Weekoverzicht: mislukte nail art, lekkere pizza & weekplanner

Hallóóó! Welkom bij eindelijk weer een weekoverzicht. Ik heb de indeling een beetje aangepast; in plaats van een verhaaltje per dag laat ik alleen de ‘highlights’ zien. Dat maakt het voor mij wat makkelijker. (En interessanter voor jullie, want op de meeste dagen is mijn voornaamste hoogtepunt dat ik een level omhoog ga in Hay Day.)

Lievelingsliedje van de week:


Naar aanleiding van het maandoverzicht dat ik de vorige zondag plaatste, kreeg ik van een lezer haar Jan van Haasteren puzzels opgestuurd! Ik vond het zó lief. We hebben die saaie landschapspuzzel gelijk aan de kant gezet en zijn begonnen met een JvH-puzzel. Ik kan het iedereen aanraden om te gaan puzzelen, want het werkt bijna therapeutisch en het is nog leuk ook. Kopje thee erbij (of wijn), lekker eten (ik stem voor cherrytomaatjes dippen in Heksenkaas) en een luisterboek aan, hopsakee.

Ook Ollie is aangestoken met het puzzel-virus. Na deze foto sprong hij op de tafel en ging hij op de puzzel liggen.. Ik geloof dat het een stil protest voor aandacht was.

Ik deed mijn eerste poging tot nail art vanuit bed. Die finaal mislukte. (Maar nog wel steeds gestopt met nagelbijten zoals je ziet, hoera!)

En ik luisterde weer veel via Storytel! Op het moment ben ik bezig in het boek The Handmaid’s Tale naar aanleiding van de gelijknamige serie die ik ook kijk. Ik houd heel erg van dystopische verhalen, dus dit is helemaal mijn ding. Daarvoor luisterde ik het korte verhaal The Tiny Wife, ook erg leuk!

Mijn dagen wisselden zich een beetje af tussen uitermate blij en energiek zijn en honderd dingen tegelijk willen doen en huilend in bed liggen omdat niets lukt. Ik maakte een weekplanner om beter te worden in iets meer balans te creëren in m’n dagen. De weekplanner is als pdf te downloaden voor alle supporters op Patreon als bedankje .

Oeh, dit was zo lekker! Het is een calzone (gevulde pizza) die in onze maaltijdbox zat. Gewoon met een rol Tante Fanny pizzadeeg gemaakt! Je snijdt het deeg door de helft, vult met plakjes champignons gebakken met balsamico, knoflook en tijm, wat geraspte kaas erbij, en je vouwt ‘m dicht. In de oven bakken en klaar is je pizza! Dat ik dat zelf nooit heb bedacht, zo slim.

Ook zoiets makkelijks zijn deze vegetarische frikandelbroodjes die ik gisterenmiddag maakte met bladerdeeg en Little Willies (kleine worstjes) van De Vegetarische Slager. Op Instagram plaatste ik het mini-recept.

En dat was het alweer! Het leukste van de week was overigens de verjaardag van een vriendin die we vierden in de stad, maar daar vergat ik een foto van te maken (het ultieme bewijs dat het echt gezellig was).

Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op “Weekoverzicht: mislukte nail art, lekkere pizza & weekplanner

 1. Ellen schreef:

  Oooo dat puzzelen. Begin er ook weleens aan maar ik word er helemaal kriegel van. Kan de stukjes niet vinden…en dat getuur om de passende stukjes te vinden😨😨😨😨😨 ollie helpt goed mee😂😂😂

  | Reageer op deze reactie
 2. Irene schreef:

  Ik wil ook graag puzzelen met m’n vriend maar wie wil niet. Haha :p Denk dat ik voor Nieuwjaar zo’n puzzel ga vragen 😀 Vroeger deed ik dat heel vaak maar in ons nieuwe huis is geen enkele puzzel te bespeuren helaas. Die pizza (wat een goed idee!) en worstenbroodjes zien er echt heeerlijk uit trouwens.

  | Reageer op deze reactie
 3. Jessica J. schreef:

  Fijn om nog eens een overzichtje van je te lezen, lieve Iris. Fijne momenten heb je beleefd. Ik snap wat je zegt over puzzelen. Vroegâh hielp ik m’n opa soms met puzzelen. Dan konden we een eeuwigheid in stilte zitten staren, op zoek naar dat ene stukje. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Iris schreef:

  Er ligt al een tijdje een JvH-puzzel in de kast en ik denk dat ik hem nu tóch maar eens ga maken. Buiten de regen, binnen een mok zelfgekookte chocolademelk, top.

  | Reageer op deze reactie
 5. Elisse schreef:

  Wat een heerlijke ‘omahobby’ inderdaad om lekker te puzzelen. Fijn om te zien dat je jezelf goed verzorgt, proost op je elke week een beetje beter voelen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Romy schreef:

  Superleuk dat je aan het puzzelen bent geslagen en wat lief dat je de puzzel van een lezeres hebt gekregen. Fijn dat Ollie er ook zo bij betrokken is, haha. Leuk om weer een kijkje te krijgen in je week! Je mag trouwens echt supertrots zijn dat je al zolang geen nagels hebt gebeten 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. EmilyLotus schreef:

  Wat lief van die lezer! Ik krijg nu ook zin om te gaan puzzelen. Ik weet alleen niet of ik ’t geduld ervoor heb, haha.

  | Reageer op deze reactie
 8. Mariëlle schreef:

  De laatste keer dat ik puzzelde? Géén idee haha XD Maar wat ziet het eten er lekker uit <3 En omg, de planner is zo leuk <3

  | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  Puzzelen is zo super leuk. Vorig jaar herfst en winter tot ver in het voorjaar heb ik me suf gepuzzeld en nadat het even op een laagpitje stond, ben ik weer aan het zoeken naar leuke puzzels, want door jouw is het puzzelvirus weer aan het toeslaan. Lekkere gerechtjes, ideaal dt ze zo makkelijk zijn 😄. Leuk om weer een weekoverzicht te lezen, hoop dat het plannnen gaat lukken en je je steeds een beetje beter gaat voelen.

  | Reageer op deze reactie
 10. Harriët schreef:

  Ik was vandaag bij Jouw Marktkraam en daar hebben ze vet veel JvH puzzels voor weinig, mocht je er nog meer zoeken 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top