Maandoverzicht: Puzzelen, lezen, wandelen, slapen & repeat

Hallooo! Deze keer geen weekoverzicht, maar een maandoverzicht.

Lievelingsliedje:

Dit deed ik in oktober:

Ik las veeel boeken. Zo las ik eindelijk Self Compassion uit (ook in het Nederlands te lezen). En begon ik aan het boek dat al een tijdje in mijn kast stond: De moed van imperfectie. Via Storytel luisterde ik onder andere The Anxiety Solution. Op aanraden van Marlous las ik Generatie EI en daarna ben ik begonnen in Nooit meer te druk (nu op de helft ongeveer). Al deze boeken sluiten mooi op elkaar aan qua thema en kan ik zeker aanraden als je wilt leren om minder perfectionistisch of prestatiegericht te zijn en meer compassie voor jezelf te hebben. Blogposts met uitgebreidere reviews van deze boeken zijn onderweg! (Kuch, dit klinkt wel heel optimistisch, ik bedoel dat ze in mijn hoofd al klaar staan, maar eerst nog moeten worden uitgetypt dus wanneer het online komt blijf een verrassing. Ook voor mij.)

In mijn Self Care Journal houd ik bij welke boeken ik lees en schrijf ik de belangrijkste quotes en tips op zodat ik ze makkelijk bij elkaar heb staan als reminders. En maak ik ook veel andere lijstjes. Met het journalen kan ik zelfzorg en creatief bezig zijn combineren en dat is heel fijn!

Ik sliep in totaal ongeveer honderd jaar.

Was veel buiten in de natuur. Ik vind het heel moeilijk om ver van huis te zijn (vroeger was ‘ver’ op vakantie in het buitenland, daarna werd ‘ver’ Amsterdam, tegenwoordig is ‘ver’ alles dat langer dan een half uur van huis is.) Maar gelukkig heb ik een beagle die van lange wandelingen houdt, dus dat trekt me wel over de streep.

En ik liet een tattoo zetten!!1! Hij is nu heel mooi geheeld. De oplettende kijker heeft ‘m al voorbij zien komen in mijn Instagram Stories. En op Patreon heb ik ‘m al uitgebreid laten zien. Woensdag laat ik ‘m zien in een blogpost, dus nog even geduld!

Steve en ik ontdekten een nieuwe burgerlijke tijdsbesteding om zen te worden: puzzelen! We begonnen gelijk met een hardcore 1000+ stukjes puzzel met een Italiaans landschap en kunnen inmiddels geen blauw stukje meer zien. Blijkbaar heb ik veel puzzelfanaten onder mijn Instagram-volgers, zij raadden mij de puzzels van That’s Life en Jan van Haasteren aan, die zijn wat leuker om te leggen door alle kleine details. Dus als dit gedrocht van een landschap eindelijk af is, ga ik over op zo’n gezellige puzzel.

Ik ben nog steeds een zeer tevreden klant van maaltijdboxen, wel stapte ik over van merk want ik kon geen vegan plakje fluor-nep-kaas meer zien. Ik had eerst de vegan maaltijdbox van Ekomenu. Nu heb ik de vegetarische box van Marley Spoon, die is wel iets duurder maar tot nu toe vind ik het dat wel waard. Als je abonnee wordt via de banner onderaan de blogpost krijg je 20 euro korting en help je mij de winter door, win-win!

Erg creatief in de keuken ben ik nog niet, ik ben groot afnemer van soep in blik, maar ik maakte wel een simpel receptje van Plantaardigheidjes. De vegan feta van blokjes gefermenteerde tofu en witte miso. Werd erg lekker! Een stuk makkelijker om te maken dat de vegan feta van amandelmelk die ik een tijd terug postte.

Van Marijke kreeg ik een mailtje met foto’s van twee fantastische tekeningen die ze had gemaakt van Ollie en Bunny von D. Ik was er zo van onder de indruk dat ik vroeg of ik ze mocht overkopen. Inmiddels staan ze te shinen bij mijn thuis, er moet alleen nog een lijstje om Bunny. Wat een knap werk, echt heel mooi. Via portretvanjedier.nl kan je ook een tekening aanvragen.

En eindelijk had ik weer genoeg energie om te bloggen, yesss. Ik schreef over hoe het nu gaat en werd zo blij van alle lieve reacties. Ik vind het superfijn om mijn verhaal te kunnen doen via mijn blog. Ook zodat ik niet steeds alles opnieuw hoef uit te leggen aan vrienden en familie en dat iedereen het wat beter begrijpt. Vind het ook zo fijn om te horen dat veel mensen zichzelf of een ander erin herkennen en dat dat ze helpt.

Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben!
Sommige links in deze blogpost zijn affiliatelinks (zoals de Marley Spoon banner en de bol.com links naar de boeken en puzzels) dat betekent dat als je iets via die links koopt, ik een mini-percentage krijg.
Héél erg bedankt!

Back to Top