Weekoverzicht: naar de dokter, gefrituurde hersenen & blogpauze

Halloooo, welkom bij een nieuw weekoverzicht! Dit is voorlopig even het laatste weekoverzicht dat hier verschijnt. Over het hoe en wat en waarom lees je in het weekoverzicht. (tl;dr: zie ‘dinsdag’ en de mededeling helemaal onderaan.)

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Kijk hoe lekker Ollie daar ligt, ahhhh. Ik kan soms zo jaloers op heb zijn. Ik klooide wat aan met foto’s maken (zie mijn zeer professionele fotostudio) en maakte een video over een DIY. ’s Avonds maakte ik lekkere wraps waarvan ik in eerste instantie niet had verwacht dat het lekker zou zijn. Het was een mengsel van geraspte wortel, kikkererwten, vega gehakt, en ijsbergsla. En dit deed ik in een wrap die was bestreken met appel-mierikswortelspread. Het recept komt uit de maaltijdbox waarop ik ben geabonneerd en vind je hier, mocht je het ook willen maken.

Maandag

Met Paul had ik afgesproken bij Bagels & Beans om het te hebben over bloggen. Natuurlijk kende ik hem al van de interwebs, maar in het echt hadden we elkaar nog nooit gesproken. Het was heel gezellig!

’s Avonds at ik het meest vieze eten óóit. Ik geloof dat de maker van het recept voor de maaltijdbox even niet zo’n goede dag had, want het was de raarste combinatie van ingrediënten ooit: een ovenschotel met naturel tofu, plakjes pastinaak, paprika en avocado. Heh? Dus toen moest ik ’s avonds alsnog naar de supermarkt voor diepvriespizza’s.

Dinsdag

Dinsdagmiddag zat ik bij de huisarts om een verwijzing voor de psycholoog te vragen. Helaas gaat het de laatste tijd niet goed wat de ADD betreft. Ik denk dat ik de afgelopen jaren inmiddels alles heb gedaan dat in mijn macht ligt om het dagelijks leven makkelijker te maken. Zoals: goed slaapritme, stoppen met roken, elke dag wandelen, huishoudelijke taken meer verdelen met Steve, een abonnement op een maaltijdbox, minder werken, duidelijkere doelen opstellen, de lat (heel veel) lager leggen, minimalisme, yoga, zelfhulpboeken lezen, enzovoort. Met als resultaat dat ik wel iets wijzer en stabieler ben geworden, maar nog steeds vastloop in de dagelijkse dingen en veel niet lukt. Ik moet mezelf constant pushen voor de meest simpele taken. Wat tot een vicieuze cirkel heeft geleid omdat het me mentaal uitput waardoor ik me nog slechter kan concentreren, ik mezelf nog meer moet pushen, nog meer uitgeput raak, en ga zo maar door.

Het enige probleem is dat voor een behandeling bij mij in de buurt op het moment een wachttijd geldt van vijf maanden (!!!) en ik weet oprecht niet hoe ik het tot die tijd moet aanpakken. En daardoor heb ik ongeveer twaalf liter tranen gehuild deze week. Tot nu toe kon ik me wel redelijk staande houden, maar dit nieuws was een beetje de druppel. Ik weet dat de meesten mijn weekoverzichten lezen omdat het gezellig en positief is, maar helaasch kan ik hier geen positieve draai aangeven. En dat is oké (leerde ik ook uit een zelfhulpboek).

Woensdag

Ik voelde me nog steeds súperverdrietig, maar na een lange wandeling met Ollie en Steve ging het alweer veeel beter gelukkig. Als ik buiten aan het lopen ben, heb ik het gevoel dat ik alles veel beter in perspectief kan plaatsen. Ook kreeg ik een leuk kaartje van Paul als bedankje na ons gesprek en dat vond ik heel aardig! Het avondeten bestond uit stamppot met pompoen en dat kan ik ten zeerste aanraden om te maken als ultiem herfst-avondeten.

Donderdag

Ik was weer veel buiten met Ollie, zo fijn 

Vrijdag

Bovenstaand tafereel trof ik aan tijdens een wandeling met Ollie. Het lijkt wel een sprookje, whoa zo mooi!

Zaterdag

Ik deed de hele dag over deze blogpost, dat geeft wel een beetje het niveau van mijn concentratievermogen op het moment aan, ieh. Dus vandaar de volgende mededeling:

Huishoudelijke mededeling

Op dit moment ben ik niet in staat de kwaliteit te leveren die ik voor ogen heb wat betreft mijn blog/werk. Ik ben eerlijk gezegd al blij als ik de dag doorkom wat betreft de simpele taken. Eten in huis hebben voor ontbijt, schone kleren in mijn kast, een huis dat niet is ontploft van alle zooi, een ietsiepietsie beetje structuur, die dingen. Het zijn allemaal kleine dingen bij elkaar en er is (gelukkig!) niks ergs aan de hand, maar het is wel belangrijk dat ik eerst herstel en dat mijn basis weer oké is voordat ik het hectische online leven weer aan kan. Ik heb daarom besloten om voorlopig een blogpauze in te lassen. Ik hoop snel weer terug te zijn, en dat jullie er dan ook nog zijn, maar ik weet zeker dat het goed komt. Héél erg bedankt voor jullie begrip. Tot snel! 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

112 reacties op “Weekoverzicht: naar de dokter, gefrituurde hersenen & blogpauze

 1. Och jeetje toch….
  Wat vervelend voor jou….
  Ik zal je heel erg gaan missen en blijf aan je denken….
  Niets is zo belangrijker om goed in je vel te zitten en je goed te voelen…..

