Weekoverzicht: grieperig, Thinx & een konijnenbij

Hallóóó daar ben ik weer met een vers-van-de-pers weekoverzicht!

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Op zondag typte ik het laatste stukje van m’n weekoverzicht en maakte een wandeling door de natuur. Ik zag een XXL paddestoel, zo mooi de beginnende herfst. ’s Avonds stond mijn mond ik brand want we aten een veel te scherpe curry. Maar goed dat er een berg veldsla bij zat. Het was wel goed tegen mijn verkoudheid trouwens. Dus gewoon pittig eten als je wil dat je neus weer open gaat. Ik heb geen eigen recept voor de curry want het kwam uit de maaltijdbox waar we geabonneerd op zijn, maar als je in het zoekbalkje zoekt op ‘curry’ vind je wel drie andere lekkere curry-recepten op mijn blog. Waar je mond niet van in de fik gaat staan.

Maandag

Zie hier een griepige Iris in haar natuurlijke habitat: in bed met gember-kurkumathee en een boek. Veel meer interessants kan ik niet over deze dag vertellen.

Dinsdag

Ik was nog grieperig, maar mijn dag werd stukken beter toen ik de kettinkjes van Motor & Tea binnenkreeg. Op Pinterest houd ik een board bij met dingen die ik mooi vind voor mijn garderobe en daar zaten ook veel minimalistische sieraden bij. Ik draag normaal bijna nooit sieraden, maar als ze klein en simpel zijn vind ik het wel leuk. In de Etsy-shop van Bianca vond ik een mooi roségoud circeltje en een goudkleurig evil eye. Heel blij mee!

’s Avonds aten we pindasoep. Ik had daar zo mijn bedenkingen bij, maar het zat in de maaltijdbox dus ik moest het toch maar gewoon proberen. Maar het was heel lekker! Het is eigenlijk een simpele wortelsoep (gepureerd) met een paar eetlepels pindakaas, een blikje kokosroom en een schepje sambal, easy! 

Woensdag

Een monteur kwam langs voor de lekkage in het dak (ik heb een supergrote schimmelplek op mijn werkplek kwam ik achter, iewww) en Ollie was heftig in de war dat er een meneer op ons dak zat. Ik voelde me nog te grieperig om achter de computer te zitten, en dat leek me sowieso niet heel verstandig gezien de schimmelsituatie, dus heb ik terwijl ik in bed lag en een luisterboek luisterde wat kleding gefixt! De sjaal zag je al voorbij komen in mijn outfit-post afgelopen week, hierboven het jasje dat ik ook gelijk heb gemaakt. Ik heb nog nooit eerder kleding zelf gemaakt dus ik ben er best wel trots op!

’s Avonds kwamen de ouders van Steve op bezoek voor een etentje, de moeder van Steve ziet altijd allemaal lekker eten op mijn blog voorbij komen en wilde graag een tafeltje reserveren in Restaurant ikbenirisniet. Ze mochten de gerechten uitkiezen en Steve en ik hebben het samen gemaakt! Vooraf aten we knoflooksoep en cornbread. Het hoofdgerecht was zoeteaardappelstamppot met rucola. En als toetje hadden we bolletjes vanilleijs met zelfgemaakte gezouten karamelsaus. Het was allemaal heel goed gelukt en ondanks mijn griepstatus heel gezellig.

Donderdag

Ik voelde me weer stukken beter, ik denk dat de intense knoflooksoep van het etentje alle bacillen in mijn keel had gedood. Met het mooie zonnige herfstweer maakten we een lange wandeling met Ollie en Steve maakte wat outfitfoto’s voor m’n blogpost. Ik wilde heel graag mijn nieuwe laarsjes aan jullie laten zien want ik vind ze zo mooi!

Ook viel er weer leuke post op de deurmat. Ik zag dit lieve konijnen-bijtje voorbij komen op de Instagram van Pony People en dit schreeuwt toch gewoon mijn naam?! Konijnen en bijen zijn mijn lievelingsdieren! En beagles. Anne, die al deze mooie ontwerpen maakt, stuurde me ook een extra stickervelletje en schattige print mee, superlief.

