Travel Wishlist: Vancouver

reizen-vancouver

Femke vroeg “Heb je een Travel-Wishlist? (Zo ja, wat dan allemaaaaal?)”. Ja, die heb ik! Soort van. Een verlangen om de halve wereld af te reizen heb ik niet, daar heb ik Google Maps voor. Vrijwilligerswerk in Afrika doen vind ik een geweldig idee, voor anderen. Ik hou er niet zo van om uit mijn comfort zone gerukt te worden. Van nieuwe plekken word ik spontaan een ADHD’er in een woestijn met driehonderd cactussen (zoveel prikkels!). Ik wil nog wel weer een keer een weekendje naar Berlijn, misschien nog een keer naar Parijs en een zon, zee, strand vakantie in Jamaica lijkt mij ook niet verkeerd. Maar het liefst blijf ik eigenlijk gewoon thuis. Misschien ben ik stiekem wel gewoon heel saai.

Maar, puur hypothetisch, mocht ik ineens een geldboompje in mijn tuin (die ik niet heb) zien groeien, een medicijn tegen heimwee vinden, Engels vloeiend kunnen spreken en klaar zijn met mijn studie, dan is er toch eigenlijk wel één plek op de wereld waar ik heel graag naar toe wil. Of zelfs wel zou willen wonen. Een stad die ik alleen ken van internet, want ik ben er zelf nog nooit geweest:

Vancouver, CanadaVancouver, de stad waar Greenpeace ontstond, gebouwen met planten worden behangen en veel veganistische eettentjes te vinden zijn. Een heus Walhalla voor moderne hippies. Met alle leuke winkeltjes, parken, mooie gebouwen en voor mij het perfecte weer (milde winters en koele zomers mint-hartje, de regenbuien neem ik wel voor lief) is Vancouver een stad naar mijn hart. Ik weet niet of mijn beeld van Vancouver klopt, maar ik zie het vooral als een soort mini New York, alleen dan minder druk, minder nep en minder Amerikaans en met de sfeer van Berlijn. Ik weet niet meer precies hoe ik er ooit op kwam dat Vancouver de ideale plek om te wonen is. Volgens mij kwam het vooral doordat ik veel ecofabulous Facebook pagina’s volg en mij opviel dat veel van deze bedrijven en organisaties in Vancouver gevestigd zijn. Toen ben ik er steeds meer over gaan opzoeken en na een virtuele wandeling door de stad (Google Maps Streetview, I love you!) wist ik het: hier moet ik sowieso een keer naar toe! Hard op oefen ik soms zinnetjes in het Engels om te testen of ik er goed zou kunnen overleven. “Hi, may I have one soy latte, please?”, “Is this cake vegan?”, “Oh, I love your outfit! Is it from Urban Outfitters?”. Oké, dat is een grapje. (Nee niet echt, ik doe dit serieus, vraag maar aan mijn vriend).

Vancouver

Als ik héél veel geld heb gespaard om naar de stad van mijn dromen te vliegen dan ga ik eerst naar (1) The Regional Assembly of Text, een klein winkeltje met handgemaakte spullen, stationery en heel veel notitieboekjes. Daarna ga ik serieus vintage shoppen bij (2) Front and Company, zoveel mooie spullen! En er is ook een (3) vegan bakery waar ik dan sowieso driehonderd hippie-cupcakes ga eten. (4) Vancouver’s Local Garden volg ik al een hele poos op Facebook, ik vind dat zo’n geweldig en origineel initiatief! Dat lijkt me ook zeker een bezoek waard. En nu ik een beetje aan het Googelen ben naar meer must see plekken in de stad, zou ik een hele Bijbeltekst van deze alinea kunnen maken. Ik moet maar snel op zoek naar een zelfhulpboek tegen heimwee, en een ‘Leer sparen!’-workshop zou ik in dit geval ook goed kunnen gebruiken.

