6 x Luxe cadeaus voor wereldverbeteraars

Pssst, heb je geen 3000 euro over voor een ketting? Ik heb bij elke luxe cadeautip ook een budgetvriendelijke tip toegevoegd!

Cadeaus voor wereldverbeteraars

 1. Een bijna-zerowaste scheermes waar ouderwetse mesjes zonder plastic in gaan. Inclusief kwast (synthetische haren) en houder, hartstikke luxe: 139,50 euro.
  Budgetvariant: zoek op Google naar ‘veiligheidsscheermes’ en je vindt ook goedkopere uitvoeringen, zoals deze van Parker voor 24 euro.
 2. Dit zal elke hippie/wereldverbeteraar/minimalist kunnen waarderen als cadeau, een gift aan een goed doel! Zoals zaden voor boeren in ontwikkelingslanden: 300 euro.
  Budgetvariant: een (symbolische) roeptoeter om burgers een stem te geven: 10 euro.
 3. Biologische bubbels in een geschenkdoos van FSC-hout met twee fairtrade glazen van gerecycled glas, wat wil een mens nog meer: 42,50 euro (vanaf 5 stuks).
  Budgetvariant: ook leuk om cadeau te doen, deze fles biologische wijn inclusief stift zodat je zelf het vakje aan kan kruisen voor welke gelegenheid het is, te koop bij HEMA voor 7 euro.
 4. Oeh lala, een chic sieraad van fair trade goud. Niet schrikken: 2926 euro.
  Budgetvariant: gelukkig heeft het duurzame merk A Beautiful Story ook mooie sieraden, deze ketting is iets betaalbaarder: 53,95 euro.
 5. De Fairphone 2 is bijna te koop, je kan hem nu al pre-orderen: 529,38 euro.
  Budgetvariant: Iets te duur om iemand cadeau te doen? No worries, je kan ook een Fairphone cadeaubon geven, het bedrag bepaal jezelf.
 6. Dit is het enige dat ik nog écht te wensen heb, een vaatwasser! Over het algemeen schijnt afwassen met een vaatwasser zuiniger te zijn, mits je natuurlijk een relatief zuinige vaatwasser hebt. Deze vaatwasser verbruikt per wasbeurt maar 7,5 liter water en heeft een A+++ label: 799 euro.
  Budgetvariant: hoewel dat voor mij het beste cadeau allertijden zou zijn, heb ik er in mijn kabouterhuisje geen plek voor. Gelukkig ben ik ook erg tevreden met mijn afwasborstel gemaakt van kokosvezels: 4,99 euro.

Wat staat op jullie verlanglijstje?

Enkele links in deze blogpost zijn affiliatelinks, bedankt voor je support!

Back to Top