Recept: Watermeloen-drankje

Om de eerste officiële dag van mijn zomervakantie te vieren, was ik van plan om een feestelijke cocktail online te zetten. Maar na de wijntjes en cocktails op Mundial, had ik gisteren écht geen zin meer in een feestelijke cocktail. Zie je, zo’n drankorgel ben ik nu ook weer niet. Maar wat voor een alcoholvrij drankje wilde ik dan wel maken? Met het oog op de aankomende hittegolf (help!) maakte ik een fris watermeloen-drankje. Met het warme weer van de afgelopen tijd zijn de meloenen niet aan te slepen hier. Normaal ben ik helemaal niet zo’n fruiteter, maar meloen vind ik zo lekker fris en zomers! 

watermeloen drankje

Ingrediënten voor één watermeloen-drankje:

 • één stuk watermeloen, in blokjes gesneden
 • 3 ijsblokjes
 • limoensap
 • 4 blaadjes munt
 • 1 scheut kokoswater
 • eventueel 1 schepje suiker

Psssst, je kan er natuurlijk best een scheutje wodka of tequila aan toevoegen als je in een cocktail mood bent.

watermeloen drankje

Zo maak je het:

 1. Crush eerst de ijsblokjes met de munt in een blender.
 2. Voeg de watermeloen toe, een scheutje kokoswater een beetje limoensap (van één partje) en eventueel een klein schepje suiker om het wat zoeter te maken, indien je daar van houdt.
 3. Mix tot het een vloeibaar drankje is geworden en schenk in een glas.
 4. Garneer eventueel met extra munt, een limoenpartje, ijsblokjes en een (papieren) rietje.
 5. Enjoy!

watermeloen drankje

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Gebruik je de enige echte #ikbenirisniet hashtag als je je creatie deelt op Instagram? Vind ik leuk! Veel plezier de aankomende zonnige week in ieder geval. En veel succes en sterkte gewenst voor de wintermeisjes, i feel you. Lekker veel frisse drankjes maken is mijn advies.

Back to Top