6 x Mooie boeken om te lezen of luisteren

Ik had op Goodreads als doel gesteld dat ik dit jaar 50 boeken wil lezen of luisteren. Inmiddels staat de teller al op 28! De laatste tijd probeer ik wat minder achter mijn computer en social media te zitten, en mij meer bezig te houden met hersenloze bezigheidstherapie. Borduren met een luisterboek aan is mijn nieuwe ding. Dan kom je al snel aan veel boeken als je dat vaak doet. Ik maakte een selectie van zes boeken die ik de laatste tijd luisterde en extra mooi vond. Je kan ze natuurlijk ook lezen als papieren boek, ebook, wat jij wil. Maar ze staan ook alle zes op Storytel mocht je meer een luisteraar zijn zoals ik.

6 x Mooie boeken
Foto door Leah Kelley via Pexels

 De dag van de doden (Frieda Klein – Deel 8)

Ik start met het boek dat ik als laatste luisterde en waar ik máánden naar uit keek. Gelukkig maakte dit laatste deel uit de Frieda Klein reeks van Nicci French mijn verwachtingen meer dan waar. Frieda Klein is psychotherapeut en helpt de politie bij het oplossen van vermissingen en moorden. Al vanaf het eerste deel (Blauwe maandag) ben ik fan van de boeken. Het zijn psychologische thrillers die blijven boeien.

 Alleen op de wereld

Dit kinderboek is een klassieker, al geloof ik niet dat ik ‘m vroeger heb gelezen dus daar moest snel verandering in komen. Ook voor volwassenen is Alleen op de wereld mooi om te lezen. In het boek volg je het verhaal van Remí die op zijn achtste aan een straatmuzikant wordt verkocht. Ja, voor een kinderboek is het nogal treurig en dramatisch allemaal. Maar Remí is een bikkel, dus ik werd er niet ellendig van. Mooi verhaal juist!

 Honderd stukjes van mij

Door dit boek kreeg ik zin om ons hele huis op te ruimen en al mijn spullen weg te geven. Qua schrijfstijl lijkt dit boek wel op de boeken van Jojo Mojes en dat vind ik superfijn voor tussendoor. Het boek gaat over Gina die na haar scheiding in een kleine flat belandt met al haar spullen opgeslagen in verhuisdozen. Ze besluit dat alleen de honderd belangrijkste spullen mogen blijven.

Drie mooie boeken

 A Skinful of Shadows

Och, dit boek vond ik toch zo mooi. Alleen die cover al. Vijf van de vijf sterren! Ik geloof dat het boek is geschreven voor kinderen en jongvolwassenen, maar daar merkte ik niks van. Het is een magisch, sprookjes-achtig verhaal over een meisje (Makepeace heet ze) dat ervoor moet zorgen dat ronddwalende geesten niet in haar hoofd gaan spoken. Ik vind het lastig om het boek goed te beschrijven, ik kan het alleen maar aanraden om het te lezen.

 The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue

Van dit boek heb ik zo genoten, heel vrolijk en leuk geschreven! Binnenkort zal deel twee uitkomen en daar kijk ik erg naar uit. Het is een young adult boek dat zich afspeelt in de jaren 1700. Het boek gaat over Monty die door Europa reist met zijn beste vriend (waar hij verliefd op is) en die reis voorloopt niet heel voorspoedig.

 Esther the Wonder Pig: Changing the World One Heart at a Time

Het enige non-fictieboek in dit lijstje, eentje waar ik heel vrolijk van werd en regelmatig hardop om moest lachen. Steve (niet mijn Steve, maar de schrijver van dit boek) kreeg een berichtje van een kennis of hij een micro-varkentje over wilde nemen. Zo’n varkentje dat altijd klein blijft. Daar kan hij geen nee tegen zeggen en hij noemt haar Esther. Je raadt natuurlijk al hoe dit afloopt: Esther blijkt geen micro-varkentje te zijn, maar groeit uit tot een XXXL-varken. In dezelfde categorie is het boek Varkensliefde ook erg leuk.

Drie mooie boeken om te lezen of luisteren

Op dit moment ben ik net begonnen in de debuutroman (Concept M) van Aafke Romeijn. Welk boek lezen of luisteren jullie nu?

