Filmtips VII

Als ik zo door ga, komt het wel goed met die Movie Challenge, inmiddels zit ik al op veertig films! Van de 16 films die ik in februari keek vond ik onderstaande films het leukst of het mooist om te kijken:

film-the-perks

mint-hartje The Perks of Being a Wallflower (2012) – Wat heb ik lang uitgekeken naar deze film! In 2010 schreef ik in deze blogpost al dat ik het erg leuk vond dat mijn lievelingsboek aller tijden verfilmd zou worden. Toen de film eindelijk in de bioscoop draaide, wilde ik hem ook meteen zien. Maar op de één of andere manier draaide de film alleen als het mij niet uitkwam: in de tentamenweek of als ik moest werken. Ik overwoog het al om naar Amsterdam te reizen zodat ik hem toch nog in de bioscoop kon kijken. Uiteindelijk heb ik maar gewacht tot de downl.. Eh.. Tot ik hem op mijn laptop kon kijken. Wauw. Ik was bang om teleurgesteld te worden omdat ik het boek zo geweldig vind. Maar het was precies wat ik ervan had verwacht, alleen dan nog beter.

film-tyrannosaur

mint-hartje Tyrannosaur (2011) – Als je op zoek bent naar een feel good movie, dan moet je deze film vooral niet kijken. Ik hield er onwijs naar gevoel aan over, maar dat geeft alleen maar aan hoe goed deze film is. Een zware, rauwe film over een typisch Britse pub-hanger die heel wat woede met zich meedraagt. Terwijl hij alleen maar dieper in de put raakt, ontmoet hij Hannah. Maar ook zij heeft het niet makkelijk. Het acteerwerk is subliem en naarmate de film vordert, wordt je steeds meer opgeslokt door het verhaal. Zeker een aanrader wanneer je niet een al te teer zieltje hebt. Leuk detail: mijn vriend en ik waren op zoek naar de meest zoetsappige romantische film van de wereld omdat die dag ons 1-jarige jublileum was. Uiteindelijk kwamen we op deze film uit. Vraag me ook niet hoe.

film-garden-state

mint-hartje Garden State (2004) – Hoe vaak heb ik deze film inmiddels al gezien? Ik weet het niet eens meer. De film bevat in ieder geval een grote hoeveelheid quotes die ik al playbackend mee praat wanneer ik de film kijk. Jaren geleden was dit altijd mijn lievelingsfilm maar hij staat nog steeds hoog op mijn favo film lijstje. Ik hou van alles in deze film: het verhaal, de soundtrack, de droge humor, Natalie Portman (duh), de geweldige scenes (ik bedoel, zie bovenstaande foto), het hamster-paradijs. En Natalie Portman. “If you can’t laugh at yourself, life is going to seem a whole lot longer than you’d like.”

film-django

mint-hartje Django Unchained (2012) – Ik ben een sucker voor alle films die Tarantino op de wereld zet. Dit is dus een film waar ik ook al een tijdje naar uitkeek. In eerste instantie leek het verhaal me niet echt wat, zoals bij alle Tarantino films eigenlijk. Geweld, actie en andere typische kenmerken van een ‘mannenfilm’ liggen mij nooit zo. Maar Tarantino weet zijn films altijd zo te maken dat ik het onwijze feel good movies vind die ik keer op keer kan kijken zonder verveeld te raken. En Django Unchained is precies zo’n film. Geweldige dialogen, een nog beter verhaal en intense scenes met vooral heel veel bloed. Must see.

film-wanderlust

mint-hartje Wanderlust (2012) – Eerlijk toegegeven, dit is echt niet een supergoede film. Misschien komt het doordat het een comedy is of omdat Jennifer Aniston erin speelt: beide niet echt mijn cup of tea. Maar door de hoge hippie factor kon deze film onmogelijk ontbreken op deze hippie blog. Gewoon een makkelijke film waarbij je hardop kan lachen.

En Argo (2012), American Beauty (1999) en Life of Pie (2012) horen eigenlijk ook nog bij dit lijstje, maar dan wordt het zo’n lange blogpost. Skyfall (2012) vond ik overigens vreselijk, ben ik nu een cultuurbarbaar? Misschien kan ik beter beginnen met de oude Bond films.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top