Travel Wishlist: Vancouver

reizen-vancouver

Femke vroeg “Heb je een Travel-Wishlist? (Zo ja, wat dan allemaaaaal?)”. Ja, die heb ik! Soort van. Een verlangen om de halve wereld af te reizen heb ik niet, daar heb ik Google Maps voor. Vrijwilligerswerk in Afrika doen vind ik een geweldig idee, voor anderen. Ik hou er niet zo van om uit mijn comfort zone gerukt te worden. Van nieuwe plekken word ik spontaan een ADHD’er in een woestijn met driehonderd cactussen (zoveel prikkels!). Ik wil nog wel weer een keer een weekendje naar Berlijn, misschien nog een keer naar Parijs en een zon, zee, strand vakantie in Jamaica lijkt mij ook niet verkeerd. Maar het liefst blijf ik eigenlijk gewoon thuis. Misschien ben ik stiekem wel gewoon heel saai.

Maar, puur hypothetisch, mocht ik ineens een geldboompje in mijn tuin (die ik niet heb) zien groeien, een medicijn tegen heimwee vinden, Engels vloeiend kunnen spreken en klaar zijn met mijn studie, dan is er toch eigenlijk wel één plek op de wereld waar ik heel graag naar toe wil. Of zelfs wel zou willen wonen. Een stad die ik alleen ken van internet, want ik ben er zelf nog nooit geweest:

Vancouver, CanadaVancouver, de stad waar Greenpeace ontstond, gebouwen met planten worden behangen en veel veganistische eettentjes te vinden zijn. Een heus Walhalla voor moderne hippies. Met alle leuke winkeltjes, parken, mooie gebouwen en voor mij het perfecte weer (milde winters en koele zomers mint-hartje, de regenbuien neem ik wel voor lief) is Vancouver een stad naar mijn hart. Ik weet niet of mijn beeld van Vancouver klopt, maar ik zie het vooral als een soort mini New York, alleen dan minder druk, minder nep en minder Amerikaans en met de sfeer van Berlijn. Ik weet niet meer precies hoe ik er ooit op kwam dat Vancouver de ideale plek om te wonen is. Volgens mij kwam het vooral doordat ik veel ecofabulous Facebook pagina’s volg en mij opviel dat veel van deze bedrijven en organisaties in Vancouver gevestigd zijn. Toen ben ik er steeds meer over gaan opzoeken en na een virtuele wandeling door de stad (Google Maps Streetview, I love you!) wist ik het: hier moet ik sowieso een keer naar toe! Hard op oefen ik soms zinnetjes in het Engels om te testen of ik er goed zou kunnen overleven. “Hi, may I have one soy latte, please?”, “Is this cake vegan?”, “Oh, I love your outfit! Is it from Urban Outfitters?”. Oké, dat is een grapje. (Nee niet echt, ik doe dit serieus, vraag maar aan mijn vriend).

Vancouver

Als ik héél veel geld heb gespaard om naar de stad van mijn dromen te vliegen dan ga ik eerst naar (1) The Regional Assembly of Text, een klein winkeltje met handgemaakte spullen, stationery en heel veel notitieboekjes. Daarna ga ik serieus vintage shoppen bij (2) Front and Company, zoveel mooie spullen! En er is ook een (3) vegan bakery waar ik dan sowieso driehonderd hippie-cupcakes ga eten. (4) Vancouver’s Local Garden volg ik al een hele poos op Facebook, ik vind dat zo’n geweldig en origineel initiatief! Dat lijkt me ook zeker een bezoek waard. En nu ik een beetje aan het Googelen ben naar meer must see plekken in de stad, zou ik een hele Bijbeltekst van deze alinea kunnen maken. Ik moet maar snel op zoek naar een zelfhulpboek tegen heimwee, en een ‘Leer sparen!’-workshop zou ik in dit geval ook goed kunnen gebruiken.

Vancouver

Wat staat op nr. 1 van jullie Travel Wishlist? (En pssst, is iemand van jullie al een keer in Vancouver geweest, ik ben zo benieuwd of mijn verwachtingen realistisch zijn!)

Back to Top