De links naar de bol.com zijn affiliatelinks, dank je wel voor je support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties op “6 x Mooie boeken om te lezen of luisteren

  1. Iris schreef:

   Ja de cover is echt fantastisch! Misschien ben ik ‘m alleen gaan luisteren daardoor, haha. Gelukkig bleek het verhaal ook mooi te zijn 🙂

   | Reageer op deze reactie
 1. Nienke schreef:

  Ik ben vooral benieuwd naar ‘Honderd stukjes van mij’. Lijkt me een inspirerend boek!

  | Reageer op deze reactie
 2. Mathilde schreef:

  Ik ben net begonnen in Muggenland van David Arnold. Ik luister heel vaak de boeken uit jouw lijstjes. Mijn volgende wordt een skinful of shadows!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah leuk, benieuwd wat jij ervan vindt, vond dat zo’n mooi boek. Muggenland heb ik gelijk op mijn virtuele boekenplank gezet, klinkt leuk!

   | Reageer op deze reactie
 3. Bianca Schrijft schreef:

  Alleen op de wereld staat hier al veel te lang onaangeraakt in de kast. Zo erg!! Momenteel ben ik bezig met Zondagskind van Judith Visser. Die is zo mooi en zeker voor iemand die te maken heeft met ASS in de directe omgeving.

  | Reageer op deze reactie
 4. Frances schreef:

  A skinful of shadows lijkt me erg leuk, ga ik hem meteen bestellen. Waar jij dan ook vast van houdt zijn de boeken van Katherine Arden: the bear and the nightingale en the girl in the tower.

  | Reageer op deze reactie
 5. Sofie schreef:

  Leuk om een overzichtje te zien van de boeken die je leest. ik lees momenteel de Game of Thrones reeks en ben nu aan het laatste uitgebrachte deel. Ondertussen lees ik ook een Hermans Brusselmans.

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Van de week kwam ‘de dag van de doden’ binnen en hoewel ik nog een roman én een informatief onderwijsboek tegelijk aan het lezen was (de ene is mijn ‘onderweg’-boek en de andere mijn thuis-boek) kon ik het niet laten om toch gelijk te beginnen. Ik ben vanaf het begin ook verknocht hieraan, wát een enorm goede serie! Ik ga hierna zo ongelooflijk in een gat vallen, ik hoop echt dat de filmrechten al verkocht zijn! (ook al gaat dat sowieso tegenvallen ten opzichte van de boeken lol) Ik ben eergisteren begonnen, ik probeer alleen onderweg in de bus te lezen zodat het niet te snel gaat, maar ben nu alsnog al op de helft. Zo spannend <333

  | Reageer op deze reactie
 7. Irene schreef:

  Hihi ik kies mijn boeken soms op de cover. Durft dan ook wel eens tegenvallen. Ik lees nu De moed van imperfectie van Brené Brown en Confessions of a shopaholic deel 2 van Sophie Kinsella.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   De moed van imperfectie vond ik zoooo goed! Heb ik hier ook in mijn kast staan met veel dingen gemarkeerd 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Marjolijn schreef:

  Oooh, Esther the Wonder Pig is zo leuk! Volg je haar ook op facebook? Steve en Derek zetten fantastisch commentaar bij foto’s van haar =) En ze hebben inmiddels ook een kinderboek over haar gemaakt, maar ik weet niet of dat in Nederland verkrijgbaar is.The Gentleman’s guide to vice and virtue wil ik ook nog lezen ^^

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja sinds vandaag, iemand anders tipte het ook al! Wat een feelgood-pagina. Ik vind Esther zo leuk haha <3

   | Reageer op deze reactie
 9. Marijke schreef:

  Ik luister het eerste deel van “A series of unfortunate events” van Lemony Snicket. Ik vind het hilarisch (net als de serie op Netflix 🙈)

  | Reageer op deze reactie
 10. Lilian schreef:

  Leuke tips! Ik heb net ‘Hartenvrouw’ gelezen van Babette van Veen, vond ik een erg mooi boek. Hoe ze zichzelf opnieuw uitvindt na haar scheiding.

  | Reageer op deze reactie
 11. Liz schreef:

  Die van Frieda heb ik ook net geluisterd! 😀 Met The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue ben ik juist gestopt, vond het een vreselijk boek, haha.

  Ik luister nu Someone to love van Melissa de la Cruz en lees The Shameless hour van Sarina Bowen

  | Reageer op deze reactie
 12. Vivian schreef:

  Honderd stukjes van mij heb ik als ebook en die lijkt me inderdaad zo fijn! A Skinful of Shadows ga ik opzoeken want die klinkt erg mooi <3

  | Reageer op deze reactie
Back to Top