HEMA eco-tas & blog

HEMA is vernieuwd en wordt daarmee ook steeds groener, yes! Ik vind het altijd leuk als winkels hier mee bezig zijn. Zo is de HEMA biologische rookworst al geïntroduceerd, wat goed nieuws is. Al wacht ik met smart op een vegetarische HEMA rookworst-lookalike, zal dat in de toekomst mogelijk zijn?

hema eco tas

HEMA eco-tas

In het lunch-gedeelte van HEMA winkels kan je al wel een hamburger van de Vegetarische Slager krijgen. Die heel erg lekker is trouwens. Nu wil HEMA ook het aantal plastic tasjes terug dringen. Mooi! HEMA verkoopt sinds kort een eco-tas gemaakt van gerecycled polyester. Er zijn twee formaten, de tas in maat L bevat 2,5 gerecyclede PET-flessen en de XL 3,5. De tas kan je opvouwen tot een klein pakketje en kan je daardoor handig meenemen als je gaat winkelen of boodschappen doet. Op vertoon van je eco-tas, krijg je steeds 25% korting op een door HEMA geselecteerd artikel, het zogenaamde ‘Tas-artikel’. Elke twee weken selecteert HEMA een ander Tas-artikel, deze vind je terug in de folder die ook online te bekijken is. Tas-artikel tip: deze twee weken (tot met 23 november) krijg je 25% korting op alle sokken van biologisch katoen. Als je je eigen tas meeneemt geldt deze actie trouwens ook gewoon.

HEMA blog

Naast de artikelen die op mijn eigen blog verschijnen, schrijf ik ook artikelen voor de HEMA blog. Tot nu toe zijn de onderstaande artikelen én video daar gepubliceerd, heb jij ze al gezien?

hema blog visitekaartjes

4 tips voor het ontwerpen van visitekaartjes – Ik maakte limited edition visitekaartjes van ECO papier. Een foto van Bunny von D staat op de achterkant, dan weet ik zeker dat iedereen mijn visitekaartje met liefde bewaard!

hema blog bulgursalade

video: bulgursalade – Ik nam een kookfilmpje op waar ik één van mijn lievelingsrecepten maak. Nog een beetje oefenen en je vindt hopelijk in de toekomst 24Kitchen-achtige filmpjes op mijn blog, maar voor nu moeten jullie het even doen met een webcamfilmpje. Hierrr vind je het uitgeschreven recept van de salade die ik in de video liet zien.

hema blog diner

een diner voor twee – Wist je dat HEMA ook biologische producten verkoopt? Ik kocht biologische wijn en soep en stelde een diner voor twee samen.

hema blog ontbijt

3 x superontbijt – De superfoods-hype is inmiddels al voorbij geloof ik, mocht je nog wat bakjes vogelvoer in je keukenkastjes hebben staan, dan vind je deze ontbijtrecepten vast handig!

Nu ga ik boodschappen doen (met de eco tas!) en vanavond lekker aan de bulgursalade. Daar kijk ik nu al naar uit. Ik hoop dat jullie een fijne dag hebben 🙂

Deze post bevat een product (de tas) dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “HEMA eco-tas & blog

 1. Anne schreef:

  Slim bedacht, om korting te geven met je tas! Maar als je je eigen tas gebruikt geldt dat dus ook? 🙂 Ik heb laatst bij hema zo’n fijne shopper gekocht maar dan net iets steviger die ik overal mee naartoe sleep en waar dus echt ALLES in past. Hoera!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Als het goed is wel ja 😀 Dit staat erover op de HEMA website in ieder geval: “Je krijgt de korting ook als je zelf een tas meebrengt of als je ervoor kiest om helemaal geen tas te gebruiken.”

   | Reageer op deze reactie
 2. Wat goed! En dan te bedenken dat ik een paar jaar geleden nog een klacht bij de Hema had ingediend omdat ze me altijd plastic tasjes gaven zonder erom te vragen en voordat ik de kans kreeg om te zeggen dat ik die niet wilde…

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt! Dat deed HEMA veel erger dan andere winkels, dat merkte ik ook altijd. Maar nu valt het me echt op dat ze dat niet meer doen. In ieder geval bij het filiaal waar ik meestal naar toe ga. Erg fijn, want ik voel me altijd een beetje lullig als ik achteraf moet zeggen dat het niet in een tasje hoeft en dat ze er dan alles weer uit moet halen :p

   | Reageer op deze reactie
 3. Anouck Plume schreef:

  Wow wat slim bedacht van die tas! Ook met dat tas-artikel waar je dan korting op krijgt. HEMA blijft toch wel altijd favoriet 🙂
  En ik ben zo’n fan van jouw visitekaartjes, die foto van Bunny von D is echt hilarisch hoe ze aan die tafel zit!

  | Reageer op deze reactie
 4. Shaz schreef:

  Goed initiatief van de HEMA, alleen zou ik het ook leuker hebben gevonden als de tasjes in meerdere kleuren uitkwamen. Ik begrijp dat ecologisch vaak geassocieerd wordt met groen, maar toch.