  Heel erg veel sterkte Xoxo

 2. Liset

  Lieve Iris, wat vervelend voor je! Ik hoop oprecht dat je snel(ler dan 5 maanden) de hulp kunt krijgen die je wilt en waar je om vraagt. Ik vind het knap dat je kunt zeggen: tot hier en niet verder en dat je dat zo open op tafel legt. Alle begrip voor je en tot je je weer goed voelt, wacht ik rustig op je mooie, inspirerende werk. In jouw tempo, op jouw voorwaarden en wanneer dat voor jou weer haalbaar is. Heel veel sterkte de komende periode en veel liefs!

 3. Marije

  Wauw, wat ben jij fijn eerlijk! Daarom lees ik je blogs ook zo graag. Thnx voor weer heerlijke recepten en fijne Ollie plaatjes. 5 maanden wachttijd is inderdaad helaas erg lang. (Soms helpt het om zelf op zoek te gaans at een psycholoog, wil de wachttijd nog wel eens doen verkorten) maar het goede nieuw is; je hebt de eerste stap gezet! Ik hoop dat je snel hulp kan krijgen en je je dagen beter door komt. Dikke knuf van mij en ik wacht rustig op een nieuwe blog, komt goed! <3

 4. Goed voor jezelf zorgen is altijd stap één en dat doe je. Die ondersteuning komt er ook wel.
  Rondkijken voor een alternatief kan wachttijden enorm verkorten zoals iemand anders al schreef.
  Dan zet je jezelf gewoon op de wachtlijst en kijk je rond als je puf hebt.

  Heel veel sterkte gewenst.

 5. Paul

  Iris, ik vind het rot dat je je zo slecht voelt. Ik hoop dat de hulp wat sneller komt dan over 5 maanden. En natuurlijk ben ik er – als lezer – over een paar maanden ook nog. Ik maak geregeld gebruik van jouw fijne receptenindex, en daar staat nog genoeg lekkers in ;-). Pas goed op jezelf!

 6. Audrey

  Pff, VIJF maanden wachttijd, dat is echt bizar. Echt naar dat het zo slecht gaat 🙁 Veel liefs! Neem alle tijd die je nodig hebt en ik wacht – net als alle anderen gok ik – geduldig af tot je terug bent.

  O, en wat ik ook nog kwijt wilde: ik heb gisteren eindelijk bij Bagels & Beans de bospaddestoelen-kroketjes gezegd en ze waren idd écht geweldig! En kun je nagaan: dat zegt een vleeseter dus. Thanks voor de tip!

 7. Ineke

  Ik vind het echt vervelend dat je je zo rot voelt. Neem maar lekker je rust en ik hoop dat je snel opknapt en wat beter je weg kunt vinden.

 8. Myrthe

  Lieve Iris,
  Heel veel sterkte, hopelijk lukt het om sneller hulp te krijgen. Echt heel knap overigens dat je al zoveel geprobeerd hebt om minder last te hebben van de ADD/het dagelijks leven beter door te komen. Dat moet je vast al veel energie hebben gekost! Hopelijk krijg je gauw een professioneel iemand toegewezen die met je mee kan denken hoe nu verder….

 9. Eline

  Iris, duizend veel respect voor jou. Jouw allergrootste kracht als blogger vind ik de onvoorwaardelijk eerlijke inkijkjes in de minder leuke dingen in je leven. Die 5 maanden wachttijd zijn gewoon SHIT, dat zou absoluut niet moeten mogen (zie ook deze pijnlijk accurate comic van rubyetc hierover: https://i.pinimg.com/736x/73/ec/fa/73ecfa22b1335d1ef7aa8502bbc9bc8e.jpg). Je maakt een goede keuze door het hele online gebeuren op een lager pitje te zetten. Ik weet zeker dat je publiek niet wegloopt, wij zijn er gewoon weer voor je als je er weer aan toe bent om terug te komen. Tot die tijd adviseer ik een strikt regime van alle Ollie en Steve knuffels die je kunt krijgen 💚

 10. Andrea

  Heel veel liefs! Neem de tijd. Voor jezelf zorgen is het aller-aller-allerbelangrijkste! <3

 11. Lana

  Heel veel sterkte. Ik weet er alles van en ben zelf ook in behandeling. It gets better ❤❤

 12. Kim

  Oh lieve Iris, wat heftig. Ik geef je even een virtuele knuffel. Hoop dat je snel terecht kan. Wellicht kan je na een week weer bellen en zeggen dat het echt spoed is? Zo niet ken ik misschien nog iemand voor je die vrouwen helpt die een bedrijf runnen en niet helemaal in balans zijn. Ik zit zelf ook te denken om met haar te gaan werken omdat ik de neiging nog heb om veel te veel te gaan doen #workaholic #neenietweereenburnout

 13. Berber

  Ooooh Iris, ik wil je nu echt drieduizend knuffels en kusjes geven. Hopelijk helpt het om afstand te nemen van je blog en om te focussen op het belangrijkste in je leven: jij. Ik heb ooit een blog geschreven genaamd ‘De reden waarom ik nooit productief kon zijn’, en ook al is het waarschijnlijk heel anders dan wat jij nu meemaakt, misschien helpt het om te lezen dat ik moeite had met dingen voor elkaar krijgen – en daar uiteindelijk wel iets mee kon (https://medium.com/@bcbijlsma/de-reden-waarom-ik-nooit-productief-kon-zijn-d5fddca60f72) PS. Ik heb goede ervaringen met Mediant in Enschede, misschien kunnen zij jou ook helpen? Sorry voor ongevraagd advies, als je het bullshit vindt moet je er ook gewoon niks mee doen. XXXXXX

  • Alice

   Dankjewel voor het delen Berber, ik heb je blog gelezen. Voor mij ook heel herkenbaar en iets waar ik wat mee moet doen.

