10 redenen waarom ik geen kinderen wil

ik wil geen kinderen

10 reden waarom ik geen kinderen wil:

1. De voornaamste reden waarom ik geen kinderen wil, is omdat ik dan mijn blog moet verwijderen. Blogs van moeders zijn namelijk vre-se-lijk. Over doorkomende melktandjes, eerste schoolbezoekjes, kinderfeestjes en het eerste plasje op het potje. Dat is gewoon nooit leuk om te lezen. Nee, maar echt.

2. Als vrouwen zwanger worden voelen ze spontaan de intense drang om dit vast te leggen op foto’s. Meestal halfnaakt zodat de buik goed zichtbaar is (en de uitpuilende navel ook). Het liefst met leuke buikschilderingen, om alles nog wat beter te accentueren. Ik hou er niet van om op de foto te gaan en verf op mijn buik wordt ook zo’n geklieder. Daarnaast krijg ik van zwangerschapsfoto’s altijd de rillingen, ik wil mijn omgeving dat niet aan doen.

3. Ik denk altijd dat ik alles beter weet qua opvoeding. Als ik mama’s met schreeuwende kinderen door de winkelstraat zie sleuren, weet ik al meteen dat het aan hun slechte opvoedingstijl ligt. Ik zou dus een hele nare, betweterige moeder zijn en dan moet ik altijd alleen op het schoolplein staan als ik Iris Junior opwacht, terwijl de andere mama’s achter mijn rug om over me fluisteren.

4. Iris Junior zou sowieso geheel vegan opgevoed moeten worden en mag alleen maar hipster kleertjes aan. Ik weet nu al dat dat in een relatiecrisis zal eindigen.

5. Ik vind het superegoïstisch om kinderen te nemen, de wereld heeft namelijk al mensen genoeg. Het is een beetje als wanneer je graag een hond/kat/konijn wil, deze bij een fokker koopt en niet via het dierenasiel. (Een kind adopteren zou wellicht dus nog een optie kunnen zijn.)

waarom ik geen kinderen wil

6. Met mijn emotioneel instabiele persoonlijkheid zou ik sowieso een potentieel postnatale depressie victim a la ‘De Gelukkige Huisvrouw’ zijn.

7. Kinderen zijn dúúr. Dan zou ik meer moeten werken. Omdat ik werk moet het kind naar de crèche. Dan moet ik nog meer werken want een crèche is duur. En als ik dan wel een keer vrij ben, spendeer ik al die tijd aan het opvoeden van mijn kind dat ik elke dag slechts een paar uurtjes zie omdat ik zoveel moet werken omdat ik een kind heb. Serieus, dat is toch niet logisch?

8. Mijn vriend wil later een hele dure, glimmende sportauto. Daar kan vast geen kinderzitje in.

9. Perineum massageolie. Echt. Dat zag ik een keer in een winkel staan. Zodat je minder kans hebt om uit te scheuren tijdens de bevalling. Ik wil daar geen massageolie voor. En ik wil daar ook niet uitscheuren. Niet bevallen lijkt me de beste optie.

10. Ik hou niet van kinderen.

Gewoon geen kinderwens

En eigenlijk kan ik nog wel 20 andere redenen bedenken waarom ik geen baby in mijn buik wil. De enige redenen waarom ik wél een baby zou willen is omdat ze er soms best schattig uit zien met van die dikke wangetjes, omdat ik dan een babykamertje heel schattig kan inrichten en zodat ik als zwangere vrouw altijd recht zou hebben op een zitplek in de bus ook al is ‘ie nog zo propvol. O ja, en omdat ik dan een goed excuus heb om heel veel zwangerschapskleding, babykleertjes, speelgoed en andere frutsels te shoppen. Maar waar het uiteindelijk op neer komt is dat ik gewoonweg geen kinderwens heb, nooit gehad ook. Conclusie: het zou voor iedereen beter zijn als ik voor altijd aan de pil blijf.

P.S. Moeders, voel je alsjeblieft niet aangevallen. Jullie kinderen zijn vast heel erg leuk. En eigenlijk had ik gewoon een beetje (lees: heel erg) een rotdag en wilde ik graag over iets bitchen. Soms mag dat wel, toch?

P.P.S. Blijkbaar is het not done om Engelse woorden in een Nederlandse tekst te gebruiken, daarom heb ik ze allemaal schuingedrukt gemaakt. Om het te accentueren. Net als belly paint op een zwangere buik.

Zo.

Update januari 2018: Deze blogpost schreef ik lang-láng geleden voor de grap. Ik krijg regelmatig de (serieuze) vraag hoe ik nu tegen dit onderwerp aan kijk nu ik wat ouder ben: nope, ik wil nog steeds geen kinderen.

Back to Top