Hotspot: The Upperside in Enschede

Enschede wordt steeds hipper en groener. Yeah! Afgelopen week bezocht ik samen met een vriendin de conceptstore Upperside aan de Haverstraatpassage. Toen het een paar maanden geleden opende kreeg ik van haar een whatsappje dat het écht iets voor mij en mijn blog was en dat we er snel eens naar toe moesten gaan, maar het kwam er steeds maar niet van. Maandag zijn we eindelijk langs geweest, en het is zo leuk! Ik had er al veel eerder naar toe moeten gaan. 

the upperside enschede

Conceptstore The Upperside

The Upperside is een conceptstore waar elke drie maanden nieuwe producten te zien zullen zijn. Naast deze toffe producten van creatieve mensen en mooie merken, vind je ook een lunchroom en kapper (op afspraak) in The Upperside. Het winkelgedeelte is onder andere gevuld met handgemaakte kinderkleding van Retro to Go, tweedehands kleding, biologische haarproducten, accessoires van kurk, vintage en leuke dingen voor in huis. Maar ook merken als Herschel, Vans en Adidas. Voor ieder wat wils. De winkel is leuk ingericht met bijzondere voorwerpen en kunst. Hartstikke leuk om rond te neuzen en om nieuwe merken en producten te ontdekken.

the upperside winkelen

Lunchroom

De lunchroom wordt verzorgd door De Broodbode, een ambachtelijk lunchbedrijf. Ze maken zelf hun brood en beleggen het met de beste ingrediënten. Je kan hier lekkere broodjes bestellen, maar ook muesli, cheesecake of een verse smoothie. Er is een hoekje ingericht met voldoende zitplekken en tafeltjes om gezellig te lunchen. Op de kaart zag ik ook een hoop vegetarische gerechten staan, yes! Helaas is het veganistische aanbod beperkt, wat ik even snel uit de menukaart kon opmaken, dus ik moet nog even wachten tot de Vegan Challenge voorbij is voordat ik hier uitgebreid kan lunchen.

the upperside enschede

Winkelen

Er waren nog enkele lomografie camera’s te koop, ik scoorde de La Sardina voor slechts 35 euro omdat het de laatste was. Gaaf hè? Al wilde ik het liefst nog veel meer meenemen naar huis, want ze verkopen prachtige spullen. Dus als je in de buurt van Enschede bent, is The Upperside zeker een bezoekje waard. Om een kopje koffie te drinken, te winkelen of om alleen al even rond te kijken tussen alle leuke spullen. Want het enthousiasme straalt ervan af, je kan zien dat deze conceptstore met veel liefde is opgezet.

Voor de openingstijden, recente collecties en meer informatie zie hun Facebookpagina.

Adres: Haverstraatpassage 70, Enschede

the upperside enschede

Back to Top