   Succes met solliciteren!

 14. Ik ben heel trots op jou en je keuze eerst te herstellen! Neem alle tijd die je nodig hebt en zorg goed voor jezelf. X

 15. Sytske

  Een heel goed stuk Iris, snap dat 5 maanden veel te lang is! Man.. kan je niet uitzoeken of je in de tussentijd iig met iemand kan praten, vaak hebben huisartsen ook psychologen als praktijkondersteuners, die kunnen je niet de hele behandeling geven die je nodig hebt want daar krijgen ze de tijd niet voor, maar misschien af en toe een gesprek en wat handvatten aangereikt krijgen kan al een beetje helpen.
  Succes!

  • Tess

   Ja daar heb ik ook goede ervaring mee, als tijdelijke oplossing!

 16. Britt

  Helemaal verstaanbaar dat je het even rustig aandoet Iris! Wat kut dat je 5 maanden moet wachten, doe het tot die tijd heerlijk rustig aan, okay? X

 17. Marleen

  Hey meis, wat ontzettend vervelend! Ook herkenbaar.
  Ik liep ook steeds vast met mijn ADD. Ook therapie gehad.
  Het enige wat mij hielp… medicatie. Ik slik methylfinidaat en dan kan ik naar behoren functioneren.
  Ik hoop dat jij iets vind wat jou helpt..
  succes!! 💐🍁✌🏼😘

  • Rowan

   Hier idem. Ik heb jarenlang alle tips en trucks geprobeerd, het hielp natuurlijk wel wat, maar sinds ik medicatie gebruik kijk ik wel een volwassene!
   Mijn hersenen stuiteren niet meer alle kanten op en mijn woorden komen eindelijk een beetje samenhangend uit mijn mond.
   Dit is absoluut geen pleidooi om dan maar te starten met medicatie, maar wél een pleidooi om het niet bij voorbaat als iets negatiefs te zien.
   (En in de weekends of vakanties neem ik het niet, ik kan absoluut zonder dus verslavend is het niet – als je het correct neemt! – al is het ook ontzettend fijn om niet de hele zaterdag aan je huishouden te zitten en ’s avonds verslagen rond je te kijken omdat er wéér niks is gebeurd)

   • Iris

    Wat fijn! Dat is echt heel goed. Ik heb na de diagnose wel een tijdje medicijnen genomen, ik haalde al een jaar onvoldoendes en daardoor heb ik mijn studie weer een beetje onder controle gekregen toen wat heel fijn was. Dus ik sta er sowieso niet negatief tegenover. Helaas had ik heel erg last van de bijwerkingen dus het is wel een beetje mijn laatste redmiddel.

    • Sterre

     Hier ook! Heb bijna alle soorten medicatie geprobeerd en dexamfetamine heeft me echt gered!

    • Tess

     Ook dexamfetamine geprobeerd? Ben zelf vrij snel met methylfenidaat gestopt vanwege opgejaagd gevoel en hartkloppingen, maar dexamfetaminesulfaat werkt voor mij heel goed! Hoor het ook van anderen. Wat Rowan zegt, het gevoel een volwassene te zijn! Zo fijn. Maar ik loop zelf nu na een paar jaar medicatie alsnog vast, omdat ik buiten medicatie slikken niet heb geleerd om te gaan met de ADD, en nog steeds van vanalles in de stress schiet. Dus ben eigenlijk op zoek naar alle praktische tips en routines die jij al wel voor jezelf had ingebouwd, zonder medicatie. Hoop dat je snel hulp krijgt meid, want ik ken het gevoel dat niks lukt en alles zoveel moeite en energie kost. Hou vol, en je bent goed zoals je bent!

     • Iris

      Oh ja dat is ook niet handig inderdaad! Ik heb een beetje van jou nodig en jij van mij, haha. Ja, ik heb drie verschillende soorten gebruikt, dex. werkte voor mij wel het beste (of het minst vervelendst, moet ik eigenlijk zeggen) en heb ik het langst genomen.

 18. Romy

  Ah jeetje, lieve Iris, wat verdrietig om te horen dat het de laatste tijd niet zo goed gaat. En ik kan me voorstellen dat die lange wachttijd voor een behandeling echt wel de druppel was. Het is alleen maar hartstikke goed dat je deze blogpauze hebt ingelast. Ik hoop zo dat het je goed zal doen, dat je een beetje kunt bijtanken en dat je je kunt storten op wat voor nu het belangrijkste is: jijzelf! Heel veel sterkte en knuffels!

 19. Marjon

  Veel begrip en liefs hier op je blog. Hopelijk helpt dat vanuit je lezers in ieder geval een ietsiepietsiekleinbeetje.

 20. Iris

  Wat goed dat je voor jezelf kiest en stappen gaat ondernemen! Ik denk dat je heel veel aan een psycholoog gaat hebben, daar heb ik wel heel veel aangehad. Soms kan je gewoon even niet alles alleen en dat is ook niet erg. Ik snap je beslissing helemaal en ik blijf gewoon op je wachten hoor. Je bent een topper! Eerst goed voor jezelf zorgen en dan komt de rest wel weer. Heel veel liefs en knuffels <3

 21. Linda

  Wat dapper dat je even écht voor jezelf durf te kiezen! En ik hoop dat je, tot je terecht kunt voor hulp, een ritme vind wat een beetje verlichting mag geven. Hopelijk draagt de blog pauze daaraan bij. Je bent dapper meid, en een doorzetter, vergeet dat niet!