Vancouver

Wat staat op nr. 1 van jullie Travel Wishlist? (En pssst, is iemand van jullie al een keer in Vancouver geweest, ik ben zo benieuwd of mijn verwachtingen realistisch zijn!)

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

23 reacties op “Travel Wishlist: Vancouver

 1. Ilse

  Ik ken Vancouver alleen van tv, van de Olympische Spelen haha, maar ik zou er ook wel een keer naar toe willen gaan! Bij mij staat Australië toch wel op nummer 1, ik heb niet echt een stad in Australië waar ik graag naar toe zou willen, het land lijkt me gewoon heel erg mooi.

  (Eigenlijk staat Londen op nr. 1 maar ik ben er maar van uit gegaan dat je het over een land/stad had die je nog nooit bezocht had haha)

  • iris

   Oeh ja, Australië lijkt me ook heel mooi. Maar daar is het zo warm en er zijn allemaal enge beesten (ik ben héél bang voor spinnen). Dus ik denk niet dat ik Australië zo snel zou bezoeken, haha!

 2. Linda

  Wat een heerlijke blog! Ik krijg spontaan heimwee! Jawel, naar Vancouver!
  Ik ben er twee keer geweest (2001 en 2008) en vooral 2008 weet ik nog het meeste van, toen was ik 16 dus dat zit nog vers in mijn herinnering. Mijn oom en tante wonen op Vancouver Island (dat is ook sowieso een aanrader, Campbell River en Victoria zijn vooral heel erg mooi, en met de veerboot ben je er zo) dus vandaar.

  Wat je in Vancouver gezien MOET hebben als je een cultuursnuiver bent zoals ik: Harbour Centre (dat is een soort winkelcentrum onderin, en dan kun je met een lift naar boven voor een prachtig uitzicht over de hele stad). Bovenin kun je ook eten op een soort langzaam draaiend plateau. Dat hebben wij toen ook gedaan, dat is echt een aanrader; je ziet de hele stad langzaam aan je voorbij trekken en dan wordt het ook nog eens donker.. Prachtig!
  Wat je naar mijn mening ook gezien moet hebben is het stadspark: Stanley Park. Je kunt er heerlijk wandelen, hardlopen, fietsen, wat je maar wil, je kunt de totempalen bekijken (hoera! voor het geval je wél de toerist uit wil hangen), de skyline van Vancouver is daar ook geweldig mooi te zien.
  Canada Place is ook een soort vergadercentrum (moet je maar eens Google’n, het ziet eruit als een zeilschip), daar heb je ook een mooi uitzicht over ’t water, waar dan weer allemaal cruiseschepen aan komen leggen en dat soort zaken. Ik moet zeggen dat ik er nooit binnen ben geweest, maar er is in ieder geval een bioscoop en nog wat dingetjes, het schijnt daar ook erg mooi te zijn.
  Chinatown is ook errug leuk, Vancouver Aquarium is ook een aanrader (tenzij je vissen haat natuurlijk, of de dolfijnenshow in het Dolfinarium bent gewend, dan stelt het daar niet zoveel voor, maar het is erg leuk)… Ja, wat moet je nog meer doen…

  Whistler is ook erg leuk. Dat is wel een stukje rijden, maar daar waren de Olympische Spelen in 2010 vooral. Dat is vooral in de winter een skiparadijs, maar het is in de zomer ook wel een leuk plaatsje om eens te kijken.

  Wat toerisme betreft: ze zijn er wel hoor, haha. Best wel veel zelfs. Maar ik denk inderdaad minder dan in New York, eigenlijk ^^ Daar ben ik nooit geweest.. Haha!
  Maar goed, als je meer wil weten, ik heb foto’s, verhalen, alleeeeees. Ik hoop dat je droom een keer werkelijkheid wordt, het is zo’n mooie stad!

  • iris

   Oh wauw! Dankjewel voor alle tips, geweldig 😀 Nu heb ik alleen nog maar meer zin om te gaan! Gisteren zocht ik nog naar foto’s van Vancouver Island, zo mooi allemaal. Harbour Centre klinkt ook erg tof. Mooi lijstje, veel kende ik nog niet. Ga ik zeker onthouden voor als ik een keer dat geldboompje heb gevonden 😉

   • Linda

    Leuk! Haha, nu wil je nog liever, sorry! Ik hoop dat je je geldboompje snel gaat vinden! En dan kruip ik stiekem in je koffer denk ik 😀

 3. Maartje

  Ik wist helemaal niet dat Vancouver zo leuk was! Maar nadat ik dit gelezen heb wil ik er ook zeker naar toe. Dat winkeltje met die typemachines ziet er echt perfect uit. Zelf wil ik nog een keer terug naar Zweden en meer zien van het land (heb alleen het onderste gedeelte gezien) en ik wil naar heel veel steden. Bacelona, Praag, Berlijn, Wenen….. Ik heb genoeg op mijn lijstje staan.

  • Ik wist dit dus ook allemaal niet over Vancouver… nu wil ik ook heel graag! Maar bij zo’n lange vliegreis wil ik er het liefste echt alles uithalen… dus dan moet er eerst nog even gespaard worden.

 4. Daisy

  Oeh! Ik wil heel graag naar Australie, maar niet echt een stad ofzo. Gewoon het land.
  Ik wil heel graag naar iets waar het water blauw is, en naar italie voor echte pizza en pasta. Maar ja. Geldboom he?
  Misschien in juni iets. Dan vakantie en vakantiegeld. Whooo!

 5. T

  hier zou ik ook heen willen! Heb er zelfs een stage gezocht.

  Je weet dat je recht hebt op een working holiday visum en dat je dus 1 jaar in Canada mag wonen en werken 😀

 6. Carola

  Ik wil heel graag een keer naar Egypte. En dan niet aan het strand liggen, maar al het moois bekijken! Wil ik al sinds ik 8 jaar ben, maar is zo duur! En daarnaast wil ik nog véél meer zien haha

 7. Nadine

  Wat leuk dat je zo een sterk gevoel hebt met een stad waar je nog nooit bent geweest. Hoop dat je droom ooit uitkomt! Ik ben wel een beetje het tegenover gestelde van jou wat reizen betreft. Ik vind het juist heerlijk en ik werk om te reizen. Wij leven best basic om zo onze maandlasten laag te houden. Kunnen we weer lekker sparen om te reizen. Mijn droomreis is naar Japan en we hopen volgend voorjaar te kunnen gaan. Dan is het er het mooist met al die kersenbloesem bomen in bloei. Ik zou ook heel heel graag nog eens terug willen naar New York, wat een ervaring was dat. Als ik beelden van New York op tv zie ervaar ik ook een soort heimwee gevoel. Heel raar! Maar ik wil altijd terug naar alle plekken waar ik ben geweest maar ik moet mezelf soms dwingen om naar een andere plek te gaan omdat er nog zoveel is wat ik wil zien. Succes met sparen!

 8. Harrie

  Ik was 3 weken in Western Australia, november ’12. Mooi, mensen vriendelijk en behulpzaam, veel keus voor vegans. Dat laatste viel me echt mee voor zo’n vleesland. Maarrrrr…. de meerderheid van de mensen die ik ontmoette (maar ook die je zag en hoorde op tv en radio) is zo gruwelijk rechts en racistisch! Ik ben er naar een concert van Gurrumul geweest, allemaal blanke Australiërs in ’t publiek, maar de volgende dag lopen ze weer racistisch te schelden op Aboriginals!
  Ik zou er niet snel een tweede keer heen gaan. Maar mijn geld is ook op.
  Ik ben ook geïnteresseerd in alles wat met dodo’s te maken heeft en ik zou zo graag eens naar Mauritius gaan! Maar dan zou ik alleen moeten en het schijnt een vrij moeilijk begaanbaar land te zijn voor mensen met een handicap. Dus hopelijk kan ik ooit met iemand mee.
  Verder ben ik gek op de bergen, maar dat geeft hetzelfde probleem.

 9. Eva

  Ik vond Vancouver eigenlijk niet zo geweldig. Ik ben er vorig jaar geweest en vond het vooral druk, groot en touristisch. Wat wel echt een klein paradijsje in die drukke bende was Stanly Park. Wij zijn daar met de tandem doorheen gefietst, heel romantisch!

  Wat echt prachtig is is Vancouver island en the okanagen (en dan vooral Summerland) waar je zelf je fruit mag plukken voor een paar dollar en waar je door de heuvels kan trekken te paard. Het allermooiste was the Rockies, het gebergte in Canada.

  Als je ooit naar Vancouver wil kan je misschien wel bij mijn familie verblijven, stuk goedkoper!

 10. Mel

  Misschien kun je die reis dan gelijk combineren met een uitstapje naar Portland, Oregon, in de VS. Is er niet heel ver vandaan – relatief gezien, want nog steeds een paar honderd kilometer of zo – en het schijnt ook een walhalla te zijn voor hippies. En het is één van de groenste steden ter wereld, volgens WIkipedia tenminste. Ik ben er nooit geweest, maar ik wil er graag eens heen! En San Francisco is ook wel nice. Al waren de veganistische koekjes die ik er op heb wel heel vies.

  • iris

   Ik was gisteren op een verjaardag en toen had ik het er nog over dat ik naar Vancouver wilde, en toen zei iemand dat ik dan ook naar Portland moest gaan, toevallig! Dat is vast een teken, Vancouver & Portland it is!

 11. Jamilla

  Oh wat leuk! Nu wil ik ook naar Vancouver haha.
  Mijn nummer 1 stad waar ik nog heen wil is New York en op 2 staat Reykjavik!

 12. Australië en Nieuw Zeeland lijken me erg gaaf, die staan zeker op mijn wishlist! NZ hoop ik over een jaar te kunnen bezoeken. Maar ook in Europa nog must sees zoals Praag, Rome, Lissabon en Stockholm. Love to travel!

 13. Femke

  Aww! Superleuk om te lezen! Ik hoop dat je een keertje naar Vancouver kunt om alles te ontdekken. 🙂 (omfg, die bakery! omfg-omfg!!!)

  Ik heb trouwens ook best wel heimwee, maar veeeeeel minder als Luc meegaat. Heb jij dat ook, als een vertrouwd persoon meegaat? Of heb je dan nog steeds keiharde heimwee?

  • iris

   Eat all the cupcakes!!! Ik ga vrijwel nooit op vakantie, maar ben wel een paar keer met m’n mammie weggeweest (lief hè?). Maar ik kan nooit zo goed tegen nieuwe dingen, dus vooral met korte vakanties kan ik nooit zo goed wennen en denk ik alleen maar ‘ooooh ik wil naar m’n eigen huisje met m’n eigen bed en douche en laptop!!’. Maar de laatste twee dagen, als ik weet dat ik bijna weer naar huis ga, vind ik de vakantie dan wel weer leuk. Beetje zonde :’)

   • Femke

    Hmm wel herkenbaar hoor, maar dat heb ik alleen bij langer dan een week. Dan word ik onrustig en wil ik naar huis en met Floortje knuffelen en op mijn eigen bank zitten enz. En achteraf baal ik daar dan van omdat ik er dan niet meer van heb kunnen genieten.

 14. Hoi Iris, Ik kwam toevallig op ikbenirisniet.nl
  Leuk joh! Ik las je blog over Vancouver. Ik ben er 2 x geweest en wat je schrijft, klopt.
  Ga ook vooral naar Gastown.
  Je hoeft geen geldboompje te hebben als je even googelt op “housesitting vancouver”.
  Misschien kun je dan voor alleen de prijs van een ticket een paar weken Vancouver verkennen.
  Hoe dan ook: succes ermee.
  Groeten
  Liesbet

 15. Pingback: Happy Challenge II: Droom | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten