Hotspot: Hof van Twello & Het Blote Voetenpad

hof van twello

De meeste tips voor uitjes die ik tegenkom op blogs zijn meestal in het westen van het land, meestal wordt het dan niet echt wat. Maar toen ik Hof van Twello voorbij zag komen op Instagram bij @merelgroenemeisjes werd ik meteen enthousiast, dichtbij Deventer dus dicht bij mij! Met mijn mutti ben ik er vrijdag geweest en het was onwijs leuk. Ik heb honderden foto’s gemaakt dus het duurde even voordat ik een goede selectie gemaakt had. Hopelijk komt de sfeer goed tot uiting in de foto’s, in het echt is het er nog veel mooier en leuker in ieder geval!

Streekwinkel & Keuken

Naast de streekwinkel kan je eten bestellen, er staat van alles op de kaart: van worst tot veganistisch raw food. Ik ging voor een quiche (met eetbare bloemen!) en de lekkerste thee die ik ooit heb gehad, iets met verse gewone munt, Marokkaanse munt, ananasmunt en citroenmelisse geloof ik. Aan het eind van de middag aten we een ijsje van écht fruit in de theetuin. In de streekwinkel kan je groenten van het land, sapjes, eieren, kaas en van alles voor je (moes)tuin vinden.

hof van twello - lunchhof van twello - moestuin hof van twello - winkel hof van twello - knoflook hof van twello - ijsje

Het Blote Voetenpad

Het blote voetenpad is dé attractie op Hof van Twello. Het is een pad van zo’n twee kilometer lang en je komt langs allemaal moois; onder andere een middeleeuwse en een prehistorische tuin, een wijngaard en een meertje met padden. En zoals de naam al aangeeft loop je dit pad op blote voeten. Overal langs het pad staan bankjes en volgens het foldertje ook hangmatten maar die heb ik niet gezien, bummer. Sommige delen van het pad zijn heel modderig (leuk!) en er is ook een deel waarbij je over kleine steentjes moet lopen (auw!), hoe verder je komt, hoe groter de stenen worden. Uiteindelijk loop je van dikke keien weer op het gras dat dan als fluweel aanvoelt.

blotevoetenpadblotevoetenpad7 blotevoetenpad6 blotevoetenpad5 blotevoetenpad4 blotevoetenpad3 blotevoetenpad2 blotevoetenpad1 blotevoetenpad8 blotevoetenpad9 blotevoetenpad10 hetblotevoetenpad13 blotevoetenpad12 blotevoetenpad11 blotevoetenpad-einde

& weer thuis

Ik nam een gele courgette, Nieuw Zeelandse spinazie, puntpaprika, verse knoflook, suikermaïs, trostomaten en een rode ui mee naar huis (voor nog geen 5 euro, cheap!). De groenten grilde ik en van een deel van de knoflook maakte ik knoflooksaus, ik was best moe na de hele middag op pad te zijn geweest dus at ik er simpele couscous bij. De maïskolf at ik gisteren, met boter en zout, jum!

lokale groentenavondeten

Ik heb een hele leuke middag in Hof van Twello gehad, dus als het mooi weer is en je bent er toevallig in de buurt, zeker even bezoeken! Hoewel het in de winter ook gewoon open is, maar met een zonnetje erbij lijkt het me leuker. Meer informatie vind je op de website.

Back to Top