 22. Carolien

  Wat balen dat het minder met je gaat. Goed dat je je grens aangeeft en dat je even een pauze neemt! Ik weet niet precies wat je hulpvraag is, maar zijn er bij jou in de buurt niet instanties gericht op add/adhd die een minder lange wachttijd hebben dan een psycholoog? Sommige thuiszorginstanties hebben dit ook. Een spv of casemanager zou jou qua structuur en hoe je je leven inricht/plannen, psychoeducatie plus toepassing, denk ik ook al heel erg kunnen helpen. Dan hoef je het niet alleen te doen tot de psycholoog… dat evt vragen aan de huisarts? Of zelf op zoek? Nogmaals ik weet niet of dat aansluit op je hulpvraag… Die wachttijd is alleen zo balen.

  • Iris

   Dankjewel voor de tips! Ik wil inderdaad gaan kijken wat ik kan doen om die vijf maanden te overbruggen. In m’n hoofd voelt het allemaal nog een beetje te rommelig om een goed alternatief te vinden tussen alle opties die er zijn. Maar ik heb gelukkig via priveberichten al wat tips gekregen van dingen die bij mij in de buurt zijn, dus het komt goed. Heel erg bedankt!

 23. Harmke

  Lieve Iris, ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt. Een hele dikke knuffel voor jou!!! <3

 24. Dit is jouw persoonlijke plekje dus als het met jouw niet goed gaat mag je dat natuurlijk gewoon opschrijven! Wij lezen toch om te zien wat jij doet en de zon schijnt nu eenmaal niet altijd.

  Ik vind het wel heel erg naar dat er gewoon zo’n lange wachttijd is! Jeetje, het belangrijkste is natuurlijk dat jij je beter gaat voelen en hopelijk helpt de hulp straks! Tot die tijd neem je tijd, neem je rust en wij snappen echt wel dat je even niet kunt bloggen, je moet doen wat goed voelt maar zal je wel gaan missen hoor. *knuffel* Sterkte!!!

 25. Desi

  Ooh lieve Iris! Wat goed dat je de tijd neemt om jezelf weer op de rit te krijgen 🙂 ik ga je blogposts missen en ik hoop dat je je snel weer wag beter voelt. Knuffel!

 26. Heel goed dat je online even voor laat gaan. Ik hoop van harte dat je gauw de hulp krijgt die je nodig hebt en dat je je omringt weet door iedereen die je lief is. Wij wachten wel!

 27. Ellen

  Lieve Iris. Hoop dat je gauw weer opknapt…en mss moet je het moeten eens wat los proberen te laten..weet het makkelijk praten. Ben daar ook mee bezig en ik moet gelukkig niet meer zoveel van mezelf. En als wat er is altijd aanbellen of vragen. Liefs je buuf Ellen x

 28. m(i)e

  Neem je tijd meid! Het komt goed, echt waar! En we zien het wel of en wanneer je terug bent.

 29. Malu

  Ik kreeg een brok in mijn keel van het bovenste nummer. Ik volg Selah Sue al van begin tot aan en heb haar nog zien optreden in hele kleine poppodia/cafeetjes. Maar zoals veel van haar nummers zijn ze zeer belangrijk voor mij, omdat de teksten zo door je ziel heen snijden. Zo rechtoe, rechtaan.

  Ik vind het verdrietig om te lezen dat het zo slecht met je gaat en dat de wachttijd voor hulp zo lang is. Goed van jezelf dat je een pauze inlast! Ik wens jou alle kracht en sterkte toe en ik zal op je wachten als het weer wat beter gaat.

 30. Kim

  Lieve Iris,
  Denk eerst aan jezelf en doe alleen de dingen waar je energie van krijgt en waar je een positief gevoel van krijgt 🙂
  Heel veel succes en we zien je vanzelf terug 😉
  Liefs van een mede ADDer

 31. Daphne

  Lieve Iris, wat verstandig dat je even een pauze inlast. Ookal ga ik je heerlijke blogposts missen, neem alle tijd die je nodig hebt. Volgens mij ben je al op de goede weg door te beseffen dat het niet lekker gaat en dat gesprekken met een psycholoog kunnen helpen. Applaus! Want dat is de eerste stap! En ookal voel je je misschien alleen, weet dat je niet de enige bent die hiermee worstelt: nog een ontploft hoofd hiero. Wat ontzettend fijn dat Ollie voor afleiding en wandelingetjes buiten zorgt 🙂
  Iets heel anders, ik was gister met een vriendin in Enschede (om expositie “ik speel, dus ik ben” in het Rijksmuseum Twenthe te bezoeken) en was zooooo blij dat je de hotspot ETN noemde: heerlijk gegeten en gedronken! Wat een fijn plekje, en wat een aardige medewerkers!! Trakteer jezelf maar op lekker eten (ze doen ook aan bezorging, mocht het idee van een druk tentje je benauwen…) Liefs uit Utrecht! <3

 32. D

  Beste Iris, kennen doe ik je niet, maar je blog is fijn origineel, ongedwongen en je bent heel open. De stap om hulp te zoeken (en ook hier open over te zijn) is gigantisch dapper en daar mag je heus trots op zijn! Sterkte in deze moeilijke tijd, maar donkere wolken waaien over en ik wens je snel zonneschijn toe!

 33. yvonne

  Hele dikke knuffel voor jou! No pressure, ik zie je wel weer verschijnen. x

 34. Geri

  Hier schrik ik van. Ik vond het zo leuk te volgen hoe je het maakt met je eigen bedrijf. Ik vind het zo erg dat je zo lang moet wachten tot je hulp krijgt. Hoe kan dit nu? Ik wens je veel sterkte en beterschap toe. Hoop dat je eerder hulp krijgt. Zodra je weer begint ben ik er ook weer om je te volgen.

