Bunny von D is back!

Dit is echt een leuke dag, ik had hier al zo lang naar uitgekeken! Misschien had je het al wel meegekregen via Twitter of via Instagram, maar Bunny von D en ik zijn herenigd. Hello Goodbye was er niets bij. Welkom thuis, Bunny von D!

Konijn

Baby Bunny von D

Vijf jaar geleden begon het allemaal. Ik woonde, met mijn vorige relatie, in een gehucht in de Achterhoek. In het schuurtje stond al een tijd een leeg konijnenhok. Of ‘hokje’ moet ik eigenlijk zeggen, bij nader inzien was het hok eerder voor een cavia bedoelt. Op een middag dacht ik: weet je wat, ik wil een konijn, en wel nu. En daar was Bunny von D. Het was liefde op het eerste gezicht! Maar verstand van konijnen had ik natuurlijk niet, dat bleek wel uit het caviahok. Ik meldde mij aan op een konijnenforum en zocht heel het internet af naar informatie (en schattige konijnenfilmpjes op Youtube). Toen kwam ik erachter dat het niet oké is om een konijn bij een dierenwinkel te kopen, dat het hokje dat ik had véél te klein was, en dat konijnen liever samen met een konijnenvriendje leven dan alleen. Mijn vader, die de titel ‘Meester Timmerman’ had, tekende een hok uit dat hij zou gaan bouwen voor mij. Helaas lukte het bouwen van het hok niet meer omdat zijn gezondheid achteruit ging, dus mocht ik een mooi konijnenhok uitzoeken waar hij de helft van mee zou betalen, heel lief. Bunny von D verhuisde naar een ware konijnenvilla. Want alleen het àllerbeste voor mijn nijn.

konijnenhok
Konijnenvilla voor queen B

Konijnenliefde

Mevrouw von D. was helemaal gesetteld in haar hokje en kon elke dag lekker buiten hoppen in het gras. Maar toch miste er iets: mister right. Bunny von D moest op date. In een doosje ging ze mee naar het konijnenasiel. Potentiële lovers werden uitvoerig bekeken. Ik wees een paar konijntjes aan die ik goed genoeg achtte voor Bunny. Date nr. 1 was met een hyperactief konijn dat haar meteen besprong, die mocht direct weer terug in zijn hokje. Date nr. 2 was met een sloom en harig konijn, die date verliep beter. Het was een feit, Bunny von D en Wesseltje waren een stel. Wesseltje was een echt knuffelkonijn, hij bleef altijd lekker bij je liggen en vond het, in tegenstelling tot zijn partner, nooit erg om opgepakt te worden. Ik kamde elke week zijn lange lokken, knipte het in de zomer bij en aaide hem elke dag wel even. Helaas werd Wesseltje op een dag heel erg ziek, ook de dierenarts kon hem niet meer helpen. Maar omdat ik zo ontroostbaar was, deed de dierenarts toch maar een poging. Een infuus van 1 liter werd in zijn kleine lijfje gepompt en ik moest medicijnen en wortelpuree met een spuitje aan hem voeren. Het was zó treurig, twee dagen later belde ik de dierenarts dat ik hem in wilde laten slapen, want hij kon haast niet meer bewegen. Ik knuffelde mijn konijn voor een laatste keer, haalde Bunny von D op zodat ze afscheid kon nemen, maar toen ik weer bij hem kwam bleek hij zijn laatste adem al te hebben uitgeblazen. Ik denk dat ik die dag pas stopte met huilen toen ik ’s nachts in slaap viel.

Konijn
Samen lunchen
Konijn
Samen fluffig zijn
Konijn
Soms deed mijn lichaam dienst als konijnenspringkussen
Konijn
Ik hoop dat Wesseltje eindeloos worteltjes eet in de konijnenhemel.

Lange-afstand-konijn

Ook aan de relatie kwam een einde en ik woonde inmiddels in een klein studiootje. Hoewel ik natuurlijk dolgraag Bunny von D met mij had willen meenemen, leek het mij toch het beste om haar in dat ene gehucht in de Achterhoek achter te laten. Want daar kon ze buiten door de tuin rennen, zelf had ik niet eens een balkon. Gelukkig kreeg ik zo nu en dan wel foto’s opgestuurd zodat ik up to date bleef.

Konijn
Toen Wesseltje er niet meer was werd deze teddybeer haar nieuwe BFF

De hereniging

En dan nu, ruim twee en een half jaar laten, zijn Bunny von D en ik weer herenigd. Want een paar maanden geleden ruilde ik mijn kleine studio in de stad om voor een huisje in de ghetto, maar wel met tuin! De tuin moeten we nog hermetisch afsluiten met kippengaas en de achterkant heeft nog een schutting nodig, want het is vast een hard knock life voor bunnies in de ghetto. Dus hopelijk kan ze zich nog even vermaken in haar villa. Dan kan ze straks met het mooie weer lekker buiten huppelen. Met hopelijk een nieuwe lover die we binnenkort voor haar gaan uitzoeken!

Konijn
Worteltje eten, nomnom.
bunny von d 4
“Zo, en nu zijn de wortels op!” zei ik.
konijn
“Heuuuuj jij liegt, ik spot nog een wortel!” riep Bunny von D in konijnentaal.
Konijn
En we leefden nog lang en gelukkig.

Wil jij nu ook een konijn? Neem dan eerst een kijkje bij een konijnenasiel bij jou in de buurt. De dierenasiels zitten bomvol met de allerliefste konijntjes (kijk maar!) die geadopteerd willen worden.

Back to Top