  Vaak neem ik zelf ook mijn grote katoenen tasjes of shoppers mee tijdens het winkelen, zodat ik veel kan shoppen haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ze zijn ook in meerdere kleuren! 🙂 Roze, rood, blauw en groen zo uit mijn hoofd.

   | Reageer op deze reactie
 5. Iris schreef:

  Jaaa, ik ben weer helemaal HEMA-fan. Ze hebben nu leuke kleine cadeautjes en super dat ze de tassenactie zo hebben! Ik neem zelf ook altijd een extra katoenen tasje mee om al mijn prut in te doen, haha.

  Go HEMA!

  | Reageer op deze reactie
 6. Diana Carlton schreef:

  De Hema heeft in mijn ogen een positieve verandering doorgemaakt! Voorheen kwam ik er nooit, maar nu.. loop ik er geregeld naar binnen!

  | Reageer op deze reactie
 7. Michelle schreef:

  Wat een leuk initiatief! Ik ben er dol op als een grote winkel dit soort acties onderneemt, om zo het milieu weer iets meer aandacht te geven. Ik krijg zelf altijd he-le-maal de kriebels als ik mensen zie met 8 verschillende plastic tasjes. Echt, waaaaarom? Ik neem zelf altijd een tas mee! Vaak is dat een plastic tas die ik hergebruik. Ik heb ook een paar linnen tasjes, maar die vind ik niet zo prettig op de fiets. Deze Hema-tas vind ik dus top en aangezien ik ook nog nieuwe sokken nodig heb… waar wacht ik nog op?!

  | Reageer op deze reactie
 8. Wat leuk, ik wist niet dat je ook voor de HEMA blogde! Ik ben er vanmorgen weer voor bezig geweest. Je artikelen heb ik wel gezien maar de link niet gelegd, heel grappig!

  | Reageer op deze reactie
 9. Marlies schreef:

  De tas zit ook in mijn tas! 🙂 Heb ‘m altijd bij me en het heeft al zoveel blauwe appie-tasjes gescheeld! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Lisan schreef:

  Erg leuk dat de hema meer bezig is met duurzame producten. Ik vind het een fijne winkel!

  | Reageer op deze reactie
 11. Iris schreef:

  Ik denk wel dat er in de toekomst een vega-rookworst aankomt. Steeds meer mensen eten vegetarisch, dus het zou logisch zijn. Misschien zelfs een vegan worst?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Laten we het hopen! Ik vond rookworst altijd zó lekker. Gelukkig heeft Albert Heijn ook wel vegetarische rookworst maar die zijn helaas lang niet zo lekker als de real deal. Maar wat niet is kan nog komen 😉

   | Reageer op deze reactie
 12. Lauriëtte schreef:

  Fijn zo’n eco tas! Sowieso goed om tassen te hergebruiken! Het is lang geleden (gelukkig!) dat ik een plastic tasje bij de AH vroeg 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. ‘bakjes vogelvoer’ :’) hahaha!
  Vandaag stond ik een klant nog te vertellen dat ze het vogelvoer níet stiekem zelf op moest eten en gewoon netjes aan de gevederde vrinden moest geven.

  | Reageer op deze reactie
 14. Veerlez schreef:

  Ik vroeg me al af wat Hema zou doen, aangezien het gek zou zijn als de korting écht alleen met hun tas zou gelden (alhoewel, exposure, dus wel slim) maar ben blij dat ik alsnog met mijn eigen tasjes ook korting krijg! 🙂
  Ik heb áltijd extra tasjes mee, maar dit vind ik toch ook wel een extra goede motivatie

  | Reageer op deze reactie
 15. Wieke schreef:

  Is de vega-burger ook al in Enschede gespot? Zou echt geweldig zijn! Zeker nu de FEBO weg is (met hun lekkere vega-kroket)…

  | Reageer op deze reactie
 16. annouska schreef:

  Heerlijk om te lezen dat de hema ook probeert groen bezig te zijn. Eigenlijk vind ik het wel jammer dat bedrijven daar past sinds een paar jaar echt mee bezig zijn, maar ja niks aan te doen verder.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top