Over ikbenirisniet

hoi ik ben iris

Vanaf het moment dat ik kon schrijven, hield ik hele dagboeken bij waarin ik verhaaltjes schreef en foto’s, ansichtkaarten en andere herinneringen bij plakte. Nu ik 27 jaar ben, doe ik dat nog steeds, maar dan hier op mijn blog! In 2010 richtte ik vrij impulsief ikbenirisniet.nl op als online dagboek. Ik schreef over alles dat mij bezig hield, de plekken die ik bezocht en de vegetarische gerechten die ik at. De laatste jaren ben ik naast vegetarisch eten ook op zoek gegaan naar andere manieren om bewuster en groener te leven. En zo kreeg mijn persoonlijke blog een groen tintje.

Met mijn blog hoop ik je te inspireren dat groen doen niet ingewikkeld, vervelend of duur hoeft te zijn. Mijn leven is er juist alleen maar leuker op geworden! Ik eet regelmatig lekkere, veganistische gerechten, schrijf mijn ideeën op in een uitwisbaar notitieboek en ben dol op mijn duurzame outfits.

In 2016 ben ik afgestudeerd in Positieve psychologie & technologie (MSc) en sindsdien doe ik het bloggen fulltime. Ik probeer ongeveer vier blogposts per week te plaatsen. Elke zondag komt mijn weekoverzicht online en doordeweeks deel ik graag recepten, hersenspinsels en anders leuks met je. Voor de VIP’s staat er één keer in de 1 à 2 weken een video klaar op Patreon.

“I always wondered why somebody didn’t do something about that, then I realized I am somebody”

Wereldverbeteraar? Nee. Laten we realistisch zijn, ik weet ook wel dat ik een vleesliefhebber niet een fulltime vegetariër kan laten worden met mijn blog. En dat hóeft ook helemaal niet. Ik hoop wel dat je een keer een lekker recept voorbij ziet komen en denkt “Hé, vegetarisch eten is zo gek nog niet!”. Of misschien een makkelijke Groene Tip tegenkomt die je zelf ook kan toepassen. Ik ben zeker een voorstander van het feit dat alle kleine beetjes helpen mee. Want:

“Don’t do nothing because you can’t do everything”

Wil je graag op de hoogte blijven van alle nieuwe blogposts? Je kan ikbenirisniet.nl volgen via Bloglovin’. Ook is er een Facebookpagina die je kan liken, hier vind je de linkjes naar nieuwe blogposts en mooie plaatjes die ik tegenkom. O ja, Twitter en Instagram heb ik ook! Good times! Nog niet helemaal overtuigd? Hier een selectie van een aantal populaire blogposts:

Populaire blogposts:

Back to Top