Recept: Couscous salade

Couscous salade voor twee personen
250 gram couscous
1/2 pakje feta
3 tomaten
5 zongedroogde tomaatjes
1 gele paprika
1 rode ui
1 limoen
3 stengels lenteui
1 handje grof gehakte rucola
4 takjes munt (peterselie of een combinatie van verse kruiden kan ook)
1/2 teentje knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma
Olijfolie
Witte wijnazijn

Snij de paprika, ui, lenteui, tomaat, zongedroogde tomaatjes, feta, munt en knoflook in kleine stukjes. Bak de stukjes paprika even aan in een hete pan met olijfolie, ongeveer 2 minuten.

Doe alle groente die je net hebt gesneden in een kom en meng er een scheutje olijfolie en witte wijnazijn doorheen. Laat dit even staan.

Maak ondertussen de dressing met het sap van één limoen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.

Doe de couscous in een kom en meng er de dressing doorheen. Giet er daarna 250 milliliter gekookt water overheen en roer even door. Meng ook de kurkuma en chilipoeder er doorheen. Wanneer de couscous al het water heeft opgenomen kan je de groente en de grof gehakte rucola er doorheen mengen. Eet smakelijk!

Bron: Couscoussalade @ Smulweb, alleen dan iets aangepast.

Back to Top