Hotspot: Hof van Twello & Het Blote Voetenpad

hof van twello

De meeste tips voor uitjes die ik tegenkom op blogs zijn meestal in het westen van het land, meestal wordt het dan niet echt wat. Maar toen ik Hof van Twello voorbij zag komen op Instagram bij @merelgroenemeisjes werd ik meteen enthousiast, dichtbij Deventer dus dicht bij mij! Met mijn mutti ben ik er vrijdag geweest en het was onwijs leuk. Ik heb honderden foto’s gemaakt dus het duurde even voordat ik een goede selectie gemaakt had. Hopelijk komt de sfeer goed tot uiting in de foto’s, in het echt is het er nog veel mooier en leuker in ieder geval!

Streekwinkel & Keuken

Naast de streekwinkel kan je eten bestellen, er staat van alles op de kaart: van worst tot veganistisch raw food. Ik ging voor een quiche (met eetbare bloemen!) en de lekkerste thee die ik ooit heb gehad, iets met verse gewone munt, Marokkaanse munt, ananasmunt en citroenmelisse geloof ik. Aan het eind van de middag aten we een ijsje van écht fruit in de theetuin. In de streekwinkel kan je groenten van het land, sapjes, eieren, kaas en van alles voor je (moes)tuin vinden.

hof van twello - lunchhof van twello - moestuin hof van twello - winkel hof van twello - knoflook hof van twello - ijsje

Het Blote Voetenpad

Het blote voetenpad is dé attractie op Hof van Twello. Het is een pad van zo’n twee kilometer lang en je komt langs allemaal moois; onder andere een middeleeuwse en een prehistorische tuin, een wijngaard en een meertje met padden. En zoals de naam al aangeeft loop je dit pad op blote voeten. Overal langs het pad staan bankjes en volgens het foldertje ook hangmatten maar die heb ik niet gezien, bummer. Sommige delen van het pad zijn heel modderig (leuk!) en er is ook een deel waarbij je over kleine steentjes moet lopen (auw!), hoe verder je komt, hoe groter de stenen worden. Uiteindelijk loop je van dikke keien weer op het gras dat dan als fluweel aanvoelt.

blotevoetenpadblotevoetenpad7 blotevoetenpad6 blotevoetenpad5 blotevoetenpad4 blotevoetenpad3 blotevoetenpad2 blotevoetenpad1 blotevoetenpad8 blotevoetenpad9 blotevoetenpad10 hetblotevoetenpad13 blotevoetenpad12 blotevoetenpad11 blotevoetenpad-einde

& weer thuis

Ik nam een gele courgette, Nieuw Zeelandse spinazie, puntpaprika, verse knoflook, suikermaïs, trostomaten en een rode ui mee naar huis (voor nog geen 5 euro, cheap!). De groenten grilde ik en van een deel van de knoflook maakte ik knoflooksaus, ik was best moe na de hele middag op pad te zijn geweest dus at ik er simpele couscous bij. De maïskolf at ik gisteren, met boter en zout, jum!

lokale groentenavondeten

Ik heb een hele leuke middag in Hof van Twello gehad, dus als het mooi weer is en je bent er toevallig in de buurt, zeker even bezoeken! Hoewel het in de winter ook gewoon open is, maar met een zonnetje erbij lijkt het me leuker. Meer informatie vind je op de website.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

59 reacties op “Hotspot: Hof van Twello & Het Blote Voetenpad

 1. Merel

  Wat leuk dat je bent gegaan! Het is daar zooooo fijn. Vorige week zaterdag zaten wij daar op het terras met een raw taartje en we hoorden gewoon helemaal NIKS. Dat zal je in Amsterdam nooit hebben. Wij kochten een shitload aan groente, voor echt heel weinig geld. Het is echt awesome. Ik ben nu 3 keer geweest en ik zou eigenlijk wel iedere maand willen gaan. Al was het maar om eventjes te kijken 🙂

  Fijn dat jij het ook kon waarderen! En je foto’s zijn prachtig. Liefs!

 2. Bente

  Ziet er erg mooi uit! Jammer dat ik dit niet eerder wist: een paar weken geleden was ik kamperen in Deventer. Nu is het juist voor mij weer een beetje ver weg!

 3. Karlijn

  Dit is echt super dichtbij mijn ouders (bathmen) en is zo leuk! Het is lekker rustig en ik vind het heerlijk om met mijn voeten in de drap te lopen :). Dat ijsje ziet er heerlijk uit, aangezien ik morgen nog bij mijn ouders ben en het lekker weer wordt denk ik dat ik weet wat ik ga doen 🙂 En wat leuk dat je met je moeder bent geweest, mooie foto’s en halleluja jij kunt wel kok worden. Jouw eten ziet er echt goddelijk uit!

 4. Janine

  Wow dat ziet er allemaal goed uit, zeker een goed idee als wij weer in het oosten van het land zijn (vast vakantiehuisje daaro dus bijna elk weekend). Oh en al die groenten zien er zo lekker uit! Niets beters dan verse groenten uit de tuin (van jezelf of iemand anders :P).

 5. Maggie

  Superleuk zeg! Ga ik ook een keertje doen. Ik was deze zomer bij de Millinger Theetuin in de buurt van Nijmegen, ook echt een aanrader. Als je echt een vakantiegevoel wil, laat je dan met een pontje over de Rijn zetten!

 6. Chantal

  Dit klinkt leuk! Hoewel het een beetje uit de richting is hou ik het zeker in mijn achterhoofd voor als ik een keer in de buurt ben. Zeker het blote voeten pad lijkt me fantastisch. Ik ben een echt ‘blote voeten’ mens en loop als het even kan op mijn blote voetjes rond dus dit past perfect bij me!

 7. Mandy

  Hé, dit staat al een tijdje op mijn to-do-list!
  Wat leuk om er mooie foto’s van te zien, nu heb ik helemaal zin om te gaan!
  En die groenten.. mmm

 8. Aline

  Dat ziet er leuk uit! Mooie foto’s heb je gemaakt en lekker eten omnomnommm. En zelfs een poekie <3 Hier ga ik de boyfriend een keer mee naartoe slepen ;D

 9. Wat ziet het er mooi uit! En je groentes en eten, nomnomnom!
  Van zoiets zou ik ook genieten; ik vind het heerlijk om op blote voeten te lopen.

 10. Debby

  Ooo wat superleuk zeg! Goeie peeling tegen je eelt zeker 😉 en eetbare bloemen, ieks!

 11. Ann

  Blotevoetenpad lijkt mij erg leuk (staat ook op mijn to do lijstje)! alleen de naam al is leuk en ik hou ervan op mijn blote voeten te lopen 😉

 12. Hoi,
  Wat een leuke blogpost zeg! Ik heb wel eens van het pad gehoord maar nog nooit gedaan, dit lijkt me erg leuk.
  Ik kwam via via op je blog terecht en ben je meteen gaan volgen.
  Kom je ook eens op mijn blog langs?

  Groetjes Rensina
  theezakjes-rensina.blogspot.nl

 13. Mirthe

  Aaah die bloemen, dat landschap, goedkope groente! Ook zo’n blote voeten pad wil ik wel eens proberen 🙂 Toch jammer dat het voor mij niet naast de deur ligt, maar

 14. Farah

  Leuk zeg! Dat blote voeten pad vooral :).

  En het gerecht met die heerlijke verse groenten ziet er goed uit.

  • iris

   Ik mengde citroensap met wat suiker en deed er creme fraiche, beetje mayonaise en knoflook, peterselie en dille bij. Maar ik was er niet echt van onder de indruk, het smaakte een beetje gek. De volgende keer ga ik voor een ander recept. Dus je kan beter even Googelen naar een goed recept denk ik!

   • Aline

    Ik maak knoflooksaus altijd met Griekse yoghurt, beetje mayo, beetje creme fraiche, heel veel knoflook uitpersen, peper en zout (vooral lekker veel zout, van dat crunchie zout uit een molentje), paar drupjes citroensap. Heer-lijk.

 15. Suzanne

  Ik ga hem binnenkort ook lopen (dat heb ik vandaag even geregeld!) Ik ben er erg benieuwd naar en het lijkt me gewoon ontzettend leuk! Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de streekwinkel. Ik hou van producten van de boer zelf. Ideaal!

  • iris

   Superleuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. De trostomaten zijn MEGA lekker in ieder geval. En dat ijsje ook, volgens mij (pin me er niet op vast hoor) was die nog zonder zuivel/suiker/etc. ook!

 16. Pauline

  Fantastisch, nu wil ik ook! Hopelijk kom ik ooit eens in de buurt haha.

 17. Mirthe

  Oké, daar verdwenen een paar woorden?
  maar ik heb familie in Deventer dus een combinatie moet te maken zijn!

 18. Karlijn

  Deventer vind ik een beetje ver weg om heen te gaan om te wandelen, ook al ziet er heel leuk uit 🙂

 19. Elisse

  Wauw, ziet er super uit! Hier in de buurt is ook een blotevoetenpad, zou er heel graag ook eens naartoe gaan 🙂 Maar of het daar zo fijn is als daar, dat weet ik niet!

  • iris

   Oh wat grappig! Ik had voor vrijdag nog nooit eerder van een blote voetenpad gehoord en ik wist al helemaal niet dat er meerdere waren, leuk 😀

 20. Maartje

  Ziet er leuk uit! Ik had echt geen idee dat iets als een blote voetenpad bestond. Helaas niet echt in de buurt, maar als ik er een keer in de buurt kom ga ik zeker even kijken.

 21. Oeh wat onwijs gaaf. Het blote voetenpad had ik al een aantal keer gezien op tv dat lijkt me echt super grappig om eens te doen. 😀

  • iris

   Wauwie, op TV zelfs! Ik leef echt onder een steen wat dat betreft, haha. Echt eens doen hoor, heel leuk 😀

 22. D.

  Woon ik vlakbij Twello en weet ik dit niet eens! Het is toch wat :O. Ik ga er zeker een keer een kijkje nemen, heel erg bedankt voor de leuke tip!

 23. Ik heb er vaker over gehoord, maar het klinkt wel erg tof zo in je blog. Leuk, ook nog maar es lopen dus!

 24. Anne

  Wat leuk!! Ik wil graag met mijn vriendin binnenkort iets leuks doen, volgens mij is dit perfect. Thanks voor de tip! 🙂

 25. Jana

  Bij ons in België is er ook een blotevoetenpad, daar ben ik een paar jaar geleden heen geweest 🙂 was ook heel fijn 🙂

 26. Midden in de winter het blote voeten pad lopen lijkt mij anders geen pretje *flauw, ik weet het*

 27. Marlou

  Ik heb ooit in België een blotevoetenpad gelopen en vond het ook echt fantastiiisch. Nu zet ik deze denk ik ook maar op mijn lijstje, want het blijft zo leuk 🙂 en dat winkeltje (en een theetuin!) erbij zien er superfijn uit. Dus ja, binnenkort maar eens die kant op!

 28. Femke

  Ik wil hier dus vet graag heen! Het ziet er zo hippie-verantwoord uit, supertof! Zeker als het mooi weer is, moet die hele wandeling geweldig zijn. Teennageltjes lakken en gogogo! En als je dan ook nog een tas vol (verse) boodschappen mee kunt nemen, hoe kan het nog beter? (Niet, denk ik.)

 29. Bianca

  Veel van gehoord maar ik wist eigenlijk niet zo goed wat het was. Maar was ziet het er gezellig en vooral heerlijk uit zeg!

 30. Kaline

  Iris. Je inspireert me zo.. Ik ga er sowieso een keer heen binnenkort. Ik hou van van die wandelingen dat er wat te doen is onderweg.

  Je hebt ook in Gelselaar, Vlak bij Neede, erve brooks.
  Daar heb je een avonturenpad (het kind in je gaat helemaal los) en blotevoetenland. Dat is 3,50 entree, mag en je krijgt iets lekkers en drinken voor onderweg mee. Koopje dus en als je dit leuk vind, vind je dat vast ook super. 😀

 31. Mariska

  Wat een leuke tip! Mijn moeders vriend woont daar dichtbij, dus ga het eens even als tip aan haar geven!

 32. Wanda

  Lijkt me inderdaad leuk om een keer met een vriendin of met mijn moeder te gaan doen. Bedankt voor de tip!

 33. Nem

  Haha ohh dit is inderdaad wel een leuk uitje als je in de buurt woont ja! En daarna naar Bussloo 🙂 ik hoor er altijd heel veel mensen over, maar heb zelf nog nooit de moeite genomen om het een keer te doen. Dat zit er echt al jaaaren trouwens maar woed nu pas een beetje populair!

 34. Judith

  Wat leuk! Ik heb zelf een paar jaar geleden met mijn familie het blote voetenpad gelopen en begin dit jaar heb ik bij het Hof van Twello een workshop ‘vergeten groenten’ gehad. Uniek plekje!

 35. Pingback: Lezenswaardig | Het beste van augustus | ..::Horstinkistan::..

 36. Pingback: Doei vakantie | IKBENIRISNIET

 37. Amanda

  Wauw! Ik wist niet dat dit bestond. Nu wil ik er zeker een keer heen, ben zo benieuwd!

 38. Aranka

  Geloof het of niet, ik heb 10 jaar in Twello gewoond en ben nog steeds niet hier langs geweest. M’n moeder komt hier wel regelmatig en ik ben door jouw foto’s toch ook wel nieuwsgierig geworden!

 39. Echt zo grappig, ik kom oorspronkelijk uit twello en heb er welneens over gehoord maar ben er eigenlijk nog nooit geweest! Misschien toch maar eens doen als ik langs mijn ouders ga ;).

 40. Nicole

  Ik had dit artikel nog helemaal niet gelezen! Maar dit lijkt me super leuk! En het is voor mij ook heel dichtbij! 🙂