Vrijdag

Vrijdag werkte ik een dagje aan de website, ik heb een mega todolijst van wat ik nog moet aanpassen en updaten, maar ik ben al een heel eind gekomen. Ik ben begonnen met het reorganiseren van de categorieën. Daar klopte al heel lang niks meer van, onder ‘persoonlijk’ stonden bijvoorbeeld nog de subcategorieën ‘mijn konijn’ en ‘mijn moestuin’. En het was ook een beetje rommelig allemaal. Ik denk/hoop dat de indeling van de navigatie nu logischer is! Ook heb ik een aantal pagina’s geupdate, zoals de ‘over mij‘ en ‘samenwerken‘-pagina, zodat alle info weer klopt.

Vandaag vielen op de deurmat de Thinx ‘period panties’ die ik een tijd geleden had besteld. Ik twijfelde al een tijdje om daar te bestellen, maar toen ik zag dat ze nu ook onderbroeken van biologisch katoen hebben moest ik het gewoon kopen. Ik noemde ze al kort in mijn Groene Tip over de menstruatiecup, ben hier zo benieuwd naar! Mocht je geen idee hebben waar ik het nu over heb, hier kan je meer lezen over hoe het werkt.

Mocht je het ongemakkelijk vinden om over menstrueren te lezen dan heb ik hierboven een foto van mijn zeer eigenwijze beagle geplaatst ter compensatie. Neem het maar even goed in je op. Ollie is een eet-monster en we kunnen dus nooit eten onbeheerd op tafelhoogte laten staan. Maar ook glazen ranja zijn niet veilig zoals je ziet. Ik vind het stiekem heel grappig als hij dat doet, dus ik moet altijd met moeite mijn strenge hondenmoeder-stem opzetten (nadat ik een foto van het tafereel heb gemaakt, uiteraard).

Zaterdag

Mama kwam langs met de auto zodat we ergens buitenaf konden wandelen met Ollie. Ollie is echt supersupersuperblij als we met de auto ergens naar toe gaan (tenzij hij er op het laatst achterkomt dat we bij de dierenarts parkeren). Het is zelfs zo erg dat als ik hem uitlaat en er parkeert ergens een auto waar de deur van open gaat, hij daar gelijk al kwispelend in wil springen. Eén keer was het hem bijna gelukt toen ik niet goed aan het opletten was, tot grote schrik van de nietsvermoedende passagier, oeps. Het was mooi wandelweer en we gingen naar het Vliegveld Twenthe. Tussendoor dronken we thee op een terras en Ollie was zó braaf. De laatste keer dat we op een terras met hem waren vond hij alles heel spannend, maar nu ging hij na een kwartiertje gewoon rustig op de grond liggen. En dat de ober soms langskwam met een hondenkoekje hielp natuurlijk ook wel mee.

Iets gemist?

 Zondag: het weekoverzicht van de vorige keer
 Donderdag: een OOTD (outfit of the day) met mijn nieuwe laarsjes!

Een fijne zondag gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties op “Weekoverzicht: grieperig, Thinx & een konijnenbij

 1. yvonne schreef:

  Fijn dat je je weer beter voelt. Geniet van deze ( denk ik) laatste mooie zomerse dag van het jaar.

  | Reageer op deze reactie
 2. Leuk weekoverzicht weer! Het klopt inderdaad dat pittig eten goed werkt tegen een verstopte neus, alles gaat er heerlijk van lopen en openstaan 😂 En van knoflook ook trouwens, dus die combi in je weekmenu heeft je vast over je griepje heen geholpen. Fijn dat je je nu weer beter voelt!

  | Reageer op deze reactie
 3. Romy schreef:

  Die pin en stickers zijn zo leuk! En wat een gave kettingen! Toch een fijne oppepper als je je wat ziekig voelt! Leuk dat de moeder van Steve langskwam om te eten. Ik kan me voorstellen dat ze, na het zien van al je recepten, graag zelf eens wilde komen proeven 😉 Ik ben trouwens heel benieuwd naar je ervaringen met de period panties! Fijne zondag 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Susan schreef:

  Ben benieuwd naar dat ondergoed joh! Ik heb er veel negatiefs over gelezen.. Ollie is zo schattig trouwens <3

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohh echt? Wat voor een negatieve dingen? Ik heb er juist alleen nog maar positieve dingen over gelezen! Maar ben heel benieuwd, als ik er iets zinnigs over te melden heb wil ik er nog wel een blogpost over schrijven 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Susan schreef:

    Ik hoorde dat het niet echt werkt, helemaal niet bij een heftige ongesteldheid. Ben dus erg benieuwd naar jouw mening! 😀

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Ah oke! Goed om te weten alvast, thanks voor de waarschuwing, haha.

     | Reageer op deze reactie
 5. Lenneke schreef:

  Ik wilde hier een heel verhaal tikken, maar mijn droger begint te piepen, dus: fijn dat je je weer goed voelt en Vince en ik zijn op Ollie.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   En ik wilde reageren op jouw reactie en toen begon Ollie ineens heel hard te blaffen in de tuin waar ik even moest gaan kijken wat eraan de hand was. Er zat een katje op het dak van de overkapping, groooot alarm!

   | Reageer op deze reactie
 6. Claire schreef:

  Ahh yes je voelt je eindelijk weer beter! Ik stel me bij pindasoep altijd mega vloeibare satésaus voor maar dat is dus niet het geval? Niets tegen satésaus maar een hele kom vol.. mwah haha. Ik ben benieuwd naar je review over Thinx period panties!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nee dat valt heel erg mee, dat had ik ook verwacht! Het is eigenlijk gewoon een pittige wortelsoep met 3 a 4 eetlepels pindakaas eraan toegevoegd. Dus je proeft de pinda wel, maar het is niet heel overheersend. Wel lekker 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Ik ken pindasoep juist als een soort noodlesoep met wat pindakaas, sambal en kokosmelk. Een vriendin maakt die altijd als we een weekendje weg gaan, dus dat maakt hem extra legendarisch 😉
    Ook benieuwd naar de period panties trouwens! Lijkt me meer iets voor lichtere dagen of in plaats van wanneer mensen inlegkruisjes (wanneer is dat uberhaupt?) gebruiken…

    | Reageer op deze reactie
 7. Mariëlle schreef:

  Ik moet echt gauw curry maken!! Ik voel nu een verkoudheid opkomen vrees ik 🙁 Die sieraden zijn echt heel leuk <3 Fijne zondag!

  | Reageer op deze reactie
  1. Alice schreef:

   Hi Iris, mag ik vragen welk boek het is dat je aan het lezen bent over self-compassion? Ik ben er zelf ook mee bezig op het moment. Fijne zondag!

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Het boek heet Self Compassion en is geschreven door Kristin Neff. Heel fijn boek! Soms wel wat te zweverig voor mij, maar inhoudelijk heb ik er veel aan. Er is geloof ik ook een Nederlandse vertaling.

    | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het was een heeel simpele soep: ui, knoflook, halve kilo wortel, bouillon, pureren, kokosroom, pindakaas, sambal erbij, en that’s it! 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Anna Maria schreef:

  Wat naar dat je je meteen al grieperig voelde… herfst en grieperig, maar wel een leuk weekoverzicht!!!

  | Reageer op deze reactie
 9. Eva schreef:

  Ooh ja die nieuwe Foo Fighters <3 dat hele album is zo fijn!
  Scott doet trouwens precies hetzelfde, maar tot nu toe is hij zelfs bij de dierenarts suuuper chill! Duimen maar dat dat zo blijft 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Jessica J. schreef:

  Jij ook al?! Het lijkt wel alsof iedereen vorige week ziek was. Ik mocht er ook aan geloven. Goed dat je je beter voelt.
  Trouwens, ik dacht effe dat Ollie wijn aan het drinken was, haha!

  | Reageer op deze reactie
 11. Sytske schreef:

  Op de verkoudheid na een prima weekje. Leuk dat je Bianca haar etsy shop noemt, ik ken haar nog van de middelbare school en ze heeft voor de bruiloft van mijn zus mijn sieraden ontworpen, super leuk.
  Pinda soep kan best lekker zijn, ik ken nog een pinda achtigere soep met wel stukjes paprika en taugé, je hebt echt veel varianten.

  | Reageer op deze reactie
 12. Annika schreef:

  Nou heb ik zin in knoflooksoep, dat ga ik binnenkort maar weer een keertje maken, lekker!

  | Reageer op deze reactie
 13. Sara schreef:

  Ohh, mag ik ook een keer reserveren in Restaurant Ikbenirisniet?

  | Reageer op deze reactie
Back to Top