  Aai voor Ollie, (wat een mooie foto) en veel liefs voor jou.

 35. Wat ontzettend vervelend Iris, heel veel sterkte! Neem de tijd die je nodig hebt om dingen op een rijtje te zetten. Vraag eens bij de huisarts of je in aanloop naar de behandeling alvast iets kunt doen qua therapie. Misschien is er een online cursus/begeleiding beschikbaar. Ik kan me voorstellen dat 5 maanden wachten erg lang is.

 36. Take care. Wees lief voor jezelf em hopelijk zijn de 5 maanden sneller voorbij dan je denkt.

 37. Ester

  Beterschap! Ik ken het gevoel! Hoewel ik dat soms ook weer lastig vind, vind ik het ergens ook wel fijn dat ik voor een werkgever werk en dus soms ook geen keuze heb in het ritme dat er in mijn leven is. Ik merk in vakanties dat ik het lastig vind om iedere dag (zoals normale mensen, denk ik dan…) iets te ondernemen. En daar dan weer neerslachtig van word. Ik hoop dat je snel weer alles voor jezelf op een rijtje hebt en dat hulp iets voor je gaat betekenen. Ik hoop dat je in de tussentijd dingen kunt doen die je blij maken!

 38. Carina

  Ach gossie Iris toch! Een dikke knuffel van mijn kant voor jou 🙂 ik vind het heel knap van je dat je de stap naar de huisarts hebt gezet!
  Neem je tijd en onthoud dat alles ook weer voorbij gaat 🙂

 39. Djoeke

  Heel veel sterkte de komende tijd en hopelijk tot snel weer. 🙂

 40. Sijtje

  Lieve Iris,

  Ik lees je blog altijd met heel veel plezier en vind jou echt een top persoon. Heel veel sterkte en hopen dat je snel terecht kan om de hulp te krijgen die je nodig hebt. Neem de tijd, doe het lekker rustig aan <3

 41. Ilona

  Wat goed dat je deze keuze maakt en voor jezelf kiest! Weet je zeker dat het ADD is? Ik herken veel van mezelf in jouw beschrijving van klachten en prikkels maar ben HSP. Daar zijn veel goede coaches, ook online, in te vinden die je daarin kunnen begeleiden. Sterkte!

  • Iris

   Dankjewel! Ja, ik ben een aantal jaren geleden gediagnosticeerd met ADD (en ben zelf afgestudeerd in klinische psychologie dus heb er wel een béétje verstand van haha). ADD en HSP hebben inderdaad veel overeenkomsten, ze komen ook vaak naast elkaar voor, maar het zijn wel twee verschillende dingen. Bedankt voor het meedenken!

 42. Siska

  Veel sterkte Iris!
  Is er misschien een digitale therapievorm waar je iets aan hebben kunt? Hoef je niet te reizen en waarschijnlijk niet zolang te wachten.
  En idd, als je t moeilijk hebt mag je dat gewoon laten weten. Niet de schijnwereld ingaan, maar lekker lopen in de natuur. Je weekverslag was ondanks t slechte nieuws nog steeds leuk om te lezen.
  Knuf!

 43. Tamara

  Sterkte iris! Ik hoop voor je dat het snel weer wat beter met je gaat (stiekem hoop ik dat ook voor mezelf want ik ga je blogposts wel missen hoor! No pressure overigens. Neem alle tijd die je nodig hebt) liefs!

 44. NIenke

  Beterschap! (Niet echt het goede woord, maar je weet wat ik bedoel.) 5 maanden, wat een onzin, zeg. Belachelijk.

 45. hanne

  Lieve Iris, liefde voor jou. ook hier iemand met het gevoel (of de realiteit) om juist mee te kunnen met het ‘normale’ leven (werk, huishouden, sociaal leven, zelfzorg, ..) , maar daar 2x zo hard voor te moeten trappen als andere mensen. ik weet hoe slopend dat kan zijn! alle respect voor je beslissingen. probeer het niet te zien als 5 maanden wachten, maar als het eerste deel van een traject. je kan je ‘voorbereiden’ door inderdaad al rust in te bouwen op andere vlakken, voor jezelf te zorgen, kijken of er andere dingen zijn waar je iets aan kan hebben. aan een ander zou ik voorstellen om misschien een reis te maken om de tijd te overbruggen en je hoofd te verfrissen maar ik weet dat dat bij jou het tegengestelde effect zou hebben 🙂 veel moed en rust, en gooi gerust een berichtje op insta of hier als je nog eens wat virtuele steun nodig hebt! x

 46. Saskia

  Heel goed dat je voor jezelf kiest! Lastige beslissing maar altijd de goede<3 Topper! Jammer om te horen dat het niet zo goed met je gaat, een dikke digitale knuffel vanaf mijn kant en neem alsjeblieft goed de tijd. <33 Ik duim voor je dat je sneller hulp gaat krijgen dan 5(!) maanden..

 47. Het is allemaal al gezegd, maar omdat je nooit genoeg harten onder je riem gestoken kunt krijgen, stop ik er graag nog eentje bij. Zo kut dat het nog steeds allemaal niet lukt ondanks al je pogingen. Ik begrijp dat je nu enorm baalt en misschien ook wel boos bent om zo’n wachtlijst, maar uiteindelijk kan het alleen maar beter worden. Hopelijk krijg je hierdoor straks eindelijk wat je nodig hebt. Tot die tijd wachten we geduldig op je en recycle ik oneindig je one pot gnocchi 😉 Sterkte! xx

 48. Heel veel sterkte lieverd! Verstandig dat je voor jezelf kiest. Neem je tijd om hier weer mee om te leren gaan. Die tijd die je nodig hebt, dat verdien je.

