Kerstmenu met konijn

Velen willen tijdens kerst dineren met konijn. Ik snap dat, ik houd zelf namelijk ook erg van konijnen, mocht het je nog niet zijn opgevallen. Voor de ideale smaakbeleving bedacht ik een driegangenmenu met ingrediënten die een perfecte match zijn voor konijnen. Dus weet jij nog niet goed hoe jij dat met Kerstmis gaat aanpakken? Dineren met konijn doe je zo:

konijn met kerst

Amuse:

Witlofschuitje met een mix van wortel en komkommer-kaviaar

amuse voorgerecht konijn

Bereiding: Scheur één blaadje van een witlofstronkje. Leg dit op een klein bordje. Snij de wortel en komkommer fijn en vul hiermee het witlofblaadje. Maak af met een blaadje van de wortels.

Eindoordeel door Bunny von D: “Het is zo lekker dat ik het eten alle kanten op gooide, het bordje is dan ook overbodige luxe: een leerpuntje voor de volgende keer.”

Hoofdgerecht:

Groentegarnaal van wortel, tomaat en komkommer

hoofdgerecht konijn wortel

Bereiding: Snij het topje van een wortel af, leg dit op een klein bordje. Snij een hoekje uit een komkommer en halveer een klein tomaatje. Klaar is je groentegarnaal!

Eindoordeel door Bunny von D: “Wortel: ja! De rest liet ik liggen, jammer, had veel potentie.”

Nagerecht:

Worteltaartje met een basis van zoete appel

nagerecht voor konijn nagerecht voor konijn

Bereiding: Snij een dunne plak van een appel. Zorg ervoor dat er geen appelpitjes bijzitten, deze zijn giftig. Maak er een vormpje van door er een koekjesvorm in te drukken. Zet er een topje van een wortel op zodat het superchique lijkt.

Eindoordeel door Bunny von D: “OMG ZO LEKKER MEER MEER MEER GEEF MIJ MEER WAAR IS HET APPELTJE AAHH IK SPRING HEEN EN WEER VAN GELUK”

Kerstwens van Bunny von D

Nu Kerstmis steeds dichterbij komt wil Bunny von D jullie nog even op het hart drukken dat ze het op prijs zou stellen als haar vriendjes niet op worden gegeten. Ik krijg vaak de opmerking dat het niet uitmaakt of je nu een konijn of een koe eet, want het ene dier is niet beter dan de ander. Dat klopt enigszins ook wel, daarom eet ik naast konijnen ook geen andere dieren, maar konijnen hebben écht een verschrikkelijk leven in de vee-industrie. Er zijn daar veel minder goede richtlijnen voor. Het zogenaamd ‘culinar wild’ dat je bij supermarkten koopt, is in de meeste gevallen gewoon van tam konijn. Op de website van Wakker Dier vind je meer info.

kerstkonijnFijne feestdagen alvast! 

Back to Top