Buy something old: Vintage webshops

Ik mag deze maand niets nieuws kopen (wat overigens nog steeds heel goed gaat!) maar oude spulletjes mogen natuurlijk wel. En oude spullen zijn véél leuker dan nieuwe spullen! Omdat ik midden in de tentamens zit heb ik niet veel tijd om allemaal kringloopwinkels af te struinen (maar voor bloggen heb ik uiteraard altijd tijd). Gelukkig zijn er ook een hoop webshops te vinden met de leukste spullen uit kringloopwinkels en markten. Dan hoef je zelf niet meer te zoeken tussen de rommel, hoe handig als je niet zoveel tijd hebt!

Die drie leukste webshops die ik vandaag tijdens mijn zoektocht tegenkwam:

mint-hartje Vonliving.nl – Yvonne, die de webshop begin 2011 heeft opgericht, heeft van haar passie haar werk gemaakt. Ze zoekt op verschillende adresjes naar mooie, authentieke spullen waar ze een klik mee heeft om ze dan een tweede leven te kunnen geven. En volgens mij is ze daar heel getalenteerd in, want alles wat ik in deze webshop zag werd ik verliefd op. Ik heb er eerlijk gezegd een beetje spijt van dat ik een paar maanden geleden een nieuwe weegschaal kocht bij Dille & Kamille, want zie die Krups weegschaal! Ook de vintage bureaulamp is een persoonlijke favoriet. Het maken van de collage was een heel werk omdat er zoveel mooie spullen in de webshop staan dat ik haast niet kon kiezen. Alles is zo mooi!
vonliving

Weegschaal / Camera / Koffer / Apothekersflessen: 1 2 3 / Verkade blikje / Bureaulamp

mint-hartje Diversitijd.nl Wat een óntzettend schattig webwinkeltje! Rianne begon in 2010 met deze webshop waar je de mooiste tweedehands spullen kan vinden van vaak wel 20 tot 40 jaar oud. Ze verkoopt onder andere kleding, accessoires en interieurspulletjes. De lampen zijn sowieso mijn favoriet maar alle ouderwetse vasen die er te koop staan vind ik ook helemaal geweldig. Wauw!

diversitijd

Kattenboekjes: 1 2 / Metalen hangkast / Bureaulampen: 1 2 / Roze flesje / Turquoise portemonnee

mint-hartje Mijnthuisgevoel.nl In deze webshop vind je spullen voor een echt ’thuis gevoel’. De producten die Kristel verkoopt zijn allemaal tweedehands artikelen en producten die gemaakt zijn door materialen te hergebruiken. Je kan hier dus heel verantwoord shoppen zonder schuldgevoel! Voorheen heette de webshop ‘De vrolijke letterbak’, je kan er dan ook – naast alle andere leuke spullen – letterbakken vinden, yes! Daar werd ik heel blij van, want ik wil al héél lang een mooie letterbak, maar in de kringloopwinkels die ik vaak bezoek zijn die nogal schaars.

mijnthuisgevoel

Vaasje / Blikje / Letterbakken: 1 2

Kennen jullie nog leuke kleine webshops met vintage spulletjes? Gimme!

Back to Top