 49. Charlotte

  Veel sterkte! Hopelijk voel je je snel weer beter, liefs!

 50. Ooooh wat naar Iris! 🙁 Lees je (positieve én negatieve) blogs altijd met heel veel plezier en haal er veel uit om zelf ook uit te proberen. Take your time en hou je haaks! xx

 51. 5 maanden wachten…? Dat is inderdaad heel erg lang. Ik wil niet betweterig overkomen, maar kan je dan ook niet terecht bij een zelfstandige psycholoog? Ik heb sinds kort ook weer beslist om wat hulp te zoeken en moet nu 2 à 3 weken wachten voor een intake bij deze psycholoog. Maar misschien is dit in België anders geregeld? Kan me in ieder geval voorstellen dat dit een hele klap in je gezicht is… Toch heel knap dat je hulp zoekt! En natuurlijk te begrijpen dat je even een blogpauze inlast. Ik stuur je heel veel liefs toe ! <3

 52. Joyce

  Wat naar om te lezen dat het niet zo goed met je gaat. Veel sterkte/beterschap! Neem vooral de tijd. Wij wachten wel ;).
  Liefs!

 53. Iris

  Hè, wat rot dat het niet lukt. Vijf maanden wachttijd is ook te bizar voor woorden. Heel veel sterkte en ik hoop dat je na een blogpauze weer met nieuwe energie aan de slag kunt.

 54. Linda

  Begrijpelijk dat je een blogpauze inlast, knap dat je voor jezelf kiest want soms is dat zo moeilijk! Ik ga je artikelen natuurlijk wel missen, maar jij bent veel belangrijker. Je lieve volgers blijven sowieso wel 🙂
  Heel veel knuffels voor jou, ik hoop dat het snel wat beter met je gaat! <3

 55. Ah wat goed dat je voor jezelf kiest, lieve Iris, dat vind ik al ontzettend sterk – het is zo ‘gemakkelijk’ om maar door te hobbelen en in de mallemolen te blijven. Én dat je daar zo open over bent. Heel veel succes en sterkte, en doe vooral rustig aan 🙂 Voel je voor niemand verplicht om op een gegeven moment weer te beginnen, lekker pas weer beginnen als JIJ er klaar voor bent en er zin in hebt! Veel liefs!

 56. Sofie

  Zelfzorg is heel belangrijk! Neem gerust de tijd die je nodig hebt. En wat erg dat je zo lang moet wachten op de juiste psychologische hulp.
  Veel beterschap!

 57. Janneke

  Laat je de kop niet gek maken Iris!
  Ik laat me verrassen wanneer er ‘ niet een Iris’ komt 😉
  Geniet in ieder geval van Steve en Ollie!

 58. Supershit natuurlijk, maar zeker goed om die rem er nu op te zetten als dat beter voelt. Lezers zullen je uiteraard altijd missen, maar jij schrijft tenslotte voor jezelf en niet omdat een ander dat van je vraagt. (Ik herken wat je zegt heel erg van wat ik ervaarde tijdens mijn burn-out, daarin laat je ook teveel aan je trekken door anderen en kun je simpelweg geen grenzen aangeven). Goed dat je zelf die grens trekt. Hopelijk heb je mensen dicht bij je die je de energie geven om er doorheen te komen.

 59. Marianne

  Lieve Iris, grote klasse dat je jezelf de hoogste prioriteit geeft. Je trouwe fans wachten rustig af totdat jij er weer klaar voor bent en in de tussentijd denken we met veel liefde aan je. Neem alle tijd die je nodig hebt, want jij bent het allerbelangrijkste! Liefs

 60. Irene

  Oh jee Iris, heel veel succes & rust toegewenst met de basisdingen op orde krijgen!

  Ik heb er de laatste tijd ook wat moeite mee dus ik snap die chaos wat betreft simpele dagelijkse dingen op het moment heel goed. Het heeft volgens mij tijd en meer begrip/strategieën nodig om er weer een beetje mee om te kunnen gaan, en ik denk dat iemand die daar verstand van heeft er bij kan helpen. Ik hoop dat dat voor jou net zo geldt als voor mij. Tot dan: sterkte!

 61. Maaike

  Ah nee, wat stom dat het niet zo goed gaat en dat die wachttijd zo lang is. Heel veel succes, ik hoor graag hoe je zoektocht naar meer happyness gaat (het is heel herkenbaar) maar ik snap ook dat je daar even geen ruimte meer voor hebt. Ik blijf aan je denken!

 62. Alice

  Veel sterkte de komende tijd Iris. En heel veel respect voor je openheid…

 63. Hedwig

  He bah Iris, wat naar!! 🙁 groot gelijk dat je even pauze neemt, hopelijk voel je je snel weer wat beter. Liefs!

 64. Benthe

  Take care! Ik moest helaas ook dik 3 maanden wachten voor ik bij de behandelaar terecht kwam waar ik nu loop, het is onwijs vervelend. X

 65. Siebeke

  Wat klote Iris! 🙁 Ik herken helaas alles. Ik heb weleens op een blog van jou gereageerd toen ik nog LT03 slikte 😉 nu ben ik al 1,4 jaar vegan en heb slik ik geen medicatie meer voor mijn ADD (visolie, bah!). Het lijkt ook wel omdat het nu herfst is (iets met ionen in de lucht) dat het verergerd en alles wat niet lukt meer te relativeren is.

