Bunny von D is back!

Dit is echt een leuke dag, ik had hier al zo lang naar uitgekeken! Misschien had je het al wel meegekregen via Twitter of via Instagram, maar Bunny von D en ik zijn herenigd. Hello Goodbye was er niets bij. Welkom thuis, Bunny von D!

Konijn

Baby Bunny von D

Vijf jaar geleden begon het allemaal. Ik woonde, met mijn vorige relatie, in een gehucht in de Achterhoek. In het schuurtje stond al een tijd een leeg konijnenhok. Of ‘hokje’ moet ik eigenlijk zeggen, bij nader inzien was het hok eerder voor een cavia bedoelt. Op een middag dacht ik: weet je wat, ik wil een konijn, en wel nu. En daar was Bunny von D. Het was liefde op het eerste gezicht! Maar verstand van konijnen had ik natuurlijk niet, dat bleek wel uit het caviahok. Ik meldde mij aan op een konijnenforum en zocht heel het internet af naar informatie (en schattige konijnenfilmpjes op Youtube). Toen kwam ik erachter dat het niet oké is om een konijn bij een dierenwinkel te kopen, dat het hokje dat ik had véél te klein was, en dat konijnen liever samen met een konijnenvriendje leven dan alleen. Mijn vader, die de titel ‘Meester Timmerman’ had, tekende een hok uit dat hij zou gaan bouwen voor mij. Helaas lukte het bouwen van het hok niet meer omdat zijn gezondheid achteruit ging, dus mocht ik een mooi konijnenhok uitzoeken waar hij de helft van mee zou betalen, heel lief. Bunny von D verhuisde naar een ware konijnenvilla. Want alleen het àllerbeste voor mijn nijn.

konijnenhok
Konijnenvilla voor queen B

Konijnenliefde

Mevrouw von D. was helemaal gesetteld in haar hokje en kon elke dag lekker buiten hoppen in het gras. Maar toch miste er iets: mister right. Bunny von D moest op date. In een doosje ging ze mee naar het konijnenasiel. Potentiële lovers werden uitvoerig bekeken. Ik wees een paar konijntjes aan die ik goed genoeg achtte voor Bunny. Date nr. 1 was met een hyperactief konijn dat haar meteen besprong, die mocht direct weer terug in zijn hokje. Date nr. 2 was met een sloom en harig konijn, die date verliep beter. Het was een feit, Bunny von D en Wesseltje waren een stel. Wesseltje was een echt knuffelkonijn, hij bleef altijd lekker bij je liggen en vond het, in tegenstelling tot zijn partner, nooit erg om opgepakt te worden. Ik kamde elke week zijn lange lokken, knipte het in de zomer bij en aaide hem elke dag wel even. Helaas werd Wesseltje op een dag heel erg ziek, ook de dierenarts kon hem niet meer helpen. Maar omdat ik zo ontroostbaar was, deed de dierenarts toch maar een poging. Een infuus van 1 liter werd in zijn kleine lijfje gepompt en ik moest medicijnen en wortelpuree met een spuitje aan hem voeren. Het was zó treurig, twee dagen later belde ik de dierenarts dat ik hem in wilde laten slapen, want hij kon haast niet meer bewegen. Ik knuffelde mijn konijn voor een laatste keer, haalde Bunny von D op zodat ze afscheid kon nemen, maar toen ik weer bij hem kwam bleek hij zijn laatste adem al te hebben uitgeblazen. Ik denk dat ik die dag pas stopte met huilen toen ik ’s nachts in slaap viel.

Konijn
Samen lunchen
Konijn
Samen fluffig zijn
Konijn
Soms deed mijn lichaam dienst als konijnenspringkussen
Konijn
Ik hoop dat Wesseltje eindeloos worteltjes eet in de konijnenhemel.

Lange-afstand-konijn

Ook aan de relatie kwam een einde en ik woonde inmiddels in een klein studiootje. Hoewel ik natuurlijk dolgraag Bunny von D met mij had willen meenemen, leek het mij toch het beste om haar in dat ene gehucht in de Achterhoek achter te laten. Want daar kon ze buiten door de tuin rennen, zelf had ik niet eens een balkon. Gelukkig kreeg ik zo nu en dan wel foto’s opgestuurd zodat ik up to date bleef.

Konijn
Toen Wesseltje er niet meer was werd deze teddybeer haar nieuwe BFF

De hereniging

En dan nu, ruim twee en een half jaar laten, zijn Bunny von D en ik weer herenigd. Want een paar maanden geleden ruilde ik mijn kleine studio in de stad om voor een huisje in de ghetto, maar wel met tuin! De tuin moeten we nog hermetisch afsluiten met kippengaas en de achterkant heeft nog een schutting nodig, want het is vast een hard knock life voor bunnies in de ghetto. Dus hopelijk kan ze zich nog even vermaken in haar villa. Dan kan ze straks met het mooie weer lekker buiten huppelen. Met hopelijk een nieuwe lover die we binnenkort voor haar gaan uitzoeken!

Konijn
Worteltje eten, nomnom.
bunny von d 4
“Zo, en nu zijn de wortels op!” zei ik.
konijn
“Heuuuuj jij liegt, ik spot nog een wortel!” riep Bunny von D in konijnentaal.
Konijn
En we leefden nog lang en gelukkig.

Wil jij nu ook een konijn? Neem dan eerst een kijkje bij een konijnenasiel bij jou in de buurt. De dierenasiels zitten bomvol met de allerliefste konijntjes (kijk maar!) die geadopteerd willen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

96 reacties op “Bunny von D is back!

 1. Yvon schreef:

  Wat goed en fijn dat jullie herenigd zijn!

  Nee, geen konijntje voor mij. Woon op 5 hoog, dus dat is geen konijnenleven.
  Soms vind het zelfs al een beetje zielig voor Sporty (onze kitten) dat ze niet naar buiten kan. Zeker als ik haar voor ’t raam naar buiten zie kijken en ze door het huis rent. Maar als ik me dan bedenk hoe ze gevonden is (zwerfkatje), dan hoop ik dat ze toch wel gelukkig is nu.

  | Reageer op deze reactie
 2. Laura Roelofs schreef:

  Wawiewauww,, wat schattig :3 Ik heb nu ook al een jaar of 4 een konijn, Snuffel. Ik mag er geen 2de dus heeft ze in de loop van de jaren al heel wat vriendjes gehad; van katten die in de winter tegen haar kwamen aankruipen tot nu 3 pauwen. Heel erg veel plezier weer met je bunnie en haar toekomstige maatje! Je overleden konijntje is trouwens ook echt een schatje, die van mij heeft alleen maar een kuifje op haar hoofdje 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. annouska schreef:

  Aaaaah ik zag al zoiets voorbij komen op twitter, maar ik had nog geen tijd om het rustig te lezen. Wat super fijn dat je lieve fluffige knuffel beestje terug is. Nog even hard klussen en je tuin is er ook klaar voor :D.

  Ik ben benieuwd wat voor vriendje er straks bij komt. 😉

  p.s super toffe site, ik ga hem straks even aan mijn vriend laten zien!

  | Reageer op deze reactie
 4. Sara schreef:

  Ohh ik ga NIET op die konijnenasiel-link klikken want dan sta ik morgen met een reismandje voor de deur!! Wat een geweldig verhaal en wat een prachtige bunny heb je (en had je). Vorig jaar is mijn zwarte konijntje Robbie overleden, hij was ELF…! Ik mis hem nog steeds zo erg. Hij stond eerst in mijn tienerkamer, toen bij mijn moeder in de tuin tijdens mijn studie, en toen in mijn woonkamer van mijn eerste eigen huisje (hij was toen al zo oud dat hij niet echt meer buiten kon blijven). Hij werd op het einde zo ziek en zwak, ik heb ook echt een week gehuild toen hij uiteindelijk was ingeslapen. Zodra ik een huis met tuin heb open ik een bunny paradijs. <3333

  | Reageer op deze reactie
 5. Cato schreef:

  Awh, hoe leuk! Veel plezier met Bunny von D (wat een topnaam).

  | Reageer op deze reactie
 6. Michelle schreef:

  Ooohhh, wat een lieverd! En wat is ze fotogeniek! Ik smolt helemaal weg bij de wortelfoto. Super dat ze nu weer bij je kan wonen.

  | Reageer op deze reactie
 7. Anouck Plume schreef:

  aaaah ik word zo gelukkig van deze blogpost! <3 <3 HOE fijn dat jullie weer herenigd zijn!! Ik wens je veel liefde en geluk en knuffelpret (alsof jullie een getrouwd stelletje zijn ja)

  | Reageer op deze reactie
 8. Isabelle schreef:

  Wij hebben ook zo plots beslist een konijn te nemen. Ik wou eigenlijk een chinchilla, maar die hebben wat meer zorg nodig en een heel groot hok blijkbaar. Maar dan hadden we plots een konijn. Ik las ook pas later dat je je konijn best in het asiel kan gaan halen en ook dat ze best niet alleen zitten… Dus ik heb het even zielig gevonden dat die van ons maar alleenig was. Maar dan las ik ook heel vaak van mensen die dan toch een 2e konijn nemen en dat die dan de hele tijd vechten. Mijn vriend had vroeger ook konijnen thuis en die moesten echt apart in een hok omdat ze zo vochten. Dus ik twijfel erover, maar jou idee van met jekonijn kennis te maken in het asiel is wel heel leuk!
  Ik ben heel blij voor je dat jullie herenigd zijn! Ze ziet er echt superlief uit!!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Met een mannetje en een vrouwtje (waarvan een of beide geen babytjes meer kunnen maken uiteraard) gaat het vaak wel goed! Bij het asiel kunnen ze kijken of de karakters van de beestjes een beetje bij elkaar matchen en ze geven veel goed advies over hoe je ze het beste aan elkaar kan laten wennen 🙂

   | Reageer op deze reactie
 9. Mylène schreef:

  Haha die “whuut” en “heeuuuj”-foto’s zijn cute! Ik ben dol op konijnen, maar omdat ik er zelf geen heb, neem ik genoegen met de foto’s van Bunnymama. Hoop dat je snel een nieuw vriendje vindt voor Bunny von D. En dan moet jij ook van die lieve plaatjes posten.

  | Reageer op deze reactie
 10. Shanti schreef:

  Allereerst: wat een geweldige naam! En wat een schatje. Fijn om weer zo’n leuk beestje in je eigen tuin te hebben 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Lau schreef:

  Aww wat leuk dat jullie weer herenigd zijn 😀
  En dat bunny von D straks nog een nieuw maatje krijgt.
  Dit is bijna een disney film 😛

  | Reageer op deze reactie
 12. Rachel - BBB schreef:

  awhhh koetsjiekoetsjie ieeeeeeee aaaaah ooooooooooh 😀 😀 😀 er zijn geen smileys of woordkreten die kunnen uitdrukken hoe vrolijk dit me maakt! mijn bloggenoten en ik zijn ook trouwe trouwe konijnenfans, en het verhaal van deze hereniging is zo leuk om te lezen, nu mis ik mijn eigen konijntjes extra erg…

  | Reageer op deze reactie
 13. Naomi schreef:

  Aaah wat een lief verhaal! En vroeger had ik ook altijd een konijn en nu denk ik van hmm als ik ga samenwonen, mooie tuin heb, dan is een konijn ook wel weer welkom!

  | Reageer op deze reactie
 14. Hazar Chaouni schreef:

  Wat een geweldig beestje! Wat leuk dat jullie weer herenigd zijn! (Ik had het al eerder gezien, vond dat ik toch nog even een reactie moest achterlaten)
  Wel heel rot van Wesseltje zeg, ik zou dat ook heel erg gevonden hebben. Je straalt zelfs zonder foto’s en alleen door je woorden al zoveel liefde uit, wat lijk jij mij toch een fijn mens 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: 20 Happy Days | IKBENIRISNIET
 16. Laura schreef:

  Wat een ontzettend mooie en lieve dame! Ik heb een jaar geleden zelf ook een konijntje in de dierenwinkel gekocht: Puk. Maar zij heeft gelukkig nu ook haar konijnenprinsje gevonden in een asiel: Pjotter! Mijn konijntjes zijn echt ontzettend gelukkig met zijn twee, echte liefde! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Meet Sir James Hopsalot | IKBENIRISNIET
 18. Pingback: Papieren Bunny van Loods 5 | TijgertjeRawr
 19. Pingback: Zo word je een goede konijnenmama | IKBENIRISNIET
 20. Pingback: Vrolijke paashaas! • Your Daily Intake
 21. Kelly schreef:

  Wat een leuke blog! Ik heb zelf ook twee konijnen en ik kan me erg inleven in je blog.
  Wij hebben een jaar geleden een konijn op straat gevonden. Deze werd door niemand herkend en niemand in de buurt was een konijntje kwijt. We hebben haar gehouden en een vriendje voor haar gezocht. Uiteraard wel laten castreren. Mijn dwerg en haar vriendje de Franse hangoor zijn niet meer van elkaar te scheiden. Zo heerlijk om die twee samen te zien. Ik vind het ook geweldig om de verhalen van Bunny Von D te lezen!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top