Over Iris ter Haar, auteur van Een steekje los

Hoi, ik ben Iris (wel)! Webshopbazin van Iris Borduurt en auteur van Een steekje los.

Een steekje los gaat over mijn ervaring met een paniekstoornis en agorafobie.

Maar laat ik bij het begin beginnen. In 2010 begon ik mijn blog ikbenirisniet.nl, gewoon als creatief persoonlijk project waar ik mijn ei kwijt kon. Dat groeide uiteindelijk uit tot een heuse eco lifestyle blog met op een gegeven moment 50.000 unieke bezoekers per maand. In 2015 werd het zelfs mijn bedrijf. Toen ik afstudeerde (in psychologie) ging ik fulltime verder met deze blog. Ik plaatste veel vegetarische recepten (die nog steeds veel worden gemaakt), groene tips en meer persoonlijke artikelen.

Ondertussen stortte ik mentaal steeds een beetje meer in. Bij de huisarts vroeg ik om een verwijzing naar GGZ, op mijn blog lastte ik een pauze in. Ik stond een half jaar op de wachtlijst tot ik terecht kon bij een psycholoog. Op dat moment ging het zo slecht met me dat ik nauwelijks nog mijn huis uit durfde. Ja, even de hond (Ollie 💛) uitlaten of boodschappen doen. Meer lukte niet. In maart 2018 kreeg ik de diagnose paniekstoornis en agorafobie.

De behandeling die ik bij PsyQ volgde duurde twee en een half jaar. Ik herstelde langzaam van mijn angststoornis. Het is nog steeds niet helemaal weg, maar inmiddels heb ik het (met ups en downs) wel meer onder controle. Ik leerde beter wat ik wilde en ontdekte dat bloggen het niet meer was voor mij. Tegenwoordig run ik met heel veel plezier mijn borduurshop Iris Borduurt.

Over mijn ervaring met een angststoornis schreef ik het boek Een steekje los bij uitgeverij Blossom Books. Een steekje los is onderdeel van de reeks Hoofdzaken. Hierin verschenen als eerder de volgende boeken: Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, Druks en Gevalletje borderline. Mijn boek verschijnt 8 oktober 2021, je kan het boek online en offline ook al reserveren.

Op Instagram ben ik actief onder de naam @ikbenirisniet, je mag me daar altijd een berichtje sturen.

Meer info voor pers

Voor vragen over mijn boek, interviewverzoeken en het aanvragen van een recensie-exemplaar kan je terecht bij Fleur van mijn uitgeverij ([email protected]).

Een steekje los: Leven met angst door Iris ter Haar.
Cover en foto door Bianca Toeps.

In de media

Week 36, 2021: Vriendin
18 augustus 2021: Tubantia

Back to Top