  Ik vind het iig een soort van fijne gedachte dat ik niet de enige ben, en ik vind het knap van jou dat je hier zo open over schrijft! Dat geeft mij een beetje rust. Mensen in mijn omgeving snappen er geen bal van en denken dan dat ik gewoon ongesteld moet worden of even een dipje heb. Als ik het dan uitleg dat mijn hoofd altijd een ping pong sneltrein is zeggen ze: ga hardlopen, mediteren en yoga doen, de hond uitlaten (endatluktdanallemaalnietofmaareendingtomdatikhonderdingenmoetvanmezelf).

  Hoop dat je je snel ietsjes fijner voelt en hulp krijgt waar je wat mee kan (5 maanden wachttijd is echt belachelijk!).

  x

 66. Annika

  Misschien wachttijdbemiddeling via de zorgverzekering?

  Ik heb zelf hele goede ervaringen met mijn eigen huisarts. Toen ik een aantal jaar terug een moeilijke periode had, heeft hij me er doorheen gesleept. Hij was echt een plaatsvervangende psych, want toen kon je ook al nooit ergens terecht. Hij begeleidde me met medicijnen en een praatje om de week. Dat heeft echt geholpen om de tijd te overbruggen.

  Ik hoop in ieder geval dat je je snel beter voelt!

 67. Fleur

  Lieve Iris,

  Ik reageer niet vaak onder je blogs, hoewel ik graag op jouw site kom en inspiratie op doe, wil ik je toch even een hart onder de riem steken. Ik snap hoe je je voelt. Ikzelf ben laatst mijzelf erg tegen gekomen na een vrij rustige periode in mijn studie. 2 jaar geleden ben ik het rustiger aan gaan doen ivm stress, angst en paniek. 5 weken geleden begon ik mijn laatste stage als docent Engels. In die weken ging het bijzonder snel slecht met mij. Ik leek/lijk geen grip meer te hebben op de situaties om mij heen. Ik had stress, angst, paniek en de depressieve klachten kwamen snel weer terug. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Ik ben vanaf dag 1 open geweest naar alle betrokken partijen (begeleiders, coördinatoren) maar waar normaal mediteren bijvoorbeeld erg hielp met rustig worden en te relativeren, hielp het niet meer. Ik at minder/niet, sliep niet, elke dag huilbuien en paniekaanvallen. 1,5 week geleden heb ik besloten om tijdelijk te stoppen met stage en tijdelijk weer thuis te wonen bij mijn ouders. Om weer te beginnen met therapie en vanuit een veilige plek alles weer rustig op te bouwen. Specialistische ggz was aanbevolen, wachtijd: 10-18 weken wachttijd. Ik dacht dat ik gek werd nadat ik dat hoorde. Gelukkig vond ik een praktijk en therapeut (2 jaar geleden heb ik ook therapie gehad, basis, maar heb nu een andere praktijk gezocht om beschikbaarheid te onderzoeken) die met mij een basis ggz traject wil starten om die periode te overbruggen zodat er toch iets gebeurd. Dit haalt al zo veel druk van de ketel. Ik snap jouw onrust en onzekerheid volledig. Ik raad je zeker aan om bij meerdere praktijken en instanties na te vragen of ze nog plek hebben en of ze bereid zijn om alvast iets op te starten om zo de druk te verminderen. Ik hoop dat je snel iets vind en ik wens je heel veel sterkte toe. Dit soort tijden zijn absoluut niet makkelijk en lijken uitzichtloos. Maar heb vertrouwen. Het komt goed <3

 68. Noortje

  Hee lieve Iris,
  Ik had eigenlijk het idee dat het juist goed ging. Ik vond je laatste weekoverzichten heel gebalanseerd en positief overkomen. Nu het dus niet zo goed blijkt te gaan had ik dat eigenlijk niet verwacht. Maar het is natuurlijk maar een klein deel van je leven wat je deelt en hoewel je al heel open bent kan er altijd meer spelen dan wij weten. Ik ga je overzichten missen. Ik lees ze elke maandag tijdens de lunch en het is echt een onderdeel van mijn structuur geworden. Ik hoop net als iedereen hier dat je toch eerder hulp zult kunnen vinden. Heel veel sterkte en veel liefs en natuurlijk blijf ook ik op je wachten :). xxx Noortje

 69. Rianne

  Wat vervelend Iris! Goed dat je jezelf hier serieus in neemt, en natuurlijk zijn wij er nog als jij weer terug bent:)

 70. Margriet

  Lieve lieve Iris,
  Neem alle tijd die je nodig hebt. Heel veel liefde voor jou!

  Liefs,
  Margriet

 71. kelly

  Wat voor de een zo makkelijk en normaal is om elke dag te doen, kan voor de ander een mega opdracht zijn. iK HERKEN HET. En vind het erg naar voor jou. Helemaal als je inderdaad al zoveel stappen in je leven gemaakt heb om het onder ‘ controle’ te krijgen. Het is dat je er zelf gewoon heel veel last van heb, anders zou je bijna zeggen..dan maar niet. Dikke knuffel, en die laatste foto is inderdaad fantastisch!

 72. Julia

  Lieve Iris, wat vervelend dat het de laatste tijd niet zo goed met je gaat. Nog vervelender dat als je eindelijk die stap zet om hulp te zoeken, het dan nog zo lang duurt! Ik heb iets soortgelijks gehad en ik vond de 8 weken wachttijd bij mij al lang, laat staan 5 maanden! Kun je niet in de tussentijd terecht bij de POH bijvoorbeeld? Dat kon bij mijn huisarts wel en dat was wel prettig voor de overbrugging, hoewel ze me niet echt kon helpen (daarom werd ik ook doorverwezen naar een psychotherapeut), maar het erover praten was al fijn. Heel begrijpelijk dat je je aandacht nu op andere dingen richt dan je blog. Jijzelf bent het belangrijkst, vergeet dat niet! Zorg goed voor jezelf en doe vooral veel dingen waar je blij van wordt! Heel veel sterkte en ik hoop dat je toch sneller hulp kunt krijgen dan die vijf maanden. Liefs!

