Recept: Zoethout-muntthee

Mag ik dit wel een recept noemen? O ja dit is mijn blog, natuurlijk mag ik dit een recept noemen als ik dat wil! Ik heb namelijk een nieuwe lievelingsthee die ik he-le-maal zelf maak. Dat klinkt heel spannend, maar eigenlijk gooi ik twee schepjes in een filtertje, doe er kokend water bij en klaar je ze zoethout-muntthee.

Recept: Zoethout-muntthee

Zoethout-muntthee

Wat heb je nodig?

Recept: Zoethout-muntthee

Hoe maak je het?

  • Doe een schepje zoethout en gedroogde munt in een theefilter.
  • Schenk kokend water in een kopje, doe het theefilter erin met de theekruiden en laat de zoethout-muntthee ongeveer 5 – 10 minuten trekken.
  • Voeg er eventueel een beetje honing aan toe om het zoeter te maken, al is het al best wel zoet door eh ja, je raadt het echt niet, de zóethout.

Recept: Zoethout-muntthee

Lievelingsthee

En het is Z O  L E K K E R. Ik had precies deze thee in kant-en-klare zakjes gekregen voor mijn blog ooit. Het was gelijk mijn nieuwe lievelingsthee, dus ik was heel sip toen het doosje leeg was. Ik kon het nergens in de winkel vinden. En zo besloot ik het maar gewoon zelf te maken! Op deze manier is het ook nog een stuk goedkoper én het scheelt een boel afval. Alleen de zakjes theekruiden die ik bij Dille & Kamille kocht, zijn helaaspindakaas van plastic. Wat zou het leuk zijn als er in Enschede een ouderwets kruidenwinkeltje zat waar je dit soort kruiden zelf in je eigen bakjes of papieren zakjes kan scheppen.

Je bent trouwens extra goed #zerowaste bezig als je een herbruikbaar theefilter gebruikt. Het theefilter van bamboe dat je op de foto’s in deze blogpost ziet, heb ik eens gekregen van Dorian en Eva en is te koop in hun webshop Thee & Tasjes.

Recept: Zoethout-muntthee

Maken jullie ook wel eens je eigen kruidenthee-combinaties?

Back to Top