3 x AH groenteburgers met verschillende toppings

Albert Heijn heeft sinds kort een nieuwe lijn met verse vegetarische producten aan haar assortiment toegevoegd. Yes! In deze blogpost lees je er meer over en test ik samen met Carnivoor Steve de nieuwste AH groenteburgers.

AH Groenteburgers

geel_hartje Deze blogpost heb ik in samenwerking met Albert Heijn geschreven geel_hartje

Nieuwe vleesvervangers bij Albert Heijn

Toen ik rond mijn dertiende van de één op andere dag besloot vegetariër te worden, was het even zoeken wat ik dan wèl ging eten. We aten standaard elke avond Hollandse pot (lees: gekookte aardappels, groente en vlees). Voor mij betekende dat toen dat ik hetzelfde als mijn ouders en zusje at, alleen dan met een gekookt ei of een vleesvervanger op mijn bord. En vleesvervangers waren in die tijd nog niet zo eh, ja, lekker. Er was sowieso weinig keuze in; ik kan me alleen een blok tofu en droge vegaburgers herinneren. Die dan ergens in een hoekje van de supermarkt lagen weggestopt. Gelukkig is dat nu wel anders! In de Albert Heijn vind je tegenwoordig een compleet schap gevuld met vegetarische producten. Sinds kort vind je daar ook hun nieuwe ‘vandaag vegetarisch’-lijn. Deze bestaat uit gestoomde groenteburgers, vers falafeldeeg en verschillende soorten verse vleesvervangers zoals gehakt. Ook goed nieuws voor de veganisten: een groot deel ervan is vegan, zoals de groenteburgers en het falafeldeeg.

AH Groenteburgers

3 x AH groenteburgers

Ik was gelijk benieuwd naar de groenteburgers! Als je mij wat langer volgt, weet je dat ik groot fan ben van vegetarische burgers. Het is makkelijk, snel en àltijd lekker. Samen met Steve testte ik de drie nieuwe soorten AH groenteburgers. Om van een simpele groenteburger iets speciaals te maken, bedachten we er verschillende toppings bij.

1. Guacamole Burger

 • geprakte avocado met een beetje limoensap
 • tomaat in blokjes gesneden
 • dun gesneden rode ui
 • dun gesneden jalepeño
 • tortillachips

Deze topping is lekker bij: de maïs-wortelburger

AH Groenteburgers

2. #Healthy Burger

 • hummus
 • verschillende soorten kiemgroenten
 • dun gesneden radijsjes

Deze topping is lekker bij: de groenebonenburger

AH Groenteburgers

3. Tzatziki Burger

 • tzatzikisaus (eventueel zelfgemaakt)
 • plakjes komkommer
 • gebrokkelde fetakaas
 • verse dille

Deze topping is lekker bij: de bietenburger

AH Groenteburgers

Ik vind alle drie de burgers superlekker, ze zullen hier zeker nog eens vaker op tafel staan. De structuur is goed en de smaak ook. Je proeft de groente echt. Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, zie je ook dat de burgers voornamelijk uit groente bestaan. Steve is vaak wat kritischer wanneer het om vegetarische producten gaat. Maar twee van de drie burgers heeft hij goedgekeurd. Hij vond ze zelfs erg lekker. Het kritiek op de derde burger luidde: “smaakt te veel naar rode biet”. Ja. Dat krijg je met een bietenburger. De maïs-wortelburger is unaniem uitgeroepen tot absolute winnaar; vooral met de guacamole en tortillachips als topping!

Heb jij de AH groenteburgers al geprobeerd? En wat is jouw favoriete topping voor op een burger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 reacties op “3 x AH groenteburgers met verschillende toppings

 1. Mylene schreef:

  Leuk artikel is het geworden! ik heb nu wel zin gekregen in zo’n burger. En ja, dat om half acht in de ochtend…

  | Reageer op deze reactie
 2. Nene schreef:

  De bietenburger hebben we laatst ook gegeten, hij is ook erg lekker met wat gecarameliseerde rode ui met balsamico en wat blauwe kaas erop!
  En het falafel deeg was ook prima, ideaal als je zelf wilt bepalen hoe groot je je falafel balletjes maakt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh leuk! Ik heb het falafeldeeg nog niet geprobeerd. De andere verse producten wel, zoals de boomstammetjes en gehaktballetjes, ik was er echt van onder de indruk. Soms zijn vleesvervangers zo droog, maar bij deze (omdat ze vers zijn denk ik) totaal niet. Met gecarameliseerde ui en balsamico ga ik ook snel proberen, goede tip! 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Vera schreef:

  Oooeeeh ja ik heb deze ook ontdekt! Ik vind ze heel lekker, ik heb alleen de maïs-wortelburger nog nooit gegeten. De bietenburger maakte ik met gebrokkelde blauwe kaas en mangochutney en de groene bonenburger maakte ik met satésaus en verkruimelde pittige cassave. Jouw topping-tips zien er ook superlekker uit dus die ga ik zeker eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Whoa, satésaus en cassave klinkt súperlekker. Daar zou ik zelf nooit opkomen! Moet ik ook snel proberen 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Ise schreef:

  Ik heb de mais-wortelburger ook al eens geprobeerd, maar de volgende keer ga ik hem zeker op jouw manier maken!

  | Reageer op deze reactie
 5. hanne schreef:

  ik heb ze niet geprobeerd maar wel bekeken (maar mijn afkeer voor kant en klaar was ik nog niet te boven, al zien de ingredienten er wel fijn uit! ) maar ik geloof (voor je inleiding) dat de groene bonen burger niet vegan is, klopt dat? denk dat daar melk ik zit. niet elke maaltijd moet perfect zijn, maar het is wel eerder een extra portie groenten dan een vlees ‘vervanger’ gezien er niet veel eiwitten inzitten. maar perfect voor zo’n broodje met guacamole of hummus!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   De ingrediënten van de groenebonenburger kan je hier vinden, zit geen melk in 🙂 Ik denk dat je het ook meer moet zien als een vleesvervanger die gewoon lekker & makkelijk is voor zo nu en dan!

   | Reageer op deze reactie
   1. hanne schreef:

    oow thanks! goed om te weten. al ziet de biet er het leukst uit! (sorry steven, beet rules) en dat bedoelde ik ook hoor, dat je het als een leuk extraatje voor af en toe moet zien, en niet als een perfect verantwoorde vervanger (een vleeseter eet ook wel gewoon eens een pak friet, daar zitten dan ook geen eiwitten in he 😀 )

    | Reageer op deze reactie
    1. Iris schreef:

     Haha ja precies, snap helemaal wat je bedoelt. (En ik snap ook niks van mensen die geen bietjes lusten hoor, zo lekker!)

     | Reageer op deze reactie
 6. Joyce schreef:

  Oeh mijn favoriete burgertopping blijft denk ik sriracha mayonaise, pickled komkommer, gebakken uitjes en wat sla. Love that! 😀 Ik heb deze burgers nog niet getest maar de mini albert heijn hier heeft ook bijna geen vega producten 🙁

  | Reageer op deze reactie
 7. Nathalie schreef:

  Ik wist helemaal nog niet dat AH nieuwe groentenburgers had. Moet ik dus zeker eens uitproberen. Leuk dat je er verschillende toppings bij bedacht hebt. Ik moet toegeven dat ik daar zelf meestal niet zo creatief in ben. En als ze zelfs goedgekeurd zijn door Carnivoor Steve dan moeten ze wel goed zijn 😀

  | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Echt deze burgers zijn mijn favoriet! Ik ben vooral fan van de maisvariant, heerlijk! Ik kwam ze een tijdje geleden tegen en eet ze sindsdien echt vaak. Ik vind het vooral ook zo lekker dat je echt nog mais stukjes vind in de burger en het niet allemaal gepureerd is. Haha ook dat klinkt misschien best raar, maar je snapt wel wat ik bedoel denk ik 😉 X

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaa precies dat vind ik ook zo lekker! Grappig dat we beide dezelfde favoriet hebben 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Sanne schreef:

  Oeeeh, ziet er heel goed uit! Mooie foto’s heb je ook gemaakt! Doe mij maar zo’n burger… 🙂 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Sanne schreef:

  Ik ga nu speciaal naar AH voor deze vleesvervangers, ben er gek op! De vega boomstammetjes zijn mijn guilty pleasure geworden geloof ik.. Deze recepten ga ik dus ook zeker proberen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Die boomstammetjes zijn echt héél lekker ja, ik vond ze qua smaak en structuur bijna eng ‘echt’!

   | Reageer op deze reactie
 11. Linda schreef:

  Het enige wat ik wel eens gegeten heb hiervan is een bietenburger (bij Ikea, best wel goed!) omdat ik nieuwsgierig was en die vond ik wel heel lekker! Dus misschien moet ik dit ook maar eens proberen, want het ziet er heerlijk uit 🙂 Wat een leuk artikel heb je ervan gemaakt!

  | Reageer op deze reactie
 12. Claire schreef:

  Super leuke samenwerking! Ik heb de burgers nog niet gehad maar ze klinken heel lekker. Ik heb een gruwelijke hekel aan bietjes, dus de bietenburger sla ik even over. Maar de maïs burger lijkt me ooooh zo lekker, vooral met tomatensalsa en rode ui 😀

  | Reageer op deze reactie
 13. Iris schreef:

  Ik heb ze ook geprobeerd en ik ben best tevreden. De maïs-/wortelburger is wel best zoet voor een vleesvervanger, maar dat is op zich niet zo erg.

  | Reageer op deze reactie
 14. Suzanne schreef:

  Ik heb de bietenburger geprobeerd, maar vond m zelf als bieten-liefhebber niet zo lekker. Beetje saai, alléén maar biet eigenlijk, maar ik had m gewoon als AGV’tje. Op een broodje met topping zal het anders zijn.
  Ken je trouwens de vega-burger-recepten van Yellow Lemon Tree? Het is de laatste tijd erg rustig op haar site, maar die bietenburger vind ik echt zoooooo lekker. Vooral met alle toppings die ze erbij aanraadt (avocado, mango etc). Mjam!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja die heb ik al een keer gemaakt zelfs! Die is heel lekker inderdaad. Haar recept voor risotto met rode biet is ook een aanrader <3

   | Reageer op deze reactie
 15. Ohhh hmmm wat ziet dit er heerlijk uit! Ik maak zelf ook weleens zo’n lekkere vegaburger op een broodje als lunch. Ook al met de bonenburger en de wortel burger gedaan. Ook mijn niet-vegetarische vriend vond ze heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 16. Lilian schreef:

  Wij moesten in mijn vroege jeugd inderdaad ook dat vieze tofu eten en veel oesterzwammen, weet ik nog. Gelukkig kwamen mijn ouders later tot inkeer 😉

  Nu eten we regelmatig vegetarische burgers, gewoon omdat teveel vlees niet hoeft en je inderdaad zoveel keuze hebt. Mijn man heeft onlangs zelf van die bietenburgers gemaakt en die waren echt lekker!

  | Reageer op deze reactie
 17. Rose schreef:

  Oeeeh deze wil ik proberen! Waar in de AH vind je de verse vega producten? Ik kan ze nergens vinden oeps… Bij de gewone vegaburgers enzo iig niet 🙁 Hoewel mijn AH dat assortiment onlangs gehalveerd heeft en me niet kon vertellen waarom. Werd echt afgedaan als gezeur dus stiekem ben ik een beetje anti-AH aan het worden. Hopelijk maken deze producten dat weer een beetje goed 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ojee, dat is zonde! Als het goed is liggen ze gewoon bij de rest van de vega-producten in de koeling.

   | Reageer op deze reactie
   1. Rose schreef:

    Yay bedankt voor je reactie! 😀 Dan zullen ze die bij mij niet hebben helaas… Wel goede inspiratie voor vegaburger-broodjes 🙂

    | Reageer op deze reactie
    1. helga schreef:

     jammer idd. Bij de Ah waar ik ga ook minder vega, mis vooral de qourn sate. Daardoor ook minder naar de Ah. Ging vooral voor hun vegaassortiment.

     | Reageer op deze reactie
 18. Eva schreef:

  Oeeeh lekker! Ik ben ook zo’n fan van verschillende burgertoppings en die vegaburgers lijken me ook onwijs lekker!

  | Reageer op deze reactie
 19. Natasja schreef:

  Wat leuk al die ideeën! Heb zelf de mais-wortelburger ingeslagen maar durfde de andere nog niet aan, haha.

  | Reageer op deze reactie
 20. Robin schreef:

  Ik heb alleen nog maar de bietenburger gegeten, maar die vond ik echt niet te eten. De helft weg moeten gooien. De stukjes waren te grof en te hard terwijl het lang genoeg in de pan had gezeten. Ben daarom ook niet meer nieuwschierig naar de andere burgers eerlijk gezegd.
  Wil het falafeldeeg nog wel graag proberen! En ben ook heel erg benieuwd naar de boomstammetjes, dat lijkt me heerlijk bij het kerstdiner 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat zonde, vond die structuur juist goed! Maar je moet er maar net van houden natuurlijk. De boomstammetjes zijn in ieder geval de bom, Carnivoor Steve zei dat ze leken op pikanto’s qua structuur en smaak, dus die bevallen je dan hopelijk beter!

   | Reageer op deze reactie
 21. Ik zag ze laatst liggen bij de AH en heb toen de bietenburger gekozen ondanks dat ik geen bietenfan ben. Ik vond ‘m echt heel lekker. Ben nu heel benieuwd geworden naar die met maïs!

  | Reageer op deze reactie
 22. Karlijn schreef:

  De maiswortelburger lijkt me erg lekker! Ik heb van het assortiment alleen nog maar de vega boomstammetjes geproefd en omdat het zo echt leek, heb ik de verpakking drie keer gecheckt of het wel echt vega was :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Aaaah ik ook! Ik nam een hap en keek gelijk geschrokken Steve aan “Is dit wel echt vegetarisch?!” :’)

   | Reageer op deze reactie
Back to Top