Filmtips I

Het gaat bergafwaarts. Ik slaap overdag en zit ’s nachts doelloos achter mijn laptop. Het is 4:26 uur terwijl ik dit typ. Ik leef op Red Bull en diepvriespizza’s. Als ik denk dat ik helemaal in stukjes uit elkaar ben gebrokkeld, brokkel ik alleen nog maar verder af. Aangezien alle mensen om mij heen wél een leven hebben, met een wekker die ’s ochtends weer af gaat, is er ’s nachts niet veel te beleven. Thank god for movies.

De afgelopen paar dagen (lees: nachten) heb ik samen met kopjes thee en te veel chocoladecakejes de volgende films gezien:

  • The Diving Bell and the Butterfly [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

Het waargebeurde verhaal van Elle hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby. Hij is verlamd en het enige wat hij nog kan is knipperen met zijn oog.Ik vond de film heel zielig, ik voelde me heel verdrietig na het kijken. Maar de film is ook heel mooi! Zeker het kijken waard.

  • The Fall [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

In een ziekenhuis verblijven Roy Walker, een gewonde man, en Alaxandria, een meisje met een gebroken arm. Roy verteld een verhaal over 5 helden als Alaxandria bij hem op het ziekenhuisbed komt zitten. Dit is echt een juweeltje van een film. In het begin leek het me niets, maar ik bleef kijken omdat ik Alaxandria zo’n leuk personage vond. Uiteindelijk vond ik het hele mooie film. Hij staat zeker in mijn lievelingsfilms top 10.

  • Stranger Than Fiction [IMDB] ♥

Harold Crick is een belastinginspecteur, hij leeft heel gestructureerd. Zijn leven wordt helemaal overhoop gehaald wanneer hij een stem hoort die over zijn dagelijkse bezigheden verteld. Deze film is niet echt my cup of tea, ik hou van meer drama. Maar hij was leuk om te kijken tussen alle zielige en theatrale films door.

  • Wristcutters: A Love Story [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

De titel klinkt luguber, de begin scène is dat ook. Ik kan verder eigenlijk niet veel zinnigs schrijven over deze film, maar dat kan ook aan mijn slaaptekort liggen. Gewoon kijken dus.

Zó. Nu ga ik onder de wol, het is inmiddels alweer kwart over 5.

Hebben jullie nog goede film suggesties om mij door de komende nachten te helpen?

Back to Top