Maandoverzicht: vogeltje gered, boeken haul & een beagle op tafel

Ik gooi er maar weer een maandoverzicht in! Ik overweeg sowieso om de weekoverzichten compleet te schrappen en op maandoverzichten over te gaan. Om elke week opnieuw vernieuwend te schrijven over dat ik puzzelde, wandelde met Ollie en zuurkool at is een behoorlijke uitdaging namelijk. Vandaar ook dat ik ze even had overgeslagen de afgelopen twee weken. En dan pak ik het gewoon weer op als mijn leven weer iets spannender is. (Ja, ik heb goede hoop! 2018 gaat gewoon fantastisch worden, ik voel het.)

Lievelingsliedje

Dit deed ik in november:

Tijdens een wandeling zag Steve een gewond vinkje fladderen. Ik deed een snelle zoekopdracht via Google over wat te doen met een gewonde vogel en we besloten hem mee te nemen en belden de dierenambulance. Ik bel wel vaker de dierenambulance (we wonen in een zwerfkattenparadijs) en ze zijn hier vaak, eh tja.. hoe zal ik het zeggen, niet héél gemotiveerd om langs te komen. Maar ik ben al bijna tien jaar donateur van de Dierenbescherming dus ik vond dat ik de noodzaak van de situatie best een beetje mocht aandikken waardoor het vinkje gelukkig tóch werd opgehaald om weer opgelapt te worden. Degene die langs kwam vertelde dat het vinkje waarschijnlijk was aangevallen door een koolmees; zijn oogje was er namelijk uitgepikt, via de oogkas proberen ze bij de hersentjes te komen. Schijnt een delicatesse te zijn voor de koolmees. Luguber!

beagles be like

Deze maand leerde Ollie dat hij op de tafel kan springen en dat hij dan een mooi uitzicht heeft. Zie je zijn eigenwijze terror-blik? Ik pak het als hondenmoeder natuurlijk ook weer he-le-maal verkeerd aan door eerst te lachen en een foto te maken, in plaats van dat ik direct zeg dat het niet mag. Sorry, Cesar Millan, het is maar goed dat je geen Nederlands kan want je zou heftig teleurgesteld in me zijn. Inmiddels heeft hij tevens geleerd dat hij vanaf de tafel makkelijk bij de plank kan komen waar zijn koekjes altijd op staan (nu niet meer dus). Het is een erg vindingrijke hond, zullen we maar zeggen.

Ach ja.

Ooooh zo lief, ik kreeg een cadeautje van Steve! Ik zag een superleuk stickerboekje, maar vond het een beetje overdreven om te kopen (heb ik nu écht 2000 stickers nodig?). En toen bestelde hij het voor mij. Ik gebruik de stickers voor in mijn Self Care Journal! Er zat ook een leuke planner bij en een washitape met de tekst You got this. Blij mee!

lekker eten

We aten veel lekkere gerechten! Hierboven zie je minestronesoep en een plaattaart (helaas geen recepten van, deze kwamen uit de maaltijdbox). En mijn twee favoriete makkelijke gerechten, de bulgursalade en vegetarische kapsalon.

Mijn huid was de laatste tijd heel droog waardoor mijn hormonale acne tien keer zo erg werd. Ik wachtte even tot Black Friday zodat ik een nieuw exfoliant van Paula’s Choice kon bestellen (normaal gebruik ik de ‘extra strength‘ versie) met een masker. Ik ben blij dat ik op ‘regular strength’ ben overgegaan, deze droogt mijn huid niet uit en mijn huid is inmiddels weer mooi glad en ontstekingsvrij, pfiew. Het masker gebruik ik trouwens een paar keer per week als nachtcrème, dat bevalt heel goed!

Ik had een aantal boeken op mijn verlanglijstje staan waar ik ook mee wachtte met bestellen tot Black Friday. Ik bespaarde er niet echt iets mee, maar wel blij met mijn stapeltje nieuwe boeken. Hier kom ik de winter wel mee door! Ik ben namelijk een behoorlijk slome lezer, boeken luisteren is meer mijn ding, maar dit is leuk voor de afwisseling.

Van boven naar beneden: The Art of Racing in the Rain (geschreven vanuit het perspectief van een hond!), Mad Girl (over een vrouw die haar succesvolle leven combineert met OCD), My Age of Anxiety (verhaal van iemand met angsten die daar veel uitleg over geeft), The Book of Disquiet (prozageschrift van een bekende Portugese dichter), Dog Medicine (verhaal over een vrouw met een ernstige depressie die een hond adopteert) en The Compassionate Mind Workbook (dik werkboek met veel oefeningen om meer compassievol te worden). Kortom: hondjes, psychologie en zelfhulp, een echt ikbenirisniet-stapeltje dus.

Ondanks dat ik nog niet erg actief was op de interwebs, kreeg ik wel veel leuke dingen opgestuurd van mooie mensen & merken! Onder andere een heel toffe social media kalender waar ik volgend jaar (als ik meer in #girlboss-modus zit) sowieso gebruik van ga maken. Deze is ontworpen door Kim van Blog Advies. Ook kreeg ik een DEN testertje van RUIK, dit parfum is gemaakt van de kerstboom die vorig jaar op de Dam stond. En mooie nieuwe pagina’s voor m’n uitwisbaar notitieboek! Ik zei dat ik een habit tracker handig zou vinden, en tadaaa, die hebben ze nu! Heel tof. En van de kruiden van Green Gypsy werd ik heel vrolijk, wat een mooie nieuwe verpakkingen!

Whoeoe, ik ga internationaal! De leuke Zoë van Zolea.be stond met een interview in de Belgische Flair en noemde @ikbenirisniet als volgtip! Samen met @when_sara_smiles en @omdatikdatwil die ik ook allebei met veel plezier volg Instagram. Zo’n leuke verrassing!

En verder gaat het eigenlijk best oké! Ik bekijk het een beetje per dag wat lukt en ben heel-heel blij ik weer met plezier kan bloggen! Zo ben ik ook al aan de slag geweest met een paar leuke samenwerkingen die snel online zullen komen. Ik vond dat zo fijn om te doen, dat geeft me weer een beetje een doel. Ik vind het ook fijn dat iedereen waarmee ik samenwerk zo begripvol is; ik heb er maar een paar samenwerkingen uitgepikt waar ik enthousiast over ben en ben altijd open geweest over wat me nu wel en niet lukt. Wederom een bevestiging voor mij dat het goed is om open te zijn en om duidelijk te communiceren wat gaat lukken (halve dagen werken met duidelijke opdrachten) en wat niet (afspraken buitenshuis staan voorlopig nog op mijn ‘nog even niet’-lijst). Dus ja, ik vind het allemaal veelbelovend, zo komen we er wel. Yay!

Iets gemist? De artikelen van november:

 Hoe het echt gaat: voor de nieuwe lezers die zich afvragen waarom ik minder post
 Maandoverzicht: wat ik deed in oktober (spoiler: puzzelen, lezen, slapen & repeat)
 Mijn eerste tattoo: whoeoe, ik liet mijn tattoo zien
 Self Care Journal: uitleg & inspiratie over het maken van je eigen journal
 Vegetarische frikandelbroodjes: simpel receptje voor een lekkere snack

Ik hoop dat je een superfijne zondag hebt!

Back to Top