 73. Manon

  Sterkte Iris! Goed naar jezelf en je lichaam luisteren en als het bloggen dan even niet gaat, dan is dat maar zo, het belangrijkste ben je zelf <3

 74. Hilde

  Heel veel beterschap en sterkte toegewenst. Neem vooral je tijd, luister naar je inwendige stem, die weet de weg.

 75. Babette

  En een praktijkondersteuner / POH-ggz? Meer dan praktische tips zal een psycholoog ook niet kunnen bieden. Ik zou persoonlijk sterk medicatie overwegen, zeker als de add je stemming dreigt te beïnvloeden.

  • Iris

   Het gaat niet alleen om ‘praktische tips’ maar om het gehele behandeltraject (specialistische ggz), bij die instelling ben ik al bekend, dus vandaar 🙂

 76. Janneke

  Lieve Iris,
  Wat een goede en dappere stap om hulp te vragen. Inzien dat je het nu even niet alleen kan is de eerste, belangrijkste en misschien wel moeilijkste stap. Ik hoop dat je je gauw wat beter voelt. Neem de tijd, je bent zelf het allerbelangrijkste.
  X

 77. Alexandra

  Heel veel sterkte! Maar houdt moed! Mijn vriend moest ook zo lang wachten op zijn ADD behandeling, maar dat was voor hem zo enorm het wachten waard. Neem je tijd, veel sterkte! <3

 78. Vivian

  Lekker aan jezelf werken jij! Ik hoop dat je snel weer wat rust hebt in je hoofd en ruimte voor leuke en gezellige dingen. Natuurlijk honderd procent begrip! Liefs!

 79. Laurien

  He lieve Iris,

  Ik lees al tijden je blog, maar laat eigenlijk nooit een reactie achter. Tot vandaag!
  Wat naar om te horen dat je je zo rot voelt en vooral van die lange wachtlijsten. Ik weet er alles van, wachtlijsten voor de psych/behandeling en weet hoe ontzettend wanhopig je je daarvan kan gaan voelen. Hang in there! In de tussentijd zo lief mogelijk voor jezelf zijn.
  Even iets anders, ik keek laatst de youtuber Kiera Rose en moest ineens zo aan jou denken! Qua stijl of content ofzo? Ik weet niet, ik vond jullie ineens heel erg t zelfde. Terwijl jullie verder qua uiterlijk en een heleboel andere dingen ook verschillen geloof ik. Maargoed dat wilde ik je even melden omdat zij super rustgevende filmpjes maakt en ik dacht misschien vind jij die relaxed om te kijken nu.
  Veel liefs

 80. Rachel

  Heel veel sterkte Iris!! Ik vind je blog fantastisch! Liefs

 81. Anne

  Lieve Iris, je kan contact opnemen met je zorgverzeraar om je te laten bemiddelen naar een instelling met een wachttijd binnen de Treeknormen (dus niet 5 maanden) Op die manier ben je sneller aan de beurt 🙂 Hopelijk heb je hier wat aan. Heel veel sterkte en succes! Xxx

  • Iris

   Dat heb ik gedaan, maar er zit bij mij helaas niks in de buurt dat dezelfde soort zorg biedt (specialistische ggz specifiek gericht op ADHD) met een veel kortere wachtlijst. Maar toch bedankt voor de tip 🙂

 82. Joyce

  Jemig Iris, heel veel sterkte. Het is echt alsof ik mijn eigen verhaal lees. Zit momenteel in hetzelfde schuitje van wel-hulp-willen-maar-niet-krijgen, dus ik begrijp je helemaal. Ik wacht sinds juli en afgelopen week is er ook 10.000x kortsluiting ontstaan in mijn hoofd waarbij ik ook accuut om hulp moest vragen omdat ik niet meer weet hoe ik mijn hoofd boven water moet houden. Ik weet gelukkig sinds gisteren dat ik ‘nog maar’ drie maanden moet wachten en dat is lang, maar ik heb in ieders geval wel iets om naar toe te leven.

  Ok, genoeg over mij 🙂 tegen jou wil ik zeggen dat het zo ontzettend goed is dat je hulp hebt gezocht. Het komt er dus aan, maar het duurt nog zo lang en ik hoop dat je de kracht en de hoop in jezelf blijft houden en te weten dat het goed komt!

  En schaam je vooral niet als je moet huilen of het even allemaal niet meer weet, dat hoort er (helaas) gewoon bij. 5 maanden is eigenlijk ook veel te lang voor de hulp die je eigenlijk NU NU NU nodig hebt. Ik heb de indruk dat je wel een omgeving hebt waar je om kunt bouwen, dat is in ieders geval al superfijn. En ik lees dat je al actief bezig bent met het begrijpen van ADD, yoga, zelfhulpboeken, goed slaapritme etc. Dat heeft tot nu toe je inderdaad veel geholpen, maar neemt niet weg dat je eigenlijk stiekem nog meer hulp nodig hebt. En je mag best er eens van balen dat het even allemaal niet zo gaat zoals je wilt. Ik kan natuurlijk niet voor jou spreken, maar voor mij werkt huilen soms wel helend. Dan is het even zo’n rommel in mijn hoofd dat ik uit onmacht en frustratie wel moet huilen en daarna kan ik altijd weer wat helderder nadenken. Ik hoop voor je dat je snel je eigen weg kunt vinden om er mee om te gaan.
  Digitale knuffel.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten