Recept: Tomatenrisotto met gegrilde aubergine

Duizendmaal sorry dat dit recept nu pas online komt! Soms vergeet ik dat mensen ook echt mijn blog lezen. Want ik had al blij aangekondigd dat dit recept voor een goddelijke tomatenrisotto snel online zou komen. Maar toen vergat ik het weer. Achja, alsof iemand dat opvalt, denk ik dan. Maar aan de berichtjes te zien, willen jullie (of in ieder geval een paar van jullie) de tomatenrisotto écht proberen. Dus hier is ‘ie in zijn volle glorie: de tomatenrisotto met gegrilde aubergine en mozzarella. Eet smakelijk alvast!

tomatenrisotto

Recept tomatenrisotto

Dit recept voor tomatenrisotto is voor ongeveer 2-3 personen.

Ingrediënten:

 • 1 aubergine
 • zout & peper
 • tijm
 • chilivlokken
 • olijfolie
 • kleine trostomaatjes
 • 1 kleine ui
 • 1 knoflookteentje
 • boter
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 200 gram risottorijst
 • 1/2 glas droge witte wijn
 • 1 liter groentebouillon
 • 1 bol mozzerella
 • eventueel extra geraspte kaas

tomatenrisotto

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Snij de aubergine in blokjes, verdeel over een bakplaat of in een grote ovenschaal en besprenkel met: zout, peper, tijm, chillivlokken, olijfolie. Gebruik van alles een flinke snuf, doe het een beetje op gevoel. Geen paniek, jij kan dit. 
 3. Zet dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
 4. Maak een sneetje in de tomaatjes (zodat ze niet ontploffen in de oven) en leg deze de laatste 10 minuten bij de aubergine.
 5. Let op: ik heb zelf een krakkemikkige oude oven, dus het kan best zijn dat de groente bij jou eerder of later gaar is. Gewoon goed in de gaten houden, zo veel kan er niet mis gaan. Mocht je toch in paniek raken, stuur me een twitterberichtje en dan sleur ik je er doorheen. Komt goed.
 6. Maak ondertussen de risotto. Begin met het snipperen van de ui en het fijn snijden van de knoflook.
 7. Zet ook een pan met een liter groentebouillon op een laag vuurtje zodat dit warm blijft.
 8. Verhit een klontje boter in een pan en bak de ui glazig in vijf minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak die nog 1 minuut mee.
 9. Bak de tomatenpuree even mee, dit is om het te ontzuren. En gooi ook de risottorijst erbij. Even een minuutje meebakken en vervolgens afblussen met de wijn.
 10. Als de wijn is opgenomen door de rijst, voeg je steeds een soeplepel bouillon aan de risotto toe. In totaal duurt dit proces ongeveer 20 minuten tot de risotto klaar is. Blijf tussendoor zachtjes roeren en telkens als de bouillon is opgenomen, voeg je weer een soeplepel bouillon toe. Zorg ervoor dat de boel niet uitdroogt!
 11. Als de aubergine klaar is kan je deze op het laatst door de risotto roeren.
 12. Snij de mozzarella in blokjes, proef of de risotto goed is, zet het vuur uit, en roer ook de blokjes mozzerella door de risotto.
 13. Serveer met de tomaten en eventueel met geraspte kaas en klaar is de tomatenrisotto!

tomatenrisotto

Ik hoop dat jullie de tomatenrisotto net zo lekker vinden als dat ik het vond, jummm. Oh, en vergeet niet de #ikbenirisniet hashtag als je jouw creatie deelt op Instagram. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties op “Recept: Tomatenrisotto met gegrilde aubergine

 1. chantal schreef:

  Toevallig eet ik morgen risotto! Met tomaat erdoor lijkt me ook heerlijk. Vervang denk ik wel de aubergine door courgette, vind ik lekkerder. Ik zit alleen altijd met de wijn, welke moet ik nemen? Wij drinken thuis nooit wijn en ik heb geen idee welke wijn ik moet nemen voor de risotto. Ik weet alleen dat ie droog moet zijn. Iemand tips?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Als je de wijn toch niet drinkt zal ik gewoon zo’n klein flesje goedkope droge witte wijn kopen van eigen merk! De meeste supermarkten (deze bijvoorbeeld) hebben die wel. Dat is voor een risotto helemaal prima 🙂 Mocht je liever helemaal geen wijn willen gebruiken dan kan je ook witte druivensap gebruiken. Las ik eens ergens als tip op internet, al heb ik dat zelf nog nooit geprobeerd (ik heb uiteraard altijd wijn in huis hahaha).

   | Reageer op deze reactie
 2. Amina schreef:

  Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga het maar eens van de week maken.

  | Reageer op deze reactie
 3. Paula schreef:

  Wauw dit ziet er echt super lekker uit! Dit ga ik zeker een keer maken 😍 Ook heel leuk geschreven, in mijn keuken kan het nog wel eens chaotisch en paniekerig worden als ik iets nieuws probeer haha.

  | Reageer op deze reactie
 4. Demi schreef:

  Klinkt ontzettend lekker, wil deze variant zeker ’n keer gaan maken! 😀

  | Reageer op deze reactie
 5. Claire schreef:

  Looks so good! Ik wil altijd risotto maken maar ik snap nooit iets van de rijst en het vocht opzuigen. Misschien dat ik me er met dit recept aan ga wagen 😀

  | Reageer op deze reactie
 6. Paul schreef:

  Dat ziet er lekker uit. Een vergelijkbare variant heb ik al eens gemaakt (uit een of ander kookboek).

  | Reageer op deze reactie
 7. Helen schreef:

  Hmmmmm dit was weer heerlijk! We hadden parmezaan ipv mozzarella. En het was eigenlijk te veel voor 2 personen (heb een portie in de vriezer).

  | Reageer op deze reactie
Back to Top