6 x Luxe cadeaus voor wereldverbeteraars

Pssst, heb je geen 3000 euro over voor een ketting? Ik heb bij elke luxe cadeautip ook een budgetvriendelijke tip toegevoegd!

Cadeaus voor wereldverbeteraars

 1. Een bijna-zerowaste scheermes waar ouderwetse mesjes zonder plastic in gaan. Inclusief kwast (synthetische haren) en houder, hartstikke luxe: 139,50 euro.
  Budgetvariant: zoek op Google naar ‘veiligheidsscheermes’ en je vindt ook goedkopere uitvoeringen, zoals deze van Parker voor 24 euro.
 2. Dit zal elke hippie/wereldverbeteraar/minimalist kunnen waarderen als cadeau, een gift aan een goed doel! Zoals zaden voor boeren in ontwikkelingslanden: 300 euro.
  Budgetvariant: een (symbolische) roeptoeter om burgers een stem te geven: 10 euro.
 3. Biologische bubbels in een geschenkdoos van FSC-hout met twee fairtrade glazen van gerecycled glas, wat wil een mens nog meer: 42,50 euro (vanaf 5 stuks).
  Budgetvariant: ook leuk om cadeau te doen, deze fles biologische wijn inclusief stift zodat je zelf het vakje aan kan kruisen voor welke gelegenheid het is, te koop bij HEMA voor 7 euro.
 4. Oeh lala, een chic sieraad van fair trade goud. Niet schrikken: 2926 euro.
  Budgetvariant: gelukkig heeft het duurzame merk A Beautiful Story ook mooie sieraden, deze ketting is iets betaalbaarder: 53,95 euro.
 5. De Fairphone 2 is bijna te koop, je kan hem nu al pre-orderen: 529,38 euro.
  Budgetvariant: Iets te duur om iemand cadeau te doen? No worries, je kan ook een Fairphone cadeaubon geven, het bedrag bepaal jezelf.
 6. Dit is het enige dat ik nog écht te wensen heb, een vaatwasser! Over het algemeen schijnt afwassen met een vaatwasser zuiniger te zijn, mits je natuurlijk een relatief zuinige vaatwasser hebt. Deze vaatwasser verbruikt per wasbeurt maar 7,5 liter water en heeft een A+++ label: 799 euro.
  Budgetvariant: hoewel dat voor mij het beste cadeau allertijden zou zijn, heb ik er in mijn kabouterhuisje geen plek voor. Gelukkig ben ik ook erg tevreden met mijn afwasborstel gemaakt van kokosvezels: 4,99 euro.

Wat staat op jullie verlanglijstje?

Enkele links in deze blogpost zijn affiliatelinks, bedankt voor je support!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

22 reacties op “6 x Luxe cadeaus voor wereldverbeteraars

 1. Zo’n zero waste scheermes! Maar de goedkopere versie dan 😊. Die roeptoeter ga ik onthouden om na het voorlezen van de nieuwsbrieven te geven want de meter en peter van mijn kindjes hebben eigenlijk net zoals ik alles al. Toptips, bedankt!

 2. Hihi heeee het scheermes!! Ik ga er nog even goed over nadenken, want ik kreeg net de tip van een webshop dat je niet snel kunt scheren, dat is gevaarlijk haha. Je moet er echt even op oefenen en het met geduld doen, maar het is waard voor mij denk ik! Wel die goedkopere uiteraard :$

  • Iris

   Jaaa door jou kwam ik op het idee voor deze blogpost 😀 Dat wordt heel mindful scheren dus haha. Ben benieuwd welke jij gaat kopen trouwens, er zijn zo veel verschillende soorten!

   • Super leuk om te horen hihi! Ik keek op de site van manandshaving.nl en daar koos ik voor TIMOR klassiek scheermes chroom 80 mm handvat, van €27.25. Ik heb ook contact gehad met de webshop en die raden dat mesje dan het meest aan voor vrouwen, ook al is het een mannen webshop. Maar wel heel voorzichtig zijn met scheren dus en echt rustig oefenen!

