Filmtips LV

Een nieuwe maand, een nieuwe blogpost met filmtips! Dit waren de vijf beste, leukste en mooiste films die ik in augustus zag:

filmtips some freaks

Some Freaks (2016) – Deze is leuk! Goede balans tussen drama en comedy, daar houd ik altijd wel van. Twee buitenbeentjes op school, een jongen met één oog en een meisje met overgewicht, vinden elkaar en worden verliefd. Maar als het meisje op kamers gaat om te studeren, en ze hebben elkaar al een tijd niet meer gezien, veranderen ze. Ik vond het heel mooi dat de film realistisch en rauw overkomt. Bekijk hier de trailer. (Let op: niet de hele trailer kijken, want er zitten weer lekker veel spoilers in. WHY HOLLYWOOD, doe eens niet!)

Wakefield (2016) – Gebaseerd op het korte verhaal van E.L. Doctorow (hier te lezen voor als je meer een lezer dan een kijker bent). Dit is een vrij slome film, dus hier moet je wel van houden. Ik vond hem fantastisch! Met name door het verhaal, omdat je direct begint te fantaseren hoe jouw leven eruit zou zien als je ‘verdwijnt’. Howard Wakefield (gespeeld door die man uit Breaking Bad) besluit in een opwelling zich te verstoppen in de zolder van zijn schuur en kan vanuit het raam toekijken hoe het leven zonder hem verder gaat. Bekijk hier de trailer.

it comes at night filmtips

It Comes at Night (2017) – Het gaat hier wederom om een vrij langzame film, die al snel (onterecht) als saai kan worden bestempeld. Zoals je weet, houd ik daar juist wel van. Ik vond ‘em mooi! Alleen de filmposter is al mooi. Het is een psychologische horror, dus níet geschikt als je snel nachtmerries krijgt. In een afgesloten huis in the middle of nowhere woont een gezin om zich te beschermen voor een onnatuurlijke dreiging die in de buitenwereld heerst. Bekijk hier de trailer.

contratiempo leuke film op netflix

Contratiempo (2016) – Al scrollend door Netflix kwam ik deze film tegen waar ik nog niet eerder van had gehoord, ik begon met lage verwachtingen, maar deze Spaanse film verraste me enorm! Contratiempo is een mystery/thriller en zit érg goed in elkaar. Op IMDB scoort de film zelfs een 8 (!), dat is voor IMDB-begrippen behoorlijk hoog. Een succesvolle zakenman wordt verdacht van moord, hij heeft drie uur de tijd om samen met een expert in getuigenverklaringen een verhaal op te zetten waaruit zal blijken dat hij onschuldig is. Vanuit dit gesprek kijk je mee wat er nu precies is gebeurd. Bekijk hier de trailer.

a plastic ocean documentaire op netflix

A Plastic Ocean (2016) – Ik vul het lijstje op met deze docu die ik ook op Netflix zag. Ik keek namelijk maar weinig films deze maand, en las weer wat meer boeken. Docu’s over de ellende die wij mensen aanrichten aan oceanen geven me letterlijk buikpijn. Ik vind dat zo verschrikkelijk. Omdat ik sowieso geïnteresseerd ben in duurzaamheid, kwam er voor mij niet veel nieuws aan bod in deze docu. Maar voor Steve was het wel een enorme eye opener. En voor mij was het weer een goede schop onder mijn kont om minder plastic te consumeren. Ik denk dat de docu daarom sowieso een aanrader voor iedereen is. Qua opbouw deed de documentaire me erg denken aan Chasing Ice (2012), die ook op Netflix staat, ook een aanrader. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top