Weekoverzicht: mislukte nail art, lekkere pizza & weekplanner

Hallóóó! Welkom bij eindelijk weer een weekoverzicht. Ik heb de indeling een beetje aangepast; in plaats van een verhaaltje per dag laat ik alleen de ‘highlights’ zien. Dat maakt het voor mij wat makkelijker. (En interessanter voor jullie, want op de meeste dagen is mijn voornaamste hoogtepunt dat ik een level omhoog ga in Hay Day.)

Lievelingsliedje van de week:


Naar aanleiding van het maandoverzicht dat ik de vorige zondag plaatste, kreeg ik van een lezer haar Jan van Haasteren puzzels opgestuurd! Ik vond het zó lief. We hebben die saaie landschapspuzzel gelijk aan de kant gezet en zijn begonnen met een JvH-puzzel. Ik kan het iedereen aanraden om te gaan puzzelen, want het werkt bijna therapeutisch en het is nog leuk ook. Kopje thee erbij (of wijn), lekker eten (ik stem voor cherrytomaatjes dippen in Heksenkaas) en een luisterboek aan, hopsakee.

Ook Ollie is aangestoken met het puzzel-virus. Na deze foto sprong hij op de tafel en ging hij op de puzzel liggen.. Ik geloof dat het een stil protest voor aandacht was.

Ik deed mijn eerste poging tot nail art vanuit bed. Die finaal mislukte. (Maar nog wel steeds gestopt met nagelbijten zoals je ziet, hoera!)

En ik luisterde weer veel via Storytel! Op het moment ben ik bezig in het boek The Handmaid’s Tale naar aanleiding van de gelijknamige serie die ik ook kijk. Ik houd heel erg van dystopische verhalen, dus dit is helemaal mijn ding. Daarvoor luisterde ik het korte verhaal The Tiny Wife, ook erg leuk!

Mijn dagen wisselden zich een beetje af tussen uitermate blij en energiek zijn en honderd dingen tegelijk willen doen en huilend in bed liggen omdat niets lukt. Ik maakte een weekplanner om beter te worden in iets meer balans te creëren in m’n dagen. De weekplanner is als pdf te downloaden voor alle supporters op Patreon als bedankje .

Oeh, dit was zo lekker! Het is een calzone (gevulde pizza) die in onze maaltijdbox zat. Gewoon met een rol Tante Fanny pizzadeeg gemaakt! Je snijdt het deeg door de helft, vult met plakjes champignons gebakken met balsamico, knoflook en tijm, wat geraspte kaas erbij, en je vouwt ‘m dicht. In de oven bakken en klaar is je pizza! Dat ik dat zelf nooit heb bedacht, zo slim.

Ook zoiets makkelijks zijn deze vegetarische frikandelbroodjes die ik gisterenmiddag maakte met bladerdeeg en Little Willies (kleine worstjes) van De Vegetarische Slager. Op Instagram plaatste ik het mini-recept.

En dat was het alweer! Het leukste van de week was overigens de verjaardag van een vriendin die we vierden in de stad, maar daar vergat ik een foto van te maken (het ultieme bewijs dat het echt gezellig was).

Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben!

Back to Top