Maandoverzicht: Puzzelen, lezen, wandelen, slapen & repeat

Hallooo! Deze keer geen weekoverzicht, maar een maandoverzicht.

Lievelingsliedje:

Dit deed ik in oktober:

Ik las veeel boeken. Zo las ik eindelijk Self Compassion uit (ook in het Nederlands te lezen). En begon ik aan het boek dat al een tijdje in mijn kast stond: De moed van imperfectie. Via Storytel luisterde ik onder andere The Anxiety Solution. Op aanraden van Marlous las ik Generatie EI en daarna ben ik begonnen in Nooit meer te druk (nu op de helft ongeveer). Al deze boeken sluiten mooi op elkaar aan qua thema en kan ik zeker aanraden als je wilt leren om minder perfectionistisch of prestatiegericht te zijn en meer compassie voor jezelf te hebben. Blogposts met uitgebreidere reviews van deze boeken zijn onderweg! (Kuch, dit klinkt wel heel optimistisch, ik bedoel dat ze in mijn hoofd al klaar staan, maar eerst nog moeten worden uitgetypt dus wanneer het online komt blijf een verrassing. Ook voor mij.)

In mijn Self Care Journal houd ik bij welke boeken ik lees en schrijf ik de belangrijkste quotes en tips op zodat ik ze makkelijk bij elkaar heb staan als reminders. En maak ik ook veel andere lijstjes. Met het journalen kan ik zelfzorg en creatief bezig zijn combineren en dat is heel fijn!

Ik sliep in totaal ongeveer honderd jaar.

Was veel buiten in de natuur. Ik vind het heel moeilijk om ver van huis te zijn (vroeger was ‘ver’ op vakantie in het buitenland, daarna werd ‘ver’ Amsterdam, tegenwoordig is ‘ver’ alles dat langer dan een half uur van huis is.) Maar gelukkig heb ik een beagle die van lange wandelingen houdt, dus dat trekt me wel over de streep.

En ik liet een tattoo zetten!!1! Hij is nu heel mooi geheeld. De oplettende kijker heeft ‘m al voorbij zien komen in mijn Instagram Stories. En op Patreon heb ik ‘m al uitgebreid laten zien. Woensdag laat ik ‘m zien in een blogpost, dus nog even geduld!

Steve en ik ontdekten een nieuwe burgerlijke tijdsbesteding om zen te worden: puzzelen! We begonnen gelijk met een hardcore 1000+ stukjes puzzel met een Italiaans landschap en kunnen inmiddels geen blauw stukje meer zien. Blijkbaar heb ik veel puzzelfanaten onder mijn Instagram-volgers, zij raadden mij de puzzels van That’s Life en Jan van Haasteren aan, die zijn wat leuker om te leggen door alle kleine details. Dus als dit gedrocht van een landschap eindelijk af is, ga ik over op zo’n gezellige puzzel.

Ik ben nog steeds een zeer tevreden klant van maaltijdboxen, wel stapte ik over van merk want ik kon geen vegan plakje fluor-nep-kaas meer zien. Ik had eerst de vegan maaltijdbox van Ekomenu. Nu heb ik de vegetarische box van Marley Spoon, die is wel iets duurder maar tot nu toe vind ik het dat wel waard. Als je abonnee wordt via de banner onderaan de blogpost krijg je 20 euro korting en help je mij de winter door, win-win!

Erg creatief in de keuken ben ik nog niet, ik ben groot afnemer van soep in blik, maar ik maakte wel een simpel receptje van Plantaardigheidjes. De vegan feta van blokjes gefermenteerde tofu en witte miso. Werd erg lekker! Een stuk makkelijker om te maken dat de vegan feta van amandelmelk die ik een tijd terug postte.

Van Marijke kreeg ik een mailtje met foto’s van twee fantastische tekeningen die ze had gemaakt van Ollie en Bunny von D. Ik was er zo van onder de indruk dat ik vroeg of ik ze mocht overkopen. Inmiddels staan ze te shinen bij mijn thuis, er moet alleen nog een lijstje om Bunny. Wat een knap werk, echt heel mooi. Via portretvanjedier.nl kan je ook een tekening aanvragen.

En eindelijk had ik weer genoeg energie om te bloggen, yesss. Ik schreef over hoe het nu gaat en werd zo blij van alle lieve reacties. Ik vind het superfijn om mijn verhaal te kunnen doen via mijn blog. Ook zodat ik niet steeds alles opnieuw hoef uit te leggen aan vrienden en familie en dat iedereen het wat beter begrijpt. Vind het ook zo fijn om te horen dat veel mensen zichzelf of een ander erin herkennen en dat dat ze helpt.

Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben!
Sommige links in deze blogpost zijn affiliatelinks (zoals de Marley Spoon banner en de bol.com links naar de boeken en puzzels) dat betekent dat als je iets via die links koopt, ik een mini-percentage krijg.
Héél erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 reacties op “Maandoverzicht: Puzzelen, lezen, wandelen, slapen & repeat

 1. yvonne schreef:

  Wat een lekker nummer. En fijn weer een overzichtje van je te zien. Wat heb jij een hoop geslapen zeg! Voel je je daardoor al wel iets uitgeruster?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja al wel iets meer gelukkig! Ik kon de hele dag en nacht wel doorslapen als ik wilde haha. Blijkbaar had ik helemaal niet door dat ik zó moe was tot ik er echt aan toegaf, oeps.

   | Reageer op deze reactie
   1. yvonne schreef:

    Oei! Goed voor jezelf blijven zorgen! enne die tekeningen zijn echt prachtig. Vergat ik helemaal te zeggen.

    | Reageer op deze reactie
 2. Jascha schreef:

  Wat een fijn blogje. En die puzzels, haha, wij hebben ook zo onze periodes. Wij houden juist van landschappen. Al die verschillende tinten blauw, en dan bijvoorbeeld ook nog het blauw van de zee… Eerst doe je de randjes natuurlijk, de randen van de vlakken en de makkelijkere stukken en zo werk je jezelf er langzaam in. Je zult zien dat je steeds meer details gat zien. Als we wat verder het koude seizoen in zijn, komt er hier ook wel weer één op tafel…

  | Reageer op deze reactie
 3. Karlijn schreef:

  Ik vind je wel creatief in de keuken hoor! Misschien van een recept, maar dat maakt echt niets uit! En waarschijnlijk voeg je zelf ook nog iets toe, wat kruiden hier en daar, of je vervangt iets door iets anders, allemaal creatief. Je bent eigenlijk gewoon een winterslaap aan het houden! Doen dieren ook, om op krachten te komen en rust te krijgen, niets mis mee. De Jan van Haasteren puzzels kan ik jullie ook echt aanraden. Die waren tijdens mijn therapie echt niet aan te slepen. Iedereen deed het na een groepssessie en in de Jan van Haasteren puzzels zijn altijd leuke dingen te ontdekken. Zo is er altijd Sinterklaas te vinden, een haai en nog wat andere dingen dacht ik 🙂
  X

  | Reageer op deze reactie
 4. Sandra schreef:

  Jaa legpuzzels, ik maakte ze vroeger met mijn moeder en kreeg onlangs een 1000 stukjes puzzel van mijn tantezeggertje (toen ze klein was kocht ik ze voor haar, nu is het andersom). Ik kwam in de kast nog een Roll it tegen zodat de eetkamertafel niet permanent vol ligt. Ik had al een puzzel can Jan van Haasteren in mijn winkelwagentje bij Bol, ik gooi um eruit en via je link er weer in, alle beetjes helpen 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Rowan schreef:

  Ohhh ik krijg nu helemaal zin om te puzzelen met dat slechte weer. Zo gezellig en knus!

  | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Wat een mooi aantal uren slaap, dat lijkt me heerlijk! Ook grappig om te zien dat ieders comfortzone anders is: bij jou is het meer de afstand (bij mij ook trouwens, ik durf amper om naar de uithoeken van Nederland te gaan), bij mij meer het dingen ‘veranderen’ aan mijn lichaam (Haar verven? Nope!).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wij waren een goed team geweest toen ik onderweg was naar de tattoo-shop, haha. Ik was namelijk de hele ochtend aan het paniekeren, maar nul keer over de eeuwige tattoo die ik voor altijd op mijn lijf liet zetten, alleen maar om het van huis zijn en de treinreis :’)

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Haha, misschien wel ja. En dan zou ik ineens ook met een tattoo de shop verlaten 🙂

    | Reageer op deze reactie
 7. O wow, puzzels! Die maakte ik vroeger altijd als ik met kerst bij m’n ouders was. Dan hielp mijn moeder met de randjes en ging ik twee dagen non-stop door, haha. Werd ik altijd heel rustig van, als een soort meditatie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Romy schreef:

  Wat fijn om te horen dat je zoveel boeken hebt kunnen lezen (en dan ook nog eens met een passend thema!) en ook een beetje kon bijslapen. Je geeft ook mij helemaal puzzelzin trouwens! Heerlijk om even te ontspannen met een puzzel erbij 🙂 En wat zijn die tekeningen onwijs mooi zeg! Zo gaaf dat die speciaal zijn gemaakt van de lieve Bunny von D. en Ollie.

  | Reageer op deze reactie
 9. Diana schreef:

  Jaa! Puzzelen heb ik sinds vorig jaar ook helemaal herontdekt 😀 Vroeger deed ik het altijd alleen als ik bij m’n oma was en dan inderdaad van die saaie landschappen. Maar die van Jan van Haasteren zijn inderdaad erg leuk en ook de WasGij? puzzels zijn erg leuk! Dan moet je niet puzzelen wat op het plaatje staat, maar bijv. waar degene op het plaatje van schrikt.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oja! Iemand anders gaf me die tip ook al! Ik had daar nog niet eerder van gehoord, lijkt me heel leuk. Maar wel moeilijk, ik weet niet of ik dat al wel kan als puzzel-beginneling haha.

   | Reageer op deze reactie
 10. Florien schreef:

  Hoi Doornroosje Iris! Leuk weer wat wat te lezen op je blog. Ook als er minder vaak iets langskomt, lees ik graag je berichtjes 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Jantine schreef:

  Toch wel erg fijn om weer wat van je te lezen 🙂 Op de een of andere manier had ik helemaal over je andere blogpost heen gelezen … die ga ik er dus ook maar meteen bij pakken.

  | Reageer op deze reactie
 12. Sofie schreef:

  Oh puzzelen is lang geleden. Ik deed dat ook wel eens graag eigenlijk 🙂
  Wat een mooie tekeningen!

  | Reageer op deze reactie
 13. Miranda schreef:

  Puzzellen is tof 🙂 Wat mij altijd helemaal zen maakt is kleuren op nummer. Nergens over na denken en wel een mooie tekening maken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oeh dat is ook een goede ja! Ik zat al te denken wat nog meer activiteiten zouden kunnen zijn waarbij je je hoofd uit kan zetten maar zonder dat het te passief wordt (zoals Netflixen). Kan je zoiets gewoon bij de boekhandel kopen? Of een hobbywinkel misschien?

   | Reageer op deze reactie
   1. Miranda schreef:

    Ik heb die van mij bij de boekenvoordeel gekocht. Maar het is ook te koop op bol.com als je zoekt op ‘kleuren op nummer’.

    | Reageer op deze reactie
 14. Rianne schreef:

  Ik ben zo benieuwd naar je tattoo! Ik zag hem inderdaad al snel op Instagram voorbij komen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Sophie schreef:

  Ik zag je Self Care Journal al voorbij komen op Instagram en vond het zo’n leuk idee dat ik nu wekelijks in mijn agenda (ook een blanco moleskine boekje die ik wekelijks invul) nu ook aanvul met quotes en mooie momenten 🙂 Nu is hij veel leuker om door te bladeren en laat het me meteen happy voelen.

  Ik ben benieuwd naar je tattoo post, hij is zo mooi!! <3

  | Reageer op deze reactie
 16. Larissa schreef:

  Wat een fijne blog.
  Ik hoor zoveel mensen over het positieve effect van puzzelen. Misschien moet ik ook eens een puzzel proberen.

  | Reageer op deze reactie
 17. A schreef:

  Hai Iris,

  Ik vind het heel vervelend voor jou dat je een dip hebt (gelukkig gaat het al wat beter).
  Maar ik merk dat het me goed doet dat ik vaker verhalen lees van mensen waaruit blijkt dat ook hun leven niet perfect is. Deliciously Ella gaf laatst een inkijkje in haar leven met betrekking tot haar strubbelingen en groen meisje Merel doet dat ook af en toe. Op de een of andere manier doet dat me goed. Mijn valkuil is dat ik teveel opkijk tegen mensen die het in mijn ogen helemaal gemaakt hebben en dan voel ik me soms rot dat ik dat niet heb. Maar eigenlijk is dat onzin en heb ik super veel en gaat het super goed. Ik vind het fijn dat mensen dat soort verhalen delen, want dat helpt mij weer om wat beter door het perfecte instagramleven heen te kijken.

  Bedankt voor je posts.

  P.s. Jij gaat vormgever van boekjes worden. Let maar op. 😉 Die tekeningen die je maakt in je self care journal zijn zooo mooi!!

  | Reageer op deze reactie
 18. Hanneke schreef:

  Lieve Iris, Fijn weer van je te horen (lezen). Al die kleine stapjes die je maakt, moet je koesteren. En dan blijf je soms stil staan of ga je weer achteruit. Ik zie dat je dingen doet die uiteindelijk (hopelijk) voor meer rust in jezelf gaan zorgen. Moedig dat je zo open met ons deelt wat je bezig houdt. Ook dat kan helend werken.
  Ik heb het afgelopen jaar te maken gekregen met o.a. dingen die je in jouw stuk omschrijft. Er waren dingen gebeurd die zo heftig waren dat het resultaat was dat ik mezelf overal in veroordeelde. Ik ervoer het zo alsof ook anderen dat zouden doen. Zelfs onbekenden. De straat (maar vooral winkels) werd(en) een grote onveilige omgeving voor mij. Paniekaanvallen en huilbuien tot gevolg. Of stilte en volledig in mezelf keren. Mijn huisarts zag de urgentie van de zaak in en heeft veel voor me rondgebeld of ik ergens vlot terecht kon. Ik heb iemand gevonden. De klik was er en ze helpt me enorm. Langzaamaan krabbel ik wat omhoog.
  Ik hoop dat jij ook vlot ergens terecht kan en dat je in de tussentijd jezelf overeind houdt. Dat je je energiepeil op orde houdt door te slapen, te wandelen, buitenlucht je longen in te zuigen. Hou jezelf overeind Iris. Alle goeds voor jou, voor jullie.

  | Reageer op deze reactie
 19. Linda schreef:

  Wat leuk dat jullie ook zo aan het puzzelen zijn, ik vind het ook zo leuk om te doen. Wat fijn dat je zoveel hebt kunnen slapen, ik hoop dat het een beetje helpt. De tekeningen zijn echt prachtig!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top