 3. Tine

  Hah, dit lijstje ga ik delen als ze me vragen wat ik wil voor kerst 😉 Leuk dat je laat zien dat groen ook luxe kan zijn! Die roeptoeter onthou ik, ga ik zeker eens cadeau doen…

 4. Sofie

  Hihi leuke blogpost! Die fles met glazen vallen goed mee van prijs! Ik woon ook in een mini-huisje dus een vaatwasser past er niet. Ik vraag me af, qua water is het misschien wel zuiniger maar die verbruikt ook wel elektriciteit. Met de hand afwassen ook wel om het water te warmen.

  • Iris

   Ja het ligt een beetje aan je situatie! Als je bijvoorbeeld met zonneenergie het water opwarmt dan is dat sowieso beter en zuiniger dan een vaatwasmachine. Maar bij mij wordt het water met gas verwarmd. Plus dat ik gewoon echt heel slecht ben in de afwas doen, dus ik laat het net zo lang opstapelen tot ik niets meer heb en moet dan 3 uur schrobben en poetsen en honderd keer het water vervangen. Dus in mijn geval zal ik wel zuiniger uit zijn met een vaatwasser (mits je hem elke keer helemaal volstopt en het een zuinig ding is natuurlijk).

 5. Anne

  Haha, de budget variant van de vaatwasser! Leuk gedaan! Inderdaad zijn de sieraden van A Beautiful Story een leuk alternatief (en ze zijn zo mooi! Ik wil wel graag die lange ketting met de maan er aan!)

 6. Jasmien

  Haha, die gift card voor de fairphone is zo’n vergiftigd geschenk. Dan dwing je iemand om de telefoon te kopen.

  • Iris

   Het lijkt me vooral handig om te geven als je ook zeker weet dat degene een fairphone wil inderdaad. Net als dat je ook geen boekenbon geeft aan iemand die niet van lezen houdt.

 7. Ayla

  Leuk lijstje! Ik gaf mijn vader eens een mooie scheerkwast, en zo’n 20 jaar later heeft ‘ie hem nog steeds! Superduurzaam zou je dus wel kunnen zeggen 🙂

 8. Claire

  Haha wat een leuke cadeaus. Zo jammer dat fairtrade dingen vaak zo duur zijn, jouw alternatieven zijn dan een stuk beter 😀

 9. Eveline

  Ik heb vorig jaar mijn man voor zijn verjaardag zo’n scheermes cadeau gedaan en hij is er nog steeds heel blij mee. Scheert zo veel gladder. Je moet alleen soms het stalen mesje vervangen. Hij heeft ook een open scheermes. Dat is echt 0-waste. Maar voor doordeweeks kwam hij erachter dat het wel echt te veel tijd kostte, dus dat is iets voor in het weekend geworden.

  • Iris

   Ik moest even googelen wat een open scheermes was. Ieh! Ik kan me voorstellen dat je daar echt even de tijd voor moet nemen inderdaad, haha. Wel mooi, zo’n ouderwets scheermes!

   • Eveline

    En meer eco dan een open scheermes krijg je het niet denk ik! Een goed open scheermes gaat een paar honderd jaar mee. Mijn man heeft een tweedehandse van rond 1900 die opnieuw geslepen is en nu weer als nieuw is. Maar het nadeel van een open scheermes is dat het echt wel een tijd duurt voor je het scheren hiermee helemaal onder de knie hebt en je het dagelijks (snel) kunt gebruiken.

 10. Ik kende Fairphone al en wil ooit overstappen… dus ik ging even spieken en hij is er dus in mijn lievelingskleur!!!1! Die blauwpaarse. Oh damn.

  • Iris

   Mooi he!! Ik twijfelde ook even heftig, maar ik ben toch iets te veel gehecht aan een goede camera op m’n telefoon (om mijn glamorous bloggerleven vast te leggen op social media, snap je natuurlijk wel). Vind het zonde dat je niet zelf dingen kan samenstellen want dat zou juist zo goed kunnen bij een telefoon als deze! Bijvoorbeeld een supergoede camera, maar minder geheugen omdat je dat minder belangrijk vindt (ik roep maar wat).

 11. Esther

  De Fairphone 2 is er al! Ik heb hem zelf sinds de zomer. Er komen alleen nieuwe hoesjes/achterkantjes (dat is hetzelfde stuk) vanaf januari – die kun je nu ook pre-orderen!

  • Iris

   Oooh zo! Ik had het verkeerd begrepen, oeps. Ga het zo even aanpassen 🙂