En nu?

Lief logboek. Het echte-volwassen-leven is begonnen. Vooralsnog geen zwart gat tegengekomen. Over en uit.

en nu

“Ja maar Iris, wat ga je nu allemaal doen dan nu je bent afgestudeerd!?” Volgens mij maken anderen zich hier meer zorgen over dan dat ik dat doe. Gisteren werd ik wakker en mijn lichaam zat vol nieuwe, frisse, sprankelende energie! Ik vind het fan-tas-tisch dat nu niks vaststaat. Dat ik ‘maar wat doe’ en vanzelf zie of het wat wordt. Misschien ben ik er iets te nonchalant in, maar ik ben er echt van overtuigd dat het allemaal goed komt. En misschien wordt het ook wel niets, maar dan vind ik daar heus wel een oplossing voor. Voordat ik mijn diploma in ontvangst nam, moest de huur ook gewoon betaald worden. Als eeuwige student had DUO het een aantal jaren geleden al opgegeven om mij financieel te supporten. Dus zo veel verandert er niet wat dat betreft. Behalve dat ik niet meer van onbetaalde studiegerelateerde deadline naar deadline hoef te leven. En geen tentamenweken meer heb waarbij ik elke keer weer wankelend op het randje van een zenuwinzinking stond. Dus het kan vanaf nu alleen maar beter worden!

Mijn toekomstplannen:

  • Bloggen, hoera! Zo veel zin in! Het afgelopen half jaar stond mijn blog op een laag pitje en dat maakte me intens sip, want het is mijn allerliefstelievelingshobby.
  • En hopelijk leuke samenwerkingen met bedrijven blijven doen zodat ik fulltime kan bloggen. Oók heel veel zin in!
  • Maar aangezien er geen tweede inkomen is om op terug te vallen, en het opzich wel een prettig idee is om te weten dat de huur elke maand betaald kan worden, blijf ik mijn ogen ook open houden voor een leuk parttime-baantje. Ik zou het superleuk vinden om bijvoorbeeld in een natuurwinkel te werken.
  • Uiteindelijk is het mijn ambitie om meer met wetenschapsjournalistiek te gaan doen, zoals ik een jaar geleden al op mijn blog schreef. Positieve psychologie is op het moment hartstikke hip en ik denk dat ik daar best leuke stukjes over zou kunnen tikken.
  • Om daar wat meer ervaring in op te doen, wil ik dus ook graag verder met mijn afstudeeronderzoek. In de vorm van een publicatie, mocht dat lukken, of misschien zelfs wel in de vorm van een boek!
  • Maar wat momenteel de hoogste prioriteit heeft: alle afleveringen van Gilmore Girls zien, alle boeken lezen waar ik eerder nooit de tijd voor had en een lijstje kopen zodat ik mijn diploma op kan hangen.

Groetjes vanaf de wolk waar ik nog steeds op zit terwijl ik knuffel met mijn diploma.

Back to Top