Weekoverzicht: grieperig, Thinx & een konijnenbij

Hallóóó daar ben ik weer met een vers-van-de-pers weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Op zondag typte ik het laatste stukje van m’n weekoverzicht en maakte een wandeling door de natuur. Ik zag een XXL paddestoel, zo mooi de beginnende herfst. ’s Avonds stond mijn mond ik brand want we aten een veel te scherpe curry. Maar goed dat er een berg veldsla bij zat. Het was wel goed tegen mijn verkoudheid trouwens. Dus gewoon pittig eten als je wil dat je neus weer open gaat. Ik heb geen eigen recept voor de curry want het kwam uit de maaltijdbox waar we geabonneerd op zijn, maar als je in het zoekbalkje zoekt op ‘curry’ vind je wel drie andere lekkere curry-recepten op mijn blog. Waar je mond niet van in de fik gaat staan.

Maandag

Zie hier een griepige Iris in haar natuurlijke habitat: in bed met gember-kurkumathee en een boek. Veel meer interessants kan ik niet over deze dag vertellen.

Dinsdag

Ik was nog grieperig, maar mijn dag werd stukken beter toen ik de kettinkjes van Motor & Tea binnenkreeg. Op Pinterest houd ik een board bij met dingen die ik mooi vind voor mijn garderobe en daar zaten ook veel minimalistische sieraden bij. Ik draag normaal bijna nooit sieraden, maar als ze klein en simpel zijn vind ik het wel leuk. In de Etsy-shop van Bianca vond ik een mooi roségoud circeltje en een goudkleurig evil eye. Heel blij mee!

’s Avonds aten we pindasoep. Ik had daar zo mijn bedenkingen bij, maar het zat in de maaltijdbox dus ik moest het toch maar gewoon proberen. Maar het was heel lekker! Het is eigenlijk een simpele wortelsoep (gepureerd) met een paar eetlepels pindakaas, een blikje kokosroom en een schepje sambal, easy! 

Woensdag

Een monteur kwam langs voor de lekkage in het dak (ik heb een supergrote schimmelplek op mijn werkplek kwam ik achter, iewww) en Ollie was heftig in de war dat er een meneer op ons dak zat. Ik voelde me nog te grieperig om achter de computer te zitten, en dat leek me sowieso niet heel verstandig gezien de schimmelsituatie, dus heb ik terwijl ik in bed lag en een luisterboek luisterde wat kleding gefixt! De sjaal zag je al voorbij komen in mijn outfit-post afgelopen week, hierboven het jasje dat ik ook gelijk heb gemaakt. Ik heb nog nooit eerder kleding zelf gemaakt dus ik ben er best wel trots op!

’s Avonds kwamen de ouders van Steve op bezoek voor een etentje, de moeder van Steve ziet altijd allemaal lekker eten op mijn blog voorbij komen en wilde graag een tafeltje reserveren in Restaurant ikbenirisniet. Ze mochten de gerechten uitkiezen en Steve en ik hebben het samen gemaakt! Vooraf aten we knoflooksoep en cornbread. Het hoofdgerecht was zoeteaardappelstamppot met rucola. En als toetje hadden we bolletjes vanilleijs met zelfgemaakte gezouten karamelsaus. Het was allemaal heel goed gelukt en ondanks mijn griepstatus heel gezellig.

Donderdag

Ik voelde me weer stukken beter, ik denk dat de intense knoflooksoep van het etentje alle bacillen in mijn keel had gedood. Met het mooie zonnige herfstweer maakten we een lange wandeling met Ollie en Steve maakte wat outfitfoto’s voor m’n blogpost. Ik wilde heel graag mijn nieuwe laarsjes aan jullie laten zien want ik vind ze zo mooi!

Ook viel er weer leuke post op de deurmat. Ik zag dit lieve konijnen-bijtje voorbij komen op de Instagram van Pony People en dit schreeuwt toch gewoon mijn naam?! Konijnen en bijen zijn mijn lievelingsdieren! En beagles. Anne, die al deze mooie ontwerpen maakt, stuurde me ook een extra stickervelletje en schattige print mee, superlief.

Vrijdag

Vrijdag werkte ik een dagje aan de website, ik heb een mega todolijst van wat ik nog moet aanpassen en updaten, maar ik ben al een heel eind gekomen. Ik ben begonnen met het reorganiseren van de categorieën. Daar klopte al heel lang niks meer van, onder ‘persoonlijk’ stonden bijvoorbeeld nog de subcategorieën ‘mijn konijn’ en ‘mijn moestuin’. En het was ook een beetje rommelig allemaal. Ik denk/hoop dat de indeling van de navigatie nu logischer is! Ook heb ik een aantal pagina’s geupdate, zoals de ‘over mij‘ en ‘samenwerken‘-pagina, zodat alle info weer klopt.

Vandaag vielen op de deurmat de Thinx ‘period panties’ die ik een tijd geleden had besteld. Ik twijfelde al een tijdje om daar te bestellen, maar toen ik zag dat ze nu ook onderbroeken van biologisch katoen hebben moest ik het gewoon kopen. Ik noemde ze al kort in mijn Groene Tip over de menstruatiecup, ben hier zo benieuwd naar! Mocht je geen idee hebben waar ik het nu over heb, hier kan je meer lezen over hoe het werkt.

Mocht je het ongemakkelijk vinden om over menstrueren te lezen dan heb ik hierboven een foto van mijn zeer eigenwijze beagle geplaatst ter compensatie. Neem het maar even goed in je op. Ollie is een eet-monster en we kunnen dus nooit eten onbeheerd op tafelhoogte laten staan. Maar ook glazen ranja zijn niet veilig zoals je ziet. Ik vind het stiekem heel grappig als hij dat doet, dus ik moet altijd met moeite mijn strenge hondenmoeder-stem opzetten (nadat ik een foto van het tafereel heb gemaakt, uiteraard).

Zaterdag

Mama kwam langs met de auto zodat we ergens buitenaf konden wandelen met Ollie. Ollie is echt supersupersuperblij als we met de auto ergens naar toe gaan (tenzij hij er op het laatst achterkomt dat we bij de dierenarts parkeren). Het is zelfs zo erg dat als ik hem uitlaat en er parkeert ergens een auto waar de deur van open gaat, hij daar gelijk al kwispelend in wil springen. Eén keer was het hem bijna gelukt toen ik niet goed aan het opletten was, tot grote schrik van de nietsvermoedende passagier, oeps. Het was mooi wandelweer en we gingen naar het Vliegveld Twenthe. Tussendoor dronken we thee op een terras en Ollie was zó braaf. De laatste keer dat we op een terras met hem waren vond hij alles heel spannend, maar nu ging hij na een kwartiertje gewoon rustig op de grond liggen. En dat de ober soms langskwam met een hondenkoekje hielp natuurlijk ook wel mee.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Donderdag: een OOTD (outfit of the day) met mijn nieuwe laarsjes!

Een fijne zondag gewenst!

Back to Top