10 x favoriete outfits uit mijn zomer capsule wardrobe

Ik doe net alsof de zomer nu gewoon voorbij is en het weer tijd is voor lange mouwen en lange broeken. Werken jullie even mee, weergoden? Ondank dat ik nazomer en begin van de herfst heerrrlijk vind, ook qua kleding, heeft de zomer ook wel wat, hoor. Luchtige topjes, zwierige jurkjes en leuke hemdjes. Dus in deze post een overzicht van mijn tien favoriete outfits van mijn afgelopen zomer capsule wardrobe. Alle merken heb ik onder de foto genoemd, misschien dat je zo nog leuke, duurzame merken kan ontdekken!

Lievelingsoutfits uit mijn zomer
capsule wardrobe:

Zomer capsule wardrobe outfits
Jurk: King Louie, vegan tas: Matt & Nat, ketting: kringloop Het Goed.

Dit jurkje heb ik twee jaar geleden van mijn moeder gekregen als cadeau toen ik mijn bachelor-diploma haalde. Ik moet er altijd aan denken als ik ‘m aan doe, voor mij heeft het jurkje alleen maar positieve vibes. Hij werd me later iets te groot, maar toen heeft de moeder van Steve het middenstuk iets ingenomen en zat de jurk weer als gegoten! Bij toeval kwam ik er later pas achter dat King Louie aangesloten zit bij de Fair Wear Foundation, het is dus niet alleen een mooi jurkje, maar ook een eerlijke! Oeh, en mijn gele lievelingstas is deels gemaakt van gerecyclede plastic flessen, cool hè?

Zomer capsule wardrobe outfits
Top: Goat Organic Apparel, jeans: Kings of Indigo, schoenen*: Pretty & Fair, waterfles*: Dopper.

Tip voor chaoten: de oplettende kijker ziet een karbijnhaak aan mijn broek hangen. Dat is niet voor een fashion statement (zo veel verstand heb ik ook niet eens van fashion), maar omdat ik de grootste chaoot ooit ben en áltijd mijn sleutels kwijt ben of kwijt raak. Ik heb mijn huissleutel nu aan dit haakje zitten en dan klik ik hem zo aan mijn broek of tas.

Zomer capsule wardrobe outfits
Vest: tweedehands van Appel & Ei, top: Goat Organic Apparel, jeans: Kings of Indigo, schoenen*: vegan Toms, ketting: vintage van mama.

Dit vest was en is mijn absolute fijnste item deze zomer. Hij is lekker luchtig en zacht, maar toch wel fijn als het net te fris is voor blote armen. Ik wilde al heel lang een vest als deze, maar zag ze alleen van non-eerlijke merken. En zo liep ik ineens tegen dit vest aan bij Appel & Ei van bijna-nieuwe kwaliteit; kon ik ‘m toch kopen zonder schuldgevoel.

Zomer capsule wardrobe outfits
Shirt: Supershirts, chillpants*: Saint Basics, schoenen*: vegan Toms.

Kan je je nog herinneren dat ik een blogpost over duurzaam ondergoed schreef? Hierin kwam het Nederlandse merk Saint Basics ook aan bod. Als bedankje kreeg ik hun ultieme ‘lounge pant’ opgestuurd en dat vond ik zó lief. Hier droeg ik hem tijdens het uitlaten van Ollie, maar ik draag hem eigenlijk alleen in huis. Fijn voor ’s avonds op de bank als we films kijken, hij zit echt héél lekker. Het T-shirt kocht ik een paar jaar terug als verjaardagscadeau voor mezelf, hij wordt nog steeds verkocht (hierr)!

Zomer capsule wardrobe outfits
Jurk*: Armed Angels van watMooi, schoenen*: Pretty & Fair.

Lievelings-der-lievelingsoutfits: geheel gehuld in het zwart. Jaren heb ik alleen zwart gedragen, maar sinds ik mijn kledingkast heb geminimaliseerd draag ik ook veel andere kleuren. Vooral blauw-tinten eigenlijk, zoals je in deze post al ziet. Maar zwart blijft toch wel favoriet! Het jurkje mocht ik uitzoeken bij watMooi voor deze samenwerking. Ik draag deze nog steeds met veel plezier.

Zomer capsule wardrobe outfits
Zomerhoed: tweedehands van Appel & Ei, top: Goat Organic Apparel, ketting: vintage van mama, rok*: People Tree van Good Fibrations, schoenen*: Toms.

Deze stretchy kokerrok van bio katoen is zo fijn, ik vind de kleur ook fantastisch. Ik krijg er vaak vragen over, maar helaas komt deze al uit een oude collectie van People Tree en wordt dus niet meer verkocht. In deze blogpost liet ik hem voor het eerst zien (mijn outfitposts zijn er in de tussentijd gelukkig wel op vooruit gegaan zie ik nu, ha) en het is nog steeds één van mijn favoriete items.

Zomer capsule wardrobe outfits
Top: OGNX Yoga Wear, rok*: People Tree, schoenen: vegan Toms.

Daar heb je de rok weer! Ik kan de rok vrijwel met alle tops uit mijn zomer capsule wardrobe combineren, wat heel fijn is. Deze top is eigenlijk voor yoga bedoeld, maar ik vind ‘m zo leuk dat ik hem ook vaak overdag draag.

Zomer capsule wardrobe outfits
Shirt: Goat Organic Apparel, rok: King Louie (tweedehands), tas: Matt & Nat, armbandje: vintage van mijn tante, schoenen: Salt Water Sandals (niet per se duurzaam, behalve dat ze járen meegaan!).

Als je de merken hebt gecheckt, zie je dat meerdere items van Goat Organic Apparel (voorheen ook wel bekend als Geitenwollenshirts) heb. Dit is een ontzettend fijne webshop voor betaalbare basics. Alles is gemaakt van duurzame materialen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden. De kwaliteit van de kleding is ook erg goed. De kwaliteit van mijn netjes-eten-als-een-normaal-volwassen-persoon zijn helaas iets minder, dus ik kan dit witte shirt nooit langer dan vierentwintig uur aan voordat ik in de weer moet met oma’s huishoudtips om hardnekkige vlekken weg te boenen.

Zomer capsule wardrobe outfits
Shirt: Goat Organic Apparel, broek van Tencel: Sissy Boy, schoenen*: Pretty & Fair, ketting*: Team Confetti, tasje*: Thank God It’s Monday.

Wellicht niet mijn meest fotogenieke foto (ik geloof dat ik iets riep naar Steve als “zie je mijn staart wel goed anders lijkt het alsof ik zo’n bolle kop heb” terwijl hij de foto maakte). Maar kijk even hoe mijn fotogenieke beagle met zijn flappies (= ‘oren’ in #dogmom-taal) op de achtergrond schittert. Actiefoto, whoesj!

Zomer capsule wardrobe outfits
Top: OGNX Yoga Wear, yogalegging: Teeki.

En ik sluit af met mijn yogakleding, in de blogpost over duurzame yogakleding schreef ik er uitgebreider over. Oh het zit zo lekker comfortabel, regelmatig loop ik er de hele dag in ook al doe ik dan niet eens yoga. The perks of being een vanuit huis werkende blogger.

Hoe mijn capsule wardrobe tot nu toe bevalt

I love it! Ik begon eind vorig jaar met het maken van een capsule wardrobe. Het is nog steeds een beetje zoeken wat mij het beste bevalt en wat ik qua stijl mooi vindt, maar ik vind het superleuk om te doen. Het geeft me veel meer rust en minder keuzestress sinds ik een minimalistische garderobe heb. En ook al heb ik nu véél minder kleren dan vorig jaar, mijn outfits zijn veel gevarieerder geworden! Ik ben namelijk helemaal niet zo modebewust, maar sinds ik meer overzicht heb qua kleding vind ik het juist heel leuk om ermee bezig te zijn. Winkelen wordt er ook een stuk eenvoudiger door omdat je precies weet wat je nodig hebt. En zo kan ik nog wel honderd meer redenen bedenken waarom een capsule wardrobe fantastisch is, maar wellicht bewaar ik dat voor een volgende blogpost.

VIP tip

Op Patreon houd ik een serie met video’s bij over het organiseren van mijn garderobe. In de laatste video uit deze serie (uit mei), kan je zien hoe ik mijn zomer capsule wardrobe samenstel. De videoserie bestaat nu uit zes video’s en kan je allemaal terugkijken als je een supporter ben op Patreon! Ik heb al weer helemaal zin om een nieuwe garderobe samen te stellen en dit vast te leggen, maar ik vrees dat ik nog even moet wachten tot het echt niet meer zo warm en zonnig wordt.

Organiseer jij je kast ook opnieuw als er een nieuw seizoen aan komt is? Of heb je sowieso al je kleding voor alle seizoenen bij elkaar liggen?

* Als er een sterretje achter het item staat, betekent dit dat ik het product heb gekregen.
Ik laat alleen gekregen producten zien waar ik zelf enthousiast over ben 

Back to Top