De zen studeerkamer

Ik plaatste vorige week een blogpost over het rommelkamertje boven en dat ik er graag een mooie studeer/werkplek van wilde maken. Vandaag is het al zo goed als af! Dat moest ook wel, want de tentamens komen steeds dichterbij. Ieh. Gelukkig heb ik nu een ‘zen’ kamertje. Het is een wereld van verschil, terwijl we er niet eens veel aan hebben veranderd: 
studeerkamer

letterbord
Letterbord
Eén van de mooiste tweedehands vondsten vind ik dit letterbord, daar was ik al een behoorlijke tijd naar opzoek voordat ik deze vond op Marktplaats. Volgens mij voor zo’n 10 of 15 euro, terwijl ze nieuw vaak rond de 70 euro kosten! Een set letters vond ik op een rommelmarkt, maar die was niet compleet. Gelukkig werkt een vriendin van mijn moeder bij een bedrijf dat deze borden en letters maakten, daar lagen nog twee dozen te verstoffen die ik mocht hebben. Nu kan ik alle zinnetjes maken die ik wil! Maar voor nu vind ik deze quote van H. Ford wel heel toepasselijk wat studeren betreft.yoda

Always in motion is the future
Wijze woorden van Yoda en een zenplantje. En mooi zit het plakplastic erop hè? Dat leverde heel wat frustraties op om dat er goed op te krijgen. Tot heldin Ilse met de tip kwam om vanuit het midden te plakken.bureauhoekje

Buy nothing new
Het was mijn doel om zo min mogelijk nieuwe spullen te kopen voor het inrichten van de studeerkamer, dat is wel aardig gelukt. De meeste spullen hadden we natuurlijk nog, dus dat was lekker makkelijk. Het rolgordijn, achtergelaten door de vorige bewoners, was kapot. We hoefden alleen even bij de IKEA een los ophangdingetje te kopen (dat kan bij de klantenservice) en nu hangt ‘ie weer! Ik nam ook gelijk een simpele prullenbak mee (want dat vond ik toch een beetje vies om tweedehands te kopen ook al heb ik geen smetvrees). boekenplank

Boekenplanken beplakken
Eigenlijk wilde ik ook nieuwe boekenplanken kopen, omdat ik alles zo licht mogelijk wilde hebben en dan waren de zwarte boekenplanken die ik nog had niet zo mooi. Maar dit hebben we opgelost door ze te beplakken met folie. Dat is een heel werk om er goed op te krijgen (fuck you luchtbubbels) maar het resultaat mag er wezen want het lijken wel nieuwe planken.
beeldjesBunny love
Het konijntje kreeg ik via de post eens van Marloes, samen met DIY bloemen. Superlief! Het beeldje daarnaast is eigenlijk een plantenbakje. Ik krijg heel vaak de vraag waar ik die vandaan heb: kringlopen staan echt bomvol met deze plantenbakjes, goed zoeken tussen de rommel!
magneetstrip
Don’t hurry be happy
Mijn levensmotto! Ik ben een beetje langzaam, met alles eigenlijk, behalve praten, maar dat maakt niet uit. Be happy! Daar naast hangt mijn studieplanning voor de aankomende tentamens. Breaking news: ik ben aardig op schema (ik schrijf dit op maandag). Komt natuurlijk doordat ik hartjes mag plakken als ik een hoofdstuk af heb. mint-hartje mint-hartje mint-hartjebureaulamp

Het bureaulampje kocht ik vorige week bij kringloop Het Goed (4,50 euro), net als dat kleine emaille bakje (0,75 euro). De apothekerspot kocht ik vorig jaar op de Oranjemarkt.konijnen paperclips

Konijnenpaperclips! Emma was zo lief om mij er een paar toe te sturen. Ik vind ze zo snoezig! Ik gebruik ze als boekenleggers in mijn studieboeken.spiegel

Hoi!plafondlamp

De plafondlamp is ook van Het Goed, volgens mij was deze 4 euro en hij is nog zo goed als nieuw.boekenkast

.. want dat hoekje is nog een beetje kaal.babybehang
Al had ik dit niet helemaal voor ogen (zoals je aan de inspiratieplaatjes van vorige week wel kon zien), ben ik er toch happy mee. Het is echt een oase van rust, vooral in vergelijking met de rest van ons rommelige (maar gezellige!) huisje. Het enige minpunt blijft het babybehang van de vorige bewoners, maar gelukkig is het nog heel neutraal. Ik ben al lang blij dat ze voor wit gingen en niet alles roze of blauw verfden. Overigens zit ik nu gewoon lekker beneden, want dat is toch wat gezelliger. Maar voor het studeren of het schrijven van blogposts met meer tekst is de kamer echt ideaal! En het ziet er sowieso een stuk beter uit dan dat het was, niet?

Back to Top