatarme bloemkoolrijst, yuk. Sowieso word ik er niet erg warm van als ergens ‘koolhydraatarm’ voor staat, het geeft me dezelfde rillingen wanneer ik kritiek lees over ‘lege calorieën’. Het avondeten was dan ook geen succes. En na ongeveer een uur had ik alweer stervende honger (PMS + beginnende griep + hangry = helemaal een terror-combinatie).

Om toch nog iets positiefs aan deze dag toe te voegen: ik bestelde supermooie laarsjes die ik al héél lang wilde. In eerste instantie waren ze uitverkocht, toen ze er na een tijd weer waren en ik midden in het bestelproces zat, kwam ik erachter dat je alleen met credit card kon betalen, ahhh. Ik had de hoop al bijna opgegeven, maar toen kon een vriend ze voor me bestellen, yay! Het zijn deze laarsjes van Matt & Nat (dit is een vegan, duurzaam én eerlijk merk) en ik kan niet wachten tot ze binnenkomen. Het zijn een soort hippe regenlaarsjes en die lijken me ideaal voor mijn wandelingen met Ollie. Dan kan ik toch leuke schoenen aan doen in plaats van afgetrapte sneakers. En als ze vies worden kan ik ze gewoon afspoelen.

Dinsdag

Dinsdag was eigenlijk wel een heel productieve dag. Tussendoor maakte ik een snelle linzensoep als lunch, zo lekker met het herfstige weer van die dag. Het snelle recept vind je in het onderschrift van deze Instagram-foto. ’s Middags bracht de postbode een mooi tasje van Wolf and Storm waar ik een hippe ‘flatlay’ foto mee wilde maken (gelukt!). De eigenaresse van Wolf and Storm heeft ook een geadopteerde beagle (te zien in de blogpost die ik in samenwerking met haar schreef) en ze stuurde twee hondenkoekjes mee voor Ollie, ahhh. Ollie vond de koekjes zo lekker dat ik bijna een vinger kwijtraakte toen ik het aan hem gaf.

’s Avonds maakte ik risotto, ohhh daar had ik echt zin in. Risotto vind ik het ultieme comfort food. Dit was een risotto met spinazie, citroen en ricotta. Een héél goede combinatie. Ik hoop het recept aanstaande week online te zetten.

Woensdag

Ik begon de dag met een grafhumeur, maakte een grote wandeling met het gezin (Ollie en Steve dus) en kwam twee zeer enthousiaste beagles tegen. Ik had een tasje met hondenkoekjes vast dus mijn hele broek zat binnen no time onder modderige pootafdrukjes. Mijn slechte humeur verdween als sneeuw voor de zon en ik was de rest van de dag weer blij! Conclusie: ik heb meer honden in mijn leven nodig. (Stiekem zit ik al een tijdje elke dag te kijken op ikzoekbaas.nl.)

’s Avonds werd de dag nóg beter want we aten één van mijn lievelingsgerechten. Zuurkoolpizza! Zo lekker. Vooral met dit weer. Ik bewaar altijd een paar stukken voor de volgende dag, koude zuurkoolpizza als ontbijt is namelijk het allerallerbeste.

Donderdag

Ik moest wat dingetjes kopen in de stad (okeoke die pastel markeerstiften waren geen eerste levensbehoefte, maar vond ik gewoon leuk) en sleurde Steve ook mee voor een bij Bagels & Beans. Deze keer nam ik niet de bospaddestoel-kroketjes van de nieuwe menukaart maar de bagel met mozzarella en gegrilde courgette. Ook heel lekker! Steve had wel de kroketjes en toen had ik natuurlijk spijt dat ik die niet had genomen en keek ik steeds verlekkerd naar zijn bord. ’s Avonds maakte ik een snelle one pot gnocchi van dingen die ik nog in huis had.

Vrijdag

Holladiejee, een nieuwe maaltijdbox werd bezorgd. Mijn leven is nog steeds rommelig (letterlijk en figuurlijk) dus ik laat het abonnement nog wel even aanstaan. Ik maakte er gelijk een gerecht uit voor het avondeten, het werden pitabroodjes met falafel, pompoen en zelfgemaakte knoflooksaus van sojayoghurt. Mégalekker! Voor de zoeteaardappelfalafel, die had ik nog nooit eerder gehad. Normaal vind ik supermarkt-falafel maar droog, maar dat is deze dus totaal niet. Als het goed is wordt het verkocht bij Ekoplaza.

Zaterdag

Ik hoopte dat de griep niet zou doorzetten, maar helaaspindakaas, nu lag ik toch ziek in bed. Bij de supermarkt kocht ik nog wel gember, citroenen, kaneelstokjes en honing om antigriepthee mee te maken. Als avondeten bestelde Steve pizza, maar daar was ik te misselijk voor dus maakte ik een simpel soepje (dan weet je dat je echt ziek bent, als je pizza afslaat). We keken New Girl op Netflix en daarna ging ik heeel vroeg naar bed. Ik hoop dat ik snel weer beter ben!

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer waarin Ollie een kluis vond!
 Maandag: een duurzame garderobe samenstellen in samenwerking met Wolf and Storm (vandaag is de laatste dag dat de korting op de capsule wardrobe items nog geldt!)
 Donderdag: tips & tricks om te stoppen met nagelbijten met een voor- en nafoto
 Zaterdag: een review van De Groene Meisjes agenda & doe-boekjes

Fijne zondag!

Back to Top