Hotspot: The Upperside in Enschede

Enschede wordt steeds hipper en groener. Yeah! Afgelopen week bezocht ik samen met een vriendin de conceptstore Upperside aan de Haverstraatpassage. Toen het een paar maanden geleden opende kreeg ik van haar een whatsappje dat het écht iets voor mij en mijn blog was en dat we er snel eens naar toe moesten gaan, maar het kwam er steeds maar niet van. Maandag zijn we eindelijk langs geweest, en het is zo leuk! Ik had er al veel eerder naar toe moeten gaan. 

the upperside enschede

Conceptstore The Upperside

The Upperside is een conceptstore waar elke drie maanden nieuwe producten te zien zullen zijn. Naast deze toffe producten van creatieve mensen en mooie merken, vind je ook een lunchroom en kapper (op afspraak) in The Upperside. Het winkelgedeelte is onder andere gevuld met handgemaakte kinderkleding van Retro to Go, tweedehands kleding, biologische haarproducten, accessoires van kurk, vintage en leuke dingen voor in huis. Maar ook merken als Herschel, Vans en Adidas. Voor ieder wat wils. De winkel is leuk ingericht met bijzondere voorwerpen en kunst. Hartstikke leuk om rond te neuzen en om nieuwe merken en producten te ontdekken.

the upperside winkelen

Lunchroom

De lunchroom wordt verzorgd door De Broodbode, een ambachtelijk lunchbedrijf. Ze maken zelf hun brood en beleggen het met de beste ingrediënten. Je kan hier lekkere broodjes bestellen, maar ook muesli, cheesecake of een verse smoothie. Er is een hoekje ingericht met voldoende zitplekken en tafeltjes om gezellig te lunchen. Op de kaart zag ik ook een hoop vegetarische gerechten staan, yes! Helaas is het veganistische aanbod beperkt, wat ik even snel uit de menukaart kon opmaken, dus ik moet nog even wachten tot de Vegan Challenge voorbij is voordat ik hier uitgebreid kan lunchen.

the upperside enschede

Winkelen

Er waren nog enkele lomografie camera’s te koop, ik scoorde de La Sardina voor slechts 35 euro omdat het de laatste was. Gaaf hè? Al wilde ik het liefst nog veel meer meenemen naar huis, want ze verkopen prachtige spullen. Dus als je in de buurt van Enschede bent, is The Upperside zeker een bezoekje waard. Om een kopje koffie te drinken, te winkelen of om alleen al even rond te kijken tussen alle leuke spullen. Want het enthousiasme straalt ervan af, je kan zien dat deze conceptstore met veel liefde is opgezet.

Voor de openingstijden, recente collecties en meer informatie zie hun Facebookpagina.

Adres: Haverstraatpassage 70, Enschede

the upperside enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Hotspot: The Upperside in Enschede

 1. chucky1012 schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit en zoveel moois verkopen ze er!
  Ik ben nog nooit in Enschede geweest.
  Het is zo ver 😉

  Fijne dag Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Lauriëtte schreef:

  Ziet er heel erg gezellig uit! Krijg gelijk zin om eens een dagje naar Enschede te gaan, ben er nog nooit geweest!

  | Reageer op deze reactie
 3. Manon schreef:

  Het ziet er echt ongelofelijk leuk uit, ik moet nodig eens een dagje Enschede plannen denk ik 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Laura schreef:

  Wat leuk! Ik hou wel van dat soort winkeltjes 🙂 Jammer dat Enschede zo onwijs ver is voor mij, ik kom er echt nooit haha!

  | Reageer op deze reactie
 5. Amy schreef:

  Het ziet er ontzettend gezellig uit, zeker dat lunch hoekje met die lampen er zo boven! Jammer dat Enschede voor mij behoorlijk ver is!

  | Reageer op deze reactie
 6. Maaike schreef:

  Leuk zeg, ik wist niet dat dit bestond! Ik woon heel dichtbij Enschede, dus erg handig dat ik het nu weet! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Marijke schreef:

  Oh wat een gaaf concept zeg!
  Ik wil nu ook opeens in Enschede wonen zodat ik hier geregeld lekker rond zou kunnen neuzen

  | Reageer op deze reactie
 8. Miranda schreef:

  Dat ziet er gaaf uit. Ik had er via de broodbode al eens van gehoord maat ben er nog nooit geweest. Ik ben gek op hun broodjes, dus binnenkort daar maar eens lunchen, kan ik gelijk even rondkijken!

  | Reageer op deze reactie
 9. Karlijn schreef:

  Wat tof! Nu wil ik naar Enschede 🙂 Ik kom eigenlijk bijna nooit in Enschede, kwam er alleen als ik bij een soort van tante op bezoek ging. Maar je zou alleen voor deze winkel toch een keer naar Enschede toe gaan?!

  | Reageer op deze reactie
 10. Anniek Verhooren schreef:

  Dit ziet er echt té leuk uit, en die tassen op de tweede foto zijn prachtig! Beetje jammer dat Enschede niet bepaald om de hoek ligt. Maar hee, wie weet! Ooit.

  | Reageer op deze reactie
 11. Elisa schreef:

  Hier lopen we een beetje achter met groen en hippie achtig. Alkmaar heeft wel enkele plekjes zoals Echt alkmaar. Heerlijk plekje om te eten en daar komen wij dan ook vaak 🙂 Maar de rest is het nog vrij rustig helaas.

  Ziet er heel erg leuk uit!

  | Reageer op deze reactie
 12. Idhuna schreef:

  Wat een gaaf artikel! Teske noemde je blog net in de hangout die ze heeft! Wat een leuk blog!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   N’aww wat lief zeg! 😀 En leuk om te horen, dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Ik kom echt nooit in Enschede, maar dit is wel handig voor mocht ik er ooit wel komen.

  | Reageer op deze reactie
 14. Myrthe schreef:

  Wauw, zo hip had ik Enschede niet in mijn hoofd 😮 Mocht ik ooit in een verwarde bui in Enschede belanden, dan ga ik soooowieso hierheen 😀

  P.s. zo jaloers op je La Sardina

  | Reageer op deze reactie
 15. Merel schreef:

  Wat super leuk zeg! Ziet er heel gezellig uit. Enschede is zo gek nog niet 😉 (sowieso niet omdat er heel toffe mensen en konijnen wonen)

  | Reageer op deze reactie
 16. Karlijn schreef:

  Volgens mij ben ik nog nooit in Enschede geweest? Maar dit is een goede reden om een keer te gaan 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Michelle schreef:

  Aah ik hou van deze tips! Mijn ouders wonen vlakbij Enschede en ik ging er vroeger altijd winkelen enzo. Al lang niet meer gedaan, misschien maar eens doen binnenkort :D.

  | Reageer op deze reactie
 18. yvette schreef:

  Ja, de Upperside is zo tof! Mijn kapper zit er (aanrader!) en er komen steeds nieuwe, gave dingen bij. Elke keer zie ik er wel weer wat nieuws. En tja De Broodbode…The Best! Leuk stuk Iris!

  | Reageer op deze reactie
 19. Claudia schreef:

  Ja! Uppersite is geweldig..gelukkig voor mij heel dicht bij en ben dan ook een trouwe klant van de Broodbode. Echt verreweg de beste broodjes in de stad. Moet je echt een keer voor terugkomen hoor!
  Wist je trouwens dat je bij Retro to Go ook naar eigen idee en ontwerp wat kan laten maken? En dat je daar ook een kinder(meiden) feestje kan houden?
  Echt een superplekje, Upperside.
  Wel vaak een prijzige lunch, omdat we altijd wel iets anders leuks vinden om ook te kopen 😉
  En voor alle bovenstaande reacties dat Enschede zo ver weg is…tja..wat je van ver haalt is lekker en leuk, dus gewoon een keer doen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 20. Meike schreef:

  Ben blij dat ik je blog volg! Ook al woon ik zelf in Enschede, dit is compleet langs me heen gegaan. Het zit ook wel een beetje in dat dode hoekje van de stad, dus je loopt er niet snel langs. Enige wat ik van dat straatje weet is dat er vaak een Golden Retriever ligt te zonnebaden 😀 (en er zit nog een creepy antiekzaakje).
  Eigenlijk gaat het best de goede kant op met Enschede…4 jaar terug had ik het niet aan willen raden als winkelstad.

  | Reageer op deze reactie
  1. Meike schreef:

   Ho, ingeving! Zaten ze eerder toevallig aan de Oldenzaalsestraat? Vlakbij dat wereldwinkeltje?

   | Reageer op deze reactie
 21. nicoles schreef:

  Woon dichtbij,dus ga zeker kijken 🙂
  Je schrijft er op maandag geweest te zijn en bij de openingstijden heb je dinsdag tm zaterdag staan….????

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha wow, nu je het zegt! Scherp hoor 😉 De openingstijden komen van de website, misschien dat dit niet helemaal up to date is en dat ze tegenwoordig wel elke maandag open zijn. Ik ga het even aanpassen. Thanks!

   | Reageer op deze reactie
 22. Jacqueline Pen schreef:

  Leuke blog! Ik ben naar de opening geweest. Zo gezellig! Mijn vriendin Pien verkoopt er haar cheesecake en taartjes . Voorheen werkte ze bij de Broodbode aan de Brinkstraat. Ook een aanrader!
  Het is heerlijk neuzen in deze zaak. Al die verschillende ondernemers met hun eigen stijl. Top!
  Na de brand een paar maanden geleden, is iedereen weer volop bezig.
  Nu ik dit schrijf moet ik er heel gauw maar weer eens naar toe. Gelukkig is het voor mij dichtbij!

  | Reageer op deze reactie
 23. Ivo Meijerink schreef:

  Hoi. Bedankt voor jou leuke artikel over onze store the upperside . Bij deze nodig ik jou uit voor een verwendag bij ons in de kapsalon. Uiteraard op onze kosten. Bel maar even 053-4317074. Bedankt Ivo

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 1 | IKBENIRISNIET
 25. Mariel schreef:

  Leuk leuk! Heb je al bij the upperside hengelo gekeken? Zo’n gave conceptstore erbij in!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top