3 x AH groenteburgers met verschillende toppings

Albert Heijn heeft sinds kort een nieuwe lijn met verse vegetarische producten aan haar assortiment toegevoegd. Yes! In deze blogpost lees je er meer over en test ik samen met Carnivoor Steve de nieuwste AH groenteburgers.

AH Groenteburgers

geel_hartje Deze blogpost heb ik in samenwerking met Albert Heijn geschreven geel_hartje

Nieuwe vleesvervangers bij Albert Heijn

Toen ik rond mijn dertiende van de één op andere dag besloot vegetariër te worden, was het even zoeken wat ik dan wèl ging eten. We aten standaard elke avond Hollandse pot (lees: gekookte aardappels, groente en vlees). Voor mij betekende dat toen dat ik hetzelfde als mijn ouders en zusje at, alleen dan met een gekookt ei of een vleesvervanger op mijn bord. En vleesvervangers waren in die tijd nog niet zo eh, ja, lekker. Er was sowieso weinig keuze in; ik kan me alleen een blok tofu en droge vegaburgers herinneren. Die dan ergens in een hoekje van de supermarkt lagen weggestopt. Gelukkig is dat nu wel anders! In de Albert Heijn vind je tegenwoordig een compleet schap gevuld met vegetarische producten. Sinds kort vind je daar ook hun nieuwe ‘vandaag vegetarisch’-lijn. Deze bestaat uit gestoomde groenteburgers, vers falafeldeeg en verschillende soorten verse vleesvervangers zoals gehakt. Ook goed nieuws voor de veganisten: een groot deel ervan is vegan, zoals de groenteburgers en het falafeldeeg.

AH Groenteburgers

3 x AH groenteburgers

Ik was gelijk benieuwd naar de groenteburgers! Als je mij wat langer volgt, weet je dat ik groot fan ben van vegetarische burgers. Het is makkelijk, snel en àltijd lekker. Samen met Steve testte ik de drie nieuwe soorten AH groenteburgers. Om van een simpele groenteburger iets speciaals te maken, bedachten we er verschillende toppings bij.

1. Guacamole Burger

 • geprakte avocado met een beetje limoensap
 • tomaat in blokjes gesneden
 • dun gesneden rode ui
 • dun gesneden jalepeño
 • tortillachips

Deze topping is lekker bij: de maïs-wortelburger

AH Groenteburgers

2. #Healthy Burger

 • hummus
 • verschillende soorten kiemgroenten
 • dun gesneden radijsjes

Deze topping is lekker bij: de groenebonenburger

AH Groenteburgers

3. Tzatziki Burger

 • tzatzikisaus (eventueel zelfgemaakt)
 • plakjes komkommer
 • gebrokkelde fetakaas
 • verse dille

Deze topping is lekker bij: de bietenburger

AH Groenteburgers

Ik vind alle drie de burgers superlekker, ze zullen hier zeker nog eens vaker op tafel staan. De structuur is goed en de smaak ook. Je proeft de groente echt. Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, zie je ook dat de burgers voornamelijk uit groente bestaan. Steve is vaak wat kritischer wanneer het om vegetarische producten gaat. Maar twee van de drie burgers heeft hij goedgekeurd. Hij vond ze zelfs erg lekker. Het kritiek op de derde burger luidde: “smaakt te veel naar rode biet”. Ja. Dat krijg je met een bietenburger. De maïs-wortelburger is unaniem uitgeroepen tot absolute winnaar; vooral met de guacamole en tortillachips als topping!

Heb jij de AH groenteburgers al geprobeerd? En wat is jouw favoriete topping voor op een burger?

Back to Top