Filmtips I

Het gaat bergafwaarts. Ik slaap overdag en zit ’s nachts doelloos achter mijn laptop. Het is 4:26 uur terwijl ik dit typ. Ik leef op Red Bull en diepvriespizza’s. Als ik denk dat ik helemaal in stukjes uit elkaar ben gebrokkeld, brokkel ik alleen nog maar verder af. Aangezien alle mensen om mij heen wél een leven hebben, met een wekker die ’s ochtends weer af gaat, is er ’s nachts niet veel te beleven. Thank god for movies.

De afgelopen paar dagen (lees: nachten) heb ik samen met kopjes thee en te veel chocoladecakejes de volgende films gezien:

 • The Diving Bell and the Butterfly [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

Het waargebeurde verhaal van Elle hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby. Hij is verlamd en het enige wat hij nog kan is knipperen met zijn oog.Ik vond de film heel zielig, ik voelde me heel verdrietig na het kijken. Maar de film is ook heel mooi! Zeker het kijken waard.

 • The Fall [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

In een ziekenhuis verblijven Roy Walker, een gewonde man, en Alaxandria, een meisje met een gebroken arm. Roy verteld een verhaal over 5 helden als Alaxandria bij hem op het ziekenhuisbed komt zitten. Dit is echt een juweeltje van een film. In het begin leek het me niets, maar ik bleef kijken omdat ik Alaxandria zo’n leuk personage vond. Uiteindelijk vond ik het hele mooie film. Hij staat zeker in mijn lievelingsfilms top 10.

 • Stranger Than Fiction [IMDB] ♥

Harold Crick is een belastinginspecteur, hij leeft heel gestructureerd. Zijn leven wordt helemaal overhoop gehaald wanneer hij een stem hoort die over zijn dagelijkse bezigheden verteld. Deze film is niet echt my cup of tea, ik hou van meer drama. Maar hij was leuk om te kijken tussen alle zielige en theatrale films door.

 • Wristcutters: A Love Story [IMDB] ♥ ♥ ♥ ♥

De titel klinkt luguber, de begin scène is dat ook. Ik kan verder eigenlijk niet veel zinnigs schrijven over deze film, maar dat kan ook aan mijn slaaptekort liggen. Gewoon kijken dus.

Zó. Nu ga ik onder de wol, het is inmiddels alweer kwart over 5.

Hebben jullie nog goede film suggesties om mij door de komende nachten te helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties op “Filmtips I

 1. Ralph Kooi schreef:

  Vriendjes op twitter (toch?) even een aantal films op een rij..

  – invention of lying (comedy maar erg vernieuwend)
  – the blind side
  – shutter island (good old leo)
  – Arlan Farber / The Answer Man
  – JCVD (Jean Claude Van Damme film maar meer doco, vond het zelf erg interessant)
  – We are Marshall (football film maar drama invalshoek)
  – Backfield in motion (oldie maar goodie vind ik zelf)

  succes!

  | Reageer op deze reactie
 2. Ioon schreef:

  Ik heb een flinke lijst op mijn blog staan. 😀
  Van mijn 150 movies challenge.

  Is het misschien een idee om je op te geven voor vrijwilligerswerk? Dan kun je misschien wat invulling geven aan je week, en dus wat ritme terug krijgen. Mits je dat wilt natuurlijk 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Jeroomu schreef:

  Naked Lunch
  Waking Life
  Fear And Loathing In Las Vegas
  Psycho (z/w uit 1960)
  Howls Moving Castle
  The Fountain
  The Number 23

  Zijn wel zo om zo ‘ff’ te kijken.

  | Reageer op deze reactie
 4. Niek schreef:

  Nou, ik heb wristcutters gekeken, en ik vond het echt een hele leuke film :- )

  Voor de rest; leuke manier van opschrijven, heb geboeid gelezen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Sebas schreef:

  Stranger than Fiction is mie een kolere film! Wat haat ik die acteur zeg! Met z’n dom-overkomend gezicht. Wristcutters wou ik laatst ook downloaden, maar uiteindelijk toch maar niet gedaan! En nog maar een lijstje met (super slechte) films die ik super leuk vind! Ze zijn mega slecht en niet arthouse-achtig, maar moet je maar even kijken!

  Zombieland
  Zombie Strippers
  Adventureland
  I love you, Beth Cooper
  Jennifer’s Body
  Hannah Montana
  Fanboys
  Year One
  Extreme Movie

  En wel redelijk arthouse-achtig-vaag-maar-wel-leuk (vooral veel Michael Cera films):

  Rocket Science
  Le Prophete
  Nick and Noah’s Infinity Playlist
  Paperheart
  Youth in Revolt

  | Reageer op deze reactie
 6. Pingback: Filmtips – deel 4 | IKBENIRISNIET
 7. Pingback: Filmtips III | IKBENIRISNIET
 8. Pingback: Filmtips II | IKBENIRISNIET
Back to Top