Recept: Citroen, Basilicum & Artisjokharten Pasta


Voor nog geen tientje kocht ik een paar weken geleden op Marktplaats The Everything Vegan Cookbook. Het eerste gerecht dat ik uit dit kookboek maakte, was meteen een succes, in de tussentijd heb ik het alweer zo’n 2-3 keer gemaakt. Het is heel simpel en snel om te maken en súperlekker.

Het recept:

Het enige “ingewikkelde” ingrediënt was de nutritional yeast. Na wat zoeken kwam ik er achter dat dit edelgist betekent in het Nederlands en gewoon te verkrijgen is bij Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Het kost rond de 3,50 euro maar dan heb je ook een aardige bus vol. Edelgist is een goede vervanger voor (Parmezaanse) kaas, het geeft een wat hartige smaak aan je gerecht en het zit vol met goede bestanddelen: vitamine B, kalium, magnesium en veel eiwitten. Als je een zoutarm dieet volgt kan je dit spul dus ook prima gebruiken om je eten wat meer op smaak te brengen.

Bron: uit het kookboek ‘The Everything Vegan Cookbook‘ (p. 157)

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

6 reacties op “Recept: Citroen, Basilicum & Artisjokharten Pasta

 1. Sascha

  Amandelen of pijnboompitten malen met edelgistvlokken is extra lekker naar mijn mening. Is het verder een leuk kookboek?

  • iris

   Daar had ik nog niet eerder van gehoord, maar klinkt inderdaad lekker, ik ga het eens proberen. Bedankt voor de tip!
   Ik vind het een heel leuk kookboek, alleen zonde dat er geen foto’s in staan (dat vind ik juist altijd het leukste van kookboeken). De recepten zijn allemaal redelijk eenvoudig met ingredienten waar je wel makkelijk aan kan komen dus dat vind ik heel erg fijn. De indeling is ook heel overzichtelijk. Ik vind het een aanrader!

 2. Pingback: Hippie Voer: Edelgistvlokken | IKBENIRISNIET

 3. Pingback: Vegan Challenge – Week #1 | IKBENIRISNIET

 4. suzet

  Dit klinkt echt heerlijk! Ik ga even ergens edelgist zien te scoren en dan ga ik het zeker snel maken! 🙂