Recept: Watermeloen-drankje

Om de eerste officiële dag van mijn zomervakantie te vieren, was ik van plan om een feestelijke cocktail online te zetten. Maar na de wijntjes en cocktails op Mundial, had ik gisteren écht geen zin meer in een feestelijke cocktail. Zie je, zo’n drankorgel ben ik nu ook weer niet. Maar wat voor een alcoholvrij drankje wilde ik dan wel maken? Met het oog op de aankomende hittegolf (help!) maakte ik een fris watermeloen-drankje. Met het warme weer van de afgelopen tijd zijn de meloenen niet aan te slepen hier. Normaal ben ik helemaal niet zo’n fruiteter, maar meloen vind ik zo lekker fris en zomers! 

watermeloen drankje

Ingrediënten voor één watermeloen-drankje:

 • één stuk watermeloen, in blokjes gesneden
 • 3 ijsblokjes
 • limoensap
 • 4 blaadjes munt
 • 1 scheut kokoswater
 • eventueel 1 schepje suiker

Psssst, je kan er natuurlijk best een scheutje wodka of tequila aan toevoegen als je in een cocktail mood bent.

watermeloen drankje

Zo maak je het:

 1. Crush eerst de ijsblokjes met de munt in een blender.
 2. Voeg de watermeloen toe, een scheutje kokoswater een beetje limoensap (van één partje) en eventueel een klein schepje suiker om het wat zoeter te maken, indien je daar van houdt.
 3. Mix tot het een vloeibaar drankje is geworden en schenk in een glas.
 4. Garneer eventueel met extra munt, een limoenpartje, ijsblokjes en een (papieren) rietje.
 5. Enjoy!

watermeloen drankje

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Gebruik je de enige echte #ikbenirisniet hashtag als je je creatie deelt op Instagram? Vind ik leuk! Veel plezier de aankomende zonnige week in ieder geval. En veel succes en sterkte gewenst voor de wintermeisjes, i feel you. Lekker veel frisse drankjes maken is mijn advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

48 reacties op “Recept: Watermeloen-drankje

 1. Jis schreef:

  Jummie! Watermeloen is zeker al een favoriet bij mij in de zomer, en dan nu in een drankje verwerkt!
  Lekker!
  Liefs, Jis

  | Reageer op deze reactie
 2. Lotte schreef:

  I love watermeloen! Zo lekker! En stiekem zou ik er misschien een beetje vodka in doen hihi. En ik ben een zomermeisje..maar mijn huis vindt van niet. Ik ga helaas een week tegemoet met weinig slaap:( Het wordt zo ontiegelijk warm in huis, niet leuk. Ik ga maar vast alle ijsblokbakjes vullen denk ik. Fijne week!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oef ja daar zie ik ook tegen op. We hebben een huis met een plat dak, dus dat is boven echt geen pretje. Wij gaan ook alvast een hele boel ijsblokjes maken en watermeloenen in de koelkast leggen. We kunnen het! 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Lotte schreef:

    Sowieso! Mijn huis is gewoon heel oud en slecht geïsoleerd. Ik slaap ’s avonds met de ventilator aan maar dat is ook niet ideaal helaas. Kost veel stroom en ik krijg er keelpijn van. Maar ik slaap wel! Maar zoveel mogelijk op mijn balkon zitten haha.

    | Reageer op deze reactie
 3. Merel schreef:

  Wowie dit is precies wat we nodig hebben de komende dagen! Ik zie er een kleeeeeeein beetje tegenop, die hittegolf. Maar hiermee moet het lukken. Mooie foto’s!!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ik ook! Ik zag zelfs dat het zaterdag 38 graden (?!) wordt. Ik ben blij dat sebas en ik dan niet meer naar dat festival gaan wat dan is, want dat wordt dan echt afzien haha. Dankje! 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. monique schreef:

  Ik ben dol op watermeloen! Dit drankje ziet er superlekker uit, lekker fris ook, dus dit ga ik zeker proberen!

  | Reageer op deze reactie
 5. Lotte schreef:

  Lieve hemel! Ik ben al jaren verslaafd aan watermeloen en drink nu sloten water met het smaakje, maar dit moet ik ook echt eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
 6. Kelly schreef:

  Oh watermeloen! Ik hou van de combinatie watermeloen-aardbei. IJsblokjes ga ik de komende dagen enorm missen, we hebben momenteel geen diepvriezer. Een natgemaakt handdoekje in mijn nek helpt gelukkig ook. Alleen kan dat helaas niet op het werk, aaargh!
  Mooie foto’s trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 7. sammie schreef:

  Mm ziet er lekker uit! Ik vind meloen ook altijd zo lekker zomers, we hebben een galia meloen gekocht gisteren, verkeerde kleur voor dit recept 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Jamie schreef:

  Jummmm! Weet je wat ook mega lekker is? Watermeloen, druiven & limoen door de juicer 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wauw, dat klinkt echt lekker! Ik moet echt wat meer gebruik gaan maken van mijn slowjuicer. Ik wil binnenkort ook sapjes maken die ik in kan vriezen als ijsjes, lijkt me ook zo leuk 😀

   | Reageer op deze reactie
 9. Naomi schreef:

  Ik heb hem opgeslagen, super lekker lijkt het me! Helemaal omdat het lekker weer wordt deze week!

  x

  | Reageer op deze reactie
 10. Anna schreef:

  Wat fijn dat je nu ook zomervakantie hebt! Woehoe! Eindelijk de zware scriptie periode achter de rug. Dit drankje lijkt me zo heerijk en écht lekker zomers (perfect voor de hittegolf die we binnenkort krijgen). Trouwens, wat is je nieuwe lay-out mooi geworden! Ja sorry dat ik daar nu pas mee aankom, ik was een tijdje vrijwel afwezig in blogland.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha dat maakt niet uit! Vind ik alleen maar leuk om nog te horen, dankjewel 😀 <3

   | Reageer op deze reactie
 11. Pien schreef:

  Wow, Iris, ik merk echt dat je foto’s en je blog er echt steeds mooier en professioneler uit gaat zien. Echt super leuk om te zien! (Ook omdat ik je ook al wat langer volg…) Bedankt voor de tip trouwens, ga het zeker maken in de vakantie :).

  | Reageer op deze reactie
 12. Ina schreef:

  Wat een fijn en makkelijk receptje! Ga ik zeker eens maken deze zomer. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Nancy schreef:

  Mjam, dat ziet er weer superlekker uit. Die ga ik zeker even deze zomer maken. Hoppatee! Gepind, zodat ik hem niet zal vergeten 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja ik ook! Ik krijg er ook altijd direct zo’n zomers gevoel van 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Simone schreef:

  Mmmm, lijkt me een heerlijk drankje! Ik denk dat ik er wel een scheutje alcohol bij zou doen. Heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 15. Deisy schreef:

  Oooh! Dat ziet er heerlijk uit en watermeloen is altijd zo lekker fris en fruitig: net waar ik van hou hehe 😉 X

  | Reageer op deze reactie
 16. marjolein schreef:

  Heb ik even mazzels dat wij een gigantische watermeloen op het aanrecht hebben liggen! Ik weet wel wat ik ermee ga doen nu 🙂 x

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat komt goed uit! Heb je het al gemaakt? Een salade met stukjes watermeloen, feta, basilicum, komkommer, peper & zout en wat limoensap is trouwens ook echt té lekker <3

   | Reageer op deze reactie
 17. Puck schreef:

  Oh watermeloen is zooo lekker. Brengt me weer helemaal terug naar Bali, waar ik steeds watermeloen drankjes bestelde. Vind alleen die zwarte pitjes niet lekker als die mee vermalen. En het is zo’n gedoe om ze eruit te plukken, daarom begin ik er hier maar niet aan… Zonde waarschijnlijk

  | Reageer op deze reactie
 18. Irene schreef:

  Ik ben eergisteren begonnen met watermeloen eten en het is zo lekker fris!

  Ik heb gisteren (en vanochtend de virgin versie) Nigella’s watermeloen daiquiri gemaakt: 1dl bacardi, 10 blokken van 5x5cm ingevroren watermeloen, limoensap van 1 grote limoen, en blenden maar!

  Is ontzettend lekker alleen zat er iets te veel alcohol in naar mijn smaak, maar dat is natuurlijk makkelijk aangepast. Veel succes/plezier de komende dagen!

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: Even een bedankje | Dinastie
 20. Pingback: A GIRLS JOURNAL
 21. Pingback: Weekoverzicht: beestjes, puinruimen en high tea | IKBENIRISNIET
 22. Pingback: jitstips
Back to Top