Juice by Iris: Vitaminebommetje & Mintgroen

Ik ben nog steeds smoorverliefd op mijn slowjuicer. Eén van mijn beste aankopen ooit denk ik. (Naast m’n laptop, telefoon, koffiezetapparaat en cameraatje) (ben heus niet materialistisch) Ik gebruik hem niet zo veel meer als eerst, toen ik hem net had gebruikte ik hem dagelijks. Nu is dat wekelijks geworden, oeioei. Niet omdat de sapjes gaan vervelen, meer omdat ik het schoonmaken van die unit niet zo leuk vind. Maar later als ik een sapjeswinkel heb, huur ik daar natuurlijk gewoon personeel voor in. Wat maakt het allemaal uit.

juice by iris
Dat wordt m’n logo, denk ik.

Gisteren maakte ik een nieuw sapje, dat is #1 hieronder. Mijn lievelingssapje is #2, soms vervang ik de limoen voor citroen, de munt voor peterselie of ik gooi er nog een kiwi bij, maar de basis blijft altijd hetzelfde. Ik vind bleekselderij heeel lekker, ik snap niet waarom ik het vroeger altijd zo ontzettend ranzig vond. Als je geen slowjuicer hebt, moet je nog een paar jaar wachten. Dan kan je deze sapjes drinken in mijn Juice by Iris winkeltje! Ik ga er ook worteltaart en bonbons in de vorm van konijntjes serveren. Maar misschien word ik ook wel boekenschrijfster, en dan moet je toch wel zelf een slowjuicer aanschaffen. We zullen het wel zien.

#1 Vitaminebommetje (ongeveer 800 ml.)

slowjuicer recept
geel_hartje 1 granaatappel
geel_hartje 6 sinaasappels
geel_hartje 1 grapefruit
geel_hartje 1 mini stukje gember

Bereiding: Snij de sinaasappels in kwarten en pel/snij de schil eraf om een bittere smaak te voorkomen. Het hoeft niet heel netjes, het wit mag je laten zitten. Doe hetzelfde met de grapefruit. Haal de pitjes uit de granaatappel en snij het stukje gember in plakjes. Aan gember zit een hele sterke smaak dus gebruik niet te veel. En nu juicen!

#2 Mintgroen (ongeveer 800 ml.)

juicer recept
mint-hartje 1 stronk bleekselderij
mint-hartje 1 komkommer
mint-hartje 1 groene appel
mint-hartje 1 limoen
mint-hartje een paar takjes munt

Bereiding: Was de bleekselderij, komkommer en de appel. Snij de bleekselderij in stukken van ongeveer 3 centimeter, bleekselderij bevat veel lange vezels waardoor de juicer vast kan lopen. Halveer de komkommer en snij in een paar grove stukken. Snij de appel in minstens 6 partjes. De schil kan je om de limoen laten zitten maar ik vind dat zelf niet zo lekker dus die haal ik er altijd af. Doe eerst de muntblaadjes in de juicer en daarna de rest! De munt kan je vervangen door peterselie, ook lekker. Ik zeef dit sap altijd, omdat het best dik wordt door de vezels (?) van de appel en bleekselderij, maar dat hoef je natuurlijk niet te doen als je dat niet wil.

Enjoy!! (Sorry voor iedereen zonder slowjuicer die ik nu jaloers heb gemaakt)

Back to Top