Juice by Iris: Vitaminebommetje & Mintgroen

Ik ben nog steeds smoorverliefd op mijn slowjuicer. Eén van mijn beste aankopen ooit denk ik. (Naast m’n laptop, telefoon, koffiezetapparaat en cameraatje) (ben heus niet materialistisch) Ik gebruik hem niet zo veel meer als eerst, toen ik hem net had gebruikte ik hem dagelijks. Nu is dat wekelijks geworden, oeioei. Niet omdat de sapjes gaan vervelen, meer omdat ik het schoonmaken van die unit niet zo leuk vind. Maar later als ik een sapjeswinkel heb, huur ik daar natuurlijk gewoon personeel voor in. Wat maakt het allemaal uit.

juice by iris
Dat wordt m’n logo, denk ik.

Gisteren maakte ik een nieuw sapje, dat is #1 hieronder. Mijn lievelingssapje is #2, soms vervang ik de limoen voor citroen, de munt voor peterselie of ik gooi er nog een kiwi bij, maar de basis blijft altijd hetzelfde. Ik vind bleekselderij heeel lekker, ik snap niet waarom ik het vroeger altijd zo ontzettend ranzig vond. Als je geen slowjuicer hebt, moet je nog een paar jaar wachten. Dan kan je deze sapjes drinken in mijn Juice by Iris winkeltje! Ik ga er ook worteltaart en bonbons in de vorm van konijntjes serveren. Maar misschien word ik ook wel boekenschrijfster, en dan moet je toch wel zelf een slowjuicer aanschaffen. We zullen het wel zien.

#1 Vitaminebommetje (ongeveer 800 ml.)

slowjuicer recept
geel_hartje 1 granaatappel
geel_hartje 6 sinaasappels
geel_hartje 1 grapefruit
geel_hartje 1 mini stukje gember

Bereiding: Snij de sinaasappels in kwarten en pel/snij de schil eraf om een bittere smaak te voorkomen. Het hoeft niet heel netjes, het wit mag je laten zitten. Doe hetzelfde met de grapefruit. Haal de pitjes uit de granaatappel en snij het stukje gember in plakjes. Aan gember zit een hele sterke smaak dus gebruik niet te veel. En nu juicen!

#2 Mintgroen (ongeveer 800 ml.)

juicer recept
mint-hartje 1 stronk bleekselderij
mint-hartje 1 komkommer
mint-hartje 1 groene appel
mint-hartje 1 limoen
mint-hartje een paar takjes munt

Bereiding: Was de bleekselderij, komkommer en de appel. Snij de bleekselderij in stukken van ongeveer 3 centimeter, bleekselderij bevat veel lange vezels waardoor de juicer vast kan lopen. Halveer de komkommer en snij in een paar grove stukken. Snij de appel in minstens 6 partjes. De schil kan je om de limoen laten zitten maar ik vind dat zelf niet zo lekker dus die haal ik er altijd af. Doe eerst de muntblaadjes in de juicer en daarna de rest! De munt kan je vervangen door peterselie, ook lekker. Ik zeef dit sap altijd, omdat het best dik wordt door de vezels (?) van de appel en bleekselderij, maar dat hoef je natuurlijk niet te doen als je dat niet wil.

Enjoy!! (Sorry voor iedereen zonder slowjuicer die ik nu jaloers heb gemaakt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “Juice by Iris: Vitaminebommetje & Mintgroen

 1. Nina schreef:

  Zo’n slowjuicer klinkt echt fantastisch! Ik pleur nu gewoon alles in mijn blender.. iets meer een drabje, maar goed genoeg voor mijn smoothies 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Tess schreef:

   Hoe bewerk jij jou foto’s met die leuke tekstjes enzo ?

   | Reageer op deze reactie
 2. Emilia schreef:

  Hahaha love jouw schrijfstijl. De sapjes klinken heerlijk en ik ben nu inderdaad heel jaloers op jouw slowjuicer, al lijkt dat schoonmaken me inderdaad een ramp.

  | Reageer op deze reactie
 3. De Verdubbeldame schreef:

  Ik heb d’r ook eentje! Ik gebruik hem ook steeds minder omdat ik zo’n luilak ben qua schoonmaken. Mijn lievelings? Dat is denk ik met komkommer en grapefruit en eventueel nog wat dingetjes erbij (sinaasappel, groene bladgroente, appel). Of ananas, puur.

  | Reageer op deze reactie
 4. Femke schreef:

  Als jou winkeltje opengaat komt ik echt een sapje proeven 😉 en ook je worteltaart en heel veel konijnenbonbons (oei dat klinkt net alsof er konijn inzit 😉 )

  | Reageer op deze reactie
 5. Eva schreef:

  Ik wil ook een slowjuicer! Om sapjes te maken heb ik een mixer en daar stopt het 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Tess Evea schreef:

  Oh god ik wil dat ding ook, lekker allemaal jeetje. Ik ben jaloers omg. Zeg het als je sapjeswinkel ooit is begonnen dan kom ik dagelijks langs… haha

  | Reageer op deze reactie
 7. Gwen schreef:

  Klinkt heerlijk, vooral die groene! Ik vind bleekselderij en citroen altijd helemaal lekker in smoothies (met een banaantje en wat komkommer of appel ofzo). Heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 8. Betty schreef:

  Welke slowjuicer heb je Iris? Ik ben op zoek naar eentje maar er zijn er niet veel op de markt aan betaalbare prijs. Tot hier toe denk ik dat de Versapers de beste is maar best prijzig!
  Grtjs uit België

  | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  Ik zeg word parttime schrijfster én begin een winkeltje met sapjes! Dan kom ik langs, want een slowjuicer vindt mijn portemonnee momenteel niet zo fijn ben ik bang…

  | Reageer op deze reactie
 10. Ina schreef:

  Na al die enthusiaste verhalen over juicers de laatstre tijd, heb ik er met m’n stomme kop toch weer eentje aangeschaft, maar gelukkig maar voor $2,50 bij de kringloop.
  Nou, ik heb er net mee gesapt, en ben daarna een uur bezig geweest met hem, en mijn aanrecht, schoon te maken. Hij gaat dus fijn terug naar de winkel!
  P.S. Maar het sapje was heerlijk.

  | Reageer op deze reactie
 11. Joanne schreef:

  Ik heb zelf een gewone juicer en merk ook dat ik hem veeel minder gebruik dan in het begin. Zo zonde, want ik vind de sapjes heerlijk, maar het schoonmaken is zo’n rotklus. 🙁

  Deze recepten heb ik even opgeslagen, want ze klinken erg lekker, vooral de mintgroen!

  | Reageer op deze reactie
 12. Gwen schreef:

  Als je een eigen sapwinkel hebt dan kom ik wat bij je drinken! Ik ben helaas niet gezegend met een slowjuicer, misschien ooit! *kijkt zielig naar haar vriend*

  | Reageer op deze reactie
 13. Limoentje schreef:

  Een slowjuicer heb ik niet, wel een gewone. Alleen het maken van die sapjes… Dat schiet er nogal eens bij in. Ik ben deze week weer begonnen met maken van smoothies, da’s al heel wat vind ik 🙂
  Maar… met jouw receptjes moet ik het ook maar weer eens gaan proberen.

  Kun je de sapjes bewaren, voor een dagje bijvoorbeeld?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Sapjes uit een slowjuicer kan je 24-48 uur bewaren in de koelkast, ligt er een beetje aan wat voor een soort sapje het is. Groentesap blijft langer goed/lekker dan fruitsap. Maar sap uit een normale juicer moet je volgens mij niet langer dan een half uur bewaren, daar is meer zuurstof bij gekomen dus dat oxideert sneller. Ofzoiets. Dat heb ik gelezen in ieder geval, ik ben geen expert natuurlijk!

   | Reageer op deze reactie
 14. Maai schreef:

  Ja ik dus. Zit ik dan stront jaloers te zijn zonder zo’n ding. Ik ga er eens over na denken. Klinkt heerlijk en super gezond natuurlijk. Moet iets tegen over mijn chocolade verslaving staan natuurlijk 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. Malou schreef:

  OF je gaat gewoon schrijven in je winkel? ;D Want dan heb je gewoon personeel en dan zit jij gewoon ergens in de winkel aan een coel bureautje en maakt alleen af en toe een sapje jeej. Ik zal langs komen, beloofd ;D

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb geen idee hoe! Ik heb dat bleekselderij-sapje een keer proberen te maken in de blender toen ik nog geen juicer had, was geen succes, blegg, haha.

   | Reageer op deze reactie
 16. Chantal schreef:

  Daar zit ik dan, met een paar heerlijk klinkende recepten voor juices van Iris en zonder slow juicer…. helaas 🙁 maar ik sla ze natuurlijk op voor als ik ooit wel een slow juicer zal hebben, of als ik me wil herinneren wat ik het beste in jouw winkeltje kan komen kopen 😉

  | Reageer op deze reactie
 17. Lisa schreef:

  Dit komt als geroepen! Ik heb 2 weken geleden ook een slowjuicer gekocht (wel een goedkope :p), en ben constant op zoek naar lekkere recepten. Maar als je een sapjeswinkel gaat beginnen, kom ik zéker langs – al is het maar voor de konijnenbonbons 😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Elisse schreef:

  Ik heb er geen. Weih weih! Stikjaloers!

  Ohja, heb je m’n mailtje nog gehad? Ik heb je er eentje verzonden via m’n nieuwe e-mailadres ivm de winactie…

  | Reageer op deze reactie
 19. Marcella schreef:

  Jaloers maak je me zeker, want yum wat klinkt dit goed! Ik wil eigenlijk weer Een stapje gezonder eten en dan maak je met zo’n slowjuicer wel gezondere sapjes dan met een blender denk ik. Ik zal er eens over nadenken. Maar yum, dit klinkt goed en zó lekker gezond!!

  | Reageer op deze reactie
 20. cheyenne schreef:

  dit klinkt echt zo heerlijk! volgend jaar gaat de slow juicer op mijn kerstlijstje.
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 21. Merel schreef:

  Jaaa, ik heb ook zo’n ding. Alleen ik ben nooit zo van het ‘gericht boodschappen doen’, dus ik gooi er gewoon alle groenten en fruit in die ik op dat moment in huis heb. Het resultaat is vaak een ranzig uitziend bruin drankjes, ipv iets supergezond uitziens groens of roods, maar het is eigenlijk altijd lekker. Gewoon goed opletten dat je iets zuurs/bitters met iets zoets combineert, dan komt het eigenlijk altijd wel goed. Ik zou ook echt iedereen deze aankoop aanraden!

  | Reageer op deze reactie
 22. Marleen schreef:

  Ik wil ook een slowjuicer!!!! Maar voor nu bewaar ik alvast de receptjes. Lekker! Ik heb ook nog een sapbijbel. Heel fijn boek!

  | Reageer op deze reactie
 23. Pingback: Happy Challenge II: Droom | IKBENIRISNIET
 24. Pingback: Juice by Iris: Icetea & Easy Green Juice | IKBENIRISNIET
 25. ENJOY! schreef:

  Leuke schrijfstijl en vol ambitie! De sapjes lijken mij heerlijk. Goede reden om de juicer onder het stof